abonnement Unibet Coolblue
pi_99933349
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 19:36 schreef Ixnay het volgende:
Jij gaat verkeerd om met de beloftes van de huurder.
Zet meteen op papier.

"U heeft mondeling vermeld dat u morgen (datum) geld krijgt en vervolgens direct het bedrag overmaakt naar mijn rekening."

Doen ze dat niet. Dan heb je weer iets waar je mogelijk wat mee kunt in de rechtzaak.
En dat geldt dan voor alle leugens die zijn doen. Heb je zo 20 leugens verzameld en kun je aantonen dat je hier met zeer slechte huurders te maken hebben.

En dat huurders beschermd worden is omdat verhuurders vaak rijk worden door huurders jaren lang uit te buiten. Dit is compleet andersom, ik denk dat jij de wind meekrijgt als het op justitie aankomt.

En dan nog eens iets anders, TS. Ik neem aan dat je ook hebt geprobeerd om in de regio van je koophuis een baan te vinden. Die dan maar iets in een andere richting ligt. Hoe is dat gegaan?
Dat is sinds 2007 (daarvoor 3 jaar grafisch vormgever / webdesigner geweest, sinds crisis bijna geen werk in te vinden, sowieso weinig werk in Drenthe) een paar keer gelukt, heb echt zo'n 20 brieven per week geschreven, complete topics over geschreven, maar telkens tijdelijke baantjes en dan zat ik weer thuis en dan had ik weer wat, van benzinepomp tot administratie.

Maar ook telkens baantjes tegen een minimumloon, waardoor ik niet rond kon komen, elke dag bij mn ouders moest eten, nooit nieuwe kleren, al 4 jaar niet op vakantie geweest, stappen met 10 euro. Elke maand 100 euro tekort voor vaste lasten en dus moeten lenen, uiteindelijk bijna 10 maanden over gedaan om 800 euro terug te betalen.

Op een gegeven moment kreeg ik zelfs dingen te horen als, je bent er te lang uit geweest, te weinig ervaring, etc... school is ook alweer 2004 dat ik daarmee klaar was. Tot deze baan, kan veel leren en is eindelijk weer iets wat bij me past.

Maar laten we het daar niet al te veel over hebben.


quote:
7s.gif Op maandag 25 juli 2011 19:57 schreef amaranta het volgende:

[..]

As we speak was dus 3 voor 5. Dus vandaag kan hij al niet meer met de post mee. Dat wordt dus morgen of overmorgen. Voordat zij hem hebben is het donderdag of vrijdag. En dan is het alweer bijna agustus.
Tjah, ik had ook liever 1 juli al mijn geld in plaats van nooit.

Vanmorgen nog de kans gegeven trouwens om ze te laten reageren, heb ze gebeld, voicemail ingesproken, mail gestuurd en smsjes gestuurd, geen reactie en geen geld.

Als het goed is, is een bekende van me vanavond nog langs om weer even te vragen wat nou de bedoeling is en waarom ze vorige week hebben gelogen.
pi_99933890
JDx, je gedraagt je veel te soft. Je laat over je heen lopen.
Stel alles wat je op papier bent strak en zakelijk op. Mocht de huurder er vanaf willen wijken, maak dan eerst mondeling een afspraak en zet gelijk zaken op papier. Geen handtekening van de huurder ( die op het contract), dan geen deal.
Het lijkt wel alsof ze je zo ruïneren. En ze uit huis krijgen via de rechter is niet goedkoop, snel en het is maar de vraag hoe snel je dan je geld krijgt..
dag
  maandag 25 juli 2011 @ 20:31:27 #128
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_99934020
Dit klinkt echt gewoon als een vooropgezet plan en inderdaad van mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen.

Het is natuurlijk schofterig, maar je moet ze gewoon dwingen tot betaling. Laten zien dat er niet met je te sollen valt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan; je kunt moeilijk een hondje van dr meenemen. Al is dat het ultieme dwangmiddel natuurlijk.
Ook hoi !
pi_99934183
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 20:28 schreef Peter het volgende:
JDx, je gedraagt je veel te soft. Je laat over je heen lopen.
Stel alles wat je op papier bent strak en zakelijk op. Mocht de huurder er vanaf willen wijken, maak dan eerst mondeling een afspraak en zet gelijk zaken op papier. Geen handtekening van de huurder ( die op het contract), dan geen deal.
Het lijkt wel alsof ze je zo ruïneren. En ze uit huis krijgen via de rechter is niet goedkoop, snel en het is maar de vraag hoe snel je dan je geld krijgt..
Ja het liefst sta ik elke ochtend om 7uur en savonds om 10uur op de stoep, maar ik zit nou eenmaal aan de andere kant van het land. Ik stuur wel regelmatig mensen langs en ik kan gewoon geen goede brief schrijven.

Daarom laat ik dat doen door mensen die weten wat ze doen. Ik ben programmeur en moet mn kop er overdag echt bijhebben met al die code.
  maandag 25 juli 2011 @ 20:45:27 #130
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_99934607
Ik ben ook programmeur maar zou toch echt mijn geld gaan halen, linksom of rechtsom.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 25 juli 2011 @ 20:54:00 #131
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_99934992
http://www.sbwh.nl/Default.aspx

Wellicht kunnen zij je bijstaan met wat informatie ed? Kwam ze tegen op het forum van Tros opgelicht in een soortgelijke zaak. Wel wonen, niet betalen.
Ook hoi !
pi_99935606
TS er zitten hier op Fok genoeg mensen die een fatsoenlijke brief kunnen formuleren. Ik heb er eentje gepost in dit topic en het enige wat je moet doen is op de juiste plaats de data's, namen en rekeningnummers invullen.

Ik zou ook geen vrienden of familie meer langssturen om te vragen wat nu de bedoeling is. Alles gaat schriftelijk en als er mondeling afspraken worden gemaakt met jou dan komen die op papier te staan met een handtekening eronder.

Nogmaals, ik weet precies hoe frustrerend dit is maar je moet echt keihard gaan opstellen.

Heb je trouwens een huurcontract met hem of met haar? Of met beiden?
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_99939285
Hij heeft getekend.
pi_99943848
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 22:22 schreef JDx het volgende:
Hij heeft getekend.
Vraag eens aan je advocaat na of zij dan wel het recht heeft om in jouw woning te wonen?
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_99951483
In het contract staat dat de woning bestemd is voor bewoning van maximaal 2 personen.

Vanmorgen nog 5x gebeld naar zowel hem als haar, telkens meteen naar voicemail. Vervolgens kreeg ik een smsje van een voor mij onbekend nummer. Dat het geld overgemaakt was, maar dat de betaling mislukt was (nou ik vroeg hier op het werk, een betaling mislukt echt vrijwel nooit, mij nog nooit overkomen). En dat het geld er vandaag 1000procent op staat doormiddel van een spoed overboeking.

Ik geloof er niks van en ben blij met elke cent die nog binnenkomt, maar eigenlijk wil ik ze er gewoon uit hebben. Stel ze betalen, dan kan het zeker nog langer duren voordat ik ze eruit kan zetten? Nogmaals, ik verwacht echt geen geld meer, ben bang dat dit gewoon een reactie is op mijn mail/sms over afsluiten gas en elektra om nog een dag speling te krijgen ofzo.
pi_99951564
Een huurder heeft in Nederland (helaas soms) meer rechten dan je denkt. Die krijg je er niet zomaar uit. Hoeveel maanden is de betalingsachterstand? Daarbij heeft hij steeds een deeltje betaald, als het klopt dat hij vast, staat hij ook nog sterk bij de rechter.
...
pi_99951600
terug smsen dat je er niet meer in gelooft en dat zij inmiddels alle krediet bij je verspeeld hebben en dat je doorgaat met de aangekondigde maatregelen.Ik zou de psychologische druk enorm opvoeren zodat ze met liefde gaan vertrekken, wel alles binnen het boekje natuurlijk maar wel blijven langsgaan en smsen en bellen etc.
pi_99951683
Welke gevangenis zit hij? Navraag doen, zeggen dat je op bezoek wil. Nummers achterhalen van familie. Als hij huurt bij jou weet je toch alles neem ik aan? Voornaam, achternaam, waar die werkt enz enz...Hop gas erop 007!!
...
  dinsdag 26 juli 2011 @ 09:59:11 #139
24878 kwib
Respondentenleverancier
pi_99951762
Is het feit dat huurder in de gevangenis zit geen reden om het huurcontract te ontbinden (indien vriendin van niet als huurder heeft getekend)? :-?

Volgens mij wil je niks met dit soort figuren te maken hebben. Deze hebben nooit een steady inkomen dus ik denk niet dat je veel huur zal zien verschijnen op je bankrekening. Zeker als ze weten dat je aan de andere kant van het land zit.
Professionele online enquête of vragenlijst nodig? Enquêtetools.nl . Gratis vragenlijsten maken voor studenten en scholieren!
Respondenten nodig voor je onderzoek? RespondentenDatabase.nl . Nu 10 respondenten per onderzoek gratis.
pi_99951771
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 09:55 schreef Ivotje het volgende:
Welke gevangenis zit hij? Navraag doen, zeggen dat je op bezoek wil. Nummers achterhalen van familie. Als hij huurt bij jou weet je toch alles neem ik aan? Voornaam, achternaam, waar die werkt enz enz...Hop gas erop 007!!
Hij smste dit, dus hij zit niet in de bak. Ook is het gesmst vanaf een ander nummer, niet vanaf zijn nummer.
  † In Memoriam † dinsdag 26 juli 2011 @ 10:00:37 #141
43556 miss_dynastie
pi_99951797
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 09:45 schreef JDx het volgende:
Ik geloof er niks van en ben blij met elke cent die nog binnenkomt, maar eigenlijk wil ik ze er gewoon uit hebben. Stel ze betalen, dan kan het zeker nog langer duren voordat ik ze eruit kan zetten?
Als we er even vanuit gaan dat ze niet vrijwillig vertrekken, zul je naar de rechter moeten. Die zal de overeenkomst niet ontbinden, tenzij er 3 maanden achterstand is. De rechter wijst de mensen daar ook nog op (ik was ooit bij zo'n zitting en de rechter zei: 'u moet de achterstand onder de 3 maanden hebben als ik uitspraak doe, al is het maar 1 euro').

Hou er rekening mee dat je pas kan gaan dagvaarden bij een achterstand van drie maanden en dat een zaak bij de rechter in het meest gunstige geval 6 weken in beslag neemt. Kortom: de komende 5 maanden ben je nog niet van ze af, of ze nu betalen of niet. Als ik jou was, zou ik dan ook bidden dat ze normaal gaan betalen, dat is voor jou echt het gunstigste.
pi_99951798
Smste hij wel dat hij in de bak zit??

Dan zou ik aangifte doen....
...
  dinsdag 26 juli 2011 @ 10:02:39 #143
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_99951843
Een betaling die mislukt... tuurlijk.

Staan beide trouwens ingeschreven bij de gemeente op jouw adres?
Ook hoi !
pi_99952713
Oke hij smst jou terwijl hij volgens haar vast zit. En de betaling is ook nog mislukt?

Klopt natuurlijk niets van. Hebben ze je beloofd dat ze het middels een spoedbetaling gaan betalen vandaag? Dan eis je een overboekingsbewijs via mail waarin het bedrag en jouw rekeningnummer duidelijk zichtbaar zijn.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  dinsdag 26 juli 2011 @ 10:54:38 #145
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_99953297
Als het een spoedoverboeking is, dan moet het bedrag er elk moment opstaan. Maar gezien de historie zal die spoedoverboeking ook wel weer mis gegaan zijn.

Beter vervangt TS gewoon alle sloten op de deur en zet ie er zo snel mogelijk andere mensen in. Die knakkers gaan echt niet naar de rechter, en al zouden ze dat wel doen, dan zijn zij maandenlang aan het procederen. Wel even de nieuwe mensen ook een contract geven, zodat politie op dat moment ook niets meer kan doen en deze mensen diret laten inschrijven.

Doemscenario X: de nu zittende huurders bestellen op jouw naam en adres spullen die ze nooit zullen betalen.
Ook hoi !
  dinsdag 26 juli 2011 @ 11:12:48 #146
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_99953828
Dit verhaal komt me náár bekend voor... in álle details...

Heet die gozer soms ...'? (Zal zijn achternaam hier niet noemen, )

Dan wil ik hem ook nog wel even spreken...

[ Bericht 10% gewijzigd door Cat-astrophe op 26-07-2011 13:42:59 ( - doe zijn voornaam ook maar niet-) ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_99954048
-geen persoonsgegevens plaatsen-

[ Bericht 94% gewijzigd door Cat-astrophe op 26-07-2011 13:42:24 ]
...
pi_99954081
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 10:54 schreef Inlognaam het volgende:
Als het een spoedoverboeking is, dan moet het bedrag er elk moment opstaan. Maar gezien de historie zal die spoedoverboeking ook wel weer mis gegaan zijn.

Beter vervangt TS gewoon alle sloten op de deur en zet ie er zo snel mogelijk andere mensen in. Die knakkers gaan echt niet naar de rechter, en al zouden ze dat wel doen, dan zijn zij maandenlang aan het procederen. Wel even de nieuwe mensen ook een contract geven, zodat politie op dat moment ook niets meer kan doen en deze mensen diret laten inschrijven.

Doemscenario X: de nu zittende huurders bestellen op jouw naam en adres spullen die ze nooit zullen betalen.
Je kan niet zomaar de sloten vervangen als zij er nog wonen. Ze hebben een huurcontract en ondanks dat ze niet betalen hebben ze nog steeds rechten.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_99954154
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 11:20 schreef Cyan het volgende:

[..]

Je kan niet zomaar de sloten vervangen als zij er nog wonen. Ze hebben een huurcontract en ondanks dat ze niet betalen hebben ze nog steeds rechten.
Inderdaad, huurders hebben heel veel rechten. Zelfs als ze de huur niet betalen....En relaxt als je het huis verhuurd aan nieuwe huurders met nieuwe sloten en ineens staat de "echte" huurder aan de deur, die breekt de tent gewoon open. En waar ga je heen met alle spullen? Wil je die gewoon ook onderhuren? Of weggooien.....Je mag zelfs als huurbaas niet eens binnen ivm de wet op de privacy!!
...
pi_99954313
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 11:22 schreef Ivotje het volgende:

[..]

Inderdaad, huurders hebben heel veel rechten. Zelfs als ze de huur niet betalen....En relaxt als je het huis verhuurd aan nieuwe huurders met nieuwe sloten en ineens staat de "echte" huurder aan de deur, die breekt de tent gewoon open. En waar ga je heen met alle spullen? Wil je die gewoon ook onderhuren? Of weggooien.....Je mag zelfs als huurbaas niet eens binnen ivm de wet op de privacy!!
En zo is het. Ja, je mag wel naar binnen want een huurder moet je toegang verschaffen om bijvoorbeeld onderhoud te plegen. Maar ik zie niet in wat TS daar nu zou moeten doen.

Een gesprek loopt toch op niets uit aangezien ze alleen maar loze beloftes doen. Hij kan ze er niet zomaar uit zetten met al hun spullen gezien het huurcontract dat er is. Ondanks dat er niet betaald is hebben ze nog steeds heel veel rechten.

Het enige wat je nu nog kan doen TS is de weg van aangetekende brieven volgen of gaan bluffen en de huur opzeggen middels een aangetekende brief met daarin een datum dat ze eruit moeten zijn en dat het huis leeg en schoon moet worden opgeleverd. Op die datum ga je er zelf naar toe om de sleutels in ontvangst te nemen.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')