Skillstorm | donderdag 8 december 2011 @ 14:56 |
Wie eet ook dit spul? Het is te doen en snel. Daarbij ook gezond. Iemand anders die dit als ontbijt neemt? ![]() | |
Symphonic | donderdag 8 december 2011 @ 14:57 |
Ik moet er serieus niet aan denken om die brij op mijn nuchtere maag naar binnen te werken ![]() | |
boem-dikkie | donderdag 8 december 2011 @ 14:58 |
Ja ik. | |
Bankpasje | donderdag 8 december 2011 @ 14:59 |
ik niet, en nu | |
TNA | donderdag 8 december 2011 @ 14:59 |
Ik ook. Of havermout (da's nog gezonder). Gezond en makkelijk ontbijt, beter dan boterhammen op je nuchtere maag. | |
MissBliss | donderdag 8 december 2011 @ 15:01 |
Jaren lang als ontbijt genomen, nu nog af en toe. Heerlijk! | |
Deetch | donderdag 8 december 2011 @ 15:09 |
Vroeger wel veel, lekker met stroop erdoor. | |
hexta | donderdag 8 december 2011 @ 15:10 |
![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 december 2011 @ 15:11 |
![]() | |
Skillstorm | donderdag 8 december 2011 @ 15:16 |
Ga je er ook veel beter door schijten? Eet het sinds kort pas. ![]() | |
emss | donderdag 8 december 2011 @ 15:26 |
Yummie!!!! ook die appel/rozijn variant is lekker. en het moet zo stevig zijn dat je lepel er rechtop in blijft staan :-D | |
Saekerhett | donderdag 8 december 2011 @ 15:31 |
Ja, ik! Diep bord melk 2:15 in de magnetron, 4 eetlepels Brinta toevoegen en 1,5 theelepel suiker ![]() | |
RenRen- | donderdag 8 december 2011 @ 15:36 |
Heerlijk ![]() ![]() Morgenochtend maar weer. | |
S1nn3rz | donderdag 8 december 2011 @ 15:59 |
Zo nu en dan is een bakkie brinta heerlijk. ![]() | |
Tha_Duck | donderdag 8 december 2011 @ 16:02 |
Gruwelijk! Dit moest ik op kampen vroeger eten omdat brood te duur was (:')). Ik eet nog liever een stoeptegel dan dat spul, brrr. | |
Mylene | donderdag 8 december 2011 @ 16:06 |
CUL | |
Insomnia_ | donderdag 8 december 2011 @ 16:08 |
Elke ochtend lekker brinta wegdouwen. ![]() ![]() | |
kristyle | donderdag 8 december 2011 @ 16:09 |
Doe mij maar Bambix. | |
Dusx91 | donderdag 8 december 2011 @ 16:23 |
Elke ochtend, met suiker ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 8 december 2011 @ 16:29 |
Ik eet het 's morgens ook af en toe. Niet te vaak, want dan gaat het vervelen, maar meestal toch wel 1x per week. Is weer eens wat anders dan al die zoete meuk, ik vind er altijd een bepaalde 'hartige' smaak aan zitten, die me wel bevalt. Vandaar dat ik het ook niet lekker vind om er iets zoets doorheen te doen. En dan maak ik hem het liefst ook echt stevig, zodat je lepel er rechtop in blijft staan. ![]() | |
Red_85 | donderdag 8 december 2011 @ 16:52 |
Als ik het eet doe ik er jam door. Ook n keer met vlokken gedaan toen de jam op was. Ook niet verkeerd. | |
Re.active | donderdag 8 december 2011 @ 16:54 |
Ik gooi het door mijn whey shake heen. Ideale bouwstof ![]() | |
Madame_Paon | donderdag 8 december 2011 @ 17:06 |
Dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad. Ik at vaak havermoutpap met jam en suiker. Te veel suiker. ![]() Binnenkort maar weer eens halen. Het is lekker, het vult goed en het zit boordevol vezels. Wat wil een mens nog meer? ![]() | |
Skillstorm | donderdag 8 december 2011 @ 17:24 |
Smaak? ![]() | |
Molleman | donderdag 8 december 2011 @ 17:34 |
Duw ook elke morgen een bak brinta weg. Lekker! | |
Lolaatje | donderdag 8 december 2011 @ 17:39 |
Was er vroeger gek op, maar kan melk niet goed meer verdragen dus eet het nooit meer. | |
Zwansen | donderdag 8 december 2011 @ 17:41 |
Goed topic! Wellicht ook heerlijk met honing? | |
Insomnia_ | donderdag 8 december 2011 @ 17:43 |
Appel en kaneel er doorheen, ook lekker. ![]() | |
Skillstorm | donderdag 8 december 2011 @ 18:56 |
Maar je proeft de melk toch niet/amper meer? ![]() Ik moet ook kotsen van melk, maar met Brinta proef ik het niet. | |
Isabeau | donderdag 8 december 2011 @ 18:57 |
O ja, Bambix ![]() | |
Lolaatje | donderdag 8 december 2011 @ 20:07 |
Gaat niet om de smaak, kan er niet tegen ![]() | |
trovey | donderdag 8 december 2011 @ 21:04 |
Niet te vreten...alle soorten pappen trouwens. ![]() | |
Ahmad1nejad | donderdag 8 december 2011 @ 21:07 |
Het enige ontbijt waar je ook daadwerkelijk een hele morgen op doorkan | |
2cv | donderdag 8 december 2011 @ 21:15 |
Geen Brinta, geen leven !Dat ! | |
robber57 | donderdag 8 december 2011 @ 21:52 |
Lekkah! , met veel suiker en een klont roomboter die er dan langzaam in smelt ![]() Het lijkt trouwens sprekend op dat spul wat in de zak zit als je sondevoeding in het ziekenhuis krijgt (ooit na een operatie gehad) ![]() | |
lezzmeister | donderdag 8 december 2011 @ 21:55 |
Lekker is anders maar mijn darmen zijn niet de beste en dus eet ik het wel vaak. Vol vezels enzo. | |
drdoofenshmirtz | donderdag 8 december 2011 @ 22:25 |
In de winter vooral lekker 's ochtends omdat het warm is, daarna op de fiets een sneeuwstorm trotseren, onderweg een kind uit een wak redden en een vrouw helpen met startkabels, dan rozig op je werk aankomen. Morgen maar weer eens eten ![]() | |
2cv | donderdag 8 december 2011 @ 23:05 |
![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2011 @ 23:35 |
Pap is het enige wat ik echt niet eet, die slijmerige structuur, die smaak, ik moet er van kokhalzen | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2011 @ 23:35 |
Eet volkorenbrood | |
2cv | donderdag 8 december 2011 @ 23:36 |
Als je de Brinta vers eet (dus ZELF melk warm stoken en de poeder er doorheen doen) is er niets slijmerigs aan. Brinta kant en klaar in een bekertje is inderdaad slijmerige troep. | |
Id_do_her | vrijdag 9 december 2011 @ 09:03 |
Was dit niet ooit een reclame of zo? | |
trovey | vrijdag 9 december 2011 @ 11:51 |
Trauma van vroeger...ik herken het. ![]() | |
stavromulabeta | zondag 11 december 2011 @ 12:19 |
Alleen toen ik op mijn bek gegaan was en mijn voortanden gerepareerd moesten worden.... Dan is dat spul prima naar binnen te slurpen. Maar om dat als gezond, weldenkend mens vrijwillig te gaan eten, gaat me te ver. | |
hijdiegaapt | zondag 11 december 2011 @ 12:40 |
Mijn vader kan al 30 jaar niet zonder | |
MissHobje | zondag 11 december 2011 @ 15:33 |
Heerlijk in de winter periode, prima tijdens de nachtdienst ook! ![]() | |
SuperrrTuxxx | zondag 11 december 2011 @ 15:37 |
Vroeger thuis altijd gekregen toen we nog op de basisschool zaten. Sindsdien heb ik het niet meer op, maar zou ik eigenlijk wel weer eens moeten doen. ![]() | |
robuust89 | woensdag 14 december 2011 @ 15:09 |
Elke morgen. Krachtvoer ![]() | |
Skillstorm | woensdag 14 december 2011 @ 15:17 |
We hebben geen melk meer. Dan maar met chocomelk vandaag. ![]() | |
Arkai | zaterdag 17 december 2011 @ 17:37 |
Ik vind Brinta ideaal als ik snel wil ontbijten. 100 gram op 600 ml koude melk i.c.m. een banaan is echt goed te doen en geeft me geen opgeblazen gevoel als ik snel de deur uit moet. Tegenwoordig wissel ik het af met (gemalen) havermout voor de variatie wat ook erg lekker is! | |
some1_eddy | zaterdag 17 december 2011 @ 17:42 |
Vanmiddag nog gehad, wel met 2 dikke scheppen suiker erin.. dus de gezondheid was er wel weer vanaf ![]() | |
16meter | zaterdag 17 december 2011 @ 17:50 |
Dit of havermout met paar gekookte eieren en whey. ![]() Geslacht: man neger... wat? ![]() | |
Arkai | zaterdag 17 december 2011 @ 17:50 |
Vroeger deed ik er ook veel suiker bij maar de insulinepieken die dat veroorzaakt merkte ik wel terug in mijn toenemende gewicht. Een banaan is daarentegen ook een zoetmakertje en meer een kickstart voor de dag terwijl het toch meevalt hoe kort de suikerketens zijn. Zonder zoetstof kan ik het tegenwoordig ook goed waarderen. ![]() | |
elkravo | zaterdag 17 december 2011 @ 17:53 |
Al vanaf mijn jeugd. Elke dag! Een goed begin! En ik gooi er een vitamince C - rozenbottel-siroop doorheen. | |
Arkai | zaterdag 17 december 2011 @ 17:54 |
Vloeibaar voedsel heeft een zekere dichtheid waardoor het minder maagruimte inneemt dan bijvoorbeeld brood (grotendeels lucht) terwijl het wel dezelfde hoeveelheid calorieen met zich meedraagt. | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 18:00 |
18 jaar lang elke ochtend gegeten ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2011 18:00:35 ] | |
Arkai | zaterdag 17 december 2011 @ 18:04 |
Zo is moeilijk is het toch niet om Brintapap te bereiden? Voegde je moeder extra dingen toe ofzo? | |
trovey | zaterdag 17 december 2011 @ 18:22 |
Wat is er in vredesnaam moeilijk aan Brintazooi te maken...vraag je moeder naar het blijkbaar geheime ingredient. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 18:58 |
Het is ook niet moeilijk ![]() | |
robber57 | zaterdag 17 december 2011 @ 20:01 |
Vanille suiker.... ( ![]() ![]() ![]() | |
simmu | zaterdag 17 december 2011 @ 20:05 |
elke dag ![]() tis hier doordeweeks kiezen tussen brinta met melk & honing of muesli met yoghurt ![]() man en dochter gaan voor de muesli, ik en zoontje gaan voor de brinta. vooral zoontjelief is merkvast. ik heb 1 x bambix geprobeerd. geen succes ![]() | |
2cv | zondag 18 december 2011 @ 02:06 |
![]() Sadist ! ![]() | |
trovey | zondag 18 december 2011 @ 11:53 |
Beide vind ik niet te eten ![]() ![]() | |
bananablues | zondag 18 december 2011 @ 12:28 |
Bijna elke dag. Brinta, beetje whey poeder (vanillesmaak), (lekker veel) kaneel en gemberpoeder in een kommetje en al roerend kokend water erdoor... Af en toe nog wat roosvice erdoor, dat is ook wel lekker! | |
robber57 | zondag 18 december 2011 @ 17:21 |
bambix is ook wat anders dan brinta ![]() Bambix, de originele dan, is rijstebloem en bedoeld voor babys/peuters die net van de melk af zijn of overgaan. Brinta is gemaakt van granen(tarwe -BReakfast INstant TArwe) en niet geschikt voor babys en peuters. Brinta is voor bazen, Bambix is voor babys Die moderne meuk van bambix ken ik niet maar volgens mij is de hele productlijn bedoelt voor babys en peuters en de granen variant va bambix is na-aperij en das al 1 goede reden om het niet te kopen,je zoontje is een baas en heeft gelijk ![]() | |
simmu | zondag 18 december 2011 @ 17:37 |
je beschrijft nu rijstebloem! da's idd iets fundamenteel anders (en volksverlakkerij imho, aangezien rijstebloem echt he-le-maal geen voedingsstoffen bevat) de bambix voor 12+ maanden is wel van granen hoor ![]() ![]() we houden het wel gewoon op brinta. overigens mogen ze op zaterdagochtend smacs ( ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 18 december 2011 @ 17:39 |
De rijstebloemversie heette altijd Nutrix en heet nu Bambix Rijstebloem. Overigens vind ik dat erg lekker ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 18 december 2011 @ 18:01 |
