Dat heet consistentie van het voedsel wat ze daar in Azië verkopen. Hier in Nederland doet de KFC dat blijkbaar wat minder. Verder ligt het ook aan de vraag. Vis is immers in Azië populairder dan in Nederland. Tenminste, in de landen waar ik ben geweest zoals Maleisië, Indonesië, Thailand, China, Borneo en nog allerlei kleine eilandjes waar jullie waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord zoals Langkawi en Penang. Vis is daar populairder omdat al die landen in een andere oceaan liggen. Daar zwemmen andere vissen rond dan in de Noordzee. Hierdoor zijn er minder vervoerskosten en dus is de kostprijs lager. Door de lagere kostprijs is er een lagere verkoopprijs en hierdoor zijn dus luxere vissoorten in Azië goedkoper dan in Nederland.
Dan nog even over vis, buiten de KFC gelaten. In de lokale restauranten zwemmen de vissen in een aquarium rond tot dat je ze bestelt. Dan worden ze uit het aquarium gehaald en gedood. Hierdoor denkt de klant dat de vis dan ook echt vers is. Dat vind ik best wel een slimme marketingtruc. Dat is voornamelijk ook een reden dat vis in Azië zo populair is. Maar of het ook hygiënisch is, is een tweede.