quote:
Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
Ik zou ook gaan voor wat Robin zegt: inkoken tot licht stroperig.
Zelf ben ik niet zo gek van tomaten in stoofvlees en dat heb ik dan ook nooit gedaan. Ik kies zelf meestal voor bier ipv wijn en veel uien, wat knoflook, een ansjovisfilet (geeft enorm veel diepe smaak, je proeft geen vis - dan heb je teveel gebruikt) eventueel wat wortel en laurier, foelie, peperkorrels, beetje mosterd. En uiteraard wat zout. Je kunt een heel klein stukje zwarte chocolade toevoegen voor donkerder smaak, of wat peperkoek of een beetje schenkstroop (jeweetwel, voor pannenkoeken).
Gebruik dus niet eens bouillon, maar toch altijd veel smaak. Wel voldoende zout gebruikt? Of gewoon veel te veel vocht?