Ik meen dat toen de Euro werd ingevoerd de dollar duurder was dan de euro...quote:Op maandag 14 mei 2012 09:35 schreef Budapestenaar het volgende:
Ik zie nog die glibberige Zalm met die kinderlijke glimlach euro's uit een Maastrichtse flappentap trekken. En inmiddels zijn we zo ver afgezakt dat we dit soort gesprekken moeten hebben.
vlgs mij was een euro toen 0,87 tegenover 1 dollar oidquote:Op maandag 14 mei 2012 21:24 schreef miro86 het volgende:
[..]
Ik meen dat toen de Euro werd ingevoerd de dollar duurder was dan de euro...
Je hebt gelijk, de dollar was alleen duurder van Jan 2000 tm November 2002.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 10:05 schreef Sosa het volgende:
[..]
vlgs mij was een euro toen 0,87 tegenover 1 dollar oid
Wat bedoel je hiermee? Als je naar dollars wisselt dan maakt het toch verder niet uit of die rekening in Nederland of in het buitenland loopt ?quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:10 schreef Goverman het volgende:
Buitenlandse valuta op een Nederlandse rekening vind ik niet een voldoende hedge (dan kun je het net zo goed in euro's laten staan).
zou het? volgens mij is daar wel over nagedacht.quote:Op woensdag 16 mei 2012 13:47 schreef HarmsonFX het volgende:
Koop een huis, als de euro vervalt in hyperinflatie kun je je hypotheek aflossen met een dagloon ;-)
In 1933 verbood de Amerikaanse regering particulier bezit van goud. Dat moest worden ingeleverd. Goud van particulieren dat in bankkluizen lag werd onteigend. (hoe het met vergoedingen zat weet ik zo niet).quote:Op woensdag 16 mei 2012 03:10 schreef jaco het volgende:
[..]
Wat bedoel je hiermee? Als je naar dollars wisselt dan maakt het toch verder niet uit of die rekening in Nederland of in het buitenland loopt ?
Edit: Het nogmaals lezende, geloof ik dat je bang bent voor opnamelimieten of een noodwet waarbij euro's gedwongen worden gewisseld tegen dollars. Wanneer is dat voor het laatst gebeurd? Met zulke extreme angsten kun je jezelf beter ergens terugtrekken in de bergen met goudstaven en voedsel in conservenblikjes.
Je kreeg daarvoor een door de staat vastgestelde prijs (in dit geval de prijs van voor de dollar devaluatie)quote:Op woensdag 16 mei 2012 16:39 schreef Goverman het volgende:
[..]
In 1933 verbood de Amerikaanse regering particulier bezit van goud. Dat moest worden ingeleverd. Goud van particulieren dat in bankkluizen lag werd onteigend. (hoe het met vergoedingen zat weet ik zo niet).
Zou het? De gewone inflatie verminderd ook je hypotheekdruk met de jaren. Als je een hypotheek hebt welke 314000 euro is en die 314000 is ineens geen reet meer waard, heb je nog steeds die 314000 euro geleend en niets meer. Je huis is je eigendom, niet van de bank. Leningen verdampen dus met hyperinflatie. Wat dacht je dan dat hyperinflatie was?? Dat de bank zegt nu heb je ineens 24 miljard geleend want dat komt ons beter uit? Dacht het niet..quote:Op woensdag 16 mei 2012 16:27 schreef Sosa het volgende:
[..]
zou het? volgens mij is daar wel over nagedacht.
dat snap ikquote:Op donderdag 17 mei 2012 00:14 schreef HarmsonFX het volgende:
[..]
Zou het? De gewone inflatie verminderd ook je hypotheekdruk met de jaren. Als je een hypotheek hebt welke 314000 euro is en die 314000 is ineens geen reet meer waard, heb je nog steeds die 314000 euro geleend en niets meer. Je huis is je eigendom, niet van de bank. Leningen verdampen dus met hyperinflatie. Wat dacht je dan dat hyperinflatie was?? Dat de bank zegt nu heb je ineens 24 miljard geleend want dat komt ons beter uit? Dacht het niet..
Dat is de strekking inderdaad. Mensen met schulden zijn dan spekkoper.quote:dat snap ik
ik bedoel, bij hyperinflatie, is iedereen schuldenloos? Een flinke crash en mijn villa is afbetaald met een dagloon?
En dat geldt voor zover ik weet voor elk land waar ooit hyperinflatie is opgetreden. Er is mij niet één geval bekend waar "hypotheek aflossen met een dagloon" op grote schaal is voorgekomen.quote:Op maandag 21 mei 2012 08:32 schreef HarmsonFX het volgende:
De enige reden waarom de meeste Duisters geen huis overhielden aan de hyperinflatie van 1923 is dat het hebben van een hypotheek of schuld in die dagen niet gebruikelijk was..
Tjah, vroeger was het 1.5...quote:Op maandag 21 mei 2012 16:09 schreef ShaoliN het volgende:
Het valt mij op dat de pond ook redelijk sterk lijkt ten opzichte van de pond. Daar waar we vorig jaar op 1,1 zaten zit hij nu op 1,2. Maar hoe gevoelig is Engeland voor de Europese ellende.
De TV-clown Jim Cramer, niet Jim Rogers.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 07:43 schreef HarmsonFX het volgende:
Volgens Jom Rogers - omstreden TV-beurs-goeroe in de VS - is het eind in zicht. Volgens hem verliezen burgers en bedrijven in Italie en Spanje binnen een paar weken het vertrouwen dat ze hun geld ooit nog terug zien als ze het bij hun bank laten. gevolg: een run on the banks en financiële chaos. "Er zal anarchie komen waar de EU niet in overleeft. Bron http://www.welingelichtek(...)-een-paar-weken.html
Snel geld wisselen! ;-)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |