Must......not........respond.........to..........trollsquote:Op maandag 25 juli 2011 09:48 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ach gut, de oude huizenbezitters hebben nu TV's als argument om jongeren verder uit te zuigen?!
40 jaar geleden kostte een huis hetzelfde als 20 TV's, ondertussen kost dat huis hetzelfde als 500 TV's...
Het zit je hoog he?quote:Op maandag 25 juli 2011 09:48 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ach gut, de oude huizenbezitters hebben nu TV's als argument om jongeren verder uit te zuigen?!
40 jaar geleden kostte een huis hetzelfde als 20 TV's, ondertussen kost dat huis hetzelfde als 500 TV's...
Daarnaast vergeet Remcotje even dat de prijs van een TV in 20 jaar tijd ook fors is gedaald, en televisies 20 jaar geleden nog steeds geen gemeengoed waren. Maar hey, lekker blijven haten op de huizenmarkt met oogklepjes op, het ligt niet aan hunzelf, het ligt altijd aan een anderquote:Op maandag 25 juli 2011 09:59 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Het zit je hoog he?![]()
Das leuk dat dat huis dat kost. De salarissen zijn ook gestegen. Vroeger had je mensen die in staat waren een huis te kopen, en er waren mensen die dat niet konden. Net als dat je dat nu hebt. De gehele schaalverdeling is gewoon gestegen, omdat t.o.v. vroeger de salarissen gewoon enorm gestegen zijn.
Maar net als vroeger, zijn er ook nu mensen die prima een huis kunnen kopen. Die zijn niet afhankelijk van 'lucht uit de zeepbel' of andere populair klinkende 'oplossingen' die vooral niet bij de klagers zelf liggen, maar elders.
Als je een huis wil kopen, heb je daar een toereikend salaris voor nodig. Klaar. Als je dat niet hebt, heb je pech, en dan kun je geen huis kopen. Waarom denken mensen hier toch dat iedereen maar een huis moet kunnen kopen? Je moet kunnen wonen ja, dat is zo, maar wonen betekent niet dat dat in een koophuis moet zijn.
ja maar het ene geval is een scheiding en de andere heeft nieuwbouw op stapel staan, dus wel urgente gevallen, maar ik schrok wel toen ik het hoorde, allebei zeggen ze dat ze geen verlies hebben dus, valt wel mee.quote:Op maandag 25 juli 2011 10:10 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Doe een babbeltje met meth77, die kent allemaal huizen die met dikke korting de deur uitgaan. Hij kent er vast ook een paar die je voor twee tv's en een kauwgumbal kunt kopen. Alleen even opletten dat een notaris geen dikke duimen kan transporteren.
mooi verhaal: adres? Want praatjes vullen geen gaatjes.quote:Op maandag 25 juli 2011 10:58 schreef meth77 het volgende:
[..]
ja maar het ene geval is een scheiding en de andere heeft nieuwbouw op stapel staan, dus wel urgente gevallen, maar ik schrok wel toen ik het hoorde, allebei zeggen ze dat ze geen verlies hebben dus, valt wel mee.
zal t je wel PM enquote:Op maandag 25 juli 2011 10:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
mooi verhaal: adres? Want praatjes vullen geen gaatjes.
vraagje? met NHG blijft je schuld toch gewoon bestaan. Alleen de bank heeft toch geen vordering meer? Want die is immers overgegaan naar NHG en die kan de schuld innen.quote:Op maandag 25 juli 2011 10:31 schreef Basp1 het volgende:
Leuk dat sommige niet snappen dat het niet om de TV ging, maar juist om de consumptiemaatschappij waarbij de prioriteiten van sommige mensen niet bij het huis willen betalen en sparen voor een huis ligt maar juist bij het consumeren van rotzooi. En maar 3* per jaar op vakantie gaan wat totaal 6000 euro op jaarbasis kost, maar niet denken goh als ik nu 10 jaar maar 1* per jaar op vakantie zou gaan had ik toch ruim 40.000 euro gespaard en zo een huis kunnen kopen.
Ook de NHG mag wat mij betreft meteen op de schop als ik hier sommige verhalen lees, van mensen die gaan scheiden en dan de restschuld door de NHG afgetikt wordt terwijl men wel de 6 jaar dat men het huis bezat (of is het nu bezitte) 3* per jaar op luxe vakanties ging.
RECENTE ervaring met kwijtschelding restschuld door NHG?
Ik zeg alleen nog maar NHG voor 100% annuitaire hypotheken.
niet voor bonafide gevallen: http://www.nhg.nl/consume(...)dwongen-verkoop.htmlquote:Op maandag 25 juli 2011 13:03 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
vraagje? met NHG blijft je schuld toch gewoon bestaan. Alleen de bank heeft toch geen vordering meer? Want die is immers overgegaan naar NHG en die kan de schuld innen.
Wel verbazend, de mensen zijn zo negatief en de huizenprijzen zijn slechts enkele procenten gedaald. Wat zal er gebeuren als het vertrouwen verbeterd?quote:
De vraagprijzen zijn maar enkele procenten gedaald idd. Echter je kunt nu flink lager bieden en dan begint de onderhandeling. Hoefde je 5 jaar geleden niet te proberen. De transactieprijzen (die niet gerapporteerd worden) liggen veel lager. Ik ken mensen die nu 20% onder water zitten met hun huis, en 20% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro's.quote:Op maandag 25 juli 2011 14:23 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Wel verbazend, de mensen zijn zo negatief en de huizenprijzen zijn slechts enkele procenten gedaald. Wat zal er gebeuren als het vertrouwen verbeterd?
Transactieprijzen worden toch juist wel gerapporteerd? CBS en kadaster.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 00:02 schreef Homey het volgende:
[..]
De vraagprijzen zijn maar enkele procenten gedaald idd. Echter je kunt nu flink lager bieden en dan begint de onderhandeling. Hoefde je 5 jaar geleden niet te proberen. De transactieprijzen (die niet gerapporteerd worden) liggen veel lager. Ik ken mensen die nu 20% onder water zitten met hun huis, en 20% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro's.
Ik zou wel eens willen weten wat nu de gemiddelde relatieve afdingpercentage is. Want die bestaat in een kopersmarkt.
Inderdaad, dat is juist het enige wat 'gerapporteerd' wordt. Nog nimmer zo'n onzin gelezen.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 00:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Transactieprijzen worden toch juist wel gerapporteerd? CBS en kadaster.
Oh. Ik ken mensen die 40% boven water zitten met hun huis, en 40% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro's. (meer dan honderdduizend in sommige gevallen ook)quote:Op dinsdag 26 juli 2011 00:02 schreef Homey het volgende:
Ik ken mensen die nu 20% onder water zitten met hun huis, en 20% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro's.
Ik ben al maanden positief gestemd hier, als al het negatieve in de markt zit en er slechts een kleine daling plaatsvindt. (iets meer dan 1% daling op jaarbasis) Daar wordt je toch gewoon vrolijk van en dan gaat ook nog eens de overdrachtsbelasting naar 2 %.quote:Op maandag 25 juli 2011 14:23 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Wel verbazend, de mensen zijn zo negatief en de huizenprijzen zijn slechts enkele procenten gedaald. Wat zal er gebeuren als het vertrouwen verbeterd?
Ik ken mensen die zitten 20% boven het water, en 20% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro`s. Dus er valt geen peil op te trekken, en wat ik zeg is nogal subjectief en gericht op mijn persoonlijke ervaring. Derhalve kan ik dat dus totaal niet gebruiken als een landelijk gemiddelde.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 00:02 schreef Homey het volgende:
[..]
De vraagprijzen zijn maar enkele procenten gedaald idd. Echter je kunt nu flink lager bieden en dan begint de onderhandeling. Hoefde je 5 jaar geleden niet te proberen. De transactieprijzen (die niet gerapporteerd worden) liggen veel lager. Ik ken mensen die nu 20% onder water zitten met hun huis, en 20% is echt heel fors. Praat je over tienduizenden euro's.
Ik zou wel eens willen weten wat nu de gemiddelde relatieve afdingpercentage is. Want die bestaat in een kopersmarkt.
Correct. Of huizen die uitgewoond zijn, waarvan de vrouw in scheiding ligt en op tijd naar een huurwoning dient te gaan. Daar mag ik straks voor gaan onderhandelen, bwhehe.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 09:40 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Feit is wel dat er meer onderhandelingsruimte is, en ik zie ook wel dat er meer een tweedeling is in huizen die op de markt komen: geprijsd om te verkopen, of geprijsd om te eventueel te verkopen
Of je fors lager kunt bieden is vooral afhankelijk van de realiteit van de vraagprijs. Wat dat betreft niks nieuws, imho. Panden die al een paar jaar te koop staan en nog de oorspronkelijke vraagprijs hebben, zit natuurlijk inmiddels wel wat meer rek in.
Het verdiend dus aanbeveling om je te verdiepen in de noodzak tot verkoop, kan je zomaar 20.000 of 30.000 opleveren, iemand die volgend jaar wil verhuizen voor een andere baan ,die heeft geen haast, iemand die een ander huis laat bouwen, die ziet iedere maand de kosten oplopen en gaat hem zitten knijpenquote:Op dinsdag 26 juli 2011 09:42 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Correct. Of huizen die uitgewoond zijn, waarvan de vrouw in scheiding ligt en op tijd naar een huurwoning dient te gaan. Daar mag ik straks voor gaan onderhandelen, bwhehe.
Bron: elsevier.nlquote:ING: Huizenverkoop neemt fors toe
maandag 25 juli 2011 11:01
De verlaging van de overdrachtsbelasting zal dit jaar leiden tot 25.000 extra huizenverkopen. Dat zeggen economen van ING.
Dat schrijft de Volkskrant.
De verlaging van overdrachtsbelasting zal leiden naar veel extra woningverkopen
De onderzoekers baseren zich op hun eigen huizenmarktindex. Direct na de aangekondigde belastingverlaging van 6 naar 2 procent, steeg de index fors.
De belastingverlaging kost het kabinet-Rutte 1,2 miljard euro. Volgens premier Mark Rutte is het vertrouwen in de huizenmarkt afgelopen juni tot een dieptepunt gedaald. Hij stelt dat een herstel van dit vertrouwen essentieel is voor economische groei.
Zoektermen
De onderzoekers doen hun metingen met behulp van zoektermen bij Google. Termen die er op duiden dat mensen een huis willen kopen, zoals 'huis kopen', worden gebruikt om de index te berekenen.
'Kijken leidt vaak tot kopen,' stelt ING-onderzoeker Dimitry Fleimings. 'In het verleden is de index van ING een vrij nauwkeurige voorspeller gebleken van het aantal huizen dat wordt verkocht.'
Makelaren
De toename van woningverkopen is voorlopig niet terug te zien in officiële verkoopcijfers. Het verkoopproces kan maanden in beslag nemen.
Pas wanneer het huis op de naam van de nieuwe eigenaar staat, kan het Centraal Bureau voor de Statistiek een huisovername registreren.
Nieuwbouwmarkt
Eerder waarschuwde ING dat de maatregel een negatief effect heeft op de nieuwbouwmarkt. Omdat op nieuwbouwhuizen nooit overdrachtsbelasting wordt betaald, hebben deze huizen een goede concurrentiepositie op de huizenmarkt. Dat voordeel is nu deels weggenomen door de algemene overdrachtsbelastingverlaging.
Projectontwikkelaars zien de toekomst van de huizenmarkt positief in. Volgens hen zal het belastingvoordeel snel in de prijzen van nieuwbouwhuizen worden verwerkt, en zal het concurrentieverschil worden opgeheven.
Door Iris Dortland
Maar da's toch ook niks nieuws? Is het ooit anders geweest.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 09:54 schreef meth77 het volgende:
[..]
Het verdiend dus aanbeveling om je te verdiepen in de noodzak tot verkoop, kan je zomaar 20.000 of 30.000 opleveren, iemand die volgend jaar wil verhuizen voor een andere baan ,die heeft geen haast, iemand die een ander huis laat bouwen, die ziet iedere maand de kosten oplopen en gaat hem zitten knijpen
Laat staan de scheidingsgevallen die na een jaar nog steeds geen andere toekomst kunnen opbouwen
Het rekken van de aankoop is aan te raden, zie het maar als vissen , langzaam heel langzaam binnenhalen, en dan twee of drie tegelijk zodat je de verschillende reacties kunt zien
Als een een zwarte armagedon doom-and-gloom wc-eend is, is het dan geen wc-eend?quote:Op dinsdag 26 juli 2011 10:09 schreef SemperSenseo het volgende:
Wij van WC-eend...
[..]
Bron: elsevier.nl
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |