De gemiddelde prijs zegt natuurlijk niets over het soort woning waarvoor de gemiddelde prijs betaald wordtquote:Op dinsdag 6 september 2011 09:53 schreef Cracka-ass het volgende:
Het blijft toch een bizarre grafiek: Prijsontwikkelingen bestaande koopwoningen.
Ik vind alle grafieken bizarquote:Op dinsdag 6 september 2011 09:53 schreef Cracka-ass het volgende:
Het blijft toch een bizarre grafiek: Prijsontwikkelingen bestaande koopwoningen.
Welk deel is precies bizar? Ik vind het opvallend dat de prijs na inflatiecorrectie nu nog steeds het dubbele is van 1995. En wat er bij kan komen, kan er ook weer vanaf!quote:Op dinsdag 6 september 2011 09:53 schreef Cracka-ass het volgende:
Het blijft toch een bizarre grafiek: Prijsontwikkelingen bestaande koopwoningen.
Hij vertekent behoorlijk.quote:Op dinsdag 6 september 2011 09:53 schreef Cracka-ass het volgende:
Het blijft toch een bizarre grafiek: Prijsontwikkelingen bestaande koopwoningen.
Je zou ook kunnen zeggen dat door de verscherpte eisen van de afgelopen jaren mensen minder kunnen lenen en dus juist de goedkopere woningen relatief gezien meer verkocht worden. Wie het weet mag het zeggen.quote:Op dinsdag 6 september 2011 13:29 schreef Hanoying het volgende:
Hij vertekent behoorlijk.
De gemiddelde verkoopprijs zegt weinig tot niets over de prijsontwikkeling van de markt als geheel. De gemiddelde verkoopprijs stijgt sinds 2009 omdat het starterssegment op zijn kont ligt en er relatief minder goedkope woningen worden verkocht, daardoor stijgt de "gemiddelde verkoopprijs".
Dan vind ik hem zo toch overzichtelijker:quote:Het is veel interessanter wat de prijsindex doet voor de verschillende woningcategoriën. Als je die bij het cbs opsnort dan blijkt dat we sinds 2008 aan het dalen zijn en dat de daling hooguit wat is afgevlakt:
http://statline.cbs.nl/St(...),G3&CHARTTYPE=3&VW=G
Er hoeft niet gespeculeerd te worden in termen als "zou kunnen". Als de prijsindex van alle categoriën afzonderlijk daalt en de gemiddelde verkoopprijs toch stijgt dan is er maar één conclusie mogelijk.quote:Op dinsdag 6 september 2011 16:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Je zou ook kunnen zeggen dat door de verscherpte eisen van de afgelopen jaren mensen minder kunnen lenen en dus juist de goedkopere woningen relatief gezien meer verkocht worden. Wie het weet mag het zeggen.
Zo lijkt hij ook ontzettend lang uit te vlakken doordat je eerst 15 keer met incrementen van een jaar werkt en dan ineens de periode januari-juli 2011 presenteert als zijnde 7 incrementen.quote:
Het tegenovergestelde van wat er gebeurt als bv in het appartementensegment de appartementen tot 140K als een trein verkopen, en die van 240K+ totaal niet, en alles daartussenin maar wat aanmoddert.quote:Op dinsdag 6 september 2011 17:06 schreef Hanoying het volgende:
Wat denk je dat het met de gemiddelde verkoopprijs doet als er minder appartementen worden verkocht en meer vrijstaande huizen?
2011 kun je nog niet kiezen als compleet jaar, en anders hield de grafiek op bij 2010. Overigens kun je zo wel goed zien dat het de laatste 7 maanden niet echt spannend is.quote:Zo lijkt hij ook ontzettend lang uit te vlakken doordat je eerst 15 keer met incrementen van een jaar werkt en dan ineens de periode januari-juli 2011 presenteert als zijnde 7 incrementen.
Ik ontken niets. Hij zal vast nog wel enige tijd doordalen. De vraag is alleen hoe steil die grafiek gaat verlopen.quote:De daling is vooralsnog echt niet spectaculair hoor maar hem ontkennen is ook wat onzinnig. De markt zit in het slop en zo lang het aanbod historisch hoog blijft en zelfs toeneemt zullen de huizenprijzen maar één kant op bewegen.
Gemiddeld 1 per straat in NLquote:250.000 woningen te koop. Dat is zo'n beetje 1 op de 20 koopwoningen in Nederland, 5 % van het totaal staat te koop.
Als ze allemaal leegstonden wel ja. Maar de meeste verkopers wachten nu eerst de verkoop van hun eigen huis af voordat ze een nieuw huis kopen. Vroeger was dat andersom, dan moet je je inderdaad zorgen maken.quote:Dat is echt enorm.
Het enige wat ik me afvraag: wanneer komt er weer eens een vlaag?quote:Op dinsdag 6 september 2011 17:13 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Als ze allemaal leegstonden wel ja. Maar de meeste verkopers wachten nu eerst de verkoop van hun eigen huis af voordat ze een nieuw huis kopen. Vroeger was dat andersom, dan moet je je inderdaad zorgen maken.
Hangt ervan af wat er met de NHG grens en de OV belasting gaat gebeurenquote:Op woensdag 7 september 2011 08:45 schreef Istrilyin het volgende:
[..]
Het enige wat ik me afvraag: wanneer komt er weer eens een vlaag?
Lijkt me ook de enige vraag waarmee jij je bezig zou moeten houden.quote:Op woensdag 7 september 2011 08:45 schreef Istrilyin het volgende:
Het enige wat ik me afvraag: wanneer komt er weer eens een vlaag?
Of andersom: zet hem maar alvast te koop, zodat je over 4 jaar als-ie eindelijk verkocht is zelf op zoek kan naar iets nieuws.quote:Op woensdag 7 september 2011 16:06 schreef BertV het volgende:
Wellicht hier al geroepen; maar de grafiek vlakt waarschijnlijk (ook) af omdat mensen hun huis niet eens meer te koop aanbieden.
Wat ik verbazingwekkend vind is dat elke schoolverlater die net 2 jaar droog is achter zijn oren meent het recht te hebben om een vrijstaande bungalow met garage en een gigantische achtertuin te kunnen kopen. Bij wijze van spreke alsof dat bij de notaris is vastgelegd. Sparen? Dat is toch iets van vroeger...?quote:Op woensdag 7 september 2011 16:13 schreef meth77 het volgende:
Wat mij verbaasd is hoe sommigen nog steeds kletsen alsof overwaarde een recht is dat bij de notaris is vastgelegd
Dus als je je huis wilt verkopen, zet je hem niet te koop, want het lukt toch niet, dus dan weet je zeker dat het niet lukt? Zoietsquote:Op woensdag 7 september 2011 16:06 schreef BertV het volgende:
Wellicht hier al geroepen; maar de grafiek vlakt waarschijnlijk (ook) af omdat mensen hun huis niet eens meer te koop aanbieden.
Dat lijkt me een heel stuk aannemelijker.quote:Op woensdag 7 september 2011 16:08 schreef RemcoDelft het volgende:
Of andersom: zet hem maar alvast te koop, zodat je over 4 jaar als-ie eindelijk verkocht is zelf op zoek kan naar iets nieuws.
Wat ik verbazingwekkend vind is dat elke huiseigenaar die met geleend geld 3 keer de bouwkosten heeft betaald voor een huisje/flatje vindt dat iedereen maar mee moet doen om de bubble in stand te houden, i.p.v. huizenprijzen te laten dalen en door bijbouwen voldoende aanbod te voorzien.quote:Op woensdag 7 september 2011 16:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Wat ik verbazingwekkend vind is dat elke schoolverlater die net 2 jaar droog is achter zijn oren meent het recht te hebben om een vrijstaande bungalow met garage en een gigantische achtertuin te kunnen kopen. Bij wijze van spreke alsof dat bij de notaris is vastgelegd. Sparen? Dat is toch iets van vroeger...?
Verbazingwekkend dat jij denkt dat de gemiddelde huiseigenaar zo denkt.quote:Op woensdag 7 september 2011 16:27 schreef RemcoDelft het volgende:
Wat ik verbazingwekkend vind is dat elke huiseigenaar die met geleend geld 3 keer de bouwkosten heeft betaald voor een huisje/flatje vindt dat iedereen maar mee moet doen om de bubble in stand te houden, i.p.v. huizenprijzen te laten dalen en door bijbouwen voldoende aanbod te voorzien.
Dan ga je op zoek naar de data en open je een topic 'De realistische fundateller #1'. En als je dan toch bezig bent kun je gelijk alle parkeergelegenheden en de dubbele woningen van Funda eraf trekken.quote:Op woensdag 7 september 2011 18:28 schreef Disavowed het volgende:
Ik ben toch benieuwd wat het werkelijke aantal te koop staande huizen is inclusief stille verkoop en woningen die niet door makelaars op funda zijn aangemeld en exclusief de reeds verkochte huizen. En natuurlijk het aanbod van makelaars die geen toegang hebben tot Funda, laat staan de woningen waarvan de eigenaren de verkoop zelf verzorgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |