| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:00 |
| Welkom! Hallon en welkom bij koken met sinepedraap! Inleiding: Koken met sinepedraap is een jong, vernieuwend en terugkerend initiatief met als motto goed eten voor iedereen want ook de zolderkamernerd wil eens iets anders dan een zak chips als avondeten. Vandaag bereiden wij voedsel voor mensen met klasse. Ik ga jullie op sleeptouw nemen met de inkoop, het bereiden en het opeten van dit godenvoer. Benodigdheden: - een Albert Heijn - Kogelbiefstuk (2 stuks) - Roomboter - Mayonaise - Rode wijn - Komkommer (optioneel) - Desert wijn (optioneel) Verder is bier bij het koken en een pan incl. onderliggend fornuis ook erg handig. ![]() Bereiding: Voor we beginnen is het goed om een schone keuken en een schone pan te hebben. Ook is het aan te raden om alvast één bord af te wassen uit de gootsteen omdat je, zeker als beginnend chef, hier niet altijd de tijd voor hebt tijdens de bereiding. Goed, nu dan echt aan de slag! 1. We laten een pannetje opwarmen op een gemiddelde vlam en voegen hier alvast een klodder boter aan toe. Je wacht tot de boter gesmolten is en lichtjes geel aan het schuimen is alvorens je de twee kogelbiefstukken in de pan gooit. 2. Let goed op de temperatuur, het moet lekker gebakken zijn aan de buitenkant en nog rosé aan de binnenkant. Draai de kogelbiefstukken een paar keer om maar probeer er niet in de prikken. Je wil immers geen cruciale vleessappen verspillen. 3. Als dit allemaal lekker aan het pruttelen is kan je de optionele komkommer alvast pakken en even wassen en in stukjes snijden zodat je ook op de vitamientjes let waar je ouders je vroeger maar al te graag over vertelden. 4. Als je denkt dat het elitaire vlees klaas is kan je er stieken in prikken. Eigenlijk mag dit niet maar ik doe dit wel altijd omdat ik nog niet zo veel chef ervaring heb en liever iets eet met iets minder sap dan iets dat nog niet gaar is. ![]() ![]() Opeten: Als alles goed gegaan is liggen er nu twee kogelbiefstukken op je bord. Je zoekt een schoon randje op en spuit hier die heerlijke gele mayonaise overheen. Niet te veel niet te weinig. Als je nog een schoon stuk bord over hebt kan je hier de optionele komkommer opleggen. Je schenkt voor jezelf wat rode wijn in (ik heb Cabernet Sauvignon, goed jaar) want bij rood vlees hoort immers rode wijn vind ik. ![]() Nu kan je beginnen met eten. Het lijkt in het begin wat vies maar in de meeste keukens heb je bestek (dat zilvere spul voor in je handen) zo kan je veilig eten en doortypen zonder je toetsenbord vuil te maken. ![]() ![]() Red and bloody, the way I like it Soms is het belangrijk om even oogcontact met je vlees te hebben. Ik hou van een persoonlijke maaltijd. Let wel op dat je niet per ongeluk begint met typen zodat het een zooitje wordt. ![]() Tot slot: Zo en hoe voel je je nu? Waarschijnlijk helemaal verzadigd en blij. Je zet je gebruikte bord weer op de andere stapel borden in de gootsteen en je wast je handen. Vervolgens open je dit topic om te vertellen hoe jouw biefstuk met mayonaise is bevallen. Dit was de eerste editie van Koken met sinepedraap. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben en graag tot de volgende keer! gr gr | |
| SwJ | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:01 |
| Waar is de friet? | |
| SwJ | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:01 |
| Oh, en: Bavaria? Serieus? Je daalt nu echt in mijn achting, als dat al mogelijk was. | |
| Faux. | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:02 |
| Daar is de online Allerhande, ik vroeg me al af waarom ik maar niks in m'n mailbox kreeg. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:03 |
Verkopen ze niet hier in Nederland Het was of goed vlees of Hertog soms moet je keuzes maken | |
| Faux. | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:05 |
| Knijp je nou in je biefstuk op de laatste foto? | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:06 |
Doen jullie dat nooit dan? | |
| Faux. | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:07 |
| Matig topic trouwens. Semi-serieus recept met een paar niet grappige grappen. | |
| Faux. | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:08 |
Neuh. | |
| mister.bucket | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:08 |
| Jammer dat er geen friet/aardappels oid bij zit. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:09 |
Dit is slechts de eerste editie. Dat komt later nog wel! | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:22 |
| Iemand al verzoekjes voor de volgende maaltijd? | |
| Pixell | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:24 |
| Kip het meest veelzijdige stukje vlees, vis. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:25 |
Kip is zo standaard en vis sowieso Maar toch heb ik wel een idee voor een kipgerecht voor volgende keer | |
| mister.bucket | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:28 |
