Dat is zo. Maar bekijk 't een van de andere kant. Het zou wat zijn dat je jaren mag sparen voor iets waar in de praktijk niets mee kunt.. Ik zeg niet zonder overleg, tenslotte staan in sommige CAO's hier ook mogelijkheden voor.quote:Op dinsdag 20 september 2011 15:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ik neem aan dat je werkgever het nog steeds goed moet keuren. Zou wat zijn zeg; als je zonder overleg/goedkeuring er een paar weken/maanden tussenuit kunt gaan, om vervolgens weer gewoon terug te komen..
DAn kun je je eigen WW betalen??quote:Op dinsdag 20 september 2011 16:06 schreef Five_Horizons het volgende:
Ik denk niet dat het verandert, maar waarschijnlijk wel dat je het kunt opnemen in geval van werkloosheid, bijvoorbeeld.
Je WW recht is niet onbeperktquote:
Nee. Zoals sanger zegt: je WW houdt een keer op en wellicht kun je het dan als aanvulling op die 70% (als het 70% is voor je).quote:
In die circulaire staat dat je vanaf volgend jaar niet meer kunt sparen in de levensloopregeling. Ik las vanmorgen dat je in 2012 nog wel kunt inleggen in de levenslooprekening als je nu al deelneemt aan de levensloopregeling, maar dat je in 2012 geen nieuwe levenslooprekening meer kunt openen.quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:28 schreef TwinkleStar001 het volgende:
http://www.rijksoverheid.(...)liteitsregeling.html
Persoonlijk lijkt het mij niet zo'n heel nuttige regeling...
haha, ik voorzie al wat uitdagingen: "bij een ieder die zijn levensloopsaldo in 2013 niet omzet naar een vitaliteissaldo, zal het saldo op 31 decemebr 2013 worden belast als loon".quote:Op dinsdag 20 september 2011 17:29 schreef Essebes het volgende:
zijn er al meer details bekend over die vitaliteitsregeling, of zijn het allemaal nog vage plannen?
Wij hebben beiden een levenslooprrekening, maar hebben (nu) geen nederlandse werkgever. Zal wel problemen gaan geven, gok ik zo :-)
Neem aan dat dat gewoon tegen het voor jou geldende BT gaat? Anders ben je mooi genaaid, eerst belastingvrij sparen en vervolgens tegen het hoogste tarief aftikkenquote:Op woensdag 21 september 2011 07:19 schreef Five_Horizons het volgende:
Dan wordt het aan je uitbetaald onder inhouding van 52%, waarschijnlijk. Net zoals dat bij afkoop van lijfrentes gebeurt.
Tx! Zoiets zocht ik. En ik ben teleurgesteld... 't is een spaarpotje met een belastingvoordeeltje. Niets meer, niets minder.quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:28 schreef TwinkleStar001 het volgende:
http://www.rijksoverheid.(...)liteitsregeling.html
Persoonlijk lijkt het mij niet zo'n heel nuttige regeling...
Maar hoe wordt dat BT bepaald als er geen NL werkgever meer is (ga er even vanuit dat er iin NL geheel geen aangifte wordt gedaan dan)?quote:Op woensdag 21 september 2011 08:01 schreef MaLo het volgende:
[..]
Neem aan dat dat gewoon tegen het voor jou geldende BT gaat? Anders ben je mooi genaaid, eerst belastingvrij sparen en vervolgens tegen het hoogste tarief aftikken
Ja, maar zo te lezen met een dubbel voordeeltje, wat anders is dan bij de spaarloonregeling.quote:Op woensdag 21 september 2011 08:35 schreef virl3 het volgende:
[..]
Tx! Zoiets zocht ik. En ik ben teleurgesteld... 't is een spaarpotje met een belastingvoordeeltje. Niets meer, niets minder.
Zoals sanger zegt: dat is bij Essebes niet bekend. Mocht je teveel belasting hebben betaald, kun je dat bij de aangifte weer rechttrekken. Dat van die 52% is gewoon een gangbaar tarief.quote:Op woensdag 21 september 2011 08:01 schreef MaLo het volgende:
[..]
Neem aan dat dat gewoon tegen het voor jou geldende BT gaat? Anders ben je mooi genaaid, eerst belastingvrij sparen en vervolgens tegen het hoogste tarief aftikken
Hoe bedoel je dubbel?quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:44 schreef Five_Horizons het volgende:
Ik zie dat de inleg aftrekbaar is. Dat zou betekenen dat er dubbel voordeel in box 1 zou zijn...
quote:
Zoals het er hier staat, gaat er dus brutoloon naar het vitaliteitstegoed en is dat bedrag ook nog eens aftrekbaar. Hetzelfde als je zou doen met de combinatie spaarloon/lijfrenteverzekering.quote:De stortingen in vitaliteitssparen zijn fiscaal aftrekbaar in box 1 en er wordt pas
belasting geheven bij opname van het tegoed
Ah wacht, nu zie ik wat je bedoeld. Dus een onbelaste storting en ook nog eens fiscaal aftrekbaar.quote:Op woensdag 21 september 2011 09:43 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
[..]
Zoals het er hier staat, gaat er dus brutoloon naar het vitaliteitstegoed en is dat bedrag ook nog eens aftrekbaar. Hetzelfde als je zou doen met de combinatie spaarloon/lijfrenteverzekering.
Ik zat niet goed op te lettenquote:Op woensdag 21 september 2011 09:12 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Zoals sanger zegt: dat is bij Essebes niet bekend. Mocht je teveel belasting hebben betaald, kun je dat bij de aangifte weer rechttrekken. Dat van die 52% is gewoon een gangbaar tarief.
Je was te druk met kleine jongetjes opwachten?quote:
Inderdaadquote:Op woensdag 21 september 2011 11:02 schreef sanger het volgende:
[..]
Je was te druk met kleine jongetjes opwachten?
Dus op 31 januari laat je vanuit je brutoloon een bedrag storten op de vitaliteitsrekening (aftrekpost) en op 15 februari laat je dat bedrag weer uitkeren (belast, uiteraard). Volgens de circulaire kan dat gewoon.quote:Vitaliteitssparen stelt deelnemers in staat fiscaal voordelig te sparen en is toegankelijk voor werknemers, ondernemers (waaronder zzp-ers) en resultaatgenieters. De regeling kent geen opnamedoelen. De stortingen in vitaliteitssparen zijn fiscaal aftrekbaar in box 1 en er wordt pas
belasting geheven bij opname van het tegoed. Het opgebouwde, nog niet opgenomen, tegoed in vitaliteitssparen is niet belast in box 3. Het maximale fiscaal gefaciliteerd op te bouwen vermogen bedraagt in totaal ¤ 20.000. Er geldt een jaarlijks aftrekbare maximuminleg van ¤ 5.000. Opname uit het vitaliteissparen na het bereiken van de 62-jarige leeftijd wordt beperkt tot ¤ 10.000 per jaar.
Voorbeeld:
ZZP-er X wil meedoen aan vitaliteitssparen om een potje op te bouwen voor een wereldreis. Hij wil het meest fiscaal gunstig sparen. Dit kan hij doen door 4 jaar lang ¤ 5000 te storten in het vitaliteitssparen. Hij kan dan 4 jaar lang elk jaar in zijn aangifte inkomstenbelasting ¤ 5.000 als aftrekpost opnemen in box 1. Hij hoeft het opgebouwde, nog niet opgenomen, tegoed niet in box 3 aan te geven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |