Of voor gepensioneerden die datzelfde overkomt, maar misschien is dat nu net de babyboomfactor in dit verhaal van de FNVquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:09 schreef Arcee het volgende:
Je hebt alleen wat aan die regeling als je zonder werk komt te zitten en terugvalt naar een lagere ib-schijf.:')
Alleen zie ik in het stuk nergens de vele voordelen staan.quote:Vitaliteitssparen biedt veel voordelen - De nieuwe vitaliteitsregeling komt in de plaats van de levensloop- en spaar... http://ow.ly/1fmaNz
Hier ook:quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:12 schreef ManAtWork het volgende:
Hier nog een Twitter:
[..]
Alleen zie ik in het stuk nergens de vele voordelen staan.
Wat een voordelen!quote:Nadelen vitaliteitsregeling
De vitaliteitsregeling heeft een paar voorwaarden die het lastig maken om het spaargeld te gebruiken voor een verzorgde oude dag. Zo is het maximaal te sparen bedrag expres laag gehouden met 20.000 euro.
Ook mag een rekeninghouder na zijn 62e verjaardag nog maar de helft van dat bedrag per jaar opnemen. De meeste mensen kunnen hun vitale oude dag niet van minder dan duizend euro per maand betalen – en dan gaat van dat bedrag nog belasting af.
Een ander nadeel ten opzichte van de levensloop- en de spaarloonregeling is dat gespaard wordt van het nettoloon en niet van het brutoloon. Weliswaar is het gespaarde bedrag fiscaal aftrekbaar, maar uiteindelijk brengt de spaarder toch meer geld in het overheidslaatje. Ook dat komt de overheid niet slecht uit nu zij vele miljarden wil bezuinigen.
Voordelen vitaliteitsregeling
Niet alles is ach en wee. De regeling kent ook voordelen ten opzichte van de voorgangers. Zo mag dit keer iedereen meedoen. Werknemers, werkgevers, ondernemers, zzp-ers, iedereen is vrij om een vitaliteitsrekening te openen.
En er mag een stuk meer gespaard worden dan in de spaarloonregeling mogelijk was, waar de max op 613 euro per jaar lag. Het geld is bovendien vrij opneembaar, terwijl het spaarloontegoed vier jaar vast stond en het levenslooptegoed alleen gebruikt mocht worden voor verlof.
Bovendien wordt het spaartegoed, zolang het op de rekening staat, niet belast in box 3. Dat is weliswaar geen verbetering ten opzichte van de voorgangers, die dezelfde voorwaarde hadden, maar ook geen verslechtering.
Verder mag er maximaal 20.000 euro op de rekening worden gespaard. Dat betekent ook dat als een spaarder een deel van het geld opneemt om een wereldreis te maken, een opleiding te volgen, een huis te kopen of een krediet af te lossen, hij dat geld ook weer mag aanvullen. Er kan dus voortdurend geschoven worden met potjes. De peildatum is 1 januari.
En voor werkgevers is er ook een zilveren randje: de administratieve rompslomp die levensloop- en spaarloonregeling met zich meebrachten, verdwijnt. In de vitaliteitsregeling wordt gespaard van het nettoloon, dus de werkgever hoeft bij het uitschrijven van de salarisstrookjes geen rekening meer te houden met eventuele spaarregelingen
Dat is het enige voordeel. En dan alleen als er ook een behoorlijke rente op die rekening wordt gegeven.quote:• Het opgebouwde tegoed bij vitaliteitssparen is niet belast in box 3.
Ja, als je in de bijstand komt.quote:• De stortingen voor het vitaliteitssparen zijn aftrekbaar en de opnames uit vitaliteitssparen zijn belast. Hierdoor ontstaat uitstel van belastingheffing en een mogelijk tariefsvoordeel.
Geld op je normale spaarrekeing is ook niet beperkt, dus wat is het voordeel?quote:• Het opgebouwde tegoed van vitaliteitssparen kan de werknemer inzetten voor alle doelen. Het is niet beperkt tot verlof zoals dat het geval is bij de levensloopregeling.
Da's dan ook het enige voordeel.quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:18 schreef Five_Horizons het volgende:
Je mag gewoon belastingvrij ¤20.000 sparen! Maak me gek! Wat een overheid en wat een cadeau's!!
Wat?!? Waar?!? Ikke hebben geld gemiest?quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:21 schreef Five_Horizons het volgende:
Jongens, het is toch duidelijk! Hallo! Aftrek! Hallon! Geld, jongens!
[/debiel]
Het kan niet mislukken als het nooit van de grond komt.quote:Ben benieuwd hoe mislukt het blijkt na 4 jaar....
quote:
Wanneer wist jij het dan?quote:
2,5 maand geleden ofzo al.quote:
Dat bericht had ik gemistquote:
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:21 schreef Five_Horizons het volgende:
Jongens, het is toch duidelijk! Hallo! Aftrek! Hallon! Geld, jongens!
