abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_101122270
Niet echt het meest culinuaire hoogstandje, maar mits goed bereid zo ontzettend lekker.

De vraag is dan ook, hoe maken we (jullie) thuis de perfecte hamburger. Ik heb het zelf 1 keer geprobeerd.

- 4 Rundvlees hamburgers van de albert heijn
- Uien
- Sesambolletjes
- Ketchup
- Peper, klein beetje zout

Nu smaakte dit ontzettend goed, in het begin... Deze hamburgers waren veel te vet om lekker te kunnen eten. Ik hou wel van vet, maar hier werd ik misselijk van.

Laatste tijd weer veel hamburgers bij de Mac/BK gehaald. Valt mij op dat deze hambugers veel droger zijn.Bij de Mac heb je een bakplaat en bij de BK geloof ik een grill.

Als ik mijn vlees ook zo kan krijgen, dan denk ik dat ik de voor mij perfecte hamburger heb. Vraag is alleen, waar gaat het mis? Ligt het aan de hamburgers of aan mijn manier van bakken?

Ik doe dit in een steelpan en gebruik niet veel vet. Denk 4 eetlepels zonnebloemolie.

Zou ik het ook moeten grillen? Ik heb die mogelijkheid omdat ik zo een groot 'tosti-ijzer' heb, waar van alles mee gegrild kan worden, inclusief de mooie lijntjes.

Of moet ik ander hamburgers/gehakt halen? Mager bijvoorbeeld?

Wat ik graag wil, is de smaak van het vlees van de BK burger zo goed mogelijk nabootsen. Vervolgens ala Mac style de uitjes, ketchup en het augurkje erop. Broodjes zo groot als die van de BK, maar niet zo klef.

Hopelijk kunnen jullie er wat mee :)
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:08:32 #2
16845 L3IPO
I am...MEGATRON!
pi_101122382
De perfecte hamburger en dan refereer je naar de mcdonalds / burger king? :')
Humans dont deserve to live...
pi_101122408
Goed lezen voordat je de grapjas wil uithangen vriend. Ik vergelijk mijn vettige burger, met hun relatief droge burger.
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:09:42 #4
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_101122420
Ik maak de ze zelf, gehakt van de super (wel rund) bakken met boter in een goede pan (ik gebruik een Creuset met gewone, vlakke bodem). Eerst even aanbakken en daarna rustig garen. Super mals en niet (te) vet.
De smaak is verder natuurlijk sterk afhankelijk van de kruiden die je toevoegt.
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
pi_101122439
er zit al genoeg vet in het gehakt, laat de olie eens achterwege...

(en probeer eens met gehakt zelf een hamburger te maken, veel smakelijker dan al die pre fab zooi)
suck my asshole taco bender
pi_101122441
Thanks, daar heb ik wat aan. Wat voor gehakt haal je? Normaal of mager?
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:11:01 #7
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_101122454
Normaal gehakt en boter gebruiken, geen olie.
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
pi_101122457
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:10 schreef Remco_h het volgende:
er zit al genoeg vet in het gehakt, laat de olie eens achterwege...

(en probeer eens met gehakt zelf een hamburger te maken, veel smakelijker dan al die pre fab zooi)
Check, wat voor gehakt zou het beste zijn? Normaal of mager?
pi_101122493
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!

Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan wordt de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.

Ik doe er altijd het volgende in:

Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.

En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.

[ Bericht 0% gewijzigd door Novem op 24-08-2011 12:19:30 ]
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_101122534
Kut, ik krijg honger van dit topic!
pi_101122538
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!

Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan word de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.

Ik doe er altijd het volgende in:

Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.

En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
dit dus :)

mocht je t eng vinden om zelf te stoeien met zout peper etc kan je een zakje hamburger mix halen bij de super..

erg makkelijk...
suck my asshole taco bender
pi_101122569
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:11 schreef error_404 het volgende:
Normaal gehakt en boter gebruiken, geen olie.
Staat genoteerd :) bedankt.

quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!

Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan word de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.

Ik doe er altijd het volgende in:

Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.

En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
Hier kreeg ik water van in mijn mond. Klinkt heel erg als het resultaat waar ik naar op zoek ben. Ga ik zeker proberen bedankt :)

quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:14 schreef Remco_h het volgende:

[..]

dit dus :)

mocht je t eng vinden om zelf te stoeien met zout peper etc kan je een zakje hamburger mix halen bij de super..

erg makkelijk...
Ik hou het in gedachten, maar ik wil het niet te ingewikkeld maken. Het genot zit ook in de eenvoudigheid van het gerecht. Zout, peper, uien en een goed sausje, afgemaakt met het augurkje is prima voor mij. Ik wil de smaak van burger zo goed mogelijk behouden.
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:22:38 #13
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_101122786
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
Worcester sauce
Dat is een goeie!
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
pi_101122874
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
En daar is-tie dan, de GOUDEN TIP!
Zondag meteen toepassen!


Bedankt!
Sic transit gloria mundi
--- --- --- --- --- --- ---
I drink, therefore I am!
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:43:19 #15
350968 kedge
cicatrix manet
pi_101123476
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:04 schreef Gedetineerde het volgende:

Nu smaakte dit ontzettend goed, in het begin... Deze hamburgers waren veel te vet om lekker te kunnen eten. Ik hou wel van vet, maar hier werd ik misselijk van.

Hopelijk kunnen jullie er wat mee :)
Dit komt me zo bekend voor :')

quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!

Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan wordt de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.

Ik doe er altijd het volgende in:

Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.

En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
Dit maar eens uitproberen. Klink iig goed :9~
A vaincre sans péril, on triomphe sans gloire.
pi_101123519
Worcester sauce, daar was ik zelf nooit opgekomen!
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:47:59 #17
24114 --H-I-M--
beyond redemption...
  woensdag 24 augustus 2011 @ 12:49:38 #18
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_101123681
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:47 schreef --H-I-M-- het volgende:
mijn favoriete recept:
Ik dacht al, wanneer komtie voorbij! Ik maak hem nog wel eens, maar dan met van die mini pizza's! O+

Maar TS wil hem niet te vet! ;) Dus dan is dit geen goeie...

Die Worcester sauce ga ik proberen. Hoewel ik vaak Hamburger kruiden pak, die zijn net anders dan de gehakt en er zit vaak al een beetje paneermeel in voor de stevigheid!
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_101123717
Ik maak ze altijd met een 'duitse biefstuk' die ik tussen folie lekker plat sla. Beduidend minder vet dan wat als hamburger in de winkel ligt. En een blaadjes sla en dungesneden tomaatje en augurk hoort er imo ook wel bij :Y)
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_101123719
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!
Ja doei.
pi_101123743
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:25 schreef ElectricEye het volgende:

[..]

En daar is-tie dan, de GOUDEN TIP!
Zondag meteen toepassen!


Bedankt!
Gebruik niet teveel, het kan nogal overheersend zijn!
Ja doei.
pi_101124092
quote:
:r Ik werd al misselijk bij het 1e plaatje. Teveel vet is voor mij niet goed. Ik word er zooooo misselijk van en het smaakt vies.

Zo heb ik 1 keer een big tasty gehaald. Ik vind hamburgers lekker, en extra groot zou alleen maar beter zijn. Nou nee, na 4 happen kots en kotsmisselijk van die vette zooi.

quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 12:50 schreef lurf_doctor het volgende:
Ik maak ze altijd met een 'duitse biefstuk' die ik tussen folie lekker plat sla. Beduidend minder vet dan wat als hamburger in de winkel ligt. En een blaadjes sla en dungesneden tomaatje en augurk hoort er imo ook wel bij :Y)
Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje?

Ik hoef niet echt op de centen te letten, maar even 6 euro uitgeven voor 2 stukjes vlees voor de hamburger vind ik prijzig en zonde. Of heb jij het over andere biefstuk als ik denk :)
  woensdag 24 augustus 2011 @ 13:02:59 #23
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_101124185
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 13:00 schreef Gedetineerde het volgende:
Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje?

Ik hoef niet echt op de centen te letten, maar even 6 euro uitgeven voor 2 stukjes vlees voor de hamburger vind ik prijzig en zonde.
Tartaar is goedkoop. Moet je alleen niet te lang bakken. Dan wordt het echt droog.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_101124223
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 13:02 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Tartaar is goedkoop. Moet je alleen niet te lang bakken. Dan wordt het echt droog.
Tartaar heb ik goede ervaringen mee ja, toen ik nog thuis woonde. Was wel kip, omdat wij thuis alleen gevogelte aten. Geen rund of varkensvlees. Wat kon mijn moeder dat goed maken *;

Was ik maar half de keukenprinses die zij is ;(
pi_101124723
(Duitse biefstuk is een soort tartaar ;) )
dag
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')