abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 januari 2012 @ 00:33:02 #151
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106668365
quote:
12s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 20:24 schreef cracktor het volgende:
wie wil een paar vaten lekker bier voor mij brouwen? begin er zelf maar niet aan..
Wil ik best doen hoor, maar dat kost dan ook wel wat :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_106669155
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 00:33 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wil ik best doen hoor, maar dat kost dan ook wel wat :P
Wat zou dat kosten dan? Voor bijv. een lekker blondje? :P
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_106691407
:P ik lees mee
  woensdag 11 januari 2012 @ 18:47:13 #154
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106691769
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 01:04 schreef bas-beest het volgende:

[..]

Wat zou dat kosten dan? Voor bijv. een lekker blondje? :P
50 euro voor een kwartier ;)

Nou, even serieus. Ik heb de mogelijkheid om 10 liter per keer te maken..dan hou je net iets meer dan een kratje over. En een kratje na proeven. Dus dat zet geen zouden aan de dijk.

Officieel mág ik het ook niet verkopen :P

En als we het over vaten gaan hebben, dan wordt het helemaal lastig :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 11 januari 2012 @ 20:06:57 #155
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106695497
Op dit moment een tripel aan het maken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_106701058
oke.. ik kan misschien wel een vat maken. Dan doe jij er bier in, wordt het misschien nog lekkerder van ook.. Op fust gevat ofzoiets.
  woensdag 11 januari 2012 @ 22:36:08 #157
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106705119
quote:
12s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:31 schreef cracktor het volgende:
oke.. ik kan misschien wel een vat maken. Dan doe jij er bier in, wordt het misschien nog lekkerder van ook.. Op fust gevat ofzoiets.
Die vaten kun je gewoon kopen hoor ;)
Maar het is goedkoper én beter als je gewoon bier in de winkel koopt :+
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_106708208
Voor goed bier hoef je het niet perse te doen natuurlijk.
Elke supermarkt heeft immers Westmalle :Y .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_106719189
Bedankt voor de uitleg btw Nembrionic!
  maandag 16 januari 2012 @ 13:25:06 #160
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_106867719
Ik check ook in. Ga binnenkort mij hier in verdiepen. Zit alleen even met de koeling, de koelkast vullen met 25 liter bier zal niet iedereen kunnen plezieren.
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 16 januari 2012 @ 13:27:28 #161
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106867767
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 13:25 schreef RingBewoner het volgende:
Ik check ook in. Ga binnenkort mij hier in verdiepen. Zit alleen even met de koeling, de koelkast vullen met 25 liter bier zal niet iedereen kunnen plezieren.
Of je koeling nodig hebt ligt helemaal aan het bier dat je wilt gaan maken :)

Daarbij, als je de ruimte hebt, dan kun je een oude koelkast oppikken voor een paar tientjes bij een kringloop of Marktplaats.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 16 januari 2012 @ 13:29:06 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106867814
Op het moment is het buiten koud genoeg, gewoon in de schuur dus ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 januari 2012 @ 13:48:31 #163
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106868359
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Op het moment is het buiten koud genoeg, gewoon in de schuur dus ook.
Alleen relevant als je geen wortkoeler hebt en/of je wilt lageren. En lageren doe je pas na de hoofdvergisting en daar is 'ie nog lang niet aan toe :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 16 januari 2012 @ 18:25:13 #164
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_106878536
Thuis even het een en ander doorgesproken. Eventueel een koelkast gaat in de schuur geplaatst worden. Eerst maar eens informatie inwinnen over hoe en wat. Maar dat ik ga brouwen staat vast! ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_106886043
Ook maar eens een poging gaan ondernemen met zo'n startpakket van Brouwmarkt...gist is er vandaag in gegaan, ik ben eens benieuwd :)
  maandag 16 januari 2012 @ 21:10:44 #166
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_106887180
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Op het moment is het buiten koud genoeg, gewoon in de schuur dus ook.
't Kan wel maar is niet echt ideaal. Je wilt de temperatuur zo constant mogelijk houden.

Ik ga vanavond een Australian IPA brouwen. :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 16 januari 2012 @ 22:50:51 #167
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_106893268
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:10 schreef popolon het volgende:

[..]

't Kan wel maar is niet echt ideaal. Je wilt de temperatuur zo constant mogelijk houden.

Ik ga vanavond een Australian IPA brouwen. :Y)
Is een koelkast daar goed genoeg voor? En volstaat een 2e hands koelkast uit 1833 dan een beetje? Of moet je echt een nieuwe hebben die de temperatuur constant houd? En misschien meer tips? Ik ga binnenkort een start kit kopen, wat is het beste adres en waar begin ik mee? Gewoon proberen om een standaard pils te imiteren of kan ik meteen richting een tripel of dubbel gaan?

Staat me bij dat een goede vriend van mij ooit eens zelf bier ging brouwen en dat was toen volledig mislukt. Het was niet te zuipen maar had wel 15% alcohol. We waren toentertijd iets van 16 en hebben het gewoon gedronken.
UI Made bij VanilleKwark.
  maandag 16 januari 2012 @ 23:28:37 #168
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106895159
Het is nog maar de vraag of je uberhaupt een koelkast nodig hebt. Als je een pils gaat maken, dan is het wel handig, voor andere bieren weer niet zo nodig :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 17 januari 2012 @ 00:07:56 #169
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_106896927
Kijk een graad of wat verschil maakt niet uit maar je wilt grotere schommelingen voorkomen. En zoals Nembro zegt, voor pilsners heb je lagere temperaturen nodig.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 17 januari 2012 @ 06:01:51 #170
37248 BertV
Klei indiaan
pi_106900522
Dat is het mooie van bovengistend bier.
Als je schoon werkt kun je het bier laten vergisten in de huiskamer, kan haast niet fout gaan.

Ik heb een makkelijke vriendin, als ik die zin zo na lees. :o
Handgemaakt | Doggerlandvluchteling
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:01:49 #171
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107020708
Bij mij staat er nu een DIPA op de fles(2 weken, nog een maandje wachten en hij moet perfect zijn). Er staat een tripel in de nagisting. Er staat eenzelfde DIPA maar met ander gist in de vergisting(moet daarna nog dryhoppen) en ik ga nog een blonde maken van het weekend :9

Ik ben benieuwd. Had het liefst wat grotere volumes gemaakt maargoed.

De DIPA is in ieder geval goed onderweg.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:04:48 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107020776
DIPA?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:06:51 #173
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107020815
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
DIPA?
Excuus..Double IPA(India Pale Ale).
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 29 januari 2012 @ 10:56:55 #174
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107352986
Ga vanmiddag beginnen met tripel te brouwen. Heb zo'n pakketje van Brouwmarkt met alle benodigheden.

Heeft er iemand nog tips of een duidelijke uitleg? Want de bijgeleverde gebruiksaanwijzing is echt summier.
  zondag 29 januari 2012 @ 15:13:25 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107363110
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 10:56 schreef mime_negert het volgende:
Ga vanmiddag beginnen met tripel te brouwen. Heb zo'n pakketje van Brouwmarkt met alle benodigheden.

Heeft er iemand nog tips of een duidelijke uitleg? Want de bijgeleverde gebruiksaanwijzing is echt summier.
Alsjeblieft, uitgebreid materiaal: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 29 januari 2012 @ 16:23:33 #176
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_107366284
Gisteren een PA gebottled en meteen een batch pilsner er in gegooit. Die is op tijd klaar voor de lente.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 1 februari 2012 @ 13:06:38 #177
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107475537
Ik ga vanmiddag/vanavond weer bottelen. Ben benieuwd, voorlopig smaakt het goed. Nu benieuwd hoe de evolutie verloopt.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 1 februari 2012 @ 13:23:14 #178
256666 leeell
I know you're lonely
pi_107476048
ik lees dit topic altijd graag mee,

maar Nem, kan je niet een paar fotos maken?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 2 februari 2012 @ 13:09:36 #179
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107513736
quote:
2s.gif Op woensdag 1 februari 2012 13:23 schreef leeell het volgende:
ik lees dit topic altijd graag mee,

maar Nem, kan je niet een paar fotos maken?
Waarvan precies?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 februari 2012 @ 13:10:56 #180
256666 leeell
I know you're lonely
pi_107513776
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 13:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Waarvan precies?
opstellingen, foto's van verschillende fases van het bier, lezen is leuk zien is leuker
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 2 februari 2012 @ 13:11:32 #181
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107513800
quote:
2s.gif Op donderdag 2 februari 2012 13:10 schreef leeell het volgende:

[..]

opstellingen, foto's van verschillende fases van het bier, lezen is leuk zien is leuker
Ik heb nog wel ergens fotos van een paar jaar geleden. Even kijken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 februari 2012 @ 15:59:21 #182
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107519225
Zo, net weer 22 flesjes gebotteld. Dat is niet zo heel veel maar als deze goed gelukt is(en proevend en ruikend denk ik dat dat het geval is) dan ga ik 'm groter brouwen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 februari 2012 @ 17:49:50 #183
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107523411
Dit was mijn eerste keer bierbrouwen in 2008.

Dit is een giststarter. Gezond, actief gist is belangrijk. Hoe actiever en gezonder het is, hoe beter en sneller het alcohol genereert(waardoor de kans op infecties daalt). Soms moet je het opkweken(vermeerderen). Zoals je hier ziet, doe ik het niet meer.


Je mout(behandeld graan) moet je malen/pletten. Dat heet "schroten" De bedoeling is namelijk dat je zetmeel uit de korrels haalt welke omgezet worden in suikers. Als je de korrel breekt, dan is het contactoppervlak met water groter, dus meer rendement.


En zo moet het er een beetje uitzien. Gebroken korrels maar intacte vliesjes. Die vliesjes vormen straks namelijk een filterbed waardoor je een hoop troep eruit filtert(beter voor smaak etc)


Verwarmingsfase, oftewel "maischen" Je moet het water+mout op bepaalde temperaturen brengen en daar een tijdje op vast houden. De tijden en temperaturen(maischschema) bepalen heel erg hoeveel suikers je krijgt, wat voor suikers(vergistbaar vs. onvergistbaar), de smaak, de droogheid/zoetheid.


Zo ziet het er onder het schuim uit dus.


De pH van "het beslag" meten. Doorgaans is een pH van 5,4 het beste. Dan werkend enzymen het best.


Vanuit de pan links in een filteremmer. Nu filter je het jonge bier ( "wort" ) voordat je het gaat koken. Hoe schoner, hoe beter.


En zo zie het er dan uit. Het moet eigenlijk helderder zijn, maar ja, eerste keer he :+
In de slang kun je wel helder zien. Het ziet er nu ook bruin uit, maar in de fles uiteindelijk echt geel ;)


Zakje met hopbloemen(voor de bitterheid, smaak en wat geur)


Zakje kruiden(in dit geval curacaoschillen en koriander)


Het bier wordt gekookt. Je ziet de zakken erin drijven.
Dat koken is gedaan om de werkzame stoffen uit de hop e.d. te halen, maar vooral ook om het spul in te dampen. Daardoor wordt namelijk de concentratie suikers hoger. En het wordt gelijk ontsmet :)

Kooktijden en hoeveelheden hop/kruiden zijn ook belangrijk.


Na 60 of 90 minuten koken moet je het afkoelen. Dat heb ik hier gedaan met een spiraalkoeler.
Dan is het in 20 minuten zo'n graad of 22 geworden. Dat is erg belangrijk. tussen de 30 en 60 graden is een gebied waarin bacterien en schimmels en vreemde gisten zich prima voelen en dus is het bier op dat moment erg vatbaar voor infectie. Dan wordt het zuur en kun je het weggooien.


Hier belucht ik het wort (doe ik niet meer). De theorie is/was dat er zuurstof nodig is voor de gist. De gist doe je erin zodra het wort is afgekoeld dus.


En zo ziet het eruit als het goed aan het gisten is. Ziet er heel vies uit, is plakkerig. Dit is een bovengister. Soms stinkt het ook heel erg. Dat is vrij normaal.


Straks meer.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:22:35 #184
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107524660
Kijk, en zo ziet dat er dus een beetje uit. Heel goor met klonten en slierten. Dat is de gist die samenklontert.


En hier zie je een meting met een hydrometer. Zo'n meter geeft aan hoeveel opgeloste suiker er in een vloeistof zit. Ik begon bij mijn laatste bier op 1067 en deze meting is 1015

Het belang van deze meting? Je kunt direct na het koken zien of je voldoende suikers hebt en eventueel nog moet aanvullen of meer moet inkoken. Je kunt op deze manier ook goed zien of een bier is uitgegist. Als je bier nog niet is uitgegist en je stopt het op de fles(met een schepje suiker), dan loop je het risico dat je flessen ontploffen vanwege de druk.

Na hergisting op de fles kom ik uit op ongeveer 7,7% alcohol in mijn bier. En dat is prima :P

- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_107524920
tof om te zien ^O^
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:58:22 #186
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_107525948
En dit is dus een proefglaasje met een eindresultaat van een brouwsel van 2 jaar terug. Even kijken of ik daar nog meer fotos van kan vinden.

- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 11 februari 2012 @ 17:03:23 #187
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_107864118
Mooi spul heb je, ik hou het tot nu toe iets simpeler alhoewel ..... Ik ga binnenkort uitbreiden.

De Aussie pale ale zit twee weken in de fles en gisteren eentje open gemaakt, die smaakt nu al heel goed. Nog een paar weken en dan is het perfect.

Next brew: Porter.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 20 februari 2012 @ 13:55:30 #188
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108184946
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 17:03 schreef popolon het volgende:
Mooi spul heb je, ik hou het tot nu toe iets simpeler alhoewel ..... Ik ga binnenkort uitbreiden.

De Aussie pale ale zit twee weken in de fles en gisteren eentje open gemaakt, die smaakt nu al heel goed. Nog een paar weken en dan is het perfect.

Next brew: Porter.
Die betreffende wortkoeler en ketel heb ik helaas niet meer dus het moet iets primitiever :P

Ik heb binnenkort wel de mogelijkheid weer eens een Speidel Brauwmeister te gebruiken. Een halfautomatische ketel. Erg handig brouwen :)

En een vriend van me kan misschien 2 100liter pannen regelen. Dat is ook wel erg interessant.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 20 februari 2012 @ 13:55:49 #189
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108184958
We hebben gisteren een porterproeverij gehad. Een goeie porter brouwen lijkt me ook erg leuk :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 20 februari 2012 @ 17:08:10 #190
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108192658
Ik stel de porter nog even uit, heb deze bestelt. Wel zin in een 'easy brew'.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 1 maart 2012 @ 23:44:58 #191
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108609985
Zo, dit topic was snel gezakt.

Maandag! 20 Liter van mijn eigen Double IPA :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 maart 2012 @ 10:02:27 #192
256666 leeell
I know you're lonely
pi_108616834
leuke plaatjes :D
blijft interessant, ik volg het
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_108619854
Dat gekloot met het schoonmaken van flesjes houdt mij een beetje tegen, is het niet mogelijk om het in een vat te bewaren? Of wordt het dan snel oud?
  vrijdag 2 maart 2012 @ 14:25:06 #194
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108624213
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 12:05 schreef JoPiDo het volgende:
Dat gekloot met het schoonmaken van flesjes houdt mij een beetje tegen, is het niet mogelijk om het in een vat te bewaren? Of wordt het dan snel oud?
Vat of fust? Op fust kan, als je het kunt afvullen(heb je wel wat voor nodig). Maar als je een vat aanslaat, dan blijft dat natuurlijk geen weeeeken goed.

Schoonmaken van flesjes is trouwens erg simpel: als je flesjes leeg zijn, gelijk(in ieder geval geen week wachten) een paar keer omspoelen en op de kop in de krat terugzetten.
Zodra je gaat bottelen spoel je ze nog een keer met sulfiet+citroenzuur of Oxichem Pro.

Zoveel werk is het dus niet. Het brouwen is een boel meer werk :D
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 maart 2012 @ 17:00:55 #195
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108630405
Tja het schoonmaken van flessen kost me hooguit een half uurtje denk ik. Ik heb dan ook geen 33cl flesjes, ze zijn allemaal minimaal 66cl of meer. Heb wel wat Grolsch beugels die minder dan dat zijn maar die staan gewoon leuk. ;)

Ik moet nodig weer wat flessen hebben, ik heb 50 liter bier in de basement dat nog wel een maand of wat moeten 'zitten'.

Heb veel van deze Sam Adams flessen, 650ml.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 22:57:10 #196
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108646332
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 17:00 schreef popolon het volgende:
Tja het schoonmaken van flessen kost me hooguit een half uurtje denk ik. Ik heb dan ook geen 33cl flesjes, ze zijn allemaal minimaal 66cl of meer. Heb wel wat Grolsch beugels die minder dan dat zijn maar die staan gewoon leuk. ;)
Ik bottel het meeste eigenlijk in 33cl maar af en toe een grotere fles zoals 75cl. Dat heeft ook qua rijping wel wat voordelen.

Ik spaar meestal zoveel mogelijk flesjes op. Het nu ook een "flessenboom" gekocht. Pilaar met steeltjes en daar kan ik 81 flessen op kwijt(je hebt ze ook groter). Neemt lekker weinig ruimte in.

Daarbij heb ik gelijk 50 flesjes gekocht(eigenlijk tegen mijn principe) maar ik had een paar keer achter elkaar gebrouwen dus al mijn gespaarde flesjes waren op :D

quote:
Ik moet nodig weer wat flessen hebben, ik heb 50 liter bier in de basement dat nog wel een maand of wat moeten 'zitten'.

Heb veel van deze Sam Adams flessen, 650ml.
Drink je die zoveel dan? ;)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 maart 2012 @ 23:47:37 #197
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108648491
Ik haal er een paar soms maar vrienden bewaren ze nu ook voor me.

De 33cl ben ik eigenlijk mee opgehouden, teveel werk. Af en toe vul ik er een paar bij een batch, zijn wel handig als je eens wat weggeeft. En die hoef ik ook niet terug. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 7 maart 2012 @ 15:47:31 #198
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108824459
Zo, eergisteren een nieuwe batch van mijn Double IPA gemaakt en enigzins onverwachts ga ik morgen nóg een batch van mijn Double IPA maken :9

Dat is mooi, want dan heb ik 1) een stuk meer en 2) kan ik een klein experiment uitvoeren met het dryhoppen :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 10 maart 2012 @ 23:17:03 #199
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108954671
Zo, deze vandaag even gebrouwen.



Ik heb geen flessen meer. :') Ik heb 30 liter pilsner en een batch Australian ale nu beneden staan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:08:04 #200
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108956263
quote:
17s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 23:17 schreef popolon het volgende:
Zo, deze vandaag even gebrouwen.

[ afbeelding ]

Ik heb geen flessen meer. :') Ik heb 30 liter pilsner en een batch Australian ale nu beneden staan.
Ik ben benieuwd :Y

Ik ben nu flesjes aan het sparen omdat ik nu dus ongeveer 38 liter in de vergisting heb staan.
Dan moet straks wel op fles :D

En dan heb ik nog een klein plan voor een nieuw biertje. Ik heb nog wel een paar grote flessen staan, die ga ik ook maar gebruiken denk ik.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')