Maar die lui hebben eigenlijk niet echt veel ervaring.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 10:56 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Nou wil ik niet vervelend doen, maar ook een hoop financiële bedrijven en bankiers, die toch echt ervaring hebben in het bedrijfsleven, hebben gefaald.
Verder vind ik economie niet echt een wetenschap, en ben het met je eens dat het meer met hypes en ideologieën te maken heeft dan met een keiharde wetenschap.
Amen. De essentie van het probleem. Een schuldencrisis los je niet op met meer schulden maken. Ik ga me pas afvragen of goud een goede investering is, als overheden hun schulden daadwerkelijk gaan terugbrengen. Dat is niet (NL) 18 miljard bezuinigen over 3 jaar, terwijl het tekort oploopt met 31 miljard. En dat is niet (VS) 1,5 biljoen bezuinigen over 10 jaar, terwijl het tekort op de begroting dít jaar alleen al 1,5 biljoen is. Dat is een afname van het tempo van schuldexpansie, maar geen bezuinigen.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 05:30 schreef dvr het volgende:
[..]
Of mijn aanpak verstandig is moet de tijd leren, maar tot nu toe gaat het goed en de vooruitzichten worden wat mij betreft iedere dag beter - hoe meer schulden overheden blijven aangaan, hoe erger de inflatie dadelijk uit de hand zal lopen, en met des te meer kracht en snelheid de prijs van goud zal oplopen.
In die zin is het toch opvallend dat je vaak onzin uitslaat.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 08:49 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ja die zogenaamde vrije meningsuiting...
Mening prima, maar als je over investeringen wil praten komen daar ook logica en feiten bij kijken. In tegenstelling tot het zogenaamde 'recht op een eigen mening' heeft wat mij betreft niemand recht op eigen feiten of logica.
En wie op dat punt met onzin afkomt is het niet altijd waard om een reactie te krijgen. Simpel toch?
Ja dat kan je nou wel zeggen, maar bewijs het maar eens.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:49 schreef bascross het volgende:
[..]
In die zin is het toch opvallend dat je vaak onzin uitslaat.
Het financiële systeem is helemaal niet ontworpen om schulden terug te brengen en dit is ook niet nodig zolang de schuldenlast maar langzamer stijgt dan de verdien capaciteit.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 13:31 schreef RdeV het volgende:
[..]
Amen. De essentie van het probleem. Een schuldencrisis los je niet op met meer schulden maken. Ik ga me pas afvragen of goud een goede investering is, als overheden hun schulden daadwerkelijk gaan terugbrengen. Dat is niet (NL) 18 miljard bezuinigen over 3 jaar, terwijl het tekort oploopt met 31 miljard. En dat is niet (VS) 1,5 biljoen bezuinigen over 10 jaar, terwijl het tekort op de begroting dít jaar alleen al 1,5 biljoen is. Dat is een afname van het tempo van schuldexpansie, maar geen bezuinigen.
Iemand die zoiets zegt heeft een beetje last van zelfoverschatting.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:55 schreef GoudIsEcht het volgende:
Ik heb gewoon gelijk.
Bij alles wat ik zeg.
Ik denk dat het niet klopt, daarvoor moet je even naar pagina 2 van dit topic gaan, dan kun je het zien.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:55 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ik heb gewoon gelijk.
Bij alles wat ik zeg.
Wat dacht je daarvan?
Ja, dat zou natuurlijk interessant zijn.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 16:24 schreef JimmyJames het volgende:
Even een complottheorie:
De goudprijs correleert behoorlijk met het wantrouwen in het systeem.
Zou het dan niet verleidelijk zijn voor de "powers that be" om goud eens flink te doen crashen? Vooral nu jan en alleman zijn ingestapt (zwakke handjes).
Goud kun je ook verliezen en kwijt rakenquote:Op zondag 14 augustus 2011 11:31 schreef jna het volgende:
Ik ben een redelijke noob, maar lees hier en daar dat zilver misschien nog wel interessanter is dan goud? Ik ben maar een arme student maar wil wel graag wat met m'n spaarcentjes doen. Raden jullie me dan aan om goud te kopen? Meer dan zilver? En zo ja, waarom?
= netto 0, in die zelfde periode zilver = netto veulllquote:Op zondag 14 augustus 2011 11:37 schreef michaelmoore het volgende:
Goud kun je ook verliezen en kwijt raken
ik zou maar wat goede aandelen kopen via je bank, mocht geld in waarde naar 10% gaan, dan zal het aandeel vertienvoudigen en je krijgt dividend
http://nl.ishares.com/nl/rc/producten/IDVY
http://www.beursgorilla.nl/dividend.asp
Ik zou Shell kopenquote:Op zondag 14 augustus 2011 12:27 schreef Sokz het volgende:
[..]
= netto 0, in die zelfde periode zilver = netto veulll
Ja goud boven zilver.quote:Op zondag 14 augustus 2011 11:31 schreef jna het volgende:
Ik ben een redelijke noob, maar lees hier en daar dat zilver misschien nog wel interessanter is dan goud? Ik ben maar een arme student maar wil wel graag wat met m'n spaarcentjes doen. Raden jullie me dan aan om goud te kopen? Meer dan zilver? En zo ja, waarom?
