Daar zat ik ook al aan te denken. Al is het waarschijnlijk voordeliger om het direct bij de boer te kopen.quote:Op zondag 9 oktober 2011 11:55 schreef CarltonBanks het volgende:
bel/klop eens aan bij een gemiddelde molen op een zaterdag/zondag als ze aan het draaien zijn
Spring op de fiets en rij rond tot je een graanveld ziet.quote:Op zondag 9 oktober 2011 12:02 schreef Ludd het volgende:
[..]
Daar zat ik ook al aan te denken. Al is het waarschijnlijk voordeliger om het direct bij de boer te kopen.
Ik zou alleen niet weten welke boeren hier in de omgeving graan verbouwen.
Haha, en dan naar het kadaster en opvragen aan wie het perceel toebehoort?quote:Op zondag 9 oktober 2011 12:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Spring op de fiets en rij rond tot je een graanveld ziet.
Met een graanmolen.quote:
Daar heb je zeker gelijk in hoor.quote:Op zondag 9 oktober 2011 12:47 schreef Lienekien het volgende:
Als ik eerlijk mag zijn: ik zou zo'n investering pas doen als ik zeker wist dat het zelf broodbakken een blijvertje was.
Ik zou om te beginnen eens een molen of winkel in de buurt zoeken waar ze meel verkopen die rechtstreeks van de molen komt.
quote:Op zondag 9 oktober 2011 13:27 schreef ticklemepink het volgende:
Wel motorolie? if so, problem solved
Ik zag hier heel veel topics over mensen die zelf hun brood bakken, al dan niet met een broodbakmachine. Daarom dacht ik dat er mogelijk ook wel mensen waren die hun eigen graan malen.quote:Op zondag 9 oktober 2011 13:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind je vraag ook niet vreemd hoor, maar wel een beetje vreemd voor Fok (in dit subje gaan de meeste topics over of je dit of dat nog kunt eten als het over de datum is), maar dat had je toch zelf ook al door? Weinig kans dat je hier iemand vindt die ervaring heeft met zelf graan malen.
Er zal er vast wel ééntje rondlopen gezien de hoeveelheid users maar die moet maar net dit topic lezen. Het wordt gedaan maar ik denk dat er maar een heel klein groepje mensen is die zich hiermee bezig houdt. Ik zou eerder op zoek gaan naar een gesprecialiseerd forum als ik jou was.quote:Op zondag 9 oktober 2011 13:55 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ik zag hier heel veel topics over mensen die zelf hun brood bakken, al dan niet met een broodbakmachine. Daarom dacht ik dat er mogelijk ook wel mensen waren die hun eigen graan malen.
Behalve wat in zeeland wordt er in NL zachte tarwe geteeld, das niet echt geschikt voor brood.quote:Op zondag 9 oktober 2011 12:02 schreef Ludd het volgende:
[..]
Daar zat ik ook al aan te denken. Al is het waarschijnlijk voordeliger om het direct bij de boer te kopen.
Ik zou alleen niet weten welke boeren hier in de omgeving graan verbouwen.
Oh, dat wist ik niet. Jij wil dus zeggen dat het brood dat wij eten grotendeels gemaakt is van uit het buitenland geïmporteerde tarwe/meel?quote:Op zondag 9 oktober 2011 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Behalve wat in zeeland wordt er in NL zachte tarwe geteeld, das niet echt geschikt voor brood.
Correct.quote:Op zondag 9 oktober 2011 20:02 schreef Ludd het volgende:
[..]
Oh, dat wist ik niet. Jij wil dus zeggen dat het brood dat wij eten grotendeels gemaakt is van uit het buitenland geïmporteerde tarwe/meel?
troll.quote:Op zondag 9 oktober 2011 13:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind je vraag ook niet vreemd hoor, maar wel een beetje vreemd voor Fok (in dit subje gaan de meeste topics over of je dit of dat nog kunt eten als het over de datum is), maar dat had je toch zelf ook al door? Weinig kans dat je hier iemand vindt die ervaring heeft met zelf graan malen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |