Jawel, kreeftstukjes, maar niet mijn ding, dus verdrongen.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dan vrees ik voor je dat je nooit gefrituurde kreeft op heb. Maar je punt klopt wel.
Wie lust er nou weer geen garnalen tempura, zo lekkerquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 08:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jawel, kreeftstukjes, maar niet mijn ding, dus verdrongen.
Ik heb ook een hekel aan tempura. Bluh.
Ongeveer even duur, want ik wilde ook een deksel bij bestellen en kijken of ik daar zelf een gat ik kon (laten) maken.quote:Op donderdag 23 november 2017 14:37 schreef De_Hertog het volgende:
Iets duurder, maar misschien handiger: https://souvy.nl/product/sous-vide-bak-12-liter/. Bij langer sous-vide koken kan het namelijk soms handig zijn om niet te veel water te laten verdampen .
Goed punt, niet bij stil gestaan. Mijn gevoel zegt dat wat in de bak zit niet door de zakjes heen zou moeten komen, dus dat het geen probleem zou moeten zijn. Ik heb ook even snel gegoogeld en de paar sites die het over de containers hebben (de meeste hits gaan over BPA-vrije verpakkingen of zeggen totaal niets over BPA in de containers) zeggen dat het inderdaad niet uit zou moeten maken.quote:Op donderdag 23 november 2017 15:02 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ongeveer even duur, want ik wilde ook een deksel bij bestellen en kijken of ik daar zelf een gat ik kon (laten) maken.
Het probleem met PC is dat er BPA in zit. Ik ben daar een beetje huiverig voor. Ik weet namelijk niet of BPA door het water, door een PBA-vrije vacuumzak alsnog in mijn eten kan terecht komen? Daarom ging ik voor een Tritan bak.
Ik denk ook dat ik dit met een PC snijder zou moeten doen, zo'n warme ijzerdraad zeg maar. Zagen gaat inderdaad niet lukken vrees ik.quote:Op vrijdag 24 november 2017 09:22 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ik vraag me persoonlijk af of bij een met de hand gezaagd plastic deksel niet meer 'stukjes' in het water zouden komen, maar misschien zegt dat meer iets over mijn handigheid .
Ja, leuk!quote:
Sterker nog, ik zoek eigenlijk een bak die ook isoleert....quote:Op vrijdag 24 november 2017 10:09 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Maar als eigenlijk alle vindbare bronnen melden dat het BPA niet in m'n eten kan komen door de vacuumzakken dan hoef ik niet zo moeilijk te doen.
Die kan je zelf wel maken, alleen is hij dan niet meer doorzichtig. Gewoon twee maten die in elkaar passen en er dan zelf isolatiemateriaal tussen brengen. Kan gewoon met wat PUR of (glas/steen)wol.quote:Op vrijdag 24 november 2017 10:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sterker nog, ik zoek eigenlijk een bak die ook isoleert....
Leuk idee, maar nee. Dat wordt vies.quote:Op vrijdag 24 november 2017 10:50 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Die kan je zelf wel maken, alleen is hij dan niet meer doorzichtig. Gewoon twee maten die in elkaar passen en er dan zelf isolatiemateriaal tussen brengen. Kan gewoon met wat PUR of (glas/steen)wol.
Waarom? Niet wanneer je het goed doet. Met zelf maken bedoel ik niet 'even wat in elkaar knoeien', maar er daadwerkelijk een mooi en goed project van maken.quote:Op vrijdag 24 november 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk idee, maar nee. Dat wordt vies.
Dat kan ik natuurlijk doen, maar om daar een mooi passend gat in te krijgen gaat wel problematisch worden (voor mij dan).quote:Op vrijdag 24 november 2017 12:44 schreef Fixers het volgende:
Of je haalt gewoon een koelbox bij de kampeerwinkel.
Goed idee, al heb ik liever een wat bredere doos zodat er ook (nagenoeg) hele zalmfilets e.d. in kunnen. Rubbermaid heeft dergelijke maten niet volgens mij...quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:23 schreef Queenshore het volgende:
Ik gebruik een rubbermaid 12L bak met deksel waar zelf een gat in is gesneden. Heb zelfs bij sessies van 60 uur geen verdamping kunnen zien. Ideaal ding.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |