abonnement Unibet Coolblue
pi_103717501
Ja, ik ben echt ten einde raad. :') Ik krijg het gewoon niet meer voor elkaar om deeg te laten rijzen met melk - het maakt niet eens uit om wat voor deeg het gaat, als er melk in zit rijst het gewoon niet. Ik heb ondertussen verschillende soorten en merken gist, bloem en melk geprobeerd maar niks werkt. Dit is echt raar want ik en mijn moeder maken al jaren zelf deeg voor brood, pizza's etc. maar pas sinds een paar maanden is het zo dat niks meer rijst met melk.

Mijn moeder heeft het zelf bakken al opgegeven - ja het is echt dramatisch :P - maar ik vraag mij echt af hoe dit opeens kan? Ligt het misschien aan ons huis ofzo? :')
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 20:57:22 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103718617
Doe er dan ook geen melk door.

Tenzij je melkbroodjes wilt maken natuurlijk.
pi_103719147
Waarom gebruik je melk in deeg?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103719213
Pizzadeeg met melk? Apart. :P Brood maak je normaal ook gewoon met water.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_103719416
Recepten die zonder melk kunnen maak ik sowieso al zonder melk. Maar bepaalde recepten vragen gewoon om melk. En ik vind melk in deeg vaak lekkerder dan alleen water.

Maar sowieso vraag ik mij gewoon af waarom iets wat jaren goed ging nu opeens niet meer lukt? Is dat zo'n rare vraag dan?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 29-10-2011 21:25:12 ]
pi_103719508
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:13 schreef trovey het volgende:
Pizzadeeg met melk? Apart. :P Brood maak je normaal ook gewoon met water.
Soms maak ik het met alleen water, dan met melk en water en dan weer alleen met melk. Ik vind het met melk vaak iets lekkerder (dan wordt het deeg bruiner en niet zo hard). :p
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:24:45 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103719621
Wat voor melk gebruik je precies?
pi_103719716
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:24 schreef Erasmo het volgende:
Wat voor melk gebruik je precies?
Houdbare halfvolle melk en melk uit de koeling van de supermarkt (gepasteuriseerd?). Ik heb verschillende merken geprobeerd.
pi_103719728
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Bortecinem het volgende:
Recepten die zonder melk kunnen maak ik sowieso al zonder melk. Maar bepaalde recepten vragen gewoon om melk. En ik vind melk in deeg vaak lekkerder dan alleen water.
Welke recepten dan?
quote:
Maar sowieso vraag ik mij gewoon af waarom iets wat jaren goed ging nu opeens niet meer lukt? Is dat zo'n rare vraag dan?
Ja.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:34:54 #10
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_103719975
Gaat het om brooddeeg? wel gek zeg? nooit geen problemen mee ofzo.
Misschien hier even vragen?? Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden..
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_103720012
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Welke recepten dan?
http://www.browneyedbaker(...)eese-cinnamon-rolls/

http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html (ik gebruik hier altijd melk ipv van water omdat ik geen melkpoeder heb, werkt perfect)

http://www.khk.net/wordpress/2007/07/05/pretzel-baking/

En nog een paar (pogaca) recepten van mijn moeder die gewoon echt melk nodig hebben.

quote:
Ja.
Waarom is het een rare vraag dan? :')
pi_103720058
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:34 schreef MissHobje het volgende:
Gaat het om brooddeeg? wel gek zeg? nooit geen problemen mee ofzo.
Misschien hier even vragen?? Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden..
Meestal wel maar ik heb vandaag bijvoorbeeld dit recept geprobeerd en het deeg rees ook niet.
pi_103720169
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:36 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html (ik gebruik hier altijd melk ipv van water omdat ik geen melkpoeder heb, werkt perfect)

werkt perfect... maar het rijst niet
pi_103720218
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:40 schreef loecje het volgende:

[..]

werkt perfect... maar het rijst niet
Nu niet meer nee. Maar een paar maanden terug werkte het wel gewoon.

En dat is waar ik mee zit. Waarom lukt het nu niet meer terwijl het jaren goed ging?
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:04:50 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103720993
Je huis is door een derwisj vervloekt en er zal nooit meer iets rijsen. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103722304
waar laat je het rijzen? is die ruimte misschien kouder?
lukt hetzelfde recept met water wel?
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 01:27:42 #17
91830 MaximusTG
pi_103728503
Gooi je misschien het zout dat vaak in zulke degene zit direct bij de gist. Dat is nl. niet goed voor de gist.
  zondag 30 oktober 2011 @ 01:45:27 #18
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_103729030
Is je gist nog wel goed? Ofis het andere bloem? lijkt me sterk dat het aan de melk ligt als je al verschillende merken geprobeerd hebt.
pi_103731994
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 22:04 schreef golfer het volgende:
Je huis is door een derwisj vervloekt en er zal nooit meer iets rijsen. :P
Proest, Dankje Golfer nu zit mijn scherm onder de wijn. :P:P:P

Maar was het niet rijzen?. ~O>
pi_103732825
gist te oud, bloem te oud, melk net uit de koelkast en veel te koud?
  zondag 30 oktober 2011 @ 07:00:59 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103732940
Veel zout in je deeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')