Dit dus. Denk dat je met een gasbrander een stuk verder komt. Vaak wel te huur bij een bouwmarkt.quote:Op zondag 7 augustus 2011 22:50 schreef blomke het volgende:
Temperatuur is geen probleem, maar het vermogen van zo'n heteluchtpistool....komt dat in de buurt van een gasbrander? Want met hoge temperatuur en te laag vermogen, is het net een pan water verwarmen met een brandende lucifer.
Fout, 2 abc poederblussers zijn verplicht. @ TS is het niet een optie om de lokale dakdekker te bellen ?quote:Op maandag 8 augustus 2011 06:51 schreef JurriaanK het volgende:
Qua brandblusser neem een schuimblusser. Daar komt veel meer uit dan uit 2 emmers water. Die chemische-troep-blusser waar je het over hebt is een poederblusser, dus die zoek je niet.
Ik hou de P2000 alvast in de gaten.quote:Op maandag 8 augustus 2011 07:57 schreef blomke het volgende:
Beter de oude dakbedekking verwijderen voordat je nieuwe lagen gaat leggen. Heb je wel ervaring met dakbedekking branden??
Aanvulling: Er zijn ook EPDM soorten die je kunt lijmen.quote:Op zondag 7 augustus 2011 23:01 schreef junkiexp het volgende:
Nee dit gaat zeker niet werken, zoek eens op EPDM dakbedekking, hier kan het wel mee.
Je kunt niet zomaar alle soorten dakbedekking over elkaar heen plakken, je hebt een aantal verschillende soorten die elkaar niet verdragen en dus op elkaar invreet of na verloop van tijd weer loslaat.quote:Op maandag 8 augustus 2011 09:51 schreef klusfoobje het volgende:
Mwah, laten we zeggen dat er een aantal een inschatting maken op bepaalde mogelijkheden die wel eens vaker voorkomen bij het bewerken van een dak.
TS, Erover hene plakken of branden is beide een optie. Wara je echter aan moet denken is vocht. Ik doe even de aanname dat je dit klusje niet voor de lol gata doen en dat er ws sprake is van lekkage. Dat betekend dat er ergens tussen het huidige spul en je houten (?) vocht zit. Wellicht is het zinvol om die plek eerst op te sporen.
Dit dus, een dakbrand blussen met waterquote:Op maandag 8 augustus 2011 07:53 schreef nelisr het volgende:
[..]
Fout, 2 abc poederblussers zijn verplicht. @ TS is het niet een optie om de lokale dakdekker te bellen ?
TS heeft al aangegeven dat er geen budget is om het werk uit te besteden, de reden waarom er geen budget is lijkt me ook niet belangrijk . Brand is een niet te onderschatten aspect bij dakwerkzaamheden. Als de onderliggende isolatie begint te smeulen en je ontdekt het, ben je eigenlijk al te laat. En dan komt de verzekering om de hoek kijken,( of eigenlijk niet), die keren niks uit als je niet aantoonbaar er alles aan gedaan hebt om het te voorkomen.quote:Op maandag 8 augustus 2011 11:44 schreef klusfoobje het volgende:
Ik ben geen brandweer, maar een alu deken ? ik weet het niet, das iets om 1e hulp mee te verlenen en geen brand te blussen. Als het een beetje waait kun je overigens ook niks met zo'n licht ding. En daarbij... als het brand dan smelt het en kleeft alles overal aan vast wat dan ook weer blijft branden...
TS, mijn advies, laat het doen... als je de mist ingaat heb je best kans dat je verzekering ff niet thuis geeft...
Jij bent er goed mee bezigquote:Op maandag 8 augustus 2011 14:30 schreef blomke het volgende:
Blijft toch het punt dat je niet zomaar over de oude laag heen kan branden.
Wat brandgevaar betreft: van een ervaren brandweerman heb ik vernomen dat een tuinhandsproeier aan een slang (onder waterdruk) een heel goede en snelle brandblusser is. Vaak makkelijker te hanteren dan een zware brandblusser die je moet versjouwen en moet leren bedienen. Ook bij binenbrandjes is het heel behulpzaam. Zijn (de ervaren brandweerman) tip was: leg een buitenkraan aan met 10 slang en sproeikop. Bij een beginnend brandje of persoon die in brand staat (geen vloeistofbrand of vlam in de pan!!!) is dat een prima blusmidel
Als ik in een kruipruimte moet solderen, neem ik ook een tuinsproeier mee. Uiteraard slang steeds onder druk.
Ik pak dan wel de perstang, dat is de beste optiequote:Op maandag 8 augustus 2011 16:03 schreef cvboer het volgende:
[..]
