quote:
Op woensdag 23 november 2011 18:19 schreef Calciatore het volgende:Hoi,
Volgend jaar ga ik studeren en een van de studies die mij aanspreekt is econometrie. Mijn profiel is Economie & Maatschappij, en ik heb ook wiskunde B.
Mijn cijfers voor wiskunde zijn goed, maar ik moet er wel vrij veel voor doen. Ik merk dat anderen iets meer inzicht hebben in wiskunde: als de docent bijvoorbeeld iets nieuws uitlegt, snappen zij het direct terwijl ik dan wat meer tijd nodig en de theorie nog een keer moet doornemen.
Ik ben zeker wel gemotiveerd, dus denken jullie dat ik dan econometrie aankan als ik hard werk, of moet je echt een supertalent in wiskunde zijn?
Ik had op de middelbare school ook altijd het idee dat ik van alles niet goed snapte terwijl andere klasgenoten het wel leken te snappen. Dat heeft nog niets te betekenen, want ik studeer nu wiskunde met goede resultaten. Achteraf gezien had mijn idee dat ik niet zo goed was er vooral mee te maken dat:
- andere leerlingen tevreden waren als ze het trucje snapte terwijl ik iets echt wil doorgronden voordat ik het snappen noem;
- sommige concepten slecht, onvolledig of gewoonweg helemaal niet worden uitgelegd op de middelbare school.
Ik haalde ook nooit echt bijzonder goede resultaten op de middelbare school voor wiskunde, en dacht dat ik de studie niet langer dan een jaar zou volhouden omdat ik ook dacht dat je een genie moest zijn. Niets is minder waar

. Zoals al eerder is genoemd is het vooral een kwestie van motivatie hebben en er plezier in hebben.