abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100865774
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:51 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Bodems worden over het algemeen gewoon van kapsel gemaakt en ja dat maken de meeste zelf. En 99% vd bakkers heeft een slagroommachine staan. Wat dacht je dan waarmee ze het deden?
Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
pi_100865796
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 16:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Als algemene tip raad ik turkse en marokkaanse bakkers aan. Lekker brood, vaak ook volkoren als je wilt, goede harde puntjes en goedkoper dan ah ook nog ^O^
Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:53:01 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100865816
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee, dat valt uit elkaar na 5 minuten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100865846
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee. Ze hebben meestal Sanomat slagroommachines (net zoals bij een restaurant of snackbar). Een kleine groep heeft blaasmachines, die maken het wat luchtiger.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100865857
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
pi_100865946
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
Michel maakt uit de kunst spul. Aardige gozer ook. Maar ja, hij maakt Frans brood met levain. Dat kan je niet vergelijken met NLs brood.
Het is wel zo dat je dat brood direct op moet eten. De volgende dag mag het weg.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:59:33 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866115
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Tja, als je een bedrijf begint kan je je verbergen in de massa, of proberen een meerwaarde te produceren door een product te leveren wat anderen niet (kunnen) leveren. Hoe meer je in staat bent een product te maken waar een kapitaalkrachtige markt voor is en die niet door anderen bedient wordt hoe beter je businesscase.
Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866139
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek dat iedere bakker in frankrijk het wel voor elkaar krijgt, ja dat je in tunesie, algarije, vietnam en laos geweldig stokbrood kan krijgen, maar niet in Nederland.
Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866181
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:03:29 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866285
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866320
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
Geloof me, ik kom er regelmatig bedrijfsmatig en die machines zijn zo enorm smerig. Echt niet normaal. Komt door de olie die ze gebruiken om het deeg te walsen en dat blijft plakken in het vilt van die machines. En ze maken ze nooit schoon. Echt de tering wat zijn die dingen smerig. Heb de vliegen eruit zien vliegen om nog maar te zwijgen van de kakkerlakken die uit de mixers vallen als je er een trap tegen geeft.

Het is idd hun geluk dat alles in de 200 graden gaat.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866328
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:04:56 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866341
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:01 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
Het een volgt uit het andere, werken met prefermenten, poolish, levains en desems is trouwens helemaal niet zo lastig, ik doe het ook, en vele broodamateurs ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866374
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
Logisch, daar hebben ze die broodproductiewijze overgenomen.

In de NLe bakkerij moet procesmatig gewerkt worden, zo zijn ze ingericht. Dat gaat niet met levain, levain is iedere keer weer anders en moet iedere keer langer of korter rijzen. Dat is men hier totaal niet gewenst.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:06:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866414
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:04 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Zucht....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866419
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het een volgt uit het andere, werken met prefermenten, poolish, levains en desems is trouwens helemaal niet zo lastig, ik doe het ook, en vele broodamateurs ook.
Voor een enkel broodje niet. Voor een bedrijf te runnen is het lastiger.
Het is een kwestie van cultuur. Levain zit niet in onze cultuur, daarom wordt het niet geleerd etc
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:07:30 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866453
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:05 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Logisch, daar hebben ze die broodproductiewijze overgenomen.

In de NLe bakkerij moet procesmatig gewerkt worden, zo zijn ze ingericht. Dat gaat niet met levain, levain is iedere keer weer anders en moet iedere keer langer of korter rijzen. Dat is men hier totaal niet gewenst.
Tja, je zou je vak ook eens willen beheersen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866475
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, als je een bedrijf begint kan je je verbergen in de massa, of proberen een meerwaarde te produceren door een product te leveren wat anderen niet (kunnen) leveren. Hoe meer je in staat bent een product te maken waar een kapitaalkrachtige markt voor is en die niet door anderen bedient wordt hoe beter je businesscase.
Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
Ik zou het NLe brood juist als apple omschrijven: smakeloos, iedere debiel kan het eten maar een keer een wat lastiger brood maken is onmogelijk.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 20:08:56 #144
91830 MaximusTG
pi_100866520
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:09:23 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866541
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:06 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Voor een enkel broodje niet. Voor een bedrijf te runnen is het lastiger.
Het is een kwestie van cultuur. Levain zit niet in onze cultuur, daarom wordt het niet geleerd etc
Daarom is het brood smakeloos, gemaakt uit mix met water, en kan je net zo goed naar bakker bart of AH want die hebben dezelfde smakeloze hap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866575
quote:
6s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:07 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik zou het NLe brood juist als apple omschrijven: smakeloos, iedere debiel kan het eten maar een keer een wat lastiger brood maken is onmogelijk.
Het is elke stuiver waard doordat het goed werkt.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:10:44 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866608
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:08 schreef MaximusTG het volgende:
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
Jep, preferment gebruiken voor de smaak, toevoegen aan gistdeeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866623
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:08 schreef MaximusTG het volgende:
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
De vraag is: wat wil je? 100 % consistent hetzelfde smakeloze brood. Of een ietjes variërend brood dat soms lekker, soms superlekker is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:12:30 #149
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_100866694
15 jaar geleden op stage bij een bakkerij:
Honderden eieren splitsen, room opkloppen, cake maken voor de slagroomtaart, slagroom kloppen van room (met de hand), bladerdeeg maken, over en over en over en over met roomboter door de mangel.
Gevulde koekdeeg maken, uitsteken, spijs en zelf een amandeltje er weer op leggen.
Brood, helemaal heerlijk!
Room voor roombroodjes kwamen wel uit zak, aanlengen met water. En slagroomhoorntjes en besuikerde schuitjes (voor bv fruitgebak) kwamen ook kant en klaar.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:12:39 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866702
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:11 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

De vraag is: wat wil je? 100 % consistent hetzelfde smakeloze brood. Of een ietjes variërend brood dat soms lekker, soms superlekker is.
De bakker? Die wil klagen over de supermarkt en met zo min mogelijk moeite iets in elkaar zetten wat optisch op een brood lijkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')