abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 25 augustus 2011 @ 16:14:03 #1
324954 Ikbenserieus
Geef mij nu je angst.
pi_101174273
Hoe kan het dat Bros naar alcohol smaakt? Er zit een zeer duidelijke alcohol-smaak aan.
Maar het lijkt me sterk dat ze Bros gedeeltelijk maken van alcohol.
Dus vanwaar de alcohol-smaak? Of kan dat liggen aan een gistingsproces of iets dergelijks?
Ik geef hem je morgen wel terug.
pi_101174419
Wat drink jij dan :') ?
  donderdag 25 augustus 2011 @ 16:19:02 #3
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_101174420
Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt.
pi_101174445
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:19 schreef Dlocks het volgende:
Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_101174522
Gistingsproces bij een bros? Sinds wanneer zit er gist in een bros? :')
Who motivates the motivator?
pi_101174526
Hoe smaakt alcohol?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101174532
Ik ben het eens met TS, ik merk dat ook wel eens. Ik vermoed dat het door de stof komt die zorgt dat de Bros "luchtig" is, volgens mij biocarbonaat (?), wordt ook gebruikt in dranken met "prik", dacht ik.

Ik kan de stof wel fout hebben trouwens, maar ik geloof dat daar de "smaak" vandaan komt die je proeft.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2011 16:24:27 ]
  donderdag 25 augustus 2011 @ 16:25:00 #8
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_101174606
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:22 schreef Spouwerranger het volgende:
Gistingsproces bij een bros? Sinds wanneer zit er gist in een bros? :')
Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.
En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_101174688
quote:
10s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:22 schreef LompeHork het volgende:
Ik ben het eens met TS, ik merk dat ook wel eens. Ik vermoed dat het door de stof komt die zorgt dat de Bros "luchtig" is, volgens mij biocarbonaat (?), wordt ook gebruikt in dranken met "prik", dacht ik.

Ik kan de stof wel fout hebben trouwens, maar ik geloof dat daar de "smaak" vandaan komt die je proeft.
Dat is diwaterstofcarbonaat, maar als de druk wegvalt, valt het automatisch uit een in water en koolstofdioxide, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Who motivates the motivator?
pi_101174728
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:25 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.
En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten.
Dan moet de verpakking kapot zijn geweest ofzo. Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze in de fabriek daar niet eens tegen doen.
Who motivates the motivator?
pi_101174766
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:27 schreef Spouwerranger het volgende:

[..]

Dat is Diwaterstofcarbonaat, maar als de druk wegvalt, valt het automatisch uit een in water en koolstofdioxide, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Nee, dan kunnen we dat inderdaad wel uitsluiten. Dat zou dan het effect zijn van een bruistablet, neem ik aan?
pi_101174800
quote:
14s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:29 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Nee, dan kunnen we dat inderdaad wel uitsluiten. Dat zou dan het effect zijn van een bruistablet, neem ik aan?
Ja, komt het wel op neer inderdaad.
Who motivates the motivator?
pi_101175081
Kijk eens naar de houdbaarheidsdatum ;)
pi_101175446
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:19 schreef Dlocks het volgende:
Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 25 augustus 2011 @ 17:02:58 #15
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_101175978
Overigens wel een goed idee om Bros (of andere reep) met alcohol erin op de markt te brengen. Weer eens iets anders dan bonbons met alcohol.
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 02:53:43 #16
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_101200794
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 17:02 schreef Dlocks het volgende:
Overigens wel een goed idee om Bros (of andere reep) met alcohol erin op de markt te brengen. Weer eens iets anders dan bonbons met alcohol.
Bonbons met alcohol. :r
Zonde van de bonbons en zonde van de alcohol.

Ik heb overigens ook nog nooit een Bros gegeten die naar alcohol smaakte ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_101504040
De luchtbellen in een Bros worden gemaakt door stikstof door de chocolade te mengen. Dit gebeurt al sinds 2007 toen de productie van Nederland naar Tjechië werd overgeheveld.
De "Nederlandse" Bros werd gemaakt door de chocola in de vorm in een tank te leggen die vrijwel helemaal vacuüm gezogen werd. Dan begon de chocolade te schuimen en daarna snel gekoeld.

Wie dit leest is gek
  vrijdag 2 september 2011 @ 21:13:08 #18
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101504133
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 16:25 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.
En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten.
Er zijn zoveel produkten met suiker die niet gisten.

Daarbij heb je vergistbare suikers en niet vergistbare suikers.


En dan denk ik ook nog eens dat het te maken heeft met de vochtigheid. Fruit is wel vochtig, chocolade niet.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:40:30 #19
324954 Ikbenserieus
Geef mij nu je angst.
pi_101509154
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2011 21:11 schreef Nieuwschierig het volgende:
De luchtbellen in een Bros worden gemaakt door stikstof door de chocolade te mengen. Dit gebeurt al sinds 2007 toen de productie van Nederland naar Tjechië werd overgeheveld.
De "Nederlandse" Bros werd gemaakt door de chocola in de vorm in een tank te leggen die vrijwel helemaal vacuüm gezogen werd. Dan begon de chocolade te schuimen en daarna snel gekoeld.

Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?
Ik geef hem je morgen wel terug.
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:41:09 #20
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101509212
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:40 schreef Ikbenserieus het volgende:

[..]

Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?
Correct.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:41:35 #21
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101509246
Alcohol smaakt een tikkeltje zurig. Wellicht is je Bros een beetje verzuurd?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_101509973
Een Bros kan niet zomaar gaan gisten. Is de wateractiviteit te laag voor. Te veel suikers voor de beestjes om in leven te blijven.

Misschien eenrestje schoonmaakmiddel, of gewoon niets aan de hand en heb je iets anders geroken.
Whatever...
pi_101510677
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:40 schreef Ikbenserieus het volgende:

[..]

Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?
De enige vreemde toevoeging aan de Broschocolade (Cacaopoeder, cacaoboter, melkpoeder, vet en suiker) is de stikstof om de bellen te vormen. Volgens mij heeft stikstof geen smaak.
Vetten worden zelfs onder stikstofatmosfeer bewaard om te voorkomen dat ze ranzig worden.

Chocolade kan wel salmonella bevatten
Wie dit leest is gek
  vrijdag 2 september 2011 @ 23:06:55 #24
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101510747
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Spanky78 het volgende:
Een Bros kan niet zomaar gaan gisten. Is de wateractiviteit te laag voor. Te veel suikers voor de beestjes om in leven te blijven.

Misschien eenrestje schoonmaakmiddel, of gewoon niets aan de hand en heb je iets anders geroken.
Beestjes?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 2 september 2011 @ 23:09:19 #25
324954 Ikbenserieus
Geef mij nu je angst.
pi_101510866
Oké, ik ga morgen nog een Bros eten uit de zelfde zak, en proef hem nog eens.
Ik geef hem je morgen wel terug.
  vrijdag 2 september 2011 @ 23:44:01 #26
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_101512634
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 september 2011 23:09 schreef Ikbenserieus het volgende:
Oké, ik ga morgen nog een Bros eten uit de zelfde zak, en proef hem nog eens.
Laat iemand anders dan ook gelijk proeven, want wellicht is er iets mis met jouw smaakpapillen. :P
  vrijdag 2 september 2011 @ 23:45:02 #27
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101512682
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 23:44 schreef Dlocks het volgende:

[..]

Laat iemand anders dan ook gelijk proeven, want wellicht is er iets mis met jouw smaakpapillen. :P
Laat de ander eerst proeven en wacht 10 minuten. Je weet maar nooit.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_101532698
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 23:06 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Beestjes?
Ja, micro-organismen zoals bacterien, gisten of schimmels.
Whatever...
  zondag 4 september 2011 @ 19:52:22 #29
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_101564103
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 19:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja, micro-organismen zoals bacterien, gisten of schimmels.
Gist zit in het schimmelrijk. Ergo: geen beestje.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_101564166
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 19:52 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Gist zit in het schimmelrijk. Ergo: geen beestje.
In microbiologentaal: beestjes.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')