abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_4876565
Tom Walkinshaw heeft het momenteel erg druk om zijn team draaiende te houden en om het te beschermen tegen alle rechtszaken die momenteel lopen. Echter wordt het nu erg kritiek voor het team omdat zoals wij al eerder vermelde grootaandeelhouder Morgen Grenfell niet erg blij is.

Morgan Grenfell wil eerst hun geld zien van $20 miljoen voordat Tom Walkinshaw ook maar iets probeert om zijn team te verkopen. Men weet dat het team er niet gunstig voorstaat en men neemt daarom deze stap om te voorkomen dat ze hun geld niet krijgen als het team wordt overgenomen.

Mocht de uitspraak gunstig voor Arrows uitvallen dan kan het team rustig doorgaan met de verkoop maar is dit niet het geval dan zal het team eerst het geld moeten overmaken naar Morgan Grenfell.
Mocht dit gebeuren dat heeft Tom Walkinshaw al gezegd dat het dan definitief over is voor Arrows en niet aan de start zal verschijnen van de Grand Prix van Silverstone.
Bron: raceplanet.net

Zat er al even aan te komen maar toch

pi_4876708
Lekker onduidelijk verhaal..

Ik ben nou niet bepaald een Arrows fan, maar ik zou het toch jammer vinden als het team failliet gaat. Arrows doet het dit seizoen op sommige cicuits toch redelijk, echt kansloos achteraan rijden doen ze niet.

Zonde voor de F1 als het team verdwijnt.

pi_4876794
Buigen of barsten voor Walkinshaw

(03 juli 2002)
Tom Walkinshaw heeft het er maar druk mee. De Arrows teambaas beweerde nieuwe investeerders te hebben gevonden maar wilde niet zeggen wie. Wat weer aanleiding gaf tot reacties dat Walkinshaw maar wat uit zijn duim zoog. Het verhaal gaat nu dat Walkinshaw ge´nteresseerden gevonden heeft om Arrows op te kopen, namelijk Red Bull baas Dietrich Mateschitz en een aantal Braziliaanse zakenlieden (waardoor Enrique Bernoldi wat lekkerder in zijn stoeltje zit). Zoals we gisteren al meldden is de andere grootaandeelhouder van Arrows, investeerdersbank Morgan Grenfell niet erg gelukkig met de deal die Walkinshaw voorstaat omdat men niet weet hoe de verschillende crediteuren van Arrows eruitspringen na de deal. Vandaar de rechtszaak die gisteren en vandaag dient in Londen. Morgan Grenfell wil namelijk dat Arrows $20 miljoen overmaakt, voordat een eventuele Arrows-verkoop kan plaatsvinden.

Het is dus buigen of barsten voor Walkinshaw. Mocht hij de rechtszaak winnen dan kan hij Arrows verkopen zonder de $20 miljoen over te maken aan Morgan Grenfell. Mocht hij verliezen dan kan de verkoop van Arrows alleen maar doorgaan als hij eerst $20 miljoen overmaakt. Walkinshaw heeft al aangekondigd dat als het laatste het geval is, de stekker er bij Arrows uitgaat en het team niet aan de start van de Grand Prix van Silverstone zal staan.

En of dat nog niet genoeg is bevestigde de manager van Jos Verstappen, Huub Rothengatter, vanochtend dat ook zij nog volop bezig zijn met het vervolg van de juridische procedures in de zaak Arrows-Jos Verstappen. Walkinshaw hoeft zich voorlopig niet te vervelen.

http://www.verstappezn.nl/NL/item11/nieuwsberichten/2002/20020703_4049.html

Walkingshaw zit dus achter de $$$'s van Red Bull aan, wat ten koste kan gaan van z'n schuldeisers.
Geen wonder dat hij moeilijkheden heeft met het vinden van investeerders/sponsoren.

  donderdag 4 juli 2002 @ 09:00:54 #4
9756 Dentist
Toept over...
pi_4878927
Bovendien zijn geldschieters niet echt happig op iemand die middels schimmige constructies hele teams overheveld voor een appel en een ei naar een andere bv, waarna rustig met een schone lei wordt begonnen, zonder rechten voor schuldeisers..

Dentist

pi_4886349
Voorlopig is het doek gevallen...


Problemen voor Arrows [Update]
Bron: Raceplanet.net | 04-07-2002 :: 14:17

Volgens de laatste berichten vanuit de paddock in Silverstone, Engeland, hebben wij vernomen dat de vorige Grand Prix wel eens de laatste Grand Prix van Arrows zou kunnen zijn geweest. Het Engelse team is namelijk tot op heden nog niet geariveerd op het Silverstone circuit.

Het motorhome van het team is aanwezig, de monteurs zijn er, alleen de wagens zijn er nog niet. Volgens de berichten is teambaas Tom Walkinshaw bang dat schuldeisers van het noodlijdende team beslag laten leggen op de eigendommen van het team. De grootste schuldeiser, aandeelhouder Morgan Grenfell, wil bijvoorbeeld 30 miljoen Euro van het team.

De monteurs van het team antwoorden allemaal standaard met het antwoord: "Er zijn problemen met een sponsor." Hoe dit af zal lopen is niet bekend, wel wordt er vandaag nog een uitspraak verwacht in de zaak die Morgan Grenfell had aangespannen tegen het team, wij wachten dus af.

------------------------
Update
------------------------
De wagens van Arrows zijn inderdaad niet op het circuit aanwezig, evenals de motorhomes van het team. Dit uit vrees voor inbeslagname. Naar het schijnt heeft motorleverancier Cosworth een aanvraag hiervoor gedaan. Volgens de Engelse wet is het namelijk zo dat inbeslagname niet kan plaatsvinden binnen het fabriekterrein.

De medewerkers van Arrows zijn op dit moment toch nog bezig om de pitbox in gereedheid te brengen voor deelname, dit omdat het team hard bezig is om een oplossing te zoeken voor het probleem.

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')