FOK!forum / Culinesse ā gogo / Bruine bonen
Antariszaterdag 3 september 2011 @ 15:24
Ik wil bruine bonen met spek en ui eten.
Daarbij doe ik ook reepjes banaan.
Weten jullie nog ingrediënten die ik kan toevoegen?
CafeRokerzaterdag 3 september 2011 @ 15:26
Die banaan is ranzig, maar champignons kunnen lekker zijn.
Myraelazaterdag 3 september 2011 @ 15:26
Waitwhut, banaan? :')
Taninzaterdag 3 september 2011 @ 15:29
Bonen + ui + spek klinkt als kapucijners, die eten wij altijd met Picalilly of knoflooksaus
schommelstoelzaterdag 3 september 2011 @ 15:30
Mosterd.
Banaan?
daftmezaterdag 3 september 2011 @ 15:36
Er gaat niets boven bonensoep met een hoop uien en spek.
RobinOokzaterdag 3 september 2011 @ 15:41
Stroop.
Quispizaterdag 3 september 2011 @ 15:51
Yes stroop ipv banaan en plakjes rookworst
Antariszaterdag 3 september 2011 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 15:26 schreef CafeRoker het volgende:
Die banaan is ranzig, maar champignons kunnen lekker zijn.
Die heb ik ook gehaald
Jagärtrutzaterdag 3 september 2011 @ 15:53
stroop, en van die kleine zilveruitjes..en spek, natuurlijk!
Antariszaterdag 3 september 2011 @ 15:54
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2011 15:26 schreef Myraela het volgende:
Waitwhut, banaan? :')
Vroeger aten wij thuis dat met stukjes banaan. Vind ik persoonlijk erg lekker.
Maar dat is persoonlijk.
Lithiazaterdag 3 september 2011 @ 15:54
Rookworst :)
Antariszaterdag 3 september 2011 @ 15:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 15:53 schreef Jagärtrut het volgende:
stroop, en van die kleine zilveruitjes..en spek, natuurlijk!
Erasmozaterdag 3 september 2011 @ 16:11
Van alles wat:

Collectie%20Kesbeke%20483x306.jpg
Erosjuhhhzaterdag 3 september 2011 @ 17:02
paprika, perzik uit blik, ananas.
Mirjamzaterdag 3 september 2011 @ 17:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 15:41 schreef RobinOok het volgende:
Stroop.
en een tikje azijn
Karammelzaterdag 3 september 2011 @ 17:08
Kippenlevertjes
uniekhoornzaterdag 3 september 2011 @ 19:38
Bruine bonen, gebakken doorregen spek, gebakken vetspek met zwoerd, rauw ui, zilverui, augurk, mosterd, appelmoes
Weltschmerzzaterdag 3 september 2011 @ 19:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 15:24 schreef Antaris het volgende:
Ik wil bruine bonen met spek en ui eten.
Daarbij doe ik ook reepjes banaan.
Weten jullie nog ingrediënten die ik kan toevoegen?
Dat is een andere vraag dan "hoe wordt het lekkerder?" Vaak werkt weglaten beter. Maar dat is een algemene opmerking, ik zie vaak de aanname dat dingen lekkerder worden door meer ingredienten toe te voegen, en die klopt meestal niet. Spek met ui is een ijzersterke combinatie, die je eventueel met iets zou kunnen versterken, maar je kunt hem ook stuk maken.
Antariszaterdag 3 september 2011 @ 19:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 19:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is een andere vraag dan "hoe wordt het lekkerder?" Vaak werkt weglaten beter. Maar dat is een algemene opmerking, ik zie vaak de aanname dat dingen lekkerder worden door meer ingredienten toe te voegen, en die klopt meestal niet. Spek met ui is een ijzersterke combinatie, die je eventueel met iets zou kunnen versterken, maar je kunt hem ook stuk maken.
Ik wil eigenlijk iets verfrissend er in hebben.
Taninzaterdag 3 september 2011 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 19:58 schreef Antaris het volgende:

[..]

Ik wil eigenlijk iets verfrissend er in hebben.
Picalilly

en/of eerder genoemde zilveruitjes en augurken (waar picalilly voor een deel uit bestaat)
dWc_RuffRyderzaterdag 3 september 2011 @ 20:11
Wat posten jullie voor rare combinaties :')!

quote:
Ingredienten:
- grote pot of blik bruine bonen
- 125 gram zoutvlees of/en in stukjes gesneden kip(filet)
- 1 ui
- 2 knoflook
- 1 tomaat
- beetje suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 tak selderij
- 1 Madam Jeanette peper
- 2 maggiblokjes
- olie om te bakken
- zwarte peper
- eventueel mespuntje vetsin
Surinaamse bruine bonen met rijst (BB met R) _O_.
Jagärtrutzaterdag 3 september 2011 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 19:58 schreef Antaris het volgende:

[..]

Ik wil eigenlijk iets verfrissend er in hebben.
zilveruitjes!
Lithiazaterdag 3 september 2011 @ 20:34
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2011 20:11 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Wat posten jullie voor rare combinaties :')!
"Onee, ze hebben een ander smaak dan ik, dan moet het wel raar zijn!"
Spanky78zaterdag 3 september 2011 @ 20:43
Paprika en champignons kunnen er goed bij. Zilveruitjes kunnen prima. Of iets anders zuurs, tomaten, worcestershitresaus.
dWc_RuffRyderzaterdag 3 september 2011 @ 20:56
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 september 2011 20:34 schreef Lithia het volgende:

[..]

"Onee, ze hebben een ander smaak dan ik, dan moet het wel raar zijn!"
Banaan, perzik en appelmoes in je fucking bruine bonen? Dat is als haring met jam man :').
Weltschmerzzaterdag 3 september 2011 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 19:58 schreef Antaris het volgende:

[..]

Ik wil eigenlijk iets verfrissend er in hebben.
Dan denk ik ook zilveruitjes. Ik ken wel gerechten met meegekookte zilveruitjes en daarin behouden die hun verfrissende karakter wel behoorlijk. Maar je kunt ze er ook bij doen natuurlijk, het lijkt me dat je ze ook zou kunnen laten caramelliseren. Overigens zou je naast zilverui er ook twee 'soorten' uit in kunnen doen, zacht gebakken snippers en hard gebakken uiringen bijvoorbeeld. Maar zo goed ben ik met het gerecht niet bekend.

Ik ben blij dat er in ieder geval een bedoeling mee hebt, om een of andere reden ergert het me altijd als mensen er maar iets bij gaan gooien zonder dat ze weten wat ze er mee willen bereiken.
Spanky78zaterdag 3 september 2011 @ 21:12
Zilveruitjes doe je er gewoon op het laatst pas bij, vind ik het lekkerst tenminste.