[/debiel]
Ben benieuwd hoe mislukt het blijkt na 4 jaar....
Ghequote:Op maandag 1 oktober 2012 17:18 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!
(Het is een grote kick maar wilde het toch even in de groep gooien.)
Whehehehe....quote:Op maandag 1 oktober 2012 17:18 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!
(Het is een grote kick maar wilde het toch even in de groep gooien.)
Een nieuwe makkelijke melkkoe.quote:Op maandag 1 oktober 2012 22:43 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Whehehehe....
Ze draaien en passant de verzekeringsbranche de nek om, zie ik?
Meteen mijn vraag daarbij: kan je nog doorsparen voor Levensloop? Zoals dat ditjaar wel kon?quote:Op maandag 1 oktober 2012 17:24 schreef MaLo het volgende:
[..]
Als ik het geld uit mijn levenslooprekening nog steeds maar kan opnemen volgend jaar,...
Doorsparen kan nogquote:Op dinsdag 2 oktober 2012 13:04 schreef tomic het volgende:
.......
[..]
Meteen mijn vraag daarbij: kan je nog doorsparen voor Levensloop? Zoals dat ditjaar wel kon?
Opnemen kan altijd. Al zou ik het volgend jaar niet doen.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:53 schreef MaLo het volgende:
[..]
Doorsparen kan nog.
http://www.rtl.nl/compone(...)-even-van-kracht.xml
Maar ik weet nog steeds niet of ik het volgend jaar wel op kan nemen... Daar wordt niets over gezegd.
Ik wil het niet opnemen voor verlofquote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:28 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Opnemen kan altijd. Al zou ik het volgend jaar niet doen.
Dan ga je namelijk nog een keer de sociale premies betalen omdat dan de uniformering voor de loonheffing wordt ingevoerd.
Maar de vitaliteitsregeling wordt niet ingevoerd. Dus daar kun je het niet uit halen. Dus zal de regeling voor het levenslooptegoed blijven gelden.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:33 schreef MaLo het volgende:
[..]
Ik wil het niet opnemen voor verlof. Met de vitaliteitsregeling zou je het geld ook voor andere doeleinden op kunnen nemen. Ik kan nergens terugvinden hoe het volgend jaar zit met de opname van je levenslooptegoed. Ik zal mijn voorwaarden er eens bijzoeken, of ik daarin iets kan vinden over afkopen.
Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat daar verdere invulling aan gegeven wordt.quote:De WUL wordt niet meteen weer afgeschaft.
En bijna niemand die er iets over roept. Alle adviseurs die bij de invoering begonnen te schreeuwen dat je er gebruik zou moeten maken, hoor je nu niet over het nadeel dat bij opname dreigt. Feitelijk heb je er dus weinig voordeel van gehad als je een leuke spaarpot hebt opgebouwd.quote:Wel zuur dat je inderdaad in feite twee keer SV premies afdraagt; over de opbouw en over de opname. Ik las dat ze op 'macro-niveau' wel iets aan de premiepercentages zouden doen.
Das mooi kut, we willen het geld gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woningquote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:37 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Maar de vitaliteitsregeling wordt niet ingevoerd. Dus daar kun je het niet uit halen. Dus zal de regeling voor het levenslooptegoed blijven gelden.
[..]
Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat daar verdere invulling aan gegeven wordt.
[..]
En bijna niemand die er iets over roept. Alle adviseurs die bij de invoering begonnen te schreeuwen dat je er gebruik zou moeten maken, hoor je nu niet over het nadeel dat bij opname dreigt. Feitelijk heb je er dus weinig voordeel van gehad als je een leuke spaarpot hebt opgebouwd.
Zoals wel vaker in politiek Den Haag, hebben ze je blij gemaakt met een sigaar uit een dode mus.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:40 schreef MaLo het volgende:
[..]
Das mooi kut, we willen het geld gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning.
Inderdaad hoor je niemand over het feit dat je dubbel premies afdraagt. Misschien ook omdat de levensloopregeling nooit echt populair was.
