motorbloempje | maandag 31 oktober 2011 @ 13:28 |
![]() Er zijn verschillende soorten thuiskoks: • de opwarmkoks • de afbakkoks • de traditionele maar wel zelf-doe-koks • de experimentele koks • de gourmet koks • etc. Bij veel supermarkten kun je zo goed als kant en klare gerechten kopen, van vlees tot groente en van voorgerecht tot toetje. Dit moet dan nog wel helemaal zelf gebakken worden, maar de instructies staan er op, dus er kan weinig mis gaan: meer tijd voor gezelligheid met de familie, minder tijd in de keuken! Maar dan heb je ook nog de mensen die ervan houden om alles hélemaal zelf te doen. Dan maar uren of zelfs dagen in de keuken staan! Weken van tevoren alles uitproberen, proeven, nog eens proberen, etc. En dan is er ook nog keuze tussen de traditionele kerstrollades en rosbief, of de wat minder gangbare bereiding van rund en varken. Ook zijn er mensen die aan opgewarmde kippenvleugeltjes in een schaaltje naast de aardappelkroketjes genoeg hebben, en uren in de keuken staan om toch trots een kale nasi op tafel te zetten. Kortom: Wat zet jij hoe op tafel deze kerst? [ Bericht 3% gewijzigd door motorbloempje op 31-10-2011 13:44:17 ] | |
minkuukel | maandag 31 oktober 2011 @ 13:30 |
In ieder geval een eigen gebraden been ham ![]() | |
kwiwi | maandag 31 oktober 2011 @ 13:33 |
Ik ben dit jaar een gourmetkok ![]() | |
Lotje-Plusone | maandag 31 oktober 2011 @ 13:37 |
Het gaat in ieder geval iets aziatisch worden maar wat weet ik nog niet precies. | |
redhead666 | maandag 31 oktober 2011 @ 13:43 |
Gourmetten denk ik ![]() 7 gangen dinee vind ik altijd zo vervelend ![]() | |
roos85 | maandag 31 oktober 2011 @ 14:01 |
Nog geen recepten op het oog, ik ga denk ik voor een 3 of 4 gangen menu | |
Mixende_match | vrijdag 4 november 2011 @ 12:16 |
Wss gourmet, omdat iedereen dat lekker vindt. Ckr met een vegetarische, een moeilijke, een 'ik lust dat niet' en een 'maak mij niet uit' en een 'dat is zo lastig, doe maar gewoon een hamburger met friet' in ons midden ![]() Wel eigengemaakt soepie vooraf, en nagerecht ga ik ook nog ff over na denken. En uiteraard zelf schuimpjes, chocolaatjes etc maken! ![]() | |
PdeHoog | zondag 13 november 2011 @ 20:26 |
Linkje naar een leuk CUL-topic: Kerstdiner-topic 2011! :o) Ik ga in ieder geval op verzoek iets met een lamsbout doen ![]() | |
uniekhoorn | vrijdag 18 november 2011 @ 20:19 |
Eerste kerstdag een uitgebreide brunch met een lekker soepje. Daarna moet aanstande aan het werk en ben ik alleen thuis. Tweede kerstdag gaan we naar een heerlijke chinees, nu al zin in! | |
DancingPhoebe | zaterdag 19 november 2011 @ 12:05 |
Nog geen recepten op het oog. Het gaat wel iets zelfgekookts worden. Ik neig naar traditioneel met een twist... | |
GotC | zondag 20 november 2011 @ 12:33 |
Mmm ik krijg dit jaar voor het eerst 8 mensen over de vloer. Heb nog nooit gekookt voor meer dan 4 mensen ![]() Kreeg de optie om gewoon te gaan gourmetten...maar zie het niet helemaal zitten ![]() Dus, ben nu een beetje aan het nadenken over een niet té moeilijk menu, 3 of 4 gangen. Enige twist is dat mijn moeder vegetarisch is, dus..tsja. Effe denken ![]() Oh ja, en nog iets leuks. Mijn moeder is erg traditioneel (want Schots), m'n schoonmoeder best experimenteel en m'n schoonzusje kookt eigenlijk altijd Vietnamees (want Vietnamees). ![]() |