FOK!forum / Culinesse à gogo / Vegetarische Restaurantweek 2011
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 4 oktober 2011 @ 16:09
Nederlanders eten gedurende hun leven 522 dieren per persoon op.

Dat meldt de Nederlandse Vegetariërsbond.
“Op dierendag vertroetelen we onze hond of kat, maar we eten gedurende ons leven ook 522 dieren
die over het algemeen een zeer miserabel leven hebben geleid.

Daar zit iets heel tegenstrijdigs in!”, zegt Floris de Graad, directeur Nederlandse Vegetariërsbond,
tegenover RTV Rijnmond. Meer gespecificeerd gaat het om drie runderen, 2,5 lammeren, 27
varkens en 490 kippen, zo rekende de bond uit.

Het is de Vegetarische Restaurantweek.

Van 3 tot en met 9 oktober 2011 wordt de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld
gehouden. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de
vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod:

‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor u
en uw tafelgenoot*’

De meeste deelnemende restaurants zijn niet exclusief ‘vegetarisch’.
Daar kan de tafelgenoot dus eventueel een hoofdgerecht met vlees bestellen.

Met dit aanbod…

De tafelgenoot moet naast het gratis vegetarisch voorgerecht minstens nog een hoofdgerecht en nagerecht bestellen.

Lees meer hier http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/

Lees hier Waar?

Inmiddels hebben zich ruim 180 restaurants verspreid over heel het land aangemeld voor de
Vegetarische Restaurantweek. Hieronder bevinden zich toprestaurants zoals Librije’s Zusje in
Zwolle en De Bloemenbeek in de Lutte, maar ook wat minder bekende restaurants met een
bijzondere kaart.

Voor iedere smaak en ieder budget heeft de Vegetarische Restaurantweek wat te bieden!

De deelnemers

http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/deelnemers/
vosssdinsdag 4 oktober 2011 @ 16:10
Ik krijg honger van dit topic, brb even wat shoarma halen :9~
Griebusdinsdag 4 oktober 2011 @ 16:31
304976_700b.jpg
:')
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 4 oktober 2011 @ 20:28
Ik denk dat ik deze eens ga proberen:

Restaurant Eetcafé 't Dijkhuis
Kanaaldijk 119, Watergang
telefoon: 020-4031386

Ziet er mooi uit ook daar....

443081_25781.jpg

Menu vegetarische restaurantweek

Voorgerechten;
* Mini pizza met een tomaten tapenade, spinazie, courget en ei, gegratineerd in de
oven.

* Tompouce met een dakje van groene kruiden, gevuld met Shiitakes en een
gorgonzola vinaigrette.

Hoofdgerechten;

* Gevulde courgette met gesmoorde groenten onder een dakje van kaas-gebonden
schorseneren en een topinamboerpuree.

of

* Gebakken paddenstoeltjes met gnocchi, rode ui, groene asperges, knoflook en een
kruidenmelange en een pomodori risotto.

Dessert;

* Gestoofd peertje met bloedsinaasappelijs, overgoten met een likeur van Quarenta Y
Trescrème.

of

· Cheese cake (New York) met geroosterde schaafamandelen en chocolade.

Menuprijs ¤ 22,50

De reviews zijn ook niet slecht, dussssss.... (8>

http://www.dinnersite.nl/(...)lland/?partner_id=35
Aartizaterdag 8 oktober 2011 @ 22:18
Ik ben geweest naar de vegetarische restaurantweekactie van Deli Social

http://www.tweetjemee.nl/maaltijden/buurtchef/id/166

Het menu:

Het menu:

*

CAPPUCCINO VAN PADDENSTOELEN MET MADEIRA EN TIJMCRĖME

*

POMPOENRAVIOLI MET SALIBOTER, GESERVEERD MET
RADICCHIO SALADE MET GEROOSTERDE PEER EN WALNOOT

*

CHOCOLADETAART MET KARDEMOM EN CRĖME ANGLAISE

*

Vooraf nog een amuse van vegetarische tonijn, verbazingwekkend lekker. Wel gek natuurlijk, tofu, en dan wel ervoor zorgen dat het naar vis smaakt :D

Omdat ik ook geen ei at, kreeg ik een ander chocoladetoetje.
Het hoofdgerecht was echt overheerlijk, we hebben het vlees geen moment gemist :)
Kosten: 15 euro voor het menu, en 7,50 voor het wijnarrangement :D
FANNvanhetlaatsteuurzaterdag 8 oktober 2011 @ 22:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 22:18 schreef Aarti het volgende:
Ik ben geweest naar de vegetarische restaurantweekactie van Deli Social

http://www.tweetjemee.nl/maaltijden/buurtchef/id/166

Het menu:

Het menu:

*

CAPPUCCINO VAN PADDENSTOELEN MET MADEIRA EN TIJMCRĖME

*

POMPOENRAVIOLI MET SALIBOTER, GESERVEERD MET
RADICCHIO SALADE MET GEROOSTERDE PEER EN WALNOOT

*

CHOCOLADETAART MET KARDEMOM EN CRĖME ANGLAISE

*

Vooraf nog een amuse van vegetarische tonijn, verbazingwekkend lekker. Wel gek natuurlijk, tofu, en dan wel ervoor zorgen dat het naar vis smaakt :D

Omdat ik ook geen ei at, kreeg ik een ander chocoladetoetje.
Het hoofdgerecht was echt overheerlijk, we hebben het vlees geen moment gemist :)
Kosten: 15 euro voor het menu, en 7,50 voor het wijnarrangement :D
Dat klink ook wel heeeeeeeeeeeel lekker en :9 en ik lust wel chocoladecake :D
dus die ga ik misschien ook maar eens proberen...

Ik ben ook geweest en het was _O_

Ik had :

Voorgerecht;
* Mini pizza met een tomaten tapenade, spinazie, courget en ei, gegratineerd in de
oven.

Hoofdgerecht:

* Gevulde courgette met gesmoorde groenten onder een dakje van kaas-gebonden
schorseneren en een topinamboerpuree.

Dessert;

· Cheese cake (New York) met geroosterde schaafamandelen en chocolade.

Grote aanrader !!!

Vlees mis je inderdaad geen moment.