Vette visquote:Op woensdag 2 november 2011 09:57 schreef Hubba88 het volgende:
[ afbeelding ]
Lijkt mij zelf nog wel een lastig schoon te maken vis. Maar goed, als je er ervaring mee hebt..
Niet echt ervaring , denk ook dat ik het laat schoonmaken / fileren bij de vishandel of de markt.quote:Op woensdag 2 november 2011 09:57 schreef Hubba88 het volgende:
[ afbeelding ]
Lijkt mij zelf nog wel een lastig schoon te maken vis. Maar goed, als je er ervaring mee hebt..
En anders oppassen voor de stekels.quote:Op woensdag 2 november 2011 10:00 schreef RedAlert het volgende:
[..]
Niet echt ervaring , denk ook dat ik het laat schoonmaken / fileren bij de vishandel of de markt.
Hmmm bedankt.quote:Op woensdag 2 november 2011 10:04 schreef Hubba88 het volgende:
[..]
En anders oppassen voor de stekels.![]()
Thx voor de info, ga de Rode Poon gewoon op de markt halen....quote:Op woensdag 2 november 2011 11:19 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb meerdere keren rode poon klaargemaakt. Probeer een rustig moment uit te zoeken wanneer je rode poon haalt, dan wil de visboer hem nog wel eens schoonmaken (is een hele goedkope vis, dus het animo bij de visboer is vaak niet al te hoog). Paar lelijke stekels, vieze ingewanden en een hele stugge huid, maar voor de rest redelijk goed zelf schoon te maken. Aantal graten valt mee overigens.
ja bitter idd en een hele vieze nasmaakquote:Op woensdag 2 november 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat was er vies aan? Bitterofzo?
Dan is de galblaas stukgemaakt tijdens het schoonmaken en niet gespoelt, prutsers dus, zou een gillend negatieve kritiek schrijven over ze.quote:Op woensdag 2 november 2011 14:09 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
ja bitter idd en een hele vieze nasmaakMaar goed de zalm was ook verbrand dus..
Kan het bovenstaande recept nog altijd aanpassenquote:Op woensdag 2 november 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ingewanden er uit, vullen met kruiden en gesneden prei, schuitje vouwen van alu folie en overgieten metwat witte wijn en dichtvouwen. In de oven garen.
Heb jij nog meer visgerechten? Ik denk dat jij wel verstand heb van het lekker bereiden van vis.quote:Op woensdag 2 november 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ingewanden er uit, vullen met kruiden en gesneden prei, schuitje vouwen van alu folie en overgieten metwat witte wijn en dichtvouwen. In de oven garen.
Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.quote:Op donderdag 3 november 2011 15:23 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Heb jij nog meer visgerechten? Ik denk dat jij wel verstand heb van het lekker bereiden van vis.
Dan hou ik me ook aanbevolenquote:Op donderdag 3 november 2011 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.
Ben op vakantie, en typt was lastig op de ipad, maar kan volgende week ofzo wat zaken posten.
Dat zou ik wel tof vinden, want ik hou erg van vis maar verder dan bakken in bloem of op de BBQ ben ik eerlijk gezegd nooit gegaan.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.
Ben op vakantie, en typt was lastig op de ipad, maar kan volgende week ofzo wat zaken posten.
Big thx...quote:Op vrijdag 4 november 2011 02:41 schreef RobinOok het volgende:
Youtube!
http://www.youtube.com/results?search_query=gurnard+cleaning&aq=f
Ik vind deze wel ruig: Deze waarschuwt voor de stekels:
Nou ja, youtube dus....
Mijn dank is groot , ga meteen kijken op de website (url) kijkenquote:Op vrijdag 4 november 2011 09:53 schreef Weltschmerz het volgende:
Een meer algemene tip, maar rode poon staat er ook bij:
http://www.visfileren.nl
Hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad? (allebei). Ik ga morgen naar de markt vraag wel of ze de ponen panklaar willen maken.....quote:Op vrijdag 4 november 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis als rode poon zou in helemaal niet willen fileren, veel leuker hem heel te eten.
Had vanavond rode mul op de bbq, spartelvers gekocht op de vismarkt hier in Kroatiė, en ingelegd in olijfolie, knoflook, veel knoflook, citroenrasp en wat citroensap, peper en wat vegeta.
Gegrild op een "grijs" vuur.
Hebben met zn tweetjes bijna twee kilo zitten wegwerken. Burps, heerlijk, mooi afscheid van deze herfstvakantie.
Ligt eraan hoe groot ie is.quote:Op donderdag 10 november 2011 14:53 schreef RobinOok het volgende:
8 minuten per kant? dus 16 minuten?
Is dat niet een beetje lang? Mij lijkt 2x4 minuten al lang...
euh, das wel heeeel erg klein voor een poon.quote:Op donderdag 10 november 2011 14:55 schreef RedAlert het volgende:
Ik schat een centimeter of 10 a 13 (4 stuks) en had ook nog 3 kleine ponen ...
Oh oke ik mocht ze zelf kiezen ...dat waren de grootste die ze hadden einde van de zaterdagmiddag...quote:Op donderdag 10 november 2011 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
euh, das wel heeeel erg klein voor een poon.
Stekels verwijderen dat heeft de koopman op de markt al voor me gedaan.quote:Op donderdag 17 november 2011 23:07 schreef Mirjam het volgende:
kun je die dingen wel in het geheel klaarmaken?
moet je niet eerst de gifstekels afsnijden?
Kan ook. Als je dat wilt. Maar poon heeft toch wel een mooi huidje om op te bakken?quote:Op donderdag 17 november 2011 19:37 schreef Thorical het volgende:
Worden Poontjes niet gestroopt? Net als Baarssen?
Ik kan me herinneren dat ik ze wel eens zonder vel heb gezien bij mijn visboer.
nou, het ging me meer om het gif eigenlijkquote:Op donderdag 17 november 2011 23:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kan ook. Als je dat wilt. Maar poon heeft toch wel een mooi huidje om op te bakken?
Filet gaat sowieso niet werken bij poon lijkt mij, dan valt ie uit elkaar bij het bakken.quote:Op vrijdag 4 november 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis als rode poon zou in helemaal niet willen fileren, veel leuker hem heel te eten.
De Pieterman heeft gif in zijn stekels, maar van de poon hoor ik dat voor het eerst.quote:Op donderdag 17 november 2011 23:07 schreef Mirjam het volgende:
kun je die dingen wel in het geheel klaarmaken?
moet je niet eerst de gifstekels afsnijden?
Ik zou het niet wetenquote:Op vrijdag 18 november 2011 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Pieterman heeft gif in zijn stekels, maar van de poon hoor ik dat voor het eerst.
Raar dat daar niets over te vinden is anders dan mensen die het verhaal herhalen. Bij de Pieterman staat bij wikipedia en elder keurig beschreven welk gif het is en wat het doet, dat het afbreekt bij verhitting, etc.quote:Op vrijdag 18 november 2011 12:17 schreef Mirjam het volgende:
ik had laatst een masterclass, en daar vertelde de visman toche cht dat er gif in zat
Ik kan het niet vinden Piet, denk dat sommige mensen gewoon een allergische reactie hadden...quote:Op vrijdag 18 november 2011 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Raar dat daar niets over te vinden is anders dan mensen die het verhaal herhalen. Bij de Pieterman staat bij wikipedia en elder keurig beschreven welk gif het is en wat het doet, dat het afbreekt bij verhitting, etc.
Ik had er nog nooit van gehoord, kan best zo zijn, zijn zoveel beesten met gifstekels, maar nu nog een serieuze bron en dan zijn we rond.
Bedankt voor het PDF bestand.quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:29 schreef Thorical het volgende:
Iets meer over poon.
http://www.zeeliefhebbers.nl/pdf/handleidingpoon.pdf
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |