quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:19 schreef Dlocks het volgende:
Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt.
Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:22 schreef Spouwerranger het volgende:
Gistingsproces bij een bros? Sinds wanneer zit er gist in een bros?
Dat is diwaterstofcarbonaat, maar als de druk wegvalt, valt het automatisch uit een in water en koolstofdioxide, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:22 schreef LompeHork het volgende:
Ik ben het eens met TS, ik merk dat ook wel eens. Ik vermoed dat het door de stof komt die zorgt dat de Bros "luchtig" is, volgens mij biocarbonaat (?), wordt ook gebruikt in dranken met "prik", dacht ik.
Ik kan de stof wel fout hebben trouwens, maar ik geloof dat daar de "smaak" vandaan komt die je proeft.
Dan moet de verpakking kapot zijn geweest ofzo. Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze in de fabriek daar niet eens tegen doen.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:25 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.
En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten.
Nee, dan kunnen we dat inderdaad wel uitsluiten. Dat zou dan het effect zijn van een bruistablet, neem ik aan?quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:27 schreef Spouwerranger het volgende:
[..]
Dat is Diwaterstofcarbonaat, maar als de druk wegvalt, valt het automatisch uit een in water en koolstofdioxide, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Ja, komt het wel op neer inderdaad.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:29 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Nee, dan kunnen we dat inderdaad wel uitsluiten. Dat zou dan het effect zijn van een bruistablet, neem ik aan?
quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:19 schreef Dlocks het volgende:
Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt.
Bonbons met alcohol.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:02 schreef Dlocks het volgende:
Overigens wel een goed idee om Bros (of andere reep) met alcohol erin op de markt te brengen. Weer eens iets anders dan bonbons met alcohol.
Er zijn zoveel produkten met suiker die niet gisten.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 16:25 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten.
En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten.
Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?quote:Op vrijdag 2 september 2011 21:11 schreef Nieuwschierig het volgende:
De luchtbellen in een Bros worden gemaakt door stikstof door de chocolade te mengen. Dit gebeurt al sinds 2007 toen de productie van Nederland naar Tjechië werd overgeheveld.
De "Nederlandse" Bros werd gemaakt door de chocola in de vorm in een tank te leggen die vrijwel helemaal vacuüm gezogen werd. Dan begon de chocolade te schuimen en daarna snel gekoeld.
Correct.quote:Op vrijdag 2 september 2011 22:40 schreef Ikbenserieus het volgende:
[..]
Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?
De enige vreemde toevoeging aan de Broschocolade (Cacaopoeder, cacaoboter, melkpoeder, vet en suiker) is de stikstof om de bellen te vormen. Volgens mij heeft stikstof geen smaak.quote:Op vrijdag 2 september 2011 22:40 schreef Ikbenserieus het volgende:
[..]
Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch?
Beestjes?quote:Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Spanky78 het volgende:
Een Bros kan niet zomaar gaan gisten. Is de wateractiviteit te laag voor. Te veel suikers voor de beestjes om in leven te blijven.
Misschien eenrestje schoonmaakmiddel, of gewoon niets aan de hand en heb je iets anders geroken.
Laat iemand anders dan ook gelijk proeven, want wellicht is er iets mis met jouw smaakpapillen.quote:Op vrijdag 2 september 2011 23:09 schreef Ikbenserieus het volgende:
Oké, ik ga morgen nog een Bros eten uit de zelfde zak, en proef hem nog eens.
Laat de ander eerst proeven en wacht 10 minuten. Je weet maar nooit.quote:Op vrijdag 2 september 2011 23:44 schreef Dlocks het volgende:
[..]
Laat iemand anders dan ook gelijk proeven, want wellicht is er iets mis met jouw smaakpapillen.
Gist zit in het schimmelrijk. Ergo: geen beestje.quote:Op zaterdag 3 september 2011 19:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja, micro-organismen zoals bacterien, gisten of schimmels.
In microbiologentaal: beestjes.quote:Op zondag 4 september 2011 19:52 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Gist zit in het schimmelrijk. Ergo: geen beestje.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |