quote:Op maandag 25 juli 2011 19:55 schreef Cat22 het volgende:
Wat wel grappig was: mijn collega's kijken elke keer weer vol verbazing wat er uit mijn bentobox komt, dus ook deze keer. Onder het bovenste dekseltje van mijn bento zitten de chopsticks maar die gebruik ik zelden, nu zat ik ook te smullen met mijn prikkertjes.
Collega: 'maar dan moet je ook die stokjes gebruiken anders is het niet écht.![]()
'
Ik: *pakt chopsticks* 'Oké' en eet verder.![]()
Collega: ''
ik heb vorige week een camera van mn ma gekregen, alleen het ding zuipt batterijen, kwam ik toen dus achterquote:Op maandag 25 juli 2011 18:51 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Geen tijd voor één klikje? Ik snap