Achteraf bezien zou ik nooit meer aan de levensloopregeling meegedaan hebben. Doel was in eerste instantie te sparen voor eerder pensioen, dat kan ook al niet fatsoenlijk meer. Toen werd ik weer een beetje blij met de vitaliteitsregeling, zodat ik het geld op kon nemen. En dat kan dus ook niet meer
Edit .. ff gegoolgle'd. De geleerden zijn er nog niet over uit mbt tot de meer dan 3000 euro categorie zie ik. Doorsparen kan maar dan enkel voor verlof, waarschijnlijk met een beperking in tijdsduur ivm in stand houden regeling voor kleine groep enzo. Eenmalige opname zit er ook aan te komen maar er wordt nog gediscuseerd over belastingvoordelen ivm mensen die het opnemen voor verlof.quote:Op woensdag 7 november 2012 11:48 schreef virl3 het volgende:
Maarre ... Weet iemand nu precies hoe 't zit? Ik heb een levensloop rekening met 5000 euri ongeveer, en 't idee was dacht ik of zonder afdracht belastingen doorstorten naar de vitaliteitsregeling, of belasting dokken en opnemen per Jan 2013, maar nu is die vitaliteitsregeling de nek omgedraaid.
Of Levensloop blijft bestaan voor boven de 3K en ik kan 't enkel gebruiken voor verlof?
Of levensloop wordt ook afgeschaft voor boven de 3K, belasting dokken en het restantje komt vrij ter vrije besteding?
Of??
Ben zeer benieuwd. Mijn man en ik hebben beiden nog zo'l levenslooprekening (>3.000), maar we zijn uit NL weg en hebben dus geen NL werkgever meer :-(quote:Op woensdag 7 november 2012 12:07 schreef virl3 het volgende:
[..]
Edit .. ff gegoolgle'd. De geleerden zijn er nog niet over uit mbt tot de meer dan 3000 euro categorie zie ik. Doorsparen kan maar dan enkel voor verlof, waarschijnlijk met een beperking in tijdsduur ivm in stand houden regeling voor kleine groep enzo. Eenmalige opname zit er ook aan te komen maar er wordt nog gediscuseerd over belastingvoordelen ivm mensen die het opnemen voor verlof.
quote:Opnamemogelijkheden voor levensloop verruimen
Nu het vitaliteitssparen niet wordt ingevoerd, kunnen substantiële spaarders in de levensloopregeling hun levenslooptegoed niet doorstorten naar vitaliteitssparen. Op verzoek van de Tweede Kamer onderzoekt de staatssecretaris van SZW daarom of de opnamemogelijkheden kunnen worden verruimd voor werknemers die nog wel kunnen sparen in de levensloopregeling. De levensloopregeling kan namelijk alleen voor verlof worden gebruikt, terwijl het tegoed uit vitaliteitssparen bestedingsvrij zou worden.
Kom maar op, dit is precies waar ik het geld uit de vitaliteitsregeling aan zou willen bestedenquote:VVD wil tegoed 'levensloop' voor hypotheekschuld
DEN HAAG - Tegoeden uit de levensloopregeling die volgend jaar mogelijk vrijkomen kunnen wat de VVD betreft ook gebruikt worden voor het verder aflossen van een hypotheekschuld.
VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus liet dat vrijdag doorschemeren tijdens het debat over de belastingplannen voor volgend jaar. Ze nodigde andere partijen uit om samen een plan uit te werken.
Bekend was al dat coalitiepartijen VVD en PvdA werknemers en zzp'ers eenmalig de mogelijkheid willen geven hun levenslooptegoed op te nemen, met een belastingkorting. Ze hopen daarmee de economie een impuls te geven.
Ikke niet. Heb een huurhuis.. 't zal me benieuwen of dit het enige belastingvoordeeltje gaat worden.quote:Op vrijdag 9 november 2012 12:26 schreef MaLo het volgende:
http://www.nu.nl/geldzake(...)hypotheekschuld.html
[..]
Kom maar op, dit is precies waar ik het geld uit de vitaliteitsregeling aan zou willen besteden.
Bron: http://www.nugeld.nl/spar(...)egoed-vrijgeven.htmlquote:Op initiatief van de PvdA willen de twee coalitiepartijen nu in 2013 de mogelijkheid bieden om het tegoed toch ineens op te vragen. Over dat geld moet dan nog wel loonbelasting betaald worden, maar PvdA en VVD stellen een korting voor van 20 procent.
Dat zou tof zijnquote:Op vrijdag 9 november 2012 15:33 schreef Jeter het volgende:
[..]
Bron: http://www.nugeld.nl/spar(...)egoed-vrijgeven.html
Ik ben blijquote:Werknemers en zzp’ers die hebben deelgenomen aan de levensloopregeling, kunnen het opgebouwde tegoed volledig vrij besteden. Alleen voor volgend jaar geldt dat opname ervan tegen een bijzonder belastingtarief zal worden belast. Die toezegging deed staatssecretaris Weekers van Financiën tijdens het debat over het Belastingplan 2013 in de Tweede Kamer.
Het spaarsaldo mag dus ook worden gebruikt om de restschuld van een hypotheek af te lossen of het AOW-gat voor mensen met een VUT-uitkering of prepensioen aan te vullen.
Bij opname volgend jaar is 20 procent van het opgenomen bedrag belastingvrij. Over de resterende 80 procent geldt het marginale tarief van de belastingplichtige. Hiermee hoopt Weekers te stimuleren dat zo veel mogelijk van het totale saldo van 5,5 miljard euro in de levensloopregeling wordt opgenomen. Na volgend jaar geldt deze belastingregeling niet langer. Naar schatting zit er momenteel 5,5 miljard euro in de ‘levensloopspaarpot’.
Wat is het marinale tarief van de belasting plichtige?? Er is mij een keer verteld dat mijn belastingtarief voor eenmalige uitkeringen is 41,95%. Dit is mijn marginale tarief?quote:Bij opname volgend jaar is 20 procent van het opgenomen bedrag belastingvrij. Over de resterende 80 procent geldt het marginale tarief van de belastingplichtige. Hiermee hoopt Weekers te stimuleren dat zo veel mogelijk van het totale saldo van 5,5 miljard euro in de levensloopregeling wordt opgenomen. Na volgend jaar geldt deze belastingregeling niet langer. Naar schatting zit er momenteel 5,5 miljard euro in de ‘levensloopspaarpot’.
Je kunt het marginale tarief zien als het percentage dat gebruikt wordt bij iedere euro die je meer gaat verdienen. Dus: in welke belastingschijf val je als je een euro meer gaat verdienen.quote:Op woensdag 14 november 2012 09:51 schreef virl3 het volgende:
[..]
Wat is het marinale tarief van de belasting plichtige?? Er is mij een keer verteld dat mijn belastingtarief voor eenmalige uitkeringen is 41,95%. Dit is mijn marginale tarief?
Tx
Tx!! Mijn levensloop tegoed is ong. 5000 euro.. Dit voorstel scheelt me dus gok ik ongeveer zo'n 400 euro. Mooi meegenomen.quote:Op woensdag 14 november 2012 10:26 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Je kunt het marginale tarief zien als het percentage dat gebruikt wordt bij iedere euro die je meer gaat verdienen. Dus: in welke belastingschijf val je als je een euro meer gaat verdienen.
In jouw geval zal het dan 41,95% zijn.
Verlof opnemen is niet meer aan de orde bij uitbetaling van je gehele saldo. Tegen een klein belastingvoordeel krijg je nu dus je gehele saldo op je bankrekening. Geen rstricties mbt besteden, je bent vrij te doen met het geld wat je wilt.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 08:38 schreef Jeter het volgende:
Ik zit er aan te denken om het tegoed in een keer uit te laten keren zonder verlof op te nemen. Als ik het goed heb betaal ik dan over 80% van het tegoed van eind 2011 42% belasting en over het resterende deel ook 42%. Ik tel het gewoon bij mijn jaarinkomen van 2013 op en kom (helaas) niet boven de ¤ 55.991.
Ik verwacht namelijk niet dat ik het echt voor verlof opneem, of bijvoorbeeld als ik 1 dag per week minder ga werken, maar ook dan blijft het in die 42% schijf.
Zie ik iets over het hoofd? Ik neem dus geen verlof op, zie ook nergens dat dat verplicht is oid.
Met dien verstande dat je een extra heffingskorting krijgt die afhankelijk is van hoeveel en welke jaren je ingelegd hebt. Je zult dus in de praktijk minder loonbelasting hoeven af te dragen.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 08:38 schreef Jeter het volgende:
Ik zit er aan te denken om het tegoed in een keer uit te laten keren zonder verlof op te nemen. Als ik het goed heb betaal ik dan over 80% van het tegoed van eind 2011 42% belasting en over het resterende deel ook 42%.
Ik heb even gegoogled, maar opnemen van het tegoed zonder tussenkomst van je werkgever lijkt niet mogelijk te zijn. Of zie ik iets over het hoofd?quote:Op dinsdag 12 februari 2013 09:03 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Met dien verstande dat je een extra heffingskorting krijgt die afhankelijk is van hoeveel en welke jaren je ingelegd hebt. Je zult dus in de praktijk minder loonbelasting hoeven af te dragen.
Als je het via je werkgever laat uitbetalen, wordt waarschijnlijk direct rekening gehouden met loongheffing en levensloopverlofkorting. Kan dat niet en wil je het direct van je verzekeraar laten uitbetalen, dan moet je er goed rekening mee houden in je aangifte over 2013, want je bent in ieder geval deels loonheffingschuldig over dat bedrag. Eventueel kun je het dan via een voorlopige aanslag regelen.
Ligt een beetje aan je precieze situatie en aan de bank waar je je saldo hebt lopen.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 12:17 schreef Jeter het volgende:
[..]
Ik heb even gegoogled, maar opnemen van het tegoed zonder tussenkomst van je werkgever lijkt niet mogelijk te zijn. Of zie ik iets over het hoofd?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |