abonnement Unibet Coolblue
pi_106552187
Lange termijn ziet er goed uit.

  zondag 8 januari 2012 @ 17:12:57 #252
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106565854
Begin van winterweer?
Volgens de hoofdberekening van zondag 8 januari 01 uur zien we op vrijdag het eerdervermelde hogedrukgebied uitbouwen in noordelijke richting; het heeft tegen die tijd een uitloper oftewel rug die zich tot omgeving IJsland uitstrekt. Samen met een depressie boven West-Rusland komt hierdoor in Nederland een noordelijke stroming op gang waarmee geleidelijk koudere lucht wordt aangevoerd, maar deze strijkt wel over de relatief warme Noordzee. Dit werkt enkele buien in de hand en mogelijk zit er dan al wat winterse neerslag bij met ook een afkoelende bovenlucht, terwijl de middagtemperatuur aan het aardoppervlak nog flink boven nul uitkomt.

In de loop van het weekend van 14/15 januari trekt de rug van hoge luchtdruk vervolgens naar Scandinavië toe en krijgt verbinding met een hogedrukgebied waarvan het centrum bij Nova Zemba ligt. Als dit zo uitkomt, kan de wind bij ons pardoes draaien naar het noordoosten tot oosten en begint vrieskou vanuit Oost-Europa naar het westen te kruipen..... Het is een ontwikkeling die de winter (eindelijk) eens een andere wending zal geven. Maar voorlopig blijft het bij een ontwikkeling die alleen op de toekomstige weerkaarten aanwezig is en bovendien (nog) niet breed wordt gedragen door de meerderheid van de computerberekeningen van het ECMWF. Virtueel dus.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 12:24:48 #253
8781 crew  Frutsel
pi_106597044
quote:
Skigebieden in Tirol opnieuw afgesneden van buitenwereld
De Oostenrijkse wintersportgebieden in Tirol hebben vandaag opnieuw te kampen met zware sneeuwval, waardoor het verkeer grote hinder ondervindt. Twee bekende skioorden in de Oostenrijkse Alpen, Ischgl en Galtür, zijn volledig ingesneeuwd. Dat heeft het lokale toerismebureau gemeld.

Door de overvloedige sneeuwval zijn verschillende wegen dicht vanwege lawinegevaar. De meeste vakantiegangers waren echter gewaarschuwd. Het merendeel van hen reisde dan ook gelukkig gisteren al af.

Ook in hogere delen van Beieren en het Zwarte Woud in Duitsland heeft het vannacht veel bijgesneeuwd. In de Franse Alpen is er geen probleem, maar in de Savoie, Haute-Savoie en Isère geldt dan weer een verhoogd lawinegevaar
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 12:26:26 #254
8781 crew  Frutsel
pi_106597090
quote:
Ook Vorarlberg afgesneden van buitenwereld
Vorarlberg, een regio in het westen van Oostenrijk, is maandag volledig afgesneden van de buitenwereld na zware sneeuwval. Tunnels en wegen zijn geblokkeerd, en er bestaat een ernstig risico op lawines.

Het heeft vier dagen gesneeuwd in Vorarlberg. Er ligt een laag van twee tot drie meter dik. Bomen zijn omgevallen en blokkeren de Arlbergtunnel, de belangrijkste verbinding tussen Oostenrijk en
Zwitserland. Skistations zoals Lech en Zuers zijn volledig geïsoleerd, aldus de lokale autoriteiten. Er rijden ook geen treinen.
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 13:20:49 #255
8781 crew  Frutsel
pi_106598704
quote:
Sneeuwchaos in Oostenrijkse Alpen

WENEN - Metershoge sneeuwbergen hebben maandag meerdere plaatsen in Oostenrijk van de buitenwereld afgesloten.

Vooral de regio Vorarlberg bij Zwitserland is geïsoleerd. Zowel auto's als treinen kunnen niet verder.

Ook in Salzburg en Tirol zijn meerdere gebieden niet te bereiken. ''Een uitzonderlijke situatie'', zei de burgemeester van Lech am Arlberg, dat vaker van de omgeving is afgesloten.

Het lawinegevaar is gestegen tot het vierde van de vijf niveaus. Maandag wordt nog meer sneeuw verwacht, terwijl er ook een stormachtige wind over de Alpen waait.
  maandag 9 januari 2012 @ 19:18:56 #256
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106611238
Vertaald uit het duits en er zitten wel wat fouten in maar je begrijpt het wel ;)

Sneeuw in de Alpen records

Zugspitze bijna vier meter sneeuw
Zes weken geleden, dus weinig sneeuw zo onlangs bijna 60 jaar geleden op de Zugspitze met slechts 19 cm was. Vandaag, de meest krachtige sneeuwbedekking voor een eerste derde van januari er momenteel 380 centimeter voor 30 jaar is. Omwille van aanhoudende sneeuwval zal de sneeuwbedekking groeien tot morgen zelfs over de vier meter merk. Record sneeuw niveaus zijn gemeld uit diepere gebieden van de Alpen: de achterkant hoogste januari snowcover maken sinds het begin van de 70-serie is gelegen in delen van de Oost-Zwitserland.

Na dagen van zware sneeuwval, aan de noordelijke Alpen in de sneeuw gootsteen
Sinds donderdag viel meer dan een meter sneeuw als hier in het Salzburger Land. In de Oostenrijkse Arlbergregion, geconcentreerd zelfs meer dan twee meter verse sneeuw uit de hemel kwam in de laatste vier dagen.

Dus, nu vaak meer sneeuw dan in januari van het jaar van de beruchte lawine winter is in de noordelijke Alpen in 1999. Op dat moment zodat katastrofisch hoeveelheden sneeuw was gevallen alleen in februari, talrijke, verwoestende lawines zijn gerezen. De huidige algemene weersituatie is echter vrij gelijkaardig aan de dat zo uiterst besneeuwde februari als het beweegt matigt temperatuur niveau iets, die vergezeld gaan van hoogte zelfs met opgeslagen dooi fasen tot 1200 meter.
In de sneeuwstorm viel de weergave deels op een paar meter
Als de weergave in de sneeuw terug gaat tot bijna nul, is het ook een zogenaamde "witte uit". Afbeeldingsbron: Michael Wienke.


De dus zware sneeuwval werden veroorzaakt door de passage van orkaan dieptepunten "Andrea" afgelopen donderdag. Het is afgeleid van het noordwesten met stormachtige wind de stroom zeer vochtige luchtmassa een, dat nieuwe weer fronten tegen de bergen in snel achter elkaar. Hun Wolkenmassen zijn bijna geperst op de Alpine ridge, waar de focus weer activiteit is nu langzaam naar het oosten verschuift. Meedogenloze, rijke regenval zijn gevolg van een dergelijke constellatie en, omdat zij zullen vallen als sneeuw, groot gevaar van lawines.
Sneeuw in de Alpen

Voor de volgende paar dagen is ten minste een tijdelijke versoepeling in zicht, omdat uit het westen breidt een hoog tot aan de Alpen. Maar voor de vrijdag nieuwe weer fronten punt, duwen opnieuw klam luchtmassa tegen de Alpen. Meer zware sneeuwval zijn dus al voorgeprogrammeerd en de lawine risico weer naar het weekend moet versterken.

Foto's

http://www.wetteronline.d(...)sen_in_den_Alpen.htm
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_106613811
quote:
2s.gif Op zondag 8 januari 2012 09:45 schreef aloa het volgende:
Lange termijn ziet er goed uit.

[ afbeelding ]
Ah mooi, eindelijk winter?!
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:15:27 #258
8781 crew  Frutsel
pi_106634794
quote:
In 30 jaar niet zoveel sneeuw in Oostenrijk
SALZBURG - Door de extreme sneeuwval zijn meerdere plaatsen in Oostenrijk nog afgesloten van de buitenwereld. Op sommige plaatsen is in 30 jaar niet zoveel sneeuw gevallen. In Lech en Zürs waren maandag al 12.000 tot 13.000 bewoners en toeristen ingesneeuwd, aldus media. Enkele spoorlijnen zijn geblokkeerd.

Het lawinegevaar is wel iets afgenomen, meldde het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag. Het alarmniveau is verlaagd naar de derde van vijf schalen.

De weg tussen Tirol naar Vorarlberg is weer vrij dankzij een helikopter. Zo'n 40 bomen waren topzwaar geworden door de sneeuw en dreigden op de weg te vallen. De helikopter hing naast de bomen en blies met rotorwind de sneeuw van de takken. Enkele spoorlijnen zijn nog geblokkeerd door sneeuwhopen.

Voor wintersporters is de vele sneeuw een buitenkansje, maar ook riskant. In het skigebied Axamer Litzum wordt al dagen gezocht naar een 15-jarige skiër, die sinds zaterdag is vermist. Op de Mont Blanc in de Franse Alpen wordt een Russisch paar vermist. Zij waren 30 december begonnen met een klim, ondanks waarschuwingen.
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:21:55 #259
8781 crew  Frutsel
pi_106634965










Bizar zeg..metershoge sneeuw :D
Dat die daken het houden... zou hier wel anders zijn volgens mij

En vraag me nog altijd af: ooit moet die sneeuw weer smelten... en dan?
Weliswaar vervangt de sneeuw eventuele regen maar het lijkt wel erg veel sneeuw nu.. benieuwd hoe dat dan in de rivieren gaat.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 11:41:46 #260
351045 Ryker
Ik werk met mensen zoals jij
pi_106635584
:{w Sorry de maas is al vol, zoek maar een andere rivier voor je smeltwater...

(als er langere natte periodes zijn, komen er ook langere droge periodes... is zeg opslaan in bassins of nu het nog "massief" is transporteren naar Griekenland en Cyprus waar het water zo goed als op is...)



Sneeuw kettingen doen weinig als je eerst door een muur van sneeuw moet..
Grtz, Theo
follower since 2001, active in 2011
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:42:29 #261
8781 crew  Frutsel
pi_106635607
quote:
Oostenrijk: Regionaal zwaarste sneeuwval in 60 jaar

In sommige delen van West-Oostenrijk is in 30 jaar niet meer zoveel sneeuw gevallen: in Nauders en Galtür was sprake van de zwaarste sneeuwval in 60 jaar. In Hochfilzen, gelegen op 1000 meter hoogte, viel van 5 tot 9 januari 216 centimeter ‘verse sneeuw’. In Langen/Arlberg, 1260 meter hoogte, lag maandagochtend 216 cm: de laatste keer dat er in januari meer sneeuw lag was in 1981. Toen 260 cm en het januarirecord dateert uit 1968 met 330 cm. In het Zwitserse Klosters werd maandag met 170 cm het dikste sneeuwtapijt voor de eerste helft van januari sinds tenminste 1946 geregistreerd.

Een ooggetuigenverslag ontving ik van familie de Vries uit het zwaar getroffen gebied rond Sankt Anton am Arlberg: “Sind 1990 hebben wij een sta-caravan in Pettneu, 5 kilometer van Sankt Anton am Arlberg. Momenteel verblijf ik daar en kan letterlijk geen kant meer op. Alle wegen zijn geblokkeerd onder andere Flexenpas (1700m), Arlbergpas (1800m), S16 Arlbergschnellstrasse en zelfs de Arlbergtunnel (16 km lang) is afgesloten. Ook alle lokale wegen zijn ‘gesperrt’ waaronder de L68 Pettneu Flirsch en de B197. Stuben, Lech en Zurs, Sankt Anton en Pettneu zijn van de buitenwereld afgesloten. In al die jaren hebben wij nog nooit zoveel sneeuw gehad. Sneeuwhoogte Sankt Anton: dal 200cm, berg (Galzig 2185) let wel 545 cm!! Afgelopen nacht weer zware sneeuwval met als gevolg 70cm neuschnee. Onze caravan is inmiddels niet meer te zien en elke dag het dak op om sneeuw te ruimen”. Tot zover het verslag van familie de Vries.
pi_106642579
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 11:15 schreef Frutsel het volgende:

[..]

quote:
De weg tussen Tirol naar Vorarlberg is weer vrij dankzij een helikopter. Zo'n 40 bomen waren topzwaar geworden door de sneeuw en dreigden op de weg te vallen. De helikopter hing naast de bomen en blies met rotorwind de sneeuw van de takken.
Geweldig verzonnen, zou hier een filmpje van zijn?

Het kan ook met dieren :D

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_106650742
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 15:00 schreef junkiexp het volgende:

[..]

[..]

Geweldig verzonnen, zou hier een filmpje van zijn?

Het kan ook met dieren :D

  dinsdag 10 januari 2012 @ 18:45:37 #264
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_106650833
Men, wat een foto's zeg.. O+ O+
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 11 januari 2012 @ 06:33:33 #265
351045 Ryker
Ik werk met mensen zoals jij
pi_106670879


Kunnen ze bij de NS en Protrail nog iets van leren..

Als je bij deze link links de sneeuw hoogtes ziet...WTF... Zodra de dooi in komt word het daar echt gevaarlijk...De Witte dood staat op de loer..

http://winter.buienradar.nl/winterweersverwachting.aspx

Waarom krijgen wij daar niet een fractie van... :'(

A strong winter storm paralyzes Austria

15,000 tourists were left stranded as transportation came to a halt




A snowplow cleans a closed snow-covered road after a heavy snow fall [AFP]

Since this past Thursday, Austria has been reeling in the aftermath of a major winter snow storm.

Heavier than average snow and high winds have closed highways and railroads across the country, while leaving several thousand homes without power.

