Maar dan zijn de varkens waar het hier over gaat, prima te consumeren, toch?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 11:02 schreef erodome het volgende:
Volgens mij is varkensvlees vooral wat slechter voor je door de stresshormonen erin, het is nu eenmaal een intelligent dier dat op nare manier gehouden wordt, dat geeft veel stress bij het dier.
Als ze dan naar de slacht gaan gaan ze voor het eerst heel even het daglicht in om dan een vreemde omgeving in te moeten die niet echt veilig overkomt, wat nog meer stress oplevert.
En schapen, koeien, geiten, kippen, kalkoenen etc hebben dat niet?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 11:02 schreef erodome het volgende:
Volgens mij is varkensvlees vooral wat slechter voor je door de stresshormonen erin, het is nu eenmaal een intelligent dier dat op nare manier gehouden wordt, dat geeft veel stress bij het dier.
Als ze dan naar de slacht gaan gaan ze voor het eerst heel even het daglicht in om dan een vreemde omgeving in te moeten die niet echt veilig overkomt, wat nog meer stress oplevert.
Schapen, koeien, geiten en kippen die halal geslacht worden natuurlijk niet. Toch?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En schapen, koeien, geiten, kippen, kalkoenen etc hebben dat niet?
Jij zei dat kip en rund gezonder zijn, nu zeg je dat dit niet zo is?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 09:34 schreef Gia het volgende:
[..]
Vind ik ook, hoor. Maar sommigen menen dat varkensvlees slecht voor je is omdat het vetter zou zijn dan al het andere vlees. Daarom geef ik aan dat er ook mager tot zelfs zeer mager varkensvlees is. Dit dus voor de mensen die liever mager vlees eten.
Doe mij maar een lekker speklapje. Heerlijk, met uitgebakken zwoerd.
quote:Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.
Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.
Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.
Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.
Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.
Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.
Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.
Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.
Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.
Esotherische poep websitequote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:25 schreef okiokinl het volgende:
zomaar een google linkje:
http://www.centrumhethof.(...)rkensvlees-slecht-is
[..]
Waar zeg ik dat dit niet zo is?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Jij zei dat kip en rund gezonder zijn, nu zeg je dat dit niet zo is?
Van waar je link tussen vet en gezond?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:40 schreef Gia het volgende:
[..]
Waar zeg ik dat dit niet zo is?
Er bestaat zeer mager varkensvlees, zeer mager rundvlees, zeer mager kippevlees, maar zeer mager lamsvlees bestaat niet.
Echter bestaat er wel zeer vet varkensvlees en zijn er van de andere vleessoorten geen zeer vette varianten.
Voor een overzicht:
http://www.uzleuven.be/fi(...)tgehalte%20vlees.pdf
Het enige wat ik zeg is dat als je kiest voor mager of zeer mager varkensvlees dat net zo gezond is als rund of kip.
Groeihormonen worden bij kip en rundvlees ook gebruikt. Denk bij schapen ook.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:25 schreef okiokinl het volgende:
zomaar een google linkje:
http://www.centrumhethof.(...)rkensvlees-slecht-is
[..]
Het gebruik van groeihormonen is in de EU streng verboden.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:42 schreef Gia het volgende:
[..]
Groeihormonen worden bij kip en rundvlees ook gebruikt. Denk bij schapen ook.
Verder is varkensvlees gemiddeld genomen vetter dan de andere vleessoorten, maar als je kiest voor de magere of zeer magere varianten is het net zo gezond.
Heb ik al eerder op geantwoord. Veel mensen denken dat varkensvlees altijd vet is, dus ongezond. Daarom geef ik aan, voor de mensen die zo denken, dat er ook zeer mager varkensvlees is.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:42 schreef Gia het volgende:
[..]
Groeihormonen worden bij kip en rundvlees ook gebruikt. Denk bij schapen ook.
Verder is varkensvlees gemiddeld genomen vetter dan de andere vleessoorten, maar als je kiest voor de magere of zeer magere varianten is het net zo gezond.
Door rood rijden ook.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Het gebruik van groeihormonen is in de EU streng verboden.
Maar waarom haal je dan telkens Vet en Ongezond bij elkaar?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:45 schreef Gia het volgende:
[..]
Heb ik al eerder op geantwoord. Veel mensen denken dat varkensvlees altijd vet is, dus ongezond. Daarom geef ik aan, voor de mensen die zo denken, dat er ook zeer mager varkensvlees is.
Vet is inderdaad niet per se ongezond, alleen teveel vet wel.
Maar breng dat de gezondheidsfreaks die vet mijden maar eens aan hun verstand.
Jawel, andere diersoorten hebben dat ook, zeker bij kippen zal dit fiks opgaan aangezien die echt ranzig behandeld worden.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En schapen, koeien, geiten, kippen, kalkoenen etc hebben dat niet?
En dan eet je een baguette met ardennerham en besluit toch maar door te gaan met varkensvlees eten.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 06:54 schreef speknek het volgende:
Ik wil eigenlijk geen varkensvlees meer eten (het is ook minder goed voor je natuurlijk), maar ik zit op het moment in een overwegend moslimland, en wat hier door moet gaan voor worst of pepperoni is wel heel schraal...
Bacterien in het vlees? Vertel.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 16:07 schreef speknek het volgende:
Volgens mij is het probleem van varkensvlees meer dat varkens alleseters zijn en er veel meer bacterien in het vlees zit. Dat dat impliciet de reden is voor het verbod in het jodendom en de islam, mensen werden er vaak ziek van, dus moet het vast niet gods bedoeling zijn geweest. Maar even geen wikipedia bij de hand.
Ik kan geen enkele reden waarom je rauw vlees zou willen eten maar inderdaad.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 16:19 schreef speknek het volgende:
afgezien van de haas zijn er toch maar heel weinig stukjes van een varken die je rauw kunt eten, in tegenstelling tot een rund?
En hoe zit dat met kip en lam?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 16:19 schreef speknek het volgende:
afgezien van de haas zijn er toch maar heel weinig stukjes van een varken die je rauw kunt eten, in tegenstelling tot een rund?
Ik eet ook rauw varkensgehakt, mett noemen ze dat hier, heerlijkquote:Op vrijdag 15 juli 2011 16:19 schreef speknek het volgende:
afgezien van de haas zijn er toch maar heel weinig stukjes van een varken die je rauw kunt eten, in tegenstelling tot een rund?
Ah. En ik maar denken dat je daar dood van gaatquote:Op vrijdag 15 juli 2011 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik eet ook rauw varkensgehakt, mett noemen ze dat hier, heerlijk
Ook rundvlees eet ik rauw, tartaar of dun gesneden of als rode steakquote:Op vrijdag 15 juli 2011 17:35 schreef Gia het volgende:
[..]
En hoe zit dat met kip en lam?
Trouwens, rund kun je alleen rauw eten als het heel, heel vers is.
Nee hoorquote:Op vrijdag 15 juli 2011 17:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ah. En ik maar denken dat je daar dood van gaat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |