Nederlanders eten gedurende hun leven 522 dieren per persoon op.
Dat meldt de Nederlandse Vegetariërsbond.
“Op dierendag vertroetelen we onze hond of kat, maar we eten gedurende ons leven ook 522 dieren
die over het algemeen een zeer miserabel leven hebben geleid.
Daar zit iets heel tegenstrijdigs in!”, zegt Floris de Graad, directeur Nederlandse Vegetariërsbond,
tegenover RTV Rijnmond. Meer gespecificeerd gaat het om drie runderen, 2,5 lammeren, 27
varkens en 490 kippen, zo rekende de bond uit.
Het is de Vegetarische Restaurantweek.Van 3 tot en met 9 oktober 2011 wordt de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld
gehouden. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de
vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod:
‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor u
en uw tafelgenoot*’
De meeste deelnemende restaurants zijn niet exclusief ‘vegetarisch’.
Daar kan de tafelgenoot dus eventueel een hoofdgerecht met vlees bestellen.
Met dit aanbod…De tafelgenoot moet naast het gratis vegetarisch voorgerecht minstens nog een hoofdgerecht en nagerecht bestellen.
Lees meer hier
http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/Lees hier Waar?
Inmiddels hebben zich ruim 180 restaurants verspreid over heel het land aangemeld voor de
Vegetarische Restaurantweek. Hieronder bevinden zich toprestaurants zoals Librije’s Zusje in
Zwolle en De Bloemenbeek in de Lutte, maar ook wat minder bekende restaurants met een
bijzondere kaart.
Voor iedere smaak en ieder budget heeft de Vegetarische Restaurantweek wat te bieden!
De deelnemershttp://www.devegetarischerestaurantweek.nl/deelnemers/