With ski lifts closed as well, approximately 15,000 winter tourists were trapped with little to do in the resorts of Lech Zurs Stuben and Gargellen.

On Saturday a military helicopter safely rescued 52 people who had been stranded for two days at a mountain refuge in Vorarlbergat.

Since the early weekend, some access roads have been reopened, but they have been quickly jammed with the surge of travelers trying to leave.

The avalanche threat continues and has also been raised to hazard level 4, out of a possible 5, across many parts of the country as potentially another 30cm of snow is expected to fall in the next few days.

Heavy snow is now moving into the southeastern parts of Europe where even the southern coast of Turkey could see 20cm by midweek.

[ Bericht 50% gewijzigd door Ryker op 11-01-2012 06:48:28 ]
Grtz, Theo
follower since 2001, active in 2011
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:33:55 #266
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_106671148
_O_
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 11 januari 2012 @ 20:17:17 #267
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106696016
Boh, wat een mooie foto's van het besneeuwde landschap > http://forum.wetteronline.de/showthread.php?t=78835
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Moderator donderdag 12 januari 2012 @ 10:06:30 #268
8781 crew  Frutsel
pi_106714949


quote:
Verkeer verloopt vlotter, maar nog niet overal
Het verkeer in het westen van Oostenrijk verloopt weer vlotter, maar sommige skistations zijn nog altijd van de buitenwereld afgesloten als gevolg van de hevige sneeuwval van de voorbije dagen. Dat heeft de overheid in Oostenrijk meegedeeld. De plaatsen Ischgl en Galtür, in Tirol, zijn nog altijd niet bereikbaar. De belangrijkste weg in de vallei is afgesloten voor het verkeer.

Omvallende bomen en lawinegevaar hebben meer in het oosten, in de provincies Salzburg en Stiermarken, gezorgd voor een onderbreking van het weg- en spoorverkeer. Ook daar zijn verschillende dorpen nog altijd afgesloten. Het risico op sneeuwlawines wordt in de gebieden Voralberg, Tirol en Salzburg ingeschat op drie, op een schaal van vijf. De toestand is er sinds het weekend op vooruit gegaan, aldus de overheid.
pi_106715663
KAISERWETTER!
pi_106778408
UPdate winterverwachting: 13 januari 2012

Vlees noch vis,... De afgelopen runs van de diverse weermodellen zetten menig winterliefhebbers op een verkeerd spoor. Althans volgens het Amerikaanse weermodel. Recent is er omtrent dit weermodel een discussie ontstaan over de betrouwbaarheid, want het lijkt een fout te maken in de berekeningen waardoor de outputgegevens niet de werkelijkheid weerspiegelen. Het Europese weermodel daarentegen lijkt van gaan wijken te weten in de winterse setting vanaf 16-17 januari 2012.

Onderstaande afbeelding is afkomstig van het Europese weermodel en toont een zeer interessante sneeuwsituatie voor de Lage Landen. Een depressie met koude lucht lijkt zich vanaf 18-19 januari 2012 met ons weer te beïnvloeden. Aangezien het Amerikaanse weermodel deze set-up niet of nauwelijks oppikt in de weerdata is voorzichtigheid geboden. Doch blijven we de kansen op een winterprik eind januari 2012 rooskleurig inzien.



Bron bericht: www.weatherservice.be
Bron kaartjes: meteociel.fr
pi_106860206
Brrrrr! Temperatuur daalt tot min 31 graden in Zwitserland

In Zwitserland heeft de winter nu hard toegeslagen. Afgelopen nacht werden de tot nog toe laagste temperaturen van deze winter gemeten.

Het koudst was het in het "trekgat" Glattalp, waar Meteomedia min 31 graden Celsius mat. In het dal op 1.850 meter hoogte in Centraal-Zwitserland is het door de bijzondere situatie vaak extreem koud.

Siberische temperaturen heersten ook in de Alpenvalleien, in het wintersportparadijs Engadin ongeveer min 25 graden. Een heldere sterrenhemel boven grote delen van Zwitserland is verantwoordelijk voor de ijzige temperaturen.

Ook bij ons is het helder, en dat zorgde afgelopen nacht voor lichte vriestemperaturen. De komende dagen blijft het koud maar zonnig.

Elders in de wereld heeft de winter ook hard toegeslagen: in Alaska hebben de inwoners te maken met pakken sneeuw van wel tien meter. Vorige week nog raakten de Franse en Oostenrijkse skigebieden ingesneeuwd. (belga/edp)

http://www.hln.be/hln/nl/(...)in-Zwitserland.dhtml
  Moderator maandag 16 januari 2012 @ 11:22:04 #272
8781 crew  Frutsel
pi_106864314
quote:
Siberische temperaturen in noorden van Griekenland
In het noorden van Griekenland is het bibberen geblazen. Volgens het Grieks meteorologisch instituut is de thermometer in de buurt van het stadje Florina in de nacht van zondag op maandag tot 24 graden onder nul gezakt. Dat is de laagste waarde sinds er daar metingen zijn gestart.

Vanwege de ongebruikelijke kou bleven de scholen dicht. De autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen de in ijsbanen veranderde wegen te mijden.

"Het is hier net de Noordpool", zei een leraar uit Florina.

De komende twee dagen blijft het vriezen. Zo zal het kwik vandaag/maandag nog tot maximaal min 13 graden stijgen.

Ook op de noordelijke Egeïsche eilanden Thassos en Limnos alsmede Agios Efstratios sneeuwde het in de nacht van zondag op maandag.
  maandag 16 januari 2012 @ 11:30:31 #273
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_106864546
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 11:22 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik wilde al reageren met: WTF? Is dat zo ongewoon, -24 in het noorden van Groenland?

Tot ik mijn ogen wat beter opende en las dat het Griekenland is. :') En dat is wel.. Bijzonder ja :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_106876465
DIEPVRIES IN DE HOOGVALLEIEN VAN DE ALPEN

Arctische omstandigheden deden zich voor in het Alpengebied. Oliver Oeckerath bericht: “Onder een kraakheldere hemel en boven een flink sneeuwdek werd het in de hoogvalleien van de Beierse Alpen tijdens de afgelopen nacht arctisch koud: Funtensee, gelegen op 1601 meter hoogte in het Nationalpark Berchtesgaden, noteerde een minimumtemperatuur van zowaar -40,4°! (om 8 uur -40,8º, jv). Het stationsrecord dateert van 24 december 2001, toen de thermometer -45,9° aanwees. Op 'leefniveau' kwam Spitzingsee uit op -22,8°, gevolgd door Reit im Winkl (-19,9°) en Oberstdorf (-19,6°). Oberstdorf kan actueel bogen op een sneeuwhoogte van 46 cm en op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter hoogte) ligt zelfs een pak van 3,70 meter. In de Zwitserse regio Oberengadin, kanton Graubünden, kelderde het kwik in Samedan (1705 meter) vlakbij Sankt Moritz naar -25,6°. Glattalp, kanton Schwyz, rapporteerde -25,1°, gevolgd door Zuoz met -24,2° en Ulrichen in de gemeente Obergoms (Wallis), waar het boven een sneeuwtapijt van precies 1,50 meter -22,8° werd”. Tot zover het ijskoude verslag van Oliver.

JanVisser
  dinsdag 17 januari 2012 @ 16:57:08 #275
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_106916957
quote:
2s.gif Op maandag 16 januari 2012 17:28 schreef aloa het volgende:
DIEPVRIES IN DE HOOGVALLEIEN VAN DE ALPEN

Arctische omstandigheden deden zich voor in het Alpengebied. Oliver Oeckerath bericht: “Onder een kraakheldere hemel en boven een flink sneeuwdek werd het in de hoogvalleien van de Beierse Alpen tijdens de afgelopen nacht arctisch koud: Funtensee, gelegen op 1601 meter hoogte in het Nationalpark Berchtesgaden, noteerde een minimumtemperatuur van zowaar -40,4°! (om 8 uur -40,8º, jv). Het stationsrecord dateert van 24 december 2001, toen de thermometer -45,9° aanwees. Op 'leefniveau' kwam Spitzingsee uit op -22,8°, gevolgd door Reit im Winkl (-19,9°) en Oberstdorf (-19,6°). Oberstdorf kan actueel bogen op een sneeuwhoogte van 46 cm en op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter hoogte) ligt zelfs een pak van 3,70 meter. In de Zwitserse regio Oberengadin, kanton Graubünden, kelderde het kwik in Samedan (1705 meter) vlakbij Sankt Moritz naar -25,6°. Glattalp, kanton Schwyz, rapporteerde -25,1°, gevolgd door Zuoz met -24,2° en Ulrichen in de gemeente Obergoms (Wallis), waar het boven een sneeuwtapijt van precies 1,50 meter -22,8° werd”. Tot zover het ijskoude verslag van Oliver.

JanVisser
Stel je voor dat Nederland z'n 2000 meter hoge berg al had gebouwd. Zou er toch een paar meter sneeuw op de top hebben gelegen. Enorme waterval in de lente, dat wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')