Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 20:27 |
Ja, ik ben echt ten einde raad. ![]() Mijn moeder heeft het zelf bakken al opgegeven - ja het is echt dramatisch ![]() ![]() | |
Erasmo | zaterdag 29 oktober 2011 @ 20:57 |
Doe er dan ook geen melk door. Tenzij je melkbroodjes wilt maken natuurlijk. | |
golfer | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:11 |
Waarom gebruik je melk in deeg? | |
trovey | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:13 |
Pizzadeeg met melk? Apart. ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:19 |
Recepten die zonder melk kunnen maak ik sowieso al zonder melk. Maar bepaalde recepten vragen gewoon om melk. En ik vind melk in deeg vaak lekkerder dan alleen water. Maar sowieso vraag ik mij gewoon af waarom iets wat jaren goed ging nu opeens niet meer lukt? Is dat zo'n rare vraag dan? [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 29-10-2011 21:25:12 ] | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:21 |
Soms maak ik het met alleen water, dan met melk en water en dan weer alleen met melk. Ik vind het met melk vaak iets lekkerder (dan wordt het deeg bruiner en niet zo hard). :p | |
Erasmo | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:24 |
Wat voor melk gebruik je precies? | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:28 |
Houdbare halfvolle melk en melk uit de koeling van de supermarkt (gepasteuriseerd?). Ik heb verschillende merken geprobeerd. | |
golfer | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:28 |
Welke recepten dan? Ja. | |
MissHobje | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:34 |
Gaat het om brooddeeg? wel gek zeg? nooit geen problemen mee ofzo. Misschien hier even vragen?? Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden.. | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:36 |
http://www.browneyedbaker(...)eese-cinnamon-rolls/ http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html (ik gebruik hier altijd melk ipv van water omdat ik geen melkpoeder heb, werkt perfect) http://www.khk.net/wordpress/2007/07/05/pretzel-baking/ En nog een paar (pogaca) recepten van mijn moeder die gewoon echt melk nodig hebben. Waarom is het een rare vraag dan? ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:37 |
Meestal wel maar ik heb vandaag bijvoorbeeld dit recept geprobeerd en het deeg rees ook niet. | |
loecje | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:40 |
werkt perfect... maar het rijst niet | |
Bortecinem | zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:42 |
Nu niet meer nee. Maar een paar maanden terug werkte het wel gewoon. En dat is waar ik mee zit. Waarom lukt het nu niet meer terwijl het jaren goed ging? | |
golfer | zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:04 |
Je huis is door een derwisj vervloekt en er zal nooit meer iets rijsen. ![]() | |
loecje | zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:36 |
waar laat je het rijzen? is die ruimte misschien kouder? lukt hetzelfde recept met water wel? | |
MaximusTG | zondag 30 oktober 2011 @ 01:27 |
Gooi je misschien het zout dat vaak in zulke degene zit direct bij de gist. Dat is nl. niet goed voor de gist. | |
Vandaag... | zondag 30 oktober 2011 @ 01:45 |
Is je gist nog wel goed? Ofis het andere bloem? lijkt me sterk dat het aan de melk ligt als je al verschillende merken geprobeerd hebt. | |
ausweiss | zondag 30 oktober 2011 @ 03:27 |
Proest, Dankje Golfer nu zit mijn scherm onder de wijn. ![]() Maar was het niet rijzen?. ![]() | |
evo87 | zondag 30 oktober 2011 @ 05:34 |
gist te oud, bloem te oud, melk net uit de koelkast en veel te koud? | |
Pietverdriet | zondag 30 oktober 2011 @ 07:00 |
Veel zout in je deeg? |