Je auto kun je ook verliezen en kwijtraken, net als je tv.quote:Op zondag 14 augustus 2011 11:37 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Goud kun je ook verliezen en kwijt raken
ik zou maar wat goede aandelen kopen via je bank, mocht geld in waarde naar 10% gaan, dan zal het aandeel vertienvoudigen en je krijgt dividend
http://nl.ishares.com/nl/rc/producten/IDVY
http://www.beursgorilla.nl/dividend.asp
Zet ik hier een keer een goeie link, reageert er weer niemand op.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 13:10 schreef GoudIsEcht het volgende:
Voor de paper bugjes die het allemaal nog steeds niet kunnen begrijpen:
http://www.lbma.org.uk/assets/merciertranscript.pdf
als er een depressie komt dan daalt goud in waarde tov van papier hoor. dat is omdat goud op dit moment vooral een commodity is.quote:Op zondag 14 augustus 2011 14:07 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ja goud boven zilver.
Goud is werkelijke waardereserve. Zilver is dat niet. Centrale banken hebben het niet in hun reserve, mensen eten er mee, en op marktplaats wordt het spul met bakken tegelijk aangeboden.
Vroeger, toen goud en zilver nog geld waren (nu zijn ze dat niet!), had je ook zilveren munten voor de kleinere bedragen nodig (en voor de nog kleinere zelfs koper - de 'rode rotcent').
Als je gaag in een grondstof wil beleggen en btw betalen koop dan zilver, als je in een waardereserve wil investeren waarnaar de vraag blijft toenemen koop dan goud.
Maar dan wel fysiek, en lees je wat in. Er zou nu wel eens hoge prijsvolatiliteit kunnen gaan ontstaan in de papieren markten, inclusief een flinke dip.
Ik betwijfel of centrale banken denken dat ze een commodity op hun balans hebben. Heb je de link wel gelezen?quote:Op maandag 15 augustus 2011 16:07 schreef Radiopiet het volgende:
[..]
als er een depressie komt dan daalt goud in waarde tov van papier hoor. dat is omdat goud op dit moment vooral een commodity is.
After the fact investeren heeft nog nooit iemand iets opgeleverd hè. Bovendien is er veel meer bewijs voor dan jij kunt zien, dat blijkt al uit je commodity-opmerking hierboven, nota bene nadat ik je een link aandraag.quote:de enige reden om goud te investeren is omdat je verwacht dat het papieren stelsel wordt omgezet in een goudstelsel. Het bewijs daarvoor is echte klein.
Eventueel onder een goudstandaard, maar die gaan we niet krijgen.quote:Als je statistische analyse loslaat op de laatste 400 jaar zie je dat een goudstelsel leidt tot meer depressies en recessies dan een papierstelsel.
Wat is de definitie van een 'monopolieproduct' en waarom is goud op dat vlak anders dan papiergeld? En wat zou daar dan het probleem van zijn?quote:Dat komt doordat goud een makkelijk monopolieproduct is, meer dan papiergeld met dollar als reservecurrency.
Je zou je ook in iets kunnen verdiepen voordat je advies gaat geven.quote:Zelf vind ik als investment thesis dat centrale banken goud bezitten en daarom zelf ook goud te kopen, niet overtuigend genoeg. Daarom is mijn advies een SELL/HOLD/NEUTRAL op goud.
Sell?quote:Op maandag 15 augustus 2011 16:07 schreef Radiopiet het volgende:
[..]
als er een depressie komt dan daalt goud in waarde tov van papier hoor. dat is omdat goud op dit moment vooral een commodity is.
de enige reden om goud te investeren is omdat je verwacht dat het papieren stelsel wordt omgezet in een goudstelsel. Het bewijs daarvoor is echte klein. Als je statistische analyse loslaat op de laatste 400 jaar zie je dat een goudstelsel leidt tot meer depressies en recessies dan een papierstelsel. Dat komt doordat goud een makkelijk monopolieproduct is, meer dan papiergeld met dollar als reservecurrency. is een overheid zo dom om terug te grijpen naar een goudstelsel? uiteindelijk is het enige bewijs dat we ooit terug gaan naar een goudstelsel, het feit dat centrale banken goud bezitten. Dus ze hebben het goud min of meer als een backup.
Zelf vind ik als investment thesis dat centrale banken goud bezitten en daarom zelf ook goud te kopen, niet overtuigend genoeg. Daarom is mijn advies een SELL/HOLD/NEUTRAL op goud.
Short gaan kan zeer lucratief zijn, mocht goud nu een trendommekeer maken. Risicovol is het echter wel. Onthoud: "the trend is your friend".quote:
Long gaan zal waarschijnlijk lucratiever blijken zolang de zinkende Westerse schuldenschuit nog niet gerepareerd is.quote:Op maandag 15 augustus 2011 17:30 schreef tradetheday het volgende:
[..]
Short gaan kan zeer lucratief zijn, mocht goud nu een trendommekeer maken. Risicovol is het echter wel. Onthoud: "the trend is your friend".
De schulden lopen enkel op atm. Serieus, denken dat goud op zijn retour is atmquote:Op maandag 15 augustus 2011 17:30 schreef tradetheday het volgende:
[..]
Short gaan kan zeer lucratief zijn, mocht goud nu een trendommekeer maken. Risicovol is het echter wel. Onthoud: "the trend is your friend".
quote:Op maandag 15 augustus 2011 17:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
De schulden lopen enkel op atm. Serieus, denken dat goud op zijn retour is atm
Ik zou het inderdaad ook niet aanraden! Er zal vast en zeker nog het één en ander boven water komen wat de financiele markten niet goed kunnen gebruiken --> onzekerheid oplevert --> toevlucht naar goud. Er zijn echter ook mensen die beweren dat binnenkort de goudprijs zal instorten die in goud een zeepbel zien dat binnenkort kan knappen. De mensen die dan nu short zitten zullen dan goud geld maken...quote:Op maandag 15 augustus 2011 17:33 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Long gaan zal waarschijnlijk lucratiever blijken zolang de zinkende Westerse schuldenschuit nog niet gerepareerd is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |