abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 27 december 2011 @ 21:44:08 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106103928
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 19:09 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me ook wel een keer tof voor kerst; Paar vuurkorven buiten, houtoven in de tuin, en dan lekker met een drankje buiten pizza bakken. Maar ik denk niet dat ik veel mensen daar enthousiast voor krijg :D.
Ja, ik zou daar wel verdrietig van worden, denk ik. Pizza met kerst.
Iedere andere dag, okay, maar niet met kerst.
  † In Memoriam † dinsdag 27 december 2011 @ 21:57:43 #277
91830 MaximusTG
pi_106104597
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
pi_106105629
typisch 2e kerstdag
  dinsdag 27 december 2011 @ 22:24:27 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106105738
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 21:57 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
Ja, voor Oud & Nieuw lijkt het me heel leuk.
pi_106141455
Haha. Dat heb ik dus 2e kerstdag ook gedaan, was voor mij gewoon een soort Zondag. Gewoon erop gedaan wat ik nog in huis had. o.a. eitjes waar ik geen doel meer voor had. Dus losse pols restjes pizza's aan een soort lopende band.


  woensdag 28 december 2011 @ 21:43:02 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106141529
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 21:57 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
Lekker pittig, pizza met kruitdampen.
pi_106161345
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa O+

pizza O+
Ja doei.
pi_106161727
Ik ook weer O+
Ben alleen nog aan het twijfelen of ik mijn steen ga gebruiken of de ovenplaat en daarop een soort vierkante pizza. Is vast ook lekker en dan zit ik niet zo te kloten om die pizza de hete steen op te krijgen. Zonder zo'n houten schuifplaat is dat toch best lastig.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_106161835
Ik zit er aan te denken om mijzelf een bestron cadeau te geven :@
Ja doei.
pi_106162361
Vorige week in Rome geweest. Vind de Napolitaanse pizzabodem toch een stuk lekkerder dan de Romeinse. Maar desondanks waren ze berelekker!

Van het weekend weer eens zelf aan de slag. Probeer nog steeds de bodem zo dun mogelijk te maken, vind ik nog het moeilijkste aan het geheel.
pi_106164036


_O- gourmetten _O- maar dan met pizza's _O-
Ja doei.
pi_106164208
Hm, zijn hier in het VK moeilijk te krijgen, Bestron oventjes :o

Maar welk type raden jullie mij aan als ik er een koop? :o
Ja doei.
pi_106164640
Kan hier wel deze krijgen voor 60gbp, maar kan nergens temperatuurinformatie vinden ;(

http://www.ebay.co.uk/itm(...)0d87a#ht_3454wt_1037
Ja doei.
pi_106183228
Hier pizza's op oudjaarsavond!
pi_106398302
Zoo ben ik weer, ga na het pakje van Koopmans(was opzich wel te doen, lekkerder dan 1 van dr oetker) nu een echte pizza bakken. Mijn elektrische oven kan tot 260 graden(uit me hoofd) hoelang moet ik hem er dan ongeveer in doen?

Die van Koopmans moest ongeveer 25 minuten op 180 of 200 graden....
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 15:51:53 #291
91830 MaximusTG
pi_106399256
Ligt eraan hoe dik je de pizza maakt, hoe dik je em belegt, en of je je ovenplaat meevoorverwarmt, maar ik denk dat je met 260 graden toch zeker rond de 10 minuten wel klaar bent. Gewoon zo lang tot de bovenkant bruint en de kaas gesmolten is en als die zo bruin is als je wil. In principe zou de bodem dan ook gaar moeten zijn.

Als je iets van een plantenspuit hebt dan is het goed voor de pizza om als je em erin doet snel een paar spuitjes water erin te spuiten. Snel deur dicht. Krijg je stoom in je oven, waardoor de rand minder snel droog wordt, waardoor die meer kan rijzen. Moet je wel een plantenspuit hebben waar geen Pokon of zo in gedaan wordt :p. Heb er zelf een speciaal voor pizza en brood.

[ Bericht 37% gewijzigd door MaximusTG op 04-01-2012 16:27:45 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 16:29:28 #292
91830 MaximusTG
pi_106443186
En, hoe is ie geworden symantec12?
pi_106443219
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 14:14 schreef motorbloempje het volgende:
Kan hier wel deze krijgen voor 60gbp, maar kan nergens temperatuurinformatie vinden ;(

http://www.ebay.co.uk/itm(...)0d87a#ht_3454wt_1037
Iemand hier nog een mening over?
Ja doei.
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 16:32:47 #294
91830 MaximusTG
pi_106443336
Zou ik niet kopen, lijkt me niet echt wat. Draaiende steen, dat kijkglaasje, en die luchtgaten.. Die gaat nooit veel warmer zijn dan een normale oven met steen.

http://www.ebay.co.uk/itm(...)1eb8765#ht_500wt_898

?

Al is die wel flink gebruikt ;)
pi_106443538
Overigens, ik had vorige week ook echte donkere vlekken op de rand! :9
Het wordt elke keer nog weer een beetje beter ;)
pi_106443616
Pizzadeeg ligt te rijzen, vanavond weer yeuh :D
Het blijft ook enorm leuk om te doen.
pi_106444573
Maximus, heb je nog een goeie tip om een ronde bodem te fabriceren, tot een diameter van ongeveer 30 cm (meer past niet op mn steen)
Inmiddels krijg ik na veel proberen nu eindelijk wel een lekker luchtig deeg met jouw recept, maar nu nog mooie bodems maken. Bij mij lijken ze soms meer op landkaarten of vaak gerepareerde lappendekens als er weer eens een gat in gesprongen is...

Wat ik nu doe: platte schijf maken van ongeveer 15 cm, en dan verder uitrekken/trekken. Risico dat ie dan scheurt is natuurlijk altijd aanwezig. Is er een mooie werptechniek, om net zoals een echte pizzabakker van die enorme frisbees in de lucht te gooien? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 17:18:59 #298
91830 MaximusTG
pi_106445568
Hmm, lastig, het is toch vooral een kwestie van veel oefenen. Maar ik snap dat je het lastig vindt.

Dit filmpje postte kuifje_fok hier eerder, is wel een goede manier:


Omdat je het deeg met die manier niet teveel zwaartekracht laat ondervinden zeg maar, rekt ie wat uniformer uit.
Met deeg gooien is echt niet nodig, dat is meer voor de show :).
Probeer iig regelmatige druk uit te oefenen, en niet met de punten van je vingers, dan krijg je namelijk van die zwakke plekken waar een gat in kan ontstaan.
pi_106446081
@maximus tg: ga vrijdag deeg maken en dan zaterdag de pizza! Geef zondag wel een update hoe die was
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 18:11:33 #300
91830 MaximusTG
pi_106447917
Succes dan maar alvast! Ben benieuwd :).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')