abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102382509
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 22:59 schreef Palomar het volgende:

[..]

Dat lijkt me geen probleem. Het gaat er juist om dat er geen afwasmiddel/zeep in achterblijft.
Ik heb nu niet zoveel bier meer om mee te testen, alleen nog wat halve liters Veltins en Bitburger liggen. Miss dat Duits bier gewoon minder schuimt?
pi_102382719
Vet is de oorzaak.
pi_102382791
Ook al droog je bierglazen af. Er blijven altijd zeepresten achter.

Dit werkt ook prima.

woef
pi_102382973
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:07 schreef bbfakir het volgende:
Ook al droog je bierglazen af. Er blijven altijd zeepresten achter.

Dit werkt ook prima.

[ afbeelding ]
Hee dat is briljant spul :D
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  zondag 25 september 2011 @ 23:15:12 #30
78498 classpc
I don't like change
pi_102383100
TS zuipt zich helemaal lam om maar te testen waarbij z'n bier niet inzakt :')
Op zoek naar een nieuwe printer? Kies voor een Brother laser printer. Uiterst betrouwbaar en economisch!
pi_102383137
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:15 schreef classpc het volgende:
TS zuipt zich helemaal lam om maar te testen waarbij z'n bier niet inzakt :')
Je kan maar een reden hebben niewaar _O-
pi_102383172
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 22:37 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Ik denk, dat het verhaal van kapitein _Fanta best eens waar kan zijn...
Ortega... Die dronk ook melk uit een bierglas.
pi_102383421
Mannen en bier...


Bier moet je in natte glazen schenken.
Ten eerste spoel je het glas eerst om het vet en sopvrij te krijgen, ten tweede tapt dat fijner omdat het bier niet tegen een ruwe glasrand slaat (veel schuim en slaat sneller dood)

Spoelglansmiddel is speciaal gemaakt voor grootverbruik.
Heeft een andere samenstelling waardoor het bier niet doodslaat als er nog sop aan het glas zit en laat de glazen meer glanzen zodat nadrogen overbodig is.
Soda werkt uitstekend tegen vette glazen en haalt de stinklucht van het glas.
Wat zeer belangrijk is bij soda, dit mag je enkel gebruiken als je de mogenlijkheid hebt om het glas goed na te spoelen..
Horecagelegenheden met een enkele spoelbak en zo'n glasfonteintje erop mogen dit niet gebruiken omdat het fonteintje alleen de binnenkant spoelt.

Uw gastvrouw heeft gesproken.
pi_102383553
Grandioze flauwekul.
Als je een glas goed wast zitten er geen restanten op die invloed kunnen hebben op het koolzuur in het bier.
Gewoon cola of melk uit drinken, in de vaatwasser glas nat maken en daarna probleemloos bier drinken.
quote:
3s.gif Op zondag 25 september 2011 22:51 schreef VuilnisMetaal het volgende:
Volgens mij is wat in de OP staat waar.

Ik sta achter de bar en ik gebruik voor frisdrank en bier niet dezelfde glazen.
Gebruik je niet dezelfde glazen voor frisdrank en bier omdat je uitvoerig getest hebt dat frisdrank bierglazen voorgoed verpest of heb je oorzaak en gevolg omgedraaid en geconcludeerd dat: 'Ik doe er geen fris is en het bier is lekker dus dat zal wel komen omdat ik er geen fris in doe!'?
Er is een poepstorm op komst.
pi_102383590
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:25 schreef Wapperbaard het volgende:
Grandioze flauwekul.
Als je een glas goed wast zitten er geen restanten op die invloed kunnen hebben op het koolzuur in het bier.
Gewoon cola of melk uit drinken, in de vaatwasser en daarna probleemloos bier drinken.

[..]

Gebruik je niet dezelfde glazen voor frisdrank en bier omdat je uitvoerig getest hebt dat frisdrank bierglazen voorgoed verpest of heb je oorzaak en gevolg omgedraaid en geconcludeerd dat: 'Ik doe er geen fris is en het bier is lekker dus dat zal wel komen omdat ik er geen fris in doe!'?
Waarschijnlijk ergens in het midden.
pi_102383644
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:25 schreef Wapperbaard het volgende:
Grandioze flauwekul.
Als je een glas goed wast zitten er geen restanten op die invloed kunnen hebben op het koolzuur in het bier.
Gewoon cola of melk uit drinken, in de vaatwasser glas nat maken en daarna probleemloos bier drinken.
Dierlijk vet (melk) kan blijven zitten als je alleen spoelt met water. Niet dat ik er ooit last van heb gehad, vaak genoeg glazen voor van alles gebruikt, maar in de kroeg zullen ze wel bepaalde kwaliteitseisen stellen.
pi_102383668
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:22 schreef deadly_kiss het volgende:
Mannen en bier...


Bier moet je in natte glazen schenken.
Ten eerste spoel je het glas eerst om het vet en sopvrij te krijgen, ten tweede tapt dat fijner omdat het bier niet tegen een ruwe glasrand slaat (veel schuim en slaat sneller dood)

Spoelglansmiddel is speciaal gemaakt voor grootverbruik.
Heeft een andere samenstelling waardoor het bier niet doodslaat als er nog sop aan het glas zit en laat de glazen meer glanzen zodat nadrogen overbodig is.
Soda werkt uitstekend tegen vette glazen en haalt de stinklucht van het glas.
Wat zeer belangrijk is bij soda, dit mag je enkel gebruiken als je de mogenlijkheid hebt om het glas goed na te spoelen..
Horecagelegenheden met een enkele spoelbak en zo'n glasfonteintje erop mogen dit niet gebruiken omdat het fonteintje alleen de binnenkant spoelt.

Uw gastvrouw heeft gesproken.
Ik zal van jou wel een biertje lusten :9
pi_102384023
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:28 schreef boyv het volgende:

[..]

Dierlijk vet (melk) kan blijven zitten als je alleen spoelt met water. Niet dat ik er ooit last van heb gehad, vaak genoeg glazen voor van alles gebruikt, maar in de kroeg zullen ze wel bepaalde kwaliteitseisen stellen.
Ik nam de stelling die ts presenteerde letterlijk. :)

quote:
Mij is als kind wijsgemaakt dat je frisdrank niet uit een bierglas moet drinken. Want als er dan ooit in dat glas weer bier word geschonken dan slaat het bier dood.
Als er ooit nog eens bier in dat glas gaat neem ik aan dat het toch ook ooit wel een keer een spoelbeurt met een afwasmiddel krijgt.
Ik de kroeg gebruiken ze ook gewoon een ontvetter in het water.
In een wereld zonder middelen om een glas helemaal schoon te krijgen zouden we als bierdrinkers een probleem hebben als de glazen op raken. :P
Er is een poepstorm op komst.
pi_102384759
Heb destijds in de horeca gewerkt en daar werd mij verteld dat oude bierglazen niet meer goed hun schuim hielden doordat de glazuur in het glas niet meer goed was.
Dit effect zou versterkt worden door frisdrank.
pi_102385270
Veel tegenstrijdige reacties in dit topic. Zal het dan toch kunnen zijn dat glas aangetast kan worden door koolzuur?

Beste om te testen is om keer nieuwe glazen te halen, en hetzelfde bier inschenken in een oud glas en in een nieuw glas. Kijken of dat verschil oplevert. Voor nu houd ik nog beide opties open :)
pi_102385521
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:55 schreef Gokhan03 het volgende:
Heb destijds in de horeca gewerkt en daar werd mij verteld dat oude bierglazen niet meer goed hun schuim hielden doordat de glazuur in het glas niet meer goed was.
Dit effect zou versterkt worden door frisdrank.
Dat hangt naar mijn weten ook af van type glas, heb wel eens gelezen dat kristallen glazen helemaal niet zo gunstig zijn om wijn in te schenken omdat ze poreus zijn, en mogelijk resten van eerdere wijn bevatten.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_102385896
Kan gewoon hoor. Niks mis mee.
pi_102386134
Overigens word het resultaat ook sterk beinvloed door je eigen mond, als jij met een vette bek aan je glas gaat hangen is het ook zo dood natuurlijk.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_102386760
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 00:07 schreef _Fanta het volgende:
Veel tegenstrijdige reacties in dit topic. Zal het dan toch kunnen zijn dat glas aangetast kan worden door koolzuur?

Beste om te testen is om keer nieuwe glazen te halen, en hetzelfde bier inschenken in een oud glas en in een nieuw glas. Kijken of dat verschil oplevert. Voor nu houd ik nog beide opties open :)
Hmmmz ik zou wel open staan voor het volgende.
Frisdrank heeft vaak een nogal lage ph dus zou het op den duur helpen met een ruwer oppervlak in glas etsen wat weer meer koolzuurbellen aantrekt zoals het oppervlak van een Mentos snoepje in een fles cola.
Pyrex glas is hier bijvoorbeeld beter tegen bestand dan een goedkoop horeca glas denk ik.
Het is maar een theorie maar ik val al wel een beetje van mijn bierglas geloof af. :P

[ Bericht 29% gewijzigd door Wapperbaard op 26-09-2011 02:39:45 ]
Er is een poepstorm op komst.
pi_102386964
Daar het geen belemmering geeft op het feit dat het geen niet uit maakt met het ander, bewijst maar weer eens dat het gene wat beweert wordt, inderdaad wel eens onjuiste informatie kan bevatten. oO<
Herman Finkers... He buurman, ik hier ?
pi_102387659
slecht gewassen glas heeft ofwel nog zeepresten, ofwel nog vuil bierwater in het glas zitten
wat uw schuimkraag kapot maakt

Teveel zeepresten merk je trouwens ook goed bij cola, als het gigantisch veel schuimt is het omdat je glazen niet goed gespoeld zijn, komt door de zeep
"Woah look at that dude his poo ring looms like a brown crusty donut"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')