abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103142388
Bij het Park Hoge Veluwe kan je ieder jaar in het seizoen wild krijgen van de dieren die ze schieten ivm de wildstand. Moet je wel snel bij zijn geloof ik..
pi_103143014
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.
Thanks voor de link, net aangeklikt, even kijken. Vind het wel interessant!
Gekeken, en nu wil ik koeienvlees. Gaan we potverdorie al het vlees met vet exporteren, om al het magere en smakeloze vlees in de supermarkten te leggen. Idioot zeg.

Iemand enig idee waar in nl je koeienvlees kunt vinden?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103143044
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:40 schreef Sunnythesun het volgende:
Bij het Park Hoge Veluwe kan je ieder jaar in het seizoen wild krijgen van de dieren die ze schieten ivm de wildstand. Moet je wel snel bij zijn geloof ik..
Hmm waar kun je meer info vinden daarover? Zie het zo niet staan op de site. En ik woon er redelijk in de buurt, dus wil daar best eens voor langsgaan.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103143964
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:09 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hmm waar kun je meer info vinden daarover? Zie het zo niet staan op de site. En ik woon er redelijk in de buurt, dus wil daar best eens voor langsgaan.
Hey dat is raar ja, heb het voorheen wel op hun site gezien, maar sinds die vernieuwd is staat het er niet meer op. Misschien even naar het parkbeheer bellen. Wellicht komt het wat later in het seizoen nog..
pi_103146397
quote:

Troep, zou echt nooit bij een website kopen waar ze zulk vlees op de site zetten. Babaren.
pi_103146655
Ja godver, daar word ik zo pissig om, dat kapotsnijden. ;( Bij Jumbo hebben ze doorgaans mooi rundvlees liggen, maar ook allemaal (diep!) ingesneden. Heb recent een mail gestuurd aan de klantenservice om hierover mijn beklag te doen (want het is de reden dat ik het niet koop).

Antwoord was dat dat is om te zorgen dat het vlees tijdens het bakken helemaal goed warm wordt. :'( Leg het dan een paar uur buiten de koelkast voor je het in de pan flikkert, probleem opgelost. o|O Nederlanders. ;(
pi_103147653
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:53 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Hey dat is raar ja, heb het voorheen wel op hun site gezien, maar sinds die vernieuwd is staat het er niet meer op. Misschien even naar het parkbeheer bellen. Wellicht komt het wat later in het seizoen nog..
Hmm, bedacht ik me idd ook al, even bellen. En

quote:
Dat is ook een goede! Thanks :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103147719
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 14:13 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Troep, zou echt nooit bij een website kopen waar ze zulk vlees op de site zetten. Babaren.
OMFG. Dat méén je toch niet! Hoe haal je het nou in je hoofd om dat op je site te zetten. Serieus, dat is een beetje als een schoenmaker die op zijn site afgetrapte schoenen zet. Triest zeg. :N
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 20 oktober 2011 @ 12:21:38 #86
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103320013
De sucadelappen bij de Jumbo zagen er verrassend acceptabel uit:

pi_103320595
En nog een Beter Leven-ster ook!
pi_103322147
Sucade lappen halen (is niet zo goedkoop helaas)
Kuirden met grof zeezout uit een molentje en peper uit een molentje.

1 tot 1,5 pakje Croma laten smelten in de pan, dan het vlees lichtjes aanbakken en dan direct op laagste standje draaien.
Leg naast het vlees wat champignons en uienringen en een paar teentjes knoflook en laat die mee sudderen.
Doe er 1 of 2 laurierblaadjes bij en doe dan de deksel op de pan.

Af en toe eens kijken en evt. vlees omdraaien of omroeren.. na 3 - 3,5 uur is het geheel klaar.
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
  donderdag 20 oktober 2011 @ 13:19:18 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103322420
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:13 schreef SpermaDonor het volgende:

1 tot 1,5 pakje Croma laten smelten in de pan
oh dear
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103322662
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

oh dear
1,5 is bij 1 kg dan hè

Maar geloof me die jus maakt het vlees juist mals en lekker!

probeer het eens en je wilt niet anders meer!

en nee ik hoef niet meet te doen aan Obese enzulks programma's :)
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
pi_103324555
:') Boodschap is niet duidelijk, Piet!

BOTER! Geen Croma. :N
pi_103326923
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 14:04 schreef Isegrim het volgende:
:') Boodschap is niet duidelijk, Piet!

BOTER! Geen Croma. :N
Croma :Y
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:23:04 #93
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103327860
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 12:35 schreef Isegrim het volgende:
En nog een Beter Leven-ster ook!
En in de aanbieding een dag nadat ik het kocht :')
Heb het aangezet in boter en daarna afgeblust met een flesje bokbier, zout en peper, laurierblad en prov. kruiden. Volgens mij ben ik uitgeschoten met de prov. kruiden want het ruikt erg raar :?

quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:00 schreef SpermaDonor het volgende:

[..]

Croma :Y
Waarom zou je in geharde palmolie willen bakken als het ook in zoiets moois als boter kan?
pi_103328132
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103328188
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 03:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ik doe dat dus echt vrijwel nooit als mijn grootmoeder hoor. Dat is meer Piet's afdeling.
Of wacht, nee, toch wel, kijk! Net echt he? Met nep-decoratief-rozemarijn-plukje bovenop! :-)

[ link | afbeelding ]
Gestoofde Runderriblap

Dit is dus op zich geen vaststaand recept. Maar gewoon een paar richtlijnen, wat mijn moeder mij altijd al leerde: je runderlappen echt goed heet aanbraden, echt langer dan je denkt tot ze echt goed bruin gebakken (gecaramelliseerd) zijn. En oja,natuurlijk had je ze dan eerst goed gezouten.

Ander richtlijn is dus: alles onder water. Maar ja, water zou ik niet meer gebruiken, te grote kans dat het allemaal flauw wordt, dus gebruik bouillon. Blokje mag.
Nog een richtlijn: nooit koud water erbij gooien, dan schrikt het vlees en wordt het taai. Dus je bouillon of wijn eerst opwarmen. Magnetron is handig.

En dan maakt het dus allemaal niet zoveel uit. Wat ik hierboven deed was:
Riblap (sucade kan ook) zouten en flink aanbraden. Dan gesneden ui erbij, knoflookje, 15 peperkorrels, 1 steranijsje (altijd goed om de vleessmaak te accentueren), 3 stukjes foelie, 1 gedroogd klein chilipepertje, beetje verse of gedroogde tijm, beetje rozemarijn en een laurierblaadje. Dat allemaal eventjes meebakken, hoeft niet lang. Dan opgewarmde wijn erbij (300ml of zo) en opgewarmde bouillon (in dit geval van een shii-take bouillonblokje). Of alleen een van die twee. En een eetlepeltje sherry- of wijnazijn doet het ook altijd goed. Aan de kook brengen en meteen zacht zetten, het liefst op warmhoudplaatje, beste tegen de 90C aan en dat dan uurtje of 6.
(Bovenstaande riblappen heb ik 19 uur op "low" gesudderd in mijn slowcooker, maar ja, overdrijven is ook een vak ;) )

Weet je, als je nu nog weer kon proeven hoe het echt bij je oma smaakte zou het vast en zeker tegen vallen. Net zoals alles wat je in je jeugd geweldig lekker vond nu tegenvalt. Toch?
Daarom moet je niet bang zijn wat moderne aanpassingen te doen. Vinnik. Wijn, pepertje,bouillon, van die dingen. Ik vond het in ieder geval reuze ouderwets, maar superlekker smaken.
Dank je wel, deze ga ik zeker eens proberen O+
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:32:04 #96
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103328252
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:29 schreef Stokstaart het volgende:
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Geklaarde boter.
pi_103328341
Geklaarde boter is nog beter. :Y
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:36:12 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103328443
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:29 schreef Stokstaart het volgende:
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Geklaarde boter is beter nog, of niervet, ganzenvet, spekvet, ook heel mooi en lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:36:59 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103328473
Ik ga van het weekend maar weer eens Varkenswangetjes zachtjes sudderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103328562
Ohhh dat is zo lekker, varkens'kontjes' zoals de uitbater van ons favoriete Portugese restaurantje altijd zei (restaurantje bestaat niet meer ;( ).
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')