Jij bent er goed mee bezigalleen solderen in een kruipruimte, welke geïsoleerd is met die witte tempex platen zou ik niet doen, als daar de vlam inkomt ontstaat er blauwzuurgas, en das niet goed voor de longetjes
Lang leve de knelkoppeling. Voor wat betreft de dakbedekking heb je gelijk, al bestaat er een type dakbedekking wat zowel op app als op sbs geplakt kan worden, dit heet universal.
Welke delen wil jij gronden voor je gaat dakdekken?quote:Op maandag 8 augustus 2011 21:06 schreef gorgonzilla het volgende:
Lol, kom net terug van de locatie en heb vanwege het weer wat voorbereidend werk zoals schoonmaak dak en grondverven te vervangen delen gedaan. Ben ondertussen langs de bouwmarkt geweest en wat informatie gekregen.
Wat een boel reacties ondertussen. Kan niet op alles reageren maar probeer het wat samen te vatten.
Eigenlijk lijkt de originele topic vraag door de bouwmark redelijk goed beantwoord. Het kan wel maar het duurt veel langer. Dan is de opmerking van bomke
Als je een dakdekkersbedrijf in de arm neemt, heeft deze waarschijnlijk een WA verzekering.quote:Op maandag 8 augustus 2011 21:28 schreef gorgonzilla het volgende:
Lol, kom net terug van de locatie en heb vanwege het weer wat voorbereidend werk zoals schoonmaak dak en grondverven te vervangen delen gedaan. Ben ondertussen langs de bouwmarkt geweest en wat informatie gekregen.
Wat een boel reacties ondertussen. Kan niet op alles reageren maar probeer het wat samen te vatten.
Eigenlijk lijkt de originele topic vraag door de bouwmark redelijk goed beantwoord. Het kan wel maar het duurt veel langer. Dan is de eerste opmerking van Blomke van behoorlijk belang. Zo'n hetelucht pistool kan ca. 500 liter per minuut schuiven. Wat doet een gasbrander denk ik dan.
Als de gasbrander het dubbele aan hete lucht verschuift dan duurt het met een heteluchtpistool 2x zolang. Maar waarschijnlijk ook 2x minder kans op dat de boel in de fik komt te staan.
Na mijn oorspronkelijke posting werd spoedig branden toch als beste optie beschouwd en verschoof het zwaartepunt van de topic naar de veiligheidsaspecten van de brandmethode en de verzekeringsaspecten mocht het fout gaan.
Heb mijn polis eens nagekeken en gek genoeg staat er weinig in over dekking ivm met zelf klussen. Als het uitbesteed wordt lijkt het gek genoeg behoorlijk moeilijk om calamiteiten gedekt te krijgen. Je moet dan als opdrachtgever allerlei zaken goed schriftelijk vooraf regelen met de verantwoordelijke uitvoerder. Moet alles nogmaals goed doorlezen om het goed te begrijpen maar als iemand een goede verzekeringpolis weet voor doe het zelvers laat het a.u.b. weten op dit forum.
Ondertussen ben ik nog steeds in dubio. Branden met alle risico's van dien of gedeeltelijk en waar nodig de problemen aanpakken middels de duurdere plakmethoden.
Gelukkig is het k*t weer dus ik heb de tijd om tot het weer goed droog wordt tot een besluit te komen.
HEb je EPDM erop geplakt? Kan je iets meer vertellen hoe je het praktisch hebt aangepakt? Bij de randen en zo?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 11:39 schreef Leipo666 het volgende:
omdat ik ook opzag tegen het branden van bitumenbrandrollen heb ik mijn 15m2 schuurdak uiteindelijk gewoon gelijmt, misschien iets duurder, maar een volledig afgefikte schuur (plus huis wellicht) is uiteindelijk een heeeeel stuk duurder (en zuurder)
Spijkerrollen:quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 12:30 schreef Leipo666 het volgende:
geen EPDM, maar gewone bitumen plak/brandrollen (1e laag spijkerrollen zonder steenslag, 2e laag plak/brandrol met steenslag verlijmt met bitumenlijm uit een emmer).
spijkerrollen idd verspijkerd op de houten ondergrondquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:13 schreef blomke het volgende:
[..]
Spijkerrollen:
1 op de houten ondergrond?
2 heb je die gespijkerd of ook verlijmd?
Alvast bedankt voor een antwoord.
als je een dakdekkersbedrijf in de arm neemt wees er dan wel zeker van dat ze verzekerd zijn tegen brandschade, het komt namelijk wel eens voor dat een bedrijf zichzelf niet verzekerd omdat een brandverzekering voor zo`n bedrijf ontzettent duur isquote:Op maandag 8 augustus 2011 21:33 schreef bobenjanneke het volgende:
[..]
Als je een dakdekkersbedrijf in de arm neemt, heeft deze waarschijnlijk een WA verzekering.
Even naar vragen, maar kan alleen als je het in het wit doet.
Voor thuis klussen even contact opnemen met je opstal/inboedelverzekering.
Heb je mijn 2 vorige posts gelezen, er is iets door mekaar gelopen.
ik zou als verzekeraar ook niet graag een dakdekker tegen brand verzekerenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:20 schreef bonke het volgende:
[..]
als je een dakdekkersbedrijf in de arm neemt wees er dan wel zeker van dat ze verzekerd zijn tegen brandschade, het komt namelijk wel eens voor dat een bedrijf zichzelf niet verzekerd omdat een brandverzekering voor zo`n bedrijf ontzettent duur is
epdm kan je overal op plakken behalve op daken waar kiezels op gelegen hebbenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:20 schreef blomke het volgende:
Wederom bedankt.
Iemand ervaringen met het plakken van EPDM?
Leislag zijn die grijze dunne flintertjes die ingeperst zitten in de bitumenlaag?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:23 schreef bonke het volgende:
[..]
epdm kan je overal op plakken behalve op daken waar kiezels op gelegen hebben
daken met leislag moetje eerst voorbewerken voordat je epdm kan leggen
jepquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:27 schreef blomke het volgende:
[..]
Leislag zijn die grijze dunne flintertjes die ingeperst zitten in de bitumenlaag?
Waarmee moet ik dan voorbehandelen?
EPDM lijm je he.quote:Op zondag 7 augustus 2011 23:01 schreef junkiexp het volgende:
Nee dit gaat zeker niet werken, zoek eens op EPDM dakbedekking, hier kan het wel mee.
Kan, maar je heb ook soorten die je met een soort John monteert.quote:
PVC bedoel je? En volgens mij bedoel je föhn he?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 23:07 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Kan, maar je heb ook soorten die je met een soort John monteert.
Ja, kut autocorrectquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 23:09 schreef tomaat52 het volgende:
[..]
PVC bedoel je? En volgens mij bedoel je föhn he?
Correct.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 23:22 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ja, kut autocorrect
Volgens mij is het EPDM, ik zal het eens nagaan.
We hebben het in het assortiment maar ik heb het nog nooit in verkocht, ik verkoop alleen bitumen.
Het schijnt wel een hit te gaan worden omdat installateurs geen dure verzekering meer hoeven af te sluiten omdat ze niet met een brander op het dak op hoeven.
EPDM lijm je en PVC föhn je.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 23:22 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ja, kut autocorrect
Volgens mij is het EPDM, ik zal het eens nagaan.
We hebben het in het assortiment maar ik heb het nog nooit in verkocht, ik verkoop alleen bitumen.
Het schijnt wel een hit te gaan worden omdat installateurs geen dure verzekering meer hoeven af te sluiten omdat ze niet met een brander op het dak op hoeven.
Lijmen en dan de naden afkitten. Simpel zat.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 09:17 schreef bonke het volgende:
[..]
juistem
epdm is rubber en rubber kan je niet fohnen
http://www.aabo.nl/assortiment/epdm%20dakfolies.htmlquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 09:17 schreef bonke het volgende:
[..]
juistem
epdm is rubber en rubber kan je niet fohnen
quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 14:27 schreef junkiexp het volgende:
[..]
http://www.aabo.nl/assortiment/epdm%20dakfolies.html
Dat föhnen gaat dan alleen over de naden blijkbaar, ik had alleen iets opgevangen vandaar dat ik geen volledige info heb.
Maar ik zie dat de naden ook kunnen worden afgekit.
quote:föhnlasbare SBS-bitumen-compound.
Heb de 1e optie nog nooit gezien.quote:- verlijmde overlappen mbv kitten: de textielprint van de Europese folies, zoals die van Hertalan, bieden een uitstekende houvast voor een overlapverbinding met speciaal hiervoor kit
Uhm, een membraan is het dakbedekking aan 1 stuk.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 16:20 schreef blomke het volgende:
Oké. Zo'n membraanoppervlak met EPDM lijmen, zijn dat technieken die voor een doorsnee DHZ-er te doen zijn?
quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 16:39 schreef tomaat52 het volgende:
[..]
Jij zegt dat de schuur 72 m2 is.
72m² moet te doen zijn met hulp, je geeft bij de leverancier een tekening met de precieze maten, deze maakt het membraam op maat en levert het membraam met een tekening waar een kruis op staat op welke plek het membraam vandaan moet worden uitgerolt. Al betwijfel ik of het bij dit soort afmetingen nodig is, ik denk dat je hem gewoon uit kan rollen en op zijn plaats kan trekken.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 16:20 schreef blomke het volgende:
Oké. Zo'n membraanoppervlak met EPDM lijmen, zijn dat technieken die voor een doorsnee DHZ-er te doen zijn?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |