Antaris | zaterdag 3 september 2011 @ 15:24 |
Ik wil bruine bonen met spek en ui eten. Daarbij doe ik ook reepjes banaan. Weten jullie nog ingrediënten die ik kan toevoegen? | |
CafeRoker | zaterdag 3 september 2011 @ 15:26 |
Die banaan is ranzig, maar champignons kunnen lekker zijn. | |
Myraela | zaterdag 3 september 2011 @ 15:26 |
Waitwhut, banaan? ![]() | |
Tanin | zaterdag 3 september 2011 @ 15:29 |
Bonen + ui + spek klinkt als kapucijners, die eten wij altijd met Picalilly of knoflooksaus | |
schommelstoel | zaterdag 3 september 2011 @ 15:30 |
Mosterd. Banaan? | |
daftme | zaterdag 3 september 2011 @ 15:36 |
Er gaat niets boven bonensoep met een hoop uien en spek. | |
RobinOok | zaterdag 3 september 2011 @ 15:41 |
Stroop. | |
Quispi | zaterdag 3 september 2011 @ 15:51 |
Yes stroop ipv banaan en plakjes rookworst | |
Antaris | zaterdag 3 september 2011 @ 15:53 |
Die heb ik ook gehaald | |
Jagärtrut | zaterdag 3 september 2011 @ 15:53 |
stroop, en van die kleine zilveruitjes..en spek, natuurlijk! | |
Antaris | zaterdag 3 september 2011 @ 15:54 |
Vroeger aten wij thuis dat met stukjes banaan. Vind ik persoonlijk erg lekker. Maar dat is persoonlijk. | |
Lithia | zaterdag 3 september 2011 @ 15:54 |
Rookworst ![]() | |
Antaris | zaterdag 3 september 2011 @ 15:54 |
| |
Erasmo | zaterdag 3 september 2011 @ 16:11 |
Van alles wat:![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 3 september 2011 @ 17:02 |
paprika, perzik uit blik, ananas. | |
Mirjam | zaterdag 3 september 2011 @ 17:07 |
en een tikje azijn | |
Karammel | zaterdag 3 september 2011 @ 17:08 |
Kippenlevertjes | |
uniekhoorn | zaterdag 3 september 2011 @ 19:38 |
Bruine bonen, gebakken doorregen spek, gebakken vetspek met zwoerd, rauw ui, zilverui, augurk, mosterd, appelmoes | |
Weltschmerz | zaterdag 3 september 2011 @ 19:47 |
Dat is een andere vraag dan "hoe wordt het lekkerder?" Vaak werkt weglaten beter. Maar dat is een algemene opmerking, ik zie vaak de aanname dat dingen lekkerder worden door meer ingredienten toe te voegen, en die klopt meestal niet. Spek met ui is een ijzersterke combinatie, die je eventueel met iets zou kunnen versterken, maar je kunt hem ook stuk maken. | |
Antaris | zaterdag 3 september 2011 @ 19:58 |
Ik wil eigenlijk iets verfrissend er in hebben. | |
Tanin | zaterdag 3 september 2011 @ 20:04 |
Picalilly en/of eerder genoemde zilveruitjes en augurken (waar picalilly voor een deel uit bestaat) | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 3 september 2011 @ 20:11 |
Wat posten jullie voor rare combinaties ![]() Surinaamse bruine bonen met rijst (BB met R) ![]() | |
Jagärtrut | zaterdag 3 september 2011 @ 20:30 |
zilveruitjes! | |
Lithia | zaterdag 3 september 2011 @ 20:34 |
"Onee, ze hebben een ander smaak dan ik, dan moet het wel raar zijn!" | |
Spanky78 | zaterdag 3 september 2011 @ 20:43 |
Paprika en champignons kunnen er goed bij. Zilveruitjes kunnen prima. Of iets anders zuurs, tomaten, worcestershitresaus. | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 3 september 2011 @ 20:56 |
Banaan, perzik en appelmoes in je fucking bruine bonen? Dat is als haring met jam man ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 3 september 2011 @ 21:08 |
Dan denk ik ook zilveruitjes. Ik ken wel gerechten met meegekookte zilveruitjes en daarin behouden die hun verfrissende karakter wel behoorlijk. Maar je kunt ze er ook bij doen natuurlijk, het lijkt me dat je ze ook zou kunnen laten caramelliseren. Overigens zou je naast zilverui er ook twee 'soorten' uit in kunnen doen, zacht gebakken snippers en hard gebakken uiringen bijvoorbeeld. Maar zo goed ben ik met het gerecht niet bekend. Ik ben blij dat er in ieder geval een bedoeling mee hebt, om een of andere reden ergert het me altijd als mensen er maar iets bij gaan gooien zonder dat ze weten wat ze er mee willen bereiken. | |
Spanky78 | zaterdag 3 september 2011 @ 21:12 |
Zilveruitjes doe je er gewoon op het laatst pas bij, vind ik het lekkerst tenminste. |