Wil ik best doen hoor, maar dat kost dan ook wel watquote:Op dinsdag 10 januari 2012 20:24 schreef cracktor het volgende:
wie wil een paar vaten lekker bier voor mij brouwen? begin er zelf maar niet aan..
Wat zou dat kosten dan? Voor bijv. een lekker blondje?quote:Op woensdag 11 januari 2012 00:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wil ik best doen hoor, maar dat kost dan ook wel wat
50 euro voor een kwartierquote:Op woensdag 11 januari 2012 01:04 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Wat zou dat kosten dan? Voor bijv. een lekker blondje?
Die vaten kun je gewoon kopen hoorquote:Op woensdag 11 januari 2012 21:31 schreef cracktor het volgende:
oke.. ik kan misschien wel een vat maken. Dan doe jij er bier in, wordt het misschien nog lekkerder van ook.. Op fust gevat ofzoiets.
Of je koeling nodig hebt ligt helemaal aan het bier dat je wilt gaan makenquote:Op maandag 16 januari 2012 13:25 schreef RingBewoner het volgende:
Ik check ook in. Ga binnenkort mij hier in verdiepen. Zit alleen even met de koeling, de koelkast vullen met 25 liter bier zal niet iedereen kunnen plezieren.
Alleen relevant als je geen wortkoeler hebt en/of je wilt lageren. En lageren doe je pas na de hoofdvergisting en daar is 'ie nog lang niet aan toequote:Op maandag 16 januari 2012 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Op het moment is het buiten koud genoeg, gewoon in de schuur dus ook.
't Kan wel maar is niet echt ideaal. Je wilt de temperatuur zo constant mogelijk houden.quote:Op maandag 16 januari 2012 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Op het moment is het buiten koud genoeg, gewoon in de schuur dus ook.
Is een koelkast daar goed genoeg voor? En volstaat een 2e hands koelkast uit 1833 dan een beetje? Of moet je echt een nieuwe hebben die de temperatuur constant houd? En misschien meer tips? Ik ga binnenkort een start kit kopen, wat is het beste adres en waar begin ik mee? Gewoon proberen om een standaard pils te imiteren of kan ik meteen richting een tripel of dubbel gaan?quote:Op maandag 16 januari 2012 21:10 schreef popolon het volgende:
[..]
't Kan wel maar is niet echt ideaal. Je wilt de temperatuur zo constant mogelijk houden.
Ik ga vanavond een Australian IPA brouwen.
Excuus..Double IPA(India Pale Ale).quote:
Alsjeblieft, uitgebreid materiaal: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwenquote:Op zondag 29 januari 2012 10:56 schreef mime_negert het volgende:
Ga vanmiddag beginnen met tripel te brouwen. Heb zo'n pakketje van Brouwmarkt met alle benodigheden.
Heeft er iemand nog tips of een duidelijke uitleg? Want de bijgeleverde gebruiksaanwijzing is echt summier.
Waarvan precies?quote:Op woensdag 1 februari 2012 13:23 schreef leeell het volgende:
ik lees dit topic altijd graag mee,
maar Nem, kan je niet een paar fotos maken?
opstellingen, foto's van verschillende fases van het bier, lezen is leuk zien is leukerquote:
Ik heb nog wel ergens fotos van een paar jaar geleden. Even kijken.quote:Op donderdag 2 februari 2012 13:10 schreef leeell het volgende:
[..]
opstellingen, foto's van verschillende fases van het bier, lezen is leuk zien is leuker
Die betreffende wortkoeler en ketel heb ik helaas niet meer dus het moet iets primitieverquote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:03 schreef popolon het volgende:
Mooi spul heb je, ik hou het tot nu toe iets simpeler alhoewel ..... Ik ga binnenkort uitbreiden.
De Aussie pale ale zit twee weken in de fles en gisteren eentje open gemaakt, die smaakt nu al heel goed. Nog een paar weken en dan is het perfect.
Next brew: Porter.
Vat of fust? Op fust kan, als je het kunt afvullen(heb je wel wat voor nodig). Maar als je een vat aanslaat, dan blijft dat natuurlijk geen weeeeken goed.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 12:05 schreef JoPiDo het volgende:
Dat gekloot met het schoonmaken van flesjes houdt mij een beetje tegen, is het niet mogelijk om het in een vat te bewaren? Of wordt het dan snel oud?
Ik bottel het meeste eigenlijk in 33cl maar af en toe een grotere fles zoals 75cl. Dat heeft ook qua rijping wel wat voordelen.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 17:00 schreef popolon het volgende:
Tja het schoonmaken van flessen kost me hooguit een half uurtje denk ik. Ik heb dan ook geen 33cl flesjes, ze zijn allemaal minimaal 66cl of meer. Heb wel wat Grolsch beugels die minder dan dat zijn maar die staan gewoon leuk.
Drink je die zoveel dan?quote:Ik moet nodig weer wat flessen hebben, ik heb 50 liter bier in de basement dat nog wel een maand of wat moeten 'zitten'.
Heb veel van deze Sam Adams flessen, 650ml.
Ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 10 maart 2012 23:17 schreef popolon het volgende:
Zo, deze vandaag even gebrouwen.
[ afbeelding ]
Ik heb geen flessen meer.Ik heb 30 liter pilsner en een batch Australian ale nu beneden staan.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |