quote:Op maandag 29 augustus 2011 10:44 schreef Igen het volgende:
Eh, ik neem aan dat als er wel een klacht komt, dat de eiser dan moet kunnen aangeven wanneer de wetsovertreding plaats vond en dat de eigenaar van het appartement dan makkelijk kan naslaan aan wie hij het toen verhuurd had?
quote:Op dinsdag 13 september 2011 12:57 schreef bjorn_a4 het volgende:
Afgelopen week ontving mijn advocaat een reactie van Rasch waarin stond dat we 1000 euro "mochten" betalen in plaats van 1200.
Wij gaan weer verhuizen naar Nederland. Binnen nu en 2 weken zijn wij weg uit Duitsland.
Ik heb hierdoor, en nog om tal van redenen, echt de schijt van Duitsland gekregen.
1000 Euro gaan wij niet betalen voor een cd die ik niet eens zelf gedownload heb.
Daarnaast vraag ik me af of we nog meer abmahnungen gaan krijgen en hoe we hier verder mee moeten gaan.
In Nederland is de boete voor winkeldiefstal 150 euro geloof ik, voor het downloaden in Duitsland het tiendubbele....
quote:Op dinsdag 13 september 2011 14:08 schreef Dale. het volgende:
[..]
Nou is niet echt een boete hé... is gewoon een bedreiging. Als jij die 1000 euro niet betaalt slepen we je voor het gerecht en kun je nog meer betalen.
quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:24 schreef Trommeldaris het volgende:
Deze vraag zal vast al gesteld zijn, maar hoe zit het dan met een open wifi netwerk? Is de eigenaar ervan aansprakelijk?
Dit is toch uitlokking? Mag dat gewoon in bijv. Duitsland? (Ik weet dat het in Nederland niet mag, en in Amerika wel).quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:42 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
![]()
Wat ze overigens doen, is een aantal nieuwe films e.d. als torrents op een heel goed bereikbare, snelle server zetten. En dan gaan ze alle duitse ipadressen volgen die de film downloaden en daarmee ook meteen weer uploaden.
Zo iets heet uitlokking. Dat is in Nederland verboden in ieder geval! Hoe het bij onze Arische ooster buren zit weet ik niet. Maar misschien wel eens de moeite om uit te zoeken.quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:42 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
![]()
Wat ze overigens doen, is een aantal nieuwe films e.d. als torrents op een heel goed bereikbare, snelle server zetten. En dan gaan ze alle duitse ipadressen volgen die de film downloaden en daarmee ook meteen weer uploaden.
Blijkbaar mag dat in Duitsland wel.quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:55 schreef Trommeldaris het volgende:
[..]
Dit is toch uitlokking? Mag dat gewoon in bijv. Duitsland? (Ik weet dat het in Nederland niet mag, en in Amerika wel).
Iemand die hier een antwoord op heeft misschien?quote:Op maandag 19 september 2011 18:20 schreef bjorn_a4 het volgende:
Hoe zit het eigenlijk wanneer je terug naar Nederland gaat?
Ik bedoel... soms komen de "abmahnungen" pas maanden nadat er gedownload is..
Wat gebeurd er op het moment dat de "dader" inmiddels terug is naar Nederland? Gaan ze hem/haar daar zoeken?
Ik zit al sinds april in duitsland...en vanaf die tijd download ik ook...en heb een week terug een boete gekregen...en 5 dagen later kreeg ik de 2de...maar nu aan het kijken wat we hiertegen kunnen doen want 2 boetes zijn in totaal 2100 euro...quote:Op maandag 7 november 2011 10:39 schreef opinionr het volgende:
Ik word wel een beetje zenuwachtig van dit topic.
Mijn vriendin woont uit Duitsland en ik zit daar regelmatig met mijn lappie op de wifi.
Nu download ik daar nooit, omdat ik weet dat ze daar in het buitenland strenger mee omgaan.
Heb me echter met mijn stomme kop nooit bedacht dat mijn torrent cliënt automatisch opstart en zodoende ook het één en ander geshared heeft.
Ik kom er al sinds mei en tot nu toe nog geen enge brief gehad, maar ik knijp hem nu wel een beetje. In het vorige topic las ik wel ergens dat Alice de gegevens niet vrijgeeft. Kan iemand dat bevestigen? Mijn vriendin heeft namelijk Alice als provider.
Is het trouwens zo dat ze elke upload kunnen traceren, of moet je net de pech hebben dat je hun "bait" download. maw, is de pakkans 100% of moet je gewoon pech hebben?
Die firma's downloaden ook inderdaad gewoon die torrent, etc... en kijken dan naar de IP lijst via de trackerquote:Op woensdag 9 november 2011 12:46 schreef Crutch het volgende:
Wat ik me afvraag he?
Ze sturen je een brief n.a.v. een bestand dat je hebt gedownload.
Die informatie krijgen ze van je internetprovider, zijn ze verplicht om af te geven blijkbaar.
Maar die informatie opvragen bij de provider kost geld en ik neem aan dat ze niet klakkeloos van iedereen informatie opvragen in de hoop dat er illegale downloads tussen staan.
Dus vooraf moeten ze dus weten dat jij illegaal hebt gedownload, hoe komen ze dan aan die informatie?
Dat klinkt mij in de oren als spionage en een serieuze inbreuk op je privacy. Dag mag zomaar in Duitsland?
Illegaal verkregen informatie is niet rechtsgeldig, je mag immers geen illegaal getapte telefoongesprekken tegen iemand gebruiken in een rechtszaak voor zover ik weet.quote:Op woensdag 9 november 2011 12:48 schreef Dale. het volgende:
[..]
Die firma's downloaden ook inderdaad gewoon die torrent, etc... en kijken dan naar de IP lijst via de trackerdus in feite zijn zijzelf dus ook iiligaal bezig maar welke gek klaagt zichzelf aan ;-)
Meestal heb ik mijn torrentlijst leeg (wis ik vrijwel direct na download in Nederland)quote:Op woensdag 9 november 2011 12:31 schreef jvdb20 het volgende:
[..]
Ik zit al sinds april in duitsland...en vanaf die tijd download ik ook...en heb een week terug een boete gekregen...en 5 dagen later kreeg ik de 2de...maar nu aan het kijken wat we hiertegen kunnen doen want 2 boetes zijn in totaal 2100 euro...
Ik wil je niet bang maken...maar als ik jou was zou ik oppassen.
Wanneer heb jij bovenstaande zaken gedownload? Ik vraag me dus af of ze elke torrent download ook direct weten te traceren, of dat ze steekproefsgewijs te werk gaan.quote:Op woensdag 9 november 2011 12:31 schreef jvdb20 het volgende:
[..]
Ik zit al sinds april in duitsland...en vanaf die tijd download ik ook...en heb een week terug een boete gekregen...en 5 dagen later kreeg ik de 2de...maar nu aan het kijken wat we hiertegen kunnen doen want 2 boetes zijn in totaal 2100 euro...
Ik wil je niet bang maken...maar als ik jou was zou ik oppassen.
wellicht hebben ze wel toestemming van de rechthebbende om het wel te downloaden. Tenslotte werken ze voor de rechthebbende. En trouwens, ze hoeven het niet eens te downloaden, ze hoeven alleen maar te kijken wie dat wel doet. Daar is vast wel een handig stukje software voor.quote:Op woensdag 9 november 2011 12:53 schreef Crutch het volgende:
[..]
Illegaal verkregen informatie is niet rechtsgeldig, je mag immers geen illegaal getapte telefoongesprekken tegen iemand gebruiken in een rechtszaak voor zover ik weet.
Ik denk dat het 't proberen waard is.
Of ze nou toestemming van de rechthebbende of het zelf downloaden of niet, ze zien jouw ip-adres.quote:Op woensdag 9 november 2011 13:22 schreef qltel het volgende:
[..]
wellicht hebben ze wel toestemming van de rechthebbende om het wel te downloaden. Tenslotte werken ze voor de rechthebbende. En trouwens, ze hoeven het niet eens te downloaden, ze hoeven alleen maar te kijken wie dat wel doet. Daar is vast wel een handig stukje software voor.
Kennelijk. Anders zou die provider dat niet geven, lijkt me.quote:Op woensdag 9 november 2011 13:29 schreef Crutch het volgende:
[..]
Of ze nou toestemming van de rechthebbende of het zelf downloaden of niet, ze zien jouw ip-adres.
Mag je dat op die manier verkrijgen om deze vervolgens te toetsen bij een provider?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |