Heerda2 | zaterdag 24 september 2011 @ 21:33 |
Met deze topic wil ik graag ervaringen horen met het gebruik van Keltisch zeezout. Het liefst onderbouwd met onderzoek. Dus als je het hebt gebruikt wat je ervaringen zijn.... | |
beelz | zaterdag 24 september 2011 @ 22:04 |
- leuk, maar nee - [ Bericht 76% gewijzigd door vogeltjesdans op 26-09-2011 17:40:35 ] | |
Enneacanthus_Obesus | zondag 25 september 2011 @ 20:17 |
Wat moet ik me voorstellen bij Keltisch zeezout? Waar wordt het voor gebruikt? Wat zou je moeten ervaren? Wat is het verschil met hedendaags zeezout? | |
The_stranger | maandag 26 september 2011 @ 15:10 |
Keltisch (zee)zout is zout wat gewonnen wordt langs de kust van Bretagne en is naast de beperkte vindplaats, niet significant anders dan ander zeezout. Er worden vele gezondheidsclaims gedaan over dat zout, vooral vanwege de aanwezigheid van andere mineralen in het zout dan alleen Na en Cl. Uiteraard nooit bewezen en met een kritische blik al snel opzij geschoven. Het blijft echter zout en ook van dit goedje is teveel slecht. Of de rest van de mineralen werkelijk een significante bijdrage leveren aan je gezondheid, lijkt mij stug, maar de smaak zal zeker anders zijn, dus in de keuken is dit zout prima op zijn plaats. | |
Bastard | maandag 26 september 2011 @ 18:13 |
Geen ervaring mee nog, waar is het voor te gebruiken naast de keuken? | |
The_stranger | maandag 26 september 2011 @ 18:14 |
lees de link in mijn post... | |
-Moondust- | dinsdag 4 oktober 2011 @ 22:00 |
Ik gebruik al een paar weken Keltisch zeezout (direct gekocht in 25kg zak bij de importeur wiens broer paludier is in Frankrijk). Het zout smaakt lang niet zo zout als keukenzout. Dat komt door het relatief lage gehalte natriumchloride. Dit nog natte zout zit vol met natuurlijke mineralen en spore-elementen. De gedachte is dat het lichaam deze stoffen in precies de goede verhouding binnenkrijgt via Keltisch zeezout. Van keukenzout wordt gezegd dat het toxisch is voor het lichaam, omdat het geraffineerd is door de industrie. Men zegt dat veel natuurproducten alle voor de mens benodigde stoffen aanbieden in de juiste verhouding en deze stoffen door hun onderlinge synthese een positief effect hebben op ons lichaam. Ik gebruik het o.a. als sole. Sole is met Keltisch zeezout verzadigd water. Dagelijks begin ik de dag met een theelepeltje sole in een glas lauw water. Ik heb niet direct iets gemerkt, maar ik heb dan ook vrijwel nooit lichamelijke klachten. Wellicht dat op de langere termijn wel effect zichtbaar wordt. Daarnaast poets ik sindskort mijn tanden na het gewone tandenpoetsen ook nog met wat korreltjes Keltisch zeezout. Mijn mond voelt heel schoon aan. Ik heb nog niet heel duidelijk kunnen zien dat mijn tanden ook witter worden, maar wellicht komt dat nog. | |
Heerda2 | vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:37 |
Dat doe ik ook... Vraag mij af of ik de 'sole' ook kan gebruiken bij het koken? Ik zet het woord tussen aanhalingstekens omdat sole de bovenste laag van het Keltisch zout is op de plaats van de productie. Dit zout wordt er als eerste afgeschraapt. Gewoon Keltisch zout wordt daarna geschept en is grijzer en zou nog meer positieve eigenschappen bevatten. Als je op 'Keltisch zout' googled kom je dit verhaal vanzelf tegen. Tja hoe moet je beoordelen of het positief werkt als je geen kwalen hebt? Ik heb wel gehoord dat iemand van gewoon zout hartkloppingen kreeg en dus niet van Keltisch zout. | |
Heerda2 | vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:44 |
Als mest of grondverbetering in de tuin... Dit is geen grapje. | |
The_stranger | zondag 9 oktober 2011 @ 13:24 |
Dat is wel een duur grapje dan, er zijn betere goedkopere alternatieven voor je tuin... | |
Mr.44 | zondag 9 oktober 2011 @ 16:31 |
wat logisch is als er mindert zout in het Keltische zout zit water is toxisch voor het lichaam als je maar genoeg in 1 keer drinkt. men zegt zoveel dat betekend niet dat het op iets is gebaseerd | |
bl0emetjE | zondag 9 oktober 2011 @ 16:55 |
Maar wel goed voor de bodem! Van nature zitten alle mineralen e.d. die ook in het Keltische zeezout zitten, in de bodem. Maar door gebruik van kunstmest e.d. zit het in (o.a.) Nederland bijna niet meer in de bodem, en dus ook niet meer in de planten (die je eet) terwijl al deze mineralen erg goed zijn voor je lichaam. Daarbij heb je maar weinig nodig voor je tuin, je wilt niet de grond verzilten en keltisch zeezout is veel 'sterker' dan gewoon zout (er zit veel meer in, dus voor een m3 aarde heb je aan 3 korrels al genoeg bij wijze van spreke). Dus zo duur is het grapje nu ook weer niet. Ik doe trouwens bij mijn planten en bloemen ook altijd een korreltje in de aarde/water en daar varen ze zeer wel bij! Met sol en keltisch zeezout kun je goed koken, doen wij ook. Ik gebruik niks anders meer qua zout (keukenzout uit de supermarkt smaakt ook heel erg vies en plat als je dat zeezout gewend bent). | |
The_stranger | zondag 9 oktober 2011 @ 17:33 |
Nu weet ik niet precies welke mineralen er in keltisch zout zitten, maar weet wel dat er in (goed) kunstmest minimaal een stuk of 12 mineralen zitten. Zonder deze mineralen zal de plant ook niet (goed) groeien. Dat ze niet meer in ons voedsel zitten is derhalve niet waar. Een plant kan niet zomaar een mineraal of spoorelement "missen" en nog steeds functioneren. Dat er mogelijk soorten zijn die met minder aankunnen betekent dat toevoegen van extra mineralen bij deze soorten geen zin heeft. Dat er in de bodem niet altijd genoeg mineralen zitten klopt, maar dat is nu juist waar kunstmest voor ingezet wordt (naast de stikstof cyclus). | |
J.J.De-Bom | maandag 10 oktober 2011 @ 09:28 |
Hey, ik heb een déjà ri : Ervaringen met Keltisch zout? | |
Daniel1976 | maandag 10 oktober 2011 @ 11:03 |
Tsja als iemand naar TRU gestuurd wordt ![]() Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op het antwoord op deze post uit het andere topic. (Ervaringen met Keltisch zout?) een pagina verder staat vingeryoga voor je cholesterol en ongewenst vet. je hoeft het maar 5 minuutjes per dag te doen en je cholesterol vliegt omlaag en het vet eraf.. (ITS AMAZING MIKE!) en dezelfde ramon heeft het ook over een ioniserende tandenborstel uit japan, op lichtenergie... ![]() | |
vogeltjesdans | maandag 10 oktober 2011 @ 11:46 |
Je toon mag wel wat gematigder, beste collega. Dit is R&P niet. TRU bekijkt de zaken op een andere manier. Daar is dit bij uitstek het forum voor en het zou fijn zijn als je dat bij het plaatsen van je reacties in je overweging mee zou nemen. | |
vogeltjesdans | maandag 10 oktober 2011 @ 11:48 |
Ik weet ook dat er zat bullshit te vinden is in spirituele plekken, maar daar gaat dit topic niet over. | |
Daniel1976 | maandag 10 oktober 2011 @ 11:48 |
Het is niet eens mijn post ![]() Aangezien de helft van de post een quote is, was het niet zo makkelijk de hele post te quoten. | |
Aardwetenschapper | maandag 10 oktober 2011 @ 12:06 |
- zo leuk he - [ Bericht 79% gewijzigd door vogeltjesdans op 10-10-2011 15:01:04 ] | |
vogeltjesdans | maandag 10 oktober 2011 @ 14:59 |
Ah okee. Quoten is a bitch ![]() | |
-Moondust- | dinsdag 11 oktober 2011 @ 13:27 |
Een zak van 25kg Keltisch zeezout kost je 60 euro. En gezien de enorme verdunning die je toepast bij de bewatering van planten kan je lang doen met zo'n zak. Kortom, mijns inziens vallen de kosten erg mee. [ Bericht 0% gewijzigd door -Moondust- op 11-10-2011 13:54:26 ] | |
-Moondust- | dinsdag 11 oktober 2011 @ 13:39 |
Ik heb gelezen dat kunstmest vooral zorgt voor een snelle groei van gewassen, maar niet voor de juiste balans in voedingsstoffen voor gewassen. Kortom, kwantiteit i.p.v. kwaliteit. Het hoeft geen verbazing noch uitleg dat de industrie die uit is op winstmaximalisatie hiervoor kiest. Het moet goedkoop en snel te produceren zijn. Uiteraard moet het er oppervlakkig uitzien als kwaliteit, maar werkelijke niet direct zichtbare kwaliteit is van ondergeschikt belang, omdat het niet bijdraagt aan winstmaximalisatie. Vandaar ook dat men niet moeilijk doet over gifstoffen. De gewillige consument merkt daar niet direct iets van en daarom komen ze ermee weg. De meeste mensen denken dat het voedsel allemaal veilig is, omdat men dat vanuit het systeem zegt. [ Bericht 7% gewijzigd door -Moondust- op 11-10-2011 13:56:06 ] | |
-Moondust- | dinsdag 11 oktober 2011 @ 13:53 |
Het zout dat als eerste wordt afgeschraapt noemt men fleur de sel (bloem van de zee) en bevat meer natriumcloride dan sel de gris (Keltisch zeezout). Sel de fleur wordt beschouwd als heel smaakvol zout en wordt daarom veel gebruikt in de Franse keuken, met name bij salades. Het is veel duurder dan sel de gris, omdat de winning veel lastiger is en minder grote hoeveelheden oplevert (alleen dun laagje zout dat op het water drijft wordt hiervoor gebruikt). Sel de gris is gezonder, omdat de samenstelling van de mineralen en spore-elementen gelijk is aan zeewater. Het leven op aarde is ontstaan uit de zee vanwege de juiste omstandigheden. Later is het leven ook naar het land gegaan, maar de bron van al het leven op aarde is en blijft de zee. De zee is als het ware onze blauwdruk. Geraffineerd zout lijkt totaal niet meer op die oorspronkelijke blauwdruk en is daarom toxisch voor het lichaam. Bovenstaande informatie heb ik in de loop der jaren verzameld. Ik pretendeer niet dat dit de waarheid is. Echter, voor mij voelt dit goed aan en dat is voor mij persoonlijk de leidraad. Keltisch verwijst overigens naar de wijze waarop het zout gewonnen wordt, namelijk d.m.v. een methode die de Kelten zo'n 2000 jaar geleden al gebruikten. In een notedop....zeewater wordt door verschillende baden met zure klei geleid om het te zuiveren. In het laatste stadium wordt het zout uit de baden geschraapt door een paludier. Dit schijnt moeilijker te zijn dan je zou denken. Er is een heuse opleiding voor nodig. Het zout wordt vervolgens verpakt. Op dat moment bevat het zout nog zo'n 7-15% water. Dit wordt bewust gedaan voor de mineralen en spore-elementen die makkelijk oplossen in water, zoals magnesiumverbindingen. Keltisch zeezout is daarom te prefereren boven steenzout, omdat in steenzout nauwelijks of geen water zit waardoor waterminnende mineralen minder aanwezig zijn in dit zout en de afwijking met zeewater derhalve ook groter is. | |
Bastard | dinsdag 11 oktober 2011 @ 14:21 |
Weer wat geleerd vandaag! |