Komen ze lopend boven.quote:Op maandag 25 juli 2011 18:25 schreef Halcon het volgende:
Gewoon beginnen met 20%, daarna wat stukken 5 tot 10% en op het einde nog even 15 tot 20%. In totaal een kilometer of 30. Kun je meteen daar het Nederlands kampioenschap organiseren.
Eerst door de polders met waaiers om daarna te eindigen op de col du Zoetemelk.quote:Op maandag 25 juli 2011 17:51 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ziet eruit als een top col
Rustige start om vervolgens kapot boven te komen nadat je 17% bent tegen gekomen![]()
Lijkt me een leuke start etappe voor de tour
Gewoon al op dag 1 het hele peleton opblazenquote:Op maandag 25 juli 2011 19:02 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Eerst door de polders met waaiers om daarna te eindigen op de col du Zoetemelk.
Maar dan heb je ook watquote:Op donderdag 28 juli 2011 02:43 schreef Harunobu het volgende:
Als het percentage 8% is en de hoogte 2000 meter dan heb je een berg nodig van 50 km breedt aan de voet.
Dat is iets van 1400 miljoen grote vrachtwagens met zand.
Ja en dan? Blubberskiën als nieuwe olympische sport of zo?quote:Op donderdag 28 juli 2011 13:43 schreef Only12 het volgende:
''Dat Nederland geen bergen heeft voor alpine-skiën maakt niet uit. Grote baggeraars willen en maken zo een berg van 1000 meter hoog."
Zoiets
sneeuw opspuiten natuurlijkquote:Op donderdag 28 juli 2011 16:12 schreef contactpersoon het volgende:
[..]
Ja en dan? Blubberskiën als nieuwe olympische sport of zo?
Op 1000m hoogte is het in Nederland echt wel koud genoeg zodat sneeuw blijft liggen.quote:Op donderdag 28 juli 2011 16:12 schreef contactpersoon het volgende:
[..]
Ja en dan? Blubberskiën als nieuwe olympische sport of zo?
Gaaf, dan mag het Nederlands ijshockeyteam meedoen aan de OS.quote:Op donderdag 28 juli 2011 13:43 schreef Only12 het volgende:
'Winterspelen 2022 naar Nederland'
Laatste update: 28 februari 2010 12:20 info
VANCOUVER - Nederland is in staat de Winterspelen te organiseren. Dat stelt Ron Mulder, de baas van het sportsmarketingbedrijf Referee en de manager van schaatser Sven Kramer.
''Het is haalbaar en een stuk goedkoper dan de Zomerspelen in 2028'', aldus Mulder.
In de ogen van Mulder heeft Nederland op wintersportgebied meer te bieden dan in de zomersporten. ''Dat Nederland geen bergen heeft voor alpine-skiën maakt niet uit. Grote baggeraars willen en maken zo een berg van 1000 meter hoog."
"Op de Veluwe kunnen we allerlei ski-disciplines doen. Daarnaast hebben we multinationals als DSM, Philips, Unilever en Shell. We zijn een land van innovatie en met die bedrijven erachter moet het lukken."
"Het is ook een stuk goedkoper. Ze lachen me allemaal uit met dit idee, maar die Zomerspelen in 2028 krijgen we toch nooit.''
Zoiets
Idd 5-0 verliezen is beter als met 15-0quote:Op vrijdag 29 juli 2011 00:29 schreef DutchSL het volgende:
Gewoon weer even alle Canadeze en Amerikaanse niet-internationals met Nederlandse voorouders strikken
quote:Berg!
Laatste update: 29 juli 2011 06:05 info .Raar idee. Ik weet het. Maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik het zie zitten. Ik wil een berg. Een echte. In Nederland. Door Thijs Zonneveld.
Dit land is plat. Saaaaaaaai plat. Polderplat. Georganiseerd, gestructureerd, rendabel plat. Al dat plat is hartstikke handig om bieten op te verbouwen, koeien te laten rondloeien of wegen zonder omweg aan te leggen, maar sportief gezien is het een ramp.
De kans dat een Nederlands jochie de beste schansspringer van de wereld wordt, staat gelijk aan nul. De kans dat een Nederlands meisje dat geen Sauerbreij van achteren heet de beste snowboardster van de wereld wordt is nog kleiner dan nul.
Het is niet toevallig dat Nederlandse bobsleeërs op de Olympische Spelen met bruin in de broek bovenaan de baan staan: zo'n berg is eng hoog voor mensen die gewend zijn onder de zeespiegel te leven. En we kunnen met z'n allen wel verwachten dat Robert Gesink de Tour wint, maar die jongen moet naar Spanje verhuizen om een berg van meer dan puisthoogte te beklimmen.
Geadopteerd
Nederlandse wielerfans hebben trouwens hetzelfde probleem: als ze een peloton tegen een echte berg op willen zien fietsen, dan moeten ze naar het buitenland. Uit arren moede hebben we maar een stuk rots gekoloniseerd en geadopteerd. Een week geleden vierden we er nog met z'n allen carnaval. En floten we Titi Voeckler uit.
Maar eigenlijk is dat ding helemaal niet van ons. De laatste Nederlandse Touroverwinning op Alpe d'Huez dateert uit de Steentijd. Tegenwoordig winnen er alleen Fransen, Spanjolen en Italianen – renners die hun hele leven al tegen een berg op fietsen. Mannen die vanaf de jeugdcategorieën zijn geselecteerd, geselecteerd en doorgeselecteerd op hun klimcapaciteiten.
Terwijl diezelfde talenten bij ons misschien wel helemaal niet gaan wielrennen omdat ze nooit ontdekken dat ze hard tegen een berg op kunnen fladderen. Tim Krabbé schreef al eens volkomen terecht dat Bahamontes misschien wel glazenwasser was geworden als hij in Amsterdam zou zijn geboren.
Hoop beton
Denk even mee. Wat áls. Wat als we hier in Nederland een berg aanleggen. Gewoon een hoop beton op elkaar. Metertje of tweeduizend de lucht in. Bobsleebaan erop, een paar skipistes, plus een weg met een stel haarspelden. Op de top een Papendal in de wolken voor atleten die op hoogte willen trainen. Misschien wel met een ijsbaan ernaast: hoeven Sven Kramer & co ook niet meer naar Calgary voor een snelle ijspiste.
Waar? Simpel. Wel eens door de Noordoostpolder gereden? Of van Almere-Muziekwijk naar Lelystad? Daar past makkelijk een berg. En anders leggen we toch nog een stuk zee droog. Ik weet ook wel dat zo'n nepberg heel kunstmatig klinkt, maar wel beschouwd is heel Nederland kunstmatig: alles hangt hier aan elkaar van ingepolderde stukken land.
Trainingskampen
Natuurlijk kost het een hoop geld, maar al die trainingskampen in Verweggistan kosten nog veel meer. Bovendien is het uitzicht van Parijs tot Kopenhagen gegarandeerd een toeristische trekpleister: katsjing katsjing. Milieutechnisch kan het ook geen probleem zijn – er hoeven geen vliegtuigen vol atleten meer richting de Sierra Nevada.
En bovendien hoeven we niet meer ver weg voor wielercarnaval op een berg. We kunnen Titi Voeckler ook gewoon uitfluiten op de Alp d'Almere.
Die moeten dan wel twee jaar in de Nederlandse competitie spelen en de aantrekkingskracht van de Nederlandse competitie is vrij beperkt. Ik zie spelers van het kaliber Staal bijvoorbeeld niet in de Eredivisie spelen. Da's net zoiets als Messi die twee jaar bij Ajax komt voetballen.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 00:29 schreef DutchSL het volgende:
Gewoon weer even alle Canadeze en Amerikaanse niet-internationals met Nederlandse voorouders strikken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |