FOK!forum / Culinesse à gogo / T-bone steak marinade
Qweamaandag 11 juli 2011 @ 11:25
Ik wil a.s zondag T-bone steak op de BBQ mikken :) Ik heb 2 steaks gehaald.. maar nu moet ik nog een marinade.

Iemand van jullie die een simpele doch lekkere marinade weet? Gelieve niet heul pittig... want dan heb ik de rest van de avond een haat liefde verhouding met mijn toilet :')

:)
HugoBaasmaandag 11 juli 2011 @ 11:36
2 eetlepels gesmolten boter
1 fijngehakte teen knoflook
4 druppels tabasco
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel azijn
1/2 theelepel worcestershire saus

Je kan de tabasco en de mierikswortel ook iets minder doen zodat hij minder pittig is. Later meer toevoegen kan altijd natuurlijk.
SicSicSicsmaandag 11 juli 2011 @ 11:46
Een beetje zout en peper, misschien een klein beetje knoflook, maar meer heeft een goede T-Bone echt niet nodig! O+
golfermaandag 11 juli 2011 @ 12:23
Misschien dat je hier wel een idee kunt vinden?

BBQ Topic 2010/2011 #3
Red_85maandag 11 juli 2011 @ 14:09
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 11:25 schreef Qwea het volgende:
Ik wil a.s zondag T-bone steak op de BBQ mikken :) Ik heb 2 steaks gehaald.. maar nu moet ik nog een marinade.

Iemand van jullie die een simpele doch lekkere marinade weet? Gelieve niet heul pittig... want dan heb ik de rest van de avond een haat liefde verhouding met mijn toilet :')

:)
Waarom wil je het vlees verpesten?

T-Bone is zo goed dat het geen marinade nodig heeft, wat een heerlijk stuk vlees is dat zeg. Op entrecote en tournedos moet je ook geen marinade doen, op T-bone dus ook niet.

Peper-zout en grillen maar.

Zoek anders op youtube naar wat filmpjes waar ze alles over T-bone uitleggen. Barbeque pit boys hebben wel goed spul. Ontzettend over de top amerikaans maar wel goede recepten.

Het enige wat ik me kan voorstellen is dit:

quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 11:36 schreef HugoBaas het volgende:

1 theelepel azijn
Wel afspoelen daarna.
Azijn breekt namelijk structuren en verbindingen af wat het vlees nog malser maakt.
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 14:55
Wat Red85 zegt, WTF momentje, waarom zou je een T-Bone marineren? Vind je steak niet lekker ofzo? Gewoon peper en zout er op, goed op kamertemperatuur laten komen en kort grillen en genieten van een pond rood vlees.
Qweamaandag 11 juli 2011 @ 17:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 14:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Waarom wil je het vlees verpesten?

T-Bone is zo goed dat het geen marinade nodig heeft, wat een heerlijk stuk vlees is dat zeg. Op entrecote en tournedos moet je ook geen marinade doen, op T-bone dus ook niet.

Peper-zout en grillen maar.

Zoek anders op youtube naar wat filmpjes waar ze alles over T-bone uitleggen. Barbeque pit boys hebben wel goed spul. Ontzettend over de top amerikaans maar wel goede recepten.

Het enige wat ik me kan voorstellen is dit:

[..]

Wel afspoelen daarna.
Azijn breekt namelijk structuren en verbindingen af wat het vlees nog malser maakt.
Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 17:33
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
Minstens een uur voor het grillen uit de koelkast halen en op temp laten komen. Er op letten dat de bbq niet te heet is. De steak is medium als hij aanvoeld als de muis van je hand. Niet te vaak omdraaien tijdens het grillen, en er niet met een vork in prikken.
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 17:33
Edit
Redcoonmaandag 11 juli 2011 @ 17:44
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
En maar 1 keer omdraaien, he! ;)

Qua tijden kan ik je niet veel helpen, want ik weet niet hoe dik je steak is, maar sowieso nooit langer dan 10 minuten per kant. Of je moet van well done houden.

Na het het flippen van de steak de nieuwe kant ca. 2 min korter dan de eerste kant grillen.

Ohja, en je kolen mogen flink "teringheet" zijn vlak voordat je ze erop legt, na het erop leggen de luchtschuifjes wel wat dichter zetten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Redcoon op 11-07-2011 18:19:14 ]
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 18:06
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:44 schreef Redcoon het volgende:


Ohja, en je kolen mogen flink "teringheet" zijn. :P
Liever niet, dan verkool je alleen de buitenkant.
Redcoonmaandag 11 juli 2011 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever niet, dan verkool je alleen de buitenkant.
Je mag ze heus wel even flink heet wapperen vlak voordat je ze erop legt en daarna de luchtschuifjes wat dichter zetten. Zal m'n post ffkes aanpassen.
Qweamaandag 11 juli 2011 @ 18:19
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Minstens een uur voor het grillen uit de koelkast halen en op temp laten komen. Er op letten dat de bbq niet te heet is. De steak is medium als hij aanvoeld als de muis van je hand. Niet te vaak omdraaien tijdens het grillen, en er niet met een vork in prikken.
Check. Vork wist ik idd.

Nou, zal mij benieuwen :9
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 18:21
Waar heb je de T-Bones vandaan?
Zijn ze diepgevroren of vacuum in plastic?
Qweamaandag 11 juli 2011 @ 18:27
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar heb je de T-Bones vandaan?
Zijn ze diepgevroren of vacuum in plastic?
Slagert. Niet gevroren, vacuum in de plastic :)

Is dat azijn nog een goed idee? En moet ik dan gewoon een theelepel azijn er over smeren? En hoelang moet het dan blijven zitten?
Pietverdrietmaandag 11 juli 2011 @ 18:43
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:27 schreef Qwea het volgende:

[..]

Slagert. Niet gevroren, vacuum in de plastic :)
Mooi, kan ie nog een weekje besterven
quote:
Is dat azijn nog een goed idee? En moet ik dan gewoon een theelepel azijn er over smeren? En hoelang moet het dan blijven zitten?
Heb nog nooit azijn gebruikt op het rundvlees, behalve bij suervleesch/sauerbraten, maar dat is eigenlijk met paardenvlees.
Qweamaandag 11 juli 2011 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi, kan ie nog een weekje besterven

[..]

Heb nog nooit azijn gebruikt op het rundvlees, behalve bij suervleesch/sauerbraten, maar dat is eigenlijk met paardenvlees.
Is het handig hem in de vriezer te gooien?
Erosjuhhhdinsdag 12 juli 2011 @ 00:15
nee, gewoon in de koeling houden.
Rund kun je gerust, mits gekoeld, onbewerkt en vacuüm verpakt, 2 weken bewaren.
Hoe langer je het bewaard, de lekkerder het wordt, besterven noemen ze dat
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 00:43
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:59 schreef Qwea het volgende:

[..]

Is het handig hem in de vriezer te gooien?
Nee, juist niet, lekker een weekje laten rijpen, dat kan prima in vacuum. Reden dat rundvlees vaak taai is, is omdat het niet goed gerijpt is.
FigureBirdStarsdinsdag 12 juli 2011 @ 11:38
Ik las dat ze bij de Lidl deze week ook T-bone steaks verkopen, zal dat wat zijn?
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 14:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 00:15 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee, gewoon in de koeling houden.
Rund kun je gerust, mits gekoeld, onbewerkt en vacuüm verpakt, 2 weken bewaren.
Hoe langer je het bewaard, de lekkerder het wordt, besterven noemen ze dat
Het zit niet echt vacuum vacuum zeg maar. Netzoals vlees, in een bakje onder beschermde atmosfeer :)
Maar no vriezer dus ^O^
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 14:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 11:38 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik las dat ze bij de Lidl deze week ook T-bone steaks verkopen, zal dat wat zijn?
Lees op hun site dat ze rond de 340 gram per stuk zijn, dat is erg dun voor een T-Bone. Verder is het amerikaans vlees, wat zeker geen negatief is.
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 15:11
Ik zoek ook nog een lekkere salade voor bij de steak en spareribs O-)
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 15:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 15:11 schreef Qwea het volgende:
Ik zoek ook nog een lekkere salade voor bij de steak en spareribs O-)
Koolsla?
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 16:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koolsla?
^O^
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 16:15
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:14 schreef Qwea het volgende:

[..]

^O^
Weet je hoe je dat maakt?
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 16:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weet je hoe je dat maakt?
:Y Heb al ff snel lopen zoeken online. Zie er wel wat dingen tussen staan die me lekker lijken :Y
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 16:36
moet ik trouwens het rooster nog invetten bij de BBQ -> t-bone?
popolondinsdag 12 juli 2011 @ 16:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lees op hun site dat ze rond de 340 gram per stuk zijn, dat is erg dun voor een T-Bone. Verder is het amerikaans vlees, wat zeker geen negatief is.
Hangt ervan af. Als het supermarktvlees is zou ik het niet eens aanraken.
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 16:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Hangt ervan af. Als het supermarktvlees is zou ik het niet eens aanraken.
Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
#ANONIEMdinsdag 12 juli 2011 @ 16:47
Een marinade op een T-bone steak, hoe ordinair.
popolondinsdag 12 juli 2011 @ 17:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
Ik weet dat ik geen vlees hoef dat bewerkt is met koolstofmonoxide, ammonium en andere chemicalien. Nog maar te zwijgen over de hormonen, fout veevoer en te kleine stallen.
Weird-dinsdag 12 juli 2011 @ 17:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
Het vlees van de Lidl is vaak opvallend goed. Minstens even goed als een aantal keurslagers hier in de buurt.Of dat aan de Lidl of de keurslagers ligt laat ik in het midden
popolondinsdag 12 juli 2011 @ 17:36
Maar goed, beetje zout en peper, that's it. Zelf eet ik vaak bij steak (Porterhouse is m'n favoriet, zijn wat dikker) een hele maiskolf: Beetje boter erop, 10 minuten op grill/bbq en oh zo lekker.

69011_f260.jpg
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 17:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 17:36 schreef popolon het volgende:
Maar goed, beetje zout en peper, that's it. Zelf eet ik vaak bij steak een hele maiskolf: Beetje boter erop, 10 minuten op grill/bbq en oh zo lekker.

[ afbeelding ]
Heerlijk idd, ik kook ze altijd even voor.
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 18:25
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:47 schreef Scorpie het volgende:
Een marinade op een T-bone steak, hoe ordinair.
Jaja, heb je de rest van het topic ook gelezen? :') Nee zeg maar.