Qwea | maandag 11 juli 2011 @ 11:25 |
Ik wil a.s zondag T-bone steak op de BBQ mikken ![]() Iemand van jullie die een simpele doch lekkere marinade weet? Gelieve niet heul pittig... want dan heb ik de rest van de avond een haat liefde verhouding met mijn toilet ![]() ![]() | |
HugoBaas | maandag 11 juli 2011 @ 11:36 |
2 eetlepels gesmolten boter 1 fijngehakte teen knoflook 4 druppels tabasco 1 theelepel mierikswortel 1 theelepel azijn 1/2 theelepel worcestershire saus Je kan de tabasco en de mierikswortel ook iets minder doen zodat hij minder pittig is. Later meer toevoegen kan altijd natuurlijk. | |
SicSicSics | maandag 11 juli 2011 @ 11:46 |
Een beetje zout en peper, misschien een klein beetje knoflook, maar meer heeft een goede T-Bone echt niet nodig! ![]() | |
golfer | maandag 11 juli 2011 @ 12:23 |
Misschien dat je hier wel een idee kunt vinden? BBQ Topic 2010/2011 #3 | |
Red_85 | maandag 11 juli 2011 @ 14:09 |
Waarom wil je het vlees verpesten? T-Bone is zo goed dat het geen marinade nodig heeft, wat een heerlijk stuk vlees is dat zeg. Op entrecote en tournedos moet je ook geen marinade doen, op T-bone dus ook niet. Peper-zout en grillen maar. Zoek anders op youtube naar wat filmpjes waar ze alles over T-bone uitleggen. Barbeque pit boys hebben wel goed spul. Ontzettend over de top amerikaans maar wel goede recepten. Het enige wat ik me kan voorstellen is dit: Wel afspoelen daarna. Azijn breekt namelijk structuren en verbindingen af wat het vlees nog malser maakt. | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 14:55 |
Wat Red85 zegt, WTF momentje, waarom zou je een T-Bone marineren? Vind je steak niet lekker ofzo? Gewoon peper en zout er op, goed op kamertemperatuur laten komen en kort grillen en genieten van een pond rood vlees. | |
Qwea | maandag 11 juli 2011 @ 17:16 |
Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt ![]() Peper en zout, check! | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 17:33 |
Minstens een uur voor het grillen uit de koelkast halen en op temp laten komen. Er op letten dat de bbq niet te heet is. De steak is medium als hij aanvoeld als de muis van je hand. Niet te vaak omdraaien tijdens het grillen, en er niet met een vork in prikken. | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 17:33 |
Edit | |
Redcoon | maandag 11 juli 2011 @ 17:44 |
En maar 1 keer omdraaien, he! ![]() Qua tijden kan ik je niet veel helpen, want ik weet niet hoe dik je steak is, maar sowieso nooit langer dan 10 minuten per kant. Of je moet van well done houden. Na het het flippen van de steak de nieuwe kant ca. 2 min korter dan de eerste kant grillen. Ohja, en je kolen mogen flink "teringheet" zijn vlak voordat je ze erop legt, na het erop leggen de luchtschuifjes wel wat dichter zetten. [ Bericht 6% gewijzigd door Redcoon op 11-07-2011 18:19:14 ] | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 18:06 |
Liever niet, dan verkool je alleen de buitenkant. | |
Redcoon | maandag 11 juli 2011 @ 18:17 |
Je mag ze heus wel even flink heet wapperen vlak voordat je ze erop legt en daarna de luchtschuifjes wat dichter zetten. Zal m'n post ffkes aanpassen. | |
Qwea | maandag 11 juli 2011 @ 18:19 |
Check. Vork wist ik idd. Nou, zal mij benieuwen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 18:21 |
Waar heb je de T-Bones vandaan? Zijn ze diepgevroren of vacuum in plastic? | |
Qwea | maandag 11 juli 2011 @ 18:27 |
Slagert. Niet gevroren, vacuum in de plastic ![]() Is dat azijn nog een goed idee? En moet ik dan gewoon een theelepel azijn er over smeren? En hoelang moet het dan blijven zitten? | |
Pietverdriet | maandag 11 juli 2011 @ 18:43 |
Mooi, kan ie nog een weekje besterven Heb nog nooit azijn gebruikt op het rundvlees, behalve bij suervleesch/sauerbraten, maar dat is eigenlijk met paardenvlees. | |
Qwea | maandag 11 juli 2011 @ 18:59 |
Is het handig hem in de vriezer te gooien? | |
Erosjuhhh | dinsdag 12 juli 2011 @ 00:15 |
nee, gewoon in de koeling houden. Rund kun je gerust, mits gekoeld, onbewerkt en vacuüm verpakt, 2 weken bewaren. Hoe langer je het bewaard, de lekkerder het wordt, besterven noemen ze dat | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 00:43 |
Nee, juist niet, lekker een weekje laten rijpen, dat kan prima in vacuum. Reden dat rundvlees vaak taai is, is omdat het niet goed gerijpt is. | |
FigureBirdStars | dinsdag 12 juli 2011 @ 11:38 |
Ik las dat ze bij de Lidl deze week ook T-bone steaks verkopen, zal dat wat zijn? | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 14:09 |
Het zit niet echt vacuum vacuum zeg maar. Netzoals vlees, in een bakje onder beschermde atmosfeer ![]() Maar no vriezer dus ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 14:39 |
Lees op hun site dat ze rond de 340 gram per stuk zijn, dat is erg dun voor een T-Bone. Verder is het amerikaans vlees, wat zeker geen negatief is. | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 15:11 |
Ik zoek ook nog een lekkere salade voor bij de steak en spareribs ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 15:39 |
Koolsla? | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:14 |
![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:15 |
Weet je hoe je dat maakt? | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:18 |
![]() ![]() | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:36 |
moet ik trouwens het rooster nog invetten bij de BBQ -> t-bone? | |
popolon | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:44 |
Hangt ervan af. Als het supermarktvlees is zou ik het niet eens aanraken. | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:46 |
Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is? | |
#ANONIEM | dinsdag 12 juli 2011 @ 16:47 |
Een marinade op een T-bone steak, hoe ordinair. | |
popolon | dinsdag 12 juli 2011 @ 17:05 |
Ik weet dat ik geen vlees hoef dat bewerkt is met koolstofmonoxide, ammonium en andere chemicalien. Nog maar te zwijgen over de hormonen, fout veevoer en te kleine stallen. | |
Weird- | dinsdag 12 juli 2011 @ 17:31 |
Het vlees van de Lidl is vaak opvallend goed. Minstens even goed als een aantal keurslagers hier in de buurt.Of dat aan de Lidl of de keurslagers ligt laat ik in het midden | |
popolon | dinsdag 12 juli 2011 @ 17:36 |
Maar goed, beetje zout en peper, that's it. Zelf eet ik vaak bij steak (Porterhouse is m'n favoriet, zijn wat dikker) een hele maiskolf: Beetje boter erop, 10 minuten op grill/bbq en oh zo lekker.![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2011 @ 17:39 |
Heerlijk idd, ik kook ze altijd even voor. | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 18:25 |
Jaja, heb je de rest van het topic ook gelezen? ![]() |