Ja ikke ook maar dan met appel / rozijn ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 18 december 2011 @ 18:03 |
je kan het ook met sojamelk eten, doe ik ook altijd, sojamelk gewoon lust ik niet maar juist met Brinta is het lekker want sojamelk is iets zoeter dan gewone melk. | |
simmu | zondag 18 december 2011 @ 18:11 |
ken je lammetjespap? | |
Isabeau | zondag 18 december 2011 @ 18:13 |
Ja, vind ik ook lekker ![]() | |
simmu | zondag 18 december 2011 @ 18:13 |
trouwens, is brinta niet geschikt voor baby's en peuters ![]() doe ik toch al jaren iets verkeerd ![]() bij mijn weten is het niet geschikt voor kinderen onder de zeg, 8 a 9 maanden. als ze eenmaal brood mogen, dan mogen ze toch ook brinta ![]() | |
simmu | zondag 18 december 2011 @ 18:14 |
ik fakete vroeger ziekzijn om die lammetjespap maar te mogen doe je ook wel eens beschuitjes met wat boter en suiker overgieten met thee? of ligapap! | |
Isabeau | zondag 18 december 2011 @ 18:15 |
Ligapap! Dat ken ik dan weer niet. Wel beschuitpap en broodpap ![]() Eigenlijk hou ik van alle soorten pap, maar ik ontbijt vnl met muesli ![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 december 2011 @ 18:24 |
![]() | |
robber57 | zondag 18 december 2011 @ 18:29 |
Nou ja, dat bedoel ik ook, het is voor kinderen die de "alleen melk" fase zijn ontgroeit, als ze brood mogen dan mag brinta natuurlijk ook. Ik had altijd begrepen dat Bambix rijstbloem bedoelt was voor kinderen die van de melk af gaan maar nog net te klein zijn voor het bazen ontbijt met brinta. maar mijn "kennis" is dan ook uit grootmoeders tijd ![]() | |
trovey | zondag 18 december 2011 @ 18:46 |
Ik heb dus de pest aan alle soorten pap. ![]() ![]() | |
Arkai | zondag 18 december 2011 @ 18:58 |
Wat trouwens echt lekker is, is biestpap gezoet met suiker. ![]() | |
Isabeau | zondag 18 december 2011 @ 19:05 |
Zo, maar dat is lang geleden dat ik dat heb gehad! ![]() ![]() | |
Gozert147 | donderdag 22 december 2011 @ 10:43 |
Was vorig jaar in Zuid-Afrika voor een lange tijd, en dan is Weet-Bix een goed alternatief voor Brinta, al is het niet zo lekker als het origineel.![]() Wel met hete melk drinken, maar koud kan ook | |
Ludd | donderdag 22 december 2011 @ 15:44 |
Ik eet brinta met melk, walnoten, hazelnoten en kokos-snippers. Erg lekker. | |
hmmmz | maandag 10 februari 2014 @ 04:19 |
Brinta ![]() ![]() | |
Bramito | maandag 10 februari 2014 @ 11:05 |
Ik ben meer van de havermout. | |
Redcoon | maandag 10 februari 2014 @ 11:32 |
Lammetjespap of Brinta, dat was mijn ontbijt voor een groot gedeelte van mijn jeugd. Binnenkort maar weer eens inslaan. Letterlijk jaren geleden dat ik dit op heb! | |
Mieshka | maandag 10 februari 2014 @ 11:50 |
Brinta! ![]() Of havermout voor de variatie, maar Brinta is mijn lievelings. Met honing, stukjes banaan en rozijnen! Oh ja en melk natuurlijk. Je kunt het trouwens ook prima mee-blenderen in een smoothie, voor nog meer variatie. Geldt ook voor havermout. Maar dan proef je het dus wel minder. Wat voor sommigen juist een voordeel is (watjes). | |
sirdanilot | maandag 10 februari 2014 @ 12:29 |
Ik vind havermout erg lekker s ochtends, maar ik ben meestal te lui om havermout te gaan zitten koken ![]() Moet ik toch maar weer eens doen. Brinta heeft volgens mij veel minder voedingswaarde dan havermout... | |
#ANONIEM | maandag 10 februari 2014 @ 16:43 |
Elke ochtend al jaren eet ik Brinta. Goed gevuld bord met heul veel gekookte melk,lading suiker en schijfjes banaan erin en een kleine pot thee. Dat is mijn ochtendritueel vanaf 05:30 uur. ![]() |