| risotto met kip, of nasi | |
| De_Dakgoot | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:31 |
| man dat vlees is droog | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:34 |
| Was gewoon prima te doen hoor, echt aan te raden | |
| Id_do_her | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:39 |
Dit ja. Wtf? | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:40 |
Ontkenningsfase | |
| #ANONIEM | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:47 |
Vleesknijpen. ![]() Goed topic, al mag het allemaal iets minder serieus. Mijn tip voor de volgende keer, Pasta fungi, maar dan hoe jij het zou maken. | |
| Faux. | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:48 |
Zie je, TS? | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:54 |
| Misschien werd ik pas later op de avond dronken want alleen dan wil ik hier gevonden worden | |
| Ahmad1nejad | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:02 |
Ik ben ook wel benieuwd naar TS zn gerookte zalm. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:03 |
Dat is nieuw voor me maar ik wil dat best proberen hoor! In the name of science | |
| trovey | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:05 |
Maak een fatsoenlijke maaltijd waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:08 |
Koolhydraten had ik vandaag al genoeg op Alsof FOK!ers vlees en aardappelen tegelijk kunnen klaarmaken | |
| trovey | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:10 |
Zonder problemen | |
| #ANONIEM | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:10 |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:20 |
Haten op mijn FOK! kookshow | |
| trovey | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:34 |
Moet je maar wat fatsoenlijks te nassen maken. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:35 |
Morgen | |
| trovey | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:37 |
Slotje dan maar | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:38 |
FF voor de duidelijkheid ik help jullie hier hè | |
| trovey | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:39 |
Mij niet met deze info, dat maakte ik al klaar toen ik vast voedsel ging eten. | |
| HaJee | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:41 |
Waarschijnlijk komt daar o.a. een pakje shag aan te pas. | |
| Oerbeer | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:41 |
| Goed topic. | |
| Oerbeer | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:42 |
| Kijk dit is nou pas een post die zich met recht een goed topic mag noemen. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:44 |
| Aaaw | |
| HaJee | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:46 |
Dat kan twee dingen betekenen: 1. Het kan toch in ONZ. 2. Hij staat in het verkeerde sub-forum. | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:51 |
| Ik denk dat ze in dat andere forum wel raad weten met dit voer. Dit topic is meer om de eckte ONZ user te helpen met goed eten | |
| BoemBats | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:54 |
| Zo'n mooi stukje vlees verpesten met mayonaise | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 19:58 |
Finally! | |
| Barbapapamama | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:01 |
| Geen biefstuk met friet In je biefstuk prikken Je biefstuk kapot knijpen Biefstuk met mayo Biefstuk met komkommer Biefstuk van de AH Taaie biefstuk Moeite gedaan Volgende keer graag spaghetti | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:07 |
| WTF zit iedereen op in vlees knijpen te bitchen dan ff serieus wtf als je dat niet doet | |
| Barbapapamama | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:08 |
Gast, waarom knijp je in vlees? Dan loopt heel het sap enzo eruit Ga een kookcursus volgen ofzo | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:11 |
Het is gewoon iets persoonlijks het hoort erbij | |
| Barbapapamama | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:11 |
knijp je ook in billen? | |
| sinepedraap | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:14 |
| |
| HappyBob | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:34 |
| Als je morgen met een volledig en ogenschijnlijk lekker gerecht komt, wil ik het best wel eens uitproberen. | |
| Compliment | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:38 |
| Al die jankerds die er friet bij willen Dat is echt nog een stap te ver | |
| Compliment | zaterdag 7 januari 2012 @ 20:40 |
Spaghetti Dat geef ik mijn hond nog niet eens | |
| makkie88 | zondag 15 januari 2012 @ 16:24 |
| volgende keer spagetti ja | |
| sinepedraap | zondag 15 januari 2012 @ 16:26 |
ok ik ga laten zien hoe je hele mooie spaghetti maakt binnenkort, ook van de Appie | |
| trovey | zondag 15 januari 2012 @ 17:18 |
| Maak er i.p.v. mooi maar gewoon iets van wat te eten is. | |
| Kakpizza | zondag 15 januari 2012 @ 17:21 |
| pimmetje2010 | zondag 15 januari 2012 @ 17:30 |
| maak een bammetje met pindakaas |