FOK!forum / Culinesse à gogo / Promoot je noot !
Stokstaartvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:08
Welke (eetbare )noot geniet jouw voorkeur?
Ts begint:

Macadamia-nut3.jpg

Macadamia dus, is erg lekker. Alleen ook erg duur helaas. 250 gram betaal je al snel 4-5 euro voor |:(
Een goede tweede zijn (warme) pistachenoten :9~ Allemaal wel vers gebrand en niet van zo'n zak uit de supermarkt :N
Id_do_hervrijdag 19 augustus 2011 @ 13:09
hazelnoot-large.jpg
Patje1987vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:09
Pistache, zeer zeker pistache.
yes_no_maybevrijdag 19 augustus 2011 @ 13:10
pinda1.jpg
:Y) :9~
GizartFRLvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:13
Pinda's ongezouten. _O_
rhubarbjevrijdag 19 augustus 2011 @ 13:16
pecan_halves_web.jpg

Pecans!
ik eet zelden gewoon noten en deze zijn zo heerlijk in zoveel verschillende gerechten dat ze mijn favoriet zijn!
bijvoorbeeld in brownies maar ook in een lekkere salade met geitenkaas en peer :9~
nomnom
heb eigenlijk altijd wel een bakje in de kast staan
Sjeenvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:17
cashew-noten-large.jpg
MuRKievrijdag 19 augustus 2011 @ 13:22
Walnoten :Y)
Flurryvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:34
Mijn stem gaat naar de amandel: tikje bitter, tikje excentriek, maar enorm lekker met een beetje zout of geraspt door de salade:


amandel-large.jpg
Bla_Bla_Blavrijdag 19 augustus 2011 @ 13:34
Paranoten en cashewnoten (ongezouten)
en op de 2e plaats walnoten en hazelnoten
Thoricalvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:42
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
Hans_van_Baalenvrijdag 19 augustus 2011 @ 13:43
Noten ^O^

Macadamianoten ^O^

Macadamiamix van de Versmarkt ^O^
Karstmanvrijdag 19 augustus 2011 @ 14:35
Paranoten.jpg
Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
12345rvrijdag 19 augustus 2011 @ 14:37
borrelnootjes200x200.jpg

De borrelnoot.
Erasmovrijdag 19 augustus 2011 @ 16:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:42 schreef Thorical het volgende:
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
Je hebt zojuist zelf het antwoord gegeven :P
Ziggervrijdag 19 augustus 2011 @ 16:17
Katjang Pedis, de pindanoot dus met een krokant en (zeer) pittig jasje.

67_big.jpg

En gezouten gerookte amandelen!

rauchmandeln-gesalzen-1-698.jpg

:9~
golfervrijdag 19 augustus 2011 @ 16:40
Dit topic vraagt om een deskundige!
Kom er maar in FFT. *O*
Taninvrijdag 19 augustus 2011 @ 17:50
pepernoten_1_1.jpg

:7
dWc_RuffRydervrijdag 19 augustus 2011 @ 17:54
quote:
Hier volgen enkele voorbeelden van vruchten en zaden die als "noten" bekend staan in de culinaire betekenis, maar dat niet zijn in de botanische betekenis:

Amandel (noot), het zaad van een steenvrucht
Betelnoot, het zaad van een steenvrucht
Cashewnoot, de kern van het zaad van de cashew
Pistache, een zaad. Geen noot: het omhulsel is niet enkelvoudig.
Kokosnoot, een steenvrucht
Macadamia
Paranoot, het zaad van de Bertholletia excelsa
Pecannoot, een zaad
Pinda, een peulvrucht
Walnoot. Geen noot: het omhulsel is niet enkelvoudig.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_%28botanisch%29
Karstmanvrijdag 19 augustus 2011 @ 18:03
quote:
he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
dWc_RuffRydervrijdag 19 augustus 2011 @ 18:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:03 schreef Karstman het volgende:

[..]

he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
Pietverdriet-topic.
Ziggervrijdag 19 augustus 2011 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:03 schreef Karstman het volgende:
[..]he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
Het zaad van je celgenoot? :') *) :+
fotostarterzaterdag 20 augustus 2011 @ 09:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 14:35 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
Waarom is dat goed voor het regenwoud?
FutureFairytalezaterdag 20 augustus 2011 @ 09:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:42 schreef Thorical het volgende:
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
ligt aan de oogst. Zijn nu even duur maar extra groene
Iraanse pistaches zijn idd wel 2-3x zo duur.
FutureFairytalezaterdag 20 augustus 2011 @ 09:22
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 16:40 schreef golfer het volgende:
Dit topic vraagt om een deskundige!
Kom er maar in FFT. *O*
kon me toch niet inhouden ;)
minilotzaterdag 20 augustus 2011 @ 09:34
Ik zit hier al vijf minuten over na te denken, maar ik kom er niet uit. Er zijn zóveel noten waar ik gek op ben! Eigenlijk vind ik echt alleen paranoten en walnoten niet zo verschikkelijk lekker, maar verder kan ik echt niet kiezen. Pistachenoten! O+ Pecannoten! O+ Cashewnoten! O+ O+ Hazelnoten! O+ De simpele pinda! O+
Ik koop ze altijd wel ongezouten, ongekruid en ongeroosterd. Dat doe ik liever zelf.
Verder gaan er hier massa's amandelen doorheen, want daar maak ik ook amandelmelk en amandelbloem en amandelspijs van.
*O*

En dan te bedenken dat ik tot en met mijn pubertijd nootjes het allersmerigste van de wereld vond! Ik plukte zelfs altijd heel grondig elk piepklein nootbrokje van Cornetto-ijsjes af..

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 20-08-2011 10:24:33 ]
Paarse_Kiwivrijdag 26 augustus 2011 @ 20:12
Macadamia's inderdaad! Jumjum! :9~
Ongebrande hazelnoten (vroeger hadden wij buren in de straat met een hazelnotenboom... altijd wachten tot ze uit de boom vielen en smullen! O+ )
Pecan en walnoten zijn ook super!
Jammer dat noten vrij prijzig zijn.. anders zou ik ze veel vaker eten.
Spanky78vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:43
Pistache, pecan, macadamia zijn mijn top 3 en gerookte amandelen vind ik ooke rrug lekker.
AcidFayzaterdag 3 september 2011 @ 01:12
Vooral pecan, hazel en pistache noten. Maar ik hou van alle zaden en noten doorgaan :)
Luddzaterdag 3 september 2011 @ 10:13
Ik vind echt alle noten lekker.

Eet ze meestal gemêleerd.

Als losse noten ga ik voor walnoten (mede ingegeven door de veelzijdigheid van deze noot) en pistache.

Ik eet graag ongezouten pistachenoten, maar die zijn moeilijk verkrijgbaar. Ik weet dat ze ze op de markt verkopen, maar die is altijd wanneer ik aan het werk ben.
littledrummergirlzaterdag 3 september 2011 @ 12:08
zon zak gemengde noten van de markt is ideaal O+

al hou ik niet zo van de walnoten die erin zitten :N
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 12:09
paranoten voor de win *O*
en walnoten :9
3Dinozaterdag 3 september 2011 @ 12:30
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:17 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Gezouten *O*
Skylark.zaterdag 3 september 2011 @ 21:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 14:35 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
Deze inderdaad.
Isabeauzondag 4 september 2011 @ 14:47
Ik ga toch voor dit nootje als mijn favoriete noot:
green-pistachio1.jpg
Id_do_herzondag 4 september 2011 @ 14:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 12:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
paranoten voor de win *O*
en walnoten :9
Paranoten zijn ook behoorlijk bazig ja.
FkTwkGs2012zondag 4 september 2011 @ 14:48
quote:
17s.gif Op zondag 4 september 2011 14:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ga toch voor dit nootje als mijn favoriete noot:
[ afbeelding ]
Die zijn ongezouten helaas lastig te krijgen, maar zowel gezouten als ongezouten erg lekker *O*
Isabeaumaandag 5 september 2011 @ 15:16
Nou, deze maar niet:

quote:
'Cashewnootjes Duyvis puur nep'

Laatste update: 5 september 2011 12:30

AMSTERDAM - De cashewnootjes van Duyvis zijn niet zo 'puur en natuurlijk' als de fabrikant beweert. De nootjes zitten vol toevoegingen die van nature niet in een cashewnoot voorkomen.

Consumentenorganisatie Foodwatch vindt dat consumenten misleid worden.
"Als Duyvis honderd procent puur zegt, bedoelen ze: met maltodextrine, zout, suiker, gistextract, uipoeder, knoflookpoeder en toegevoegd aroma. Dat zit van nature echt niet op een cashewnoot", zegt Bart van Opzeeland van Foodwatch.

Mensen die de nootjes nuttigen zouden bovendien een verhoogde kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten hebben. De hoeveelheid zout die wordt toegevoegd is met tweeënhalf gram in iedere ons cashewnoten ruim drie keer meer dan bij andere fabrikanten.
Suiker
Boven op de berg zout voegt Duyvis ook nog een schep suiker en de smaakversterker gistextract toe. "Blijkbaar waren de cashews toch niet 'van nature' lekker", aldus Van Opzeeland.
Foodwatch, een onafhankelijke non-profitconsumentenorganisatie, wijst consumenten op serieuze risico's van producten en misleidende claims van voedselfabrikanten.
Id_do_hermaandag 5 september 2011 @ 15:21
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 15:16 schreef Isabeau het volgende:
Nou, deze maar niet:

[..]

Ik vroeg me al af waarom ik die echt niet lekker vind. :')