quote:
Er is één algemeen gebruikte naam, die je ook vindt als je er op zoektquote:Op maandag 14 november 2011 20:29 schreef Mauskoekwaus het volgende:
De kaas die ik ieder jaar in mijn vaderland eet, ben geboren op Sardinië!
Jullie weten trouwens wel dat die kaas 2 (sommigen zeggen zelfs 3) verschillende namen heeft he?
PM me maar, dan zal ik even kijken waar het mis gingquote:Op dinsdag 15 november 2011 11:43 schreef Sorella het volgende:
Ik heb mijn gegevens ingevuld, klik op ja ik doe mee en dan krijg ik te zien dat ik al meegedaan heb.
Ik heb niet eens de kaas in kunnen vullen
Kan dat alsnog via een pm naar jou toe greys ?
Hier precies hetzelfde, heb geen antwoordmogelijkheden aangetroffenquote:Op dinsdag 15 november 2011 11:43 schreef Sorella het volgende:
Ik heb mijn gegevens ingevuld, klik op ja ik doe mee en dan krijg ik te zien dat ik al meegedaan heb.
Ik heb niet eens de kaas in kunnen vullen
Kan dat alsnog via een pm naar jou toe greys ?
Direct onder de vraag staat een 'antwoordvak' en daaronder je gegevens.quote:Op woensdag 16 november 2011 00:17 schreef GlenSpey het volgende:
[..]
Hier precies hetzelfde, heb geen antwoordmogelijkheden aangetroffen
Zal ik het antwoord dan ook maar via PM sturen?
Misschien heb ik er over heen gekeken... PM is in ieder geval verzondenquote:Op woensdag 16 november 2011 08:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Direct onder de vraag staat een 'antwoordvak' en daaronder je gegevens.
Maar als het mis is gegaan mag je me PMen
Is goed gekomen!quote:Op woensdag 16 november 2011 17:19 schreef GlenSpey het volgende:
[..]
Misschien heb ik er over heen gekeken... PM is in ieder geval verzonden
gefeliciteerd en veel plezier met lezen & koken.quote:Op maandag 21 november 2011 09:10 schreef Greys het volgende:
Jullie allemaal bedankt voor de enthousiaste reacties en jullie deelname!En de winnaars zijn...
p_iglet
s10eke
nectarientje
LovelyLady
peerpizza
Van harte gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk naar jullie toe!
quote:het stoofvlees:
1 kg rundvlees (zenuwstuk, in gelijke stukken)
2 grote uien
1 flesje bruin bier (bv. Sint-Bernardus abt 12)
2 eetlepels Loonse (of Luikse) stroop
verse tijm
1 kruidnagel
2 blaadjes laurier
1 stevige bruine boterham
2 eetlepels scherpe mosterd
1 scheutje natuurazijn
boter
peper van de molen
zout
bereiding
het stoofvlees:
Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes.
Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken.
Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
Schroei de stukken vlees in de braadpan tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper van de molen en een snuifje zout.
Tip: Een grote hoeveelheid vlees bak je het best in meerdere beurten. Als je braadpan te vol ligt, wordt het vlees gekookt i.p.v. gebakken.
Doe de stukjes vlees in de stoofpot met uien. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt (deglaceren).
Tip: Gebruik gerust een beetje meer bier dan aangegeven.
Zodra het bier kookt, giet je het in de stoofpot.
Bind enkele blaadjes laurier en een paar takjes verse tijm samen met een eindje keukentouw. Laat het kruidentuiltje meestoven in de pot.
Voeg de kruidnagel toe en de Loonse (of Luikse) appel-perenstroop.
Besmeer het bruin brood royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.
Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.
Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.
Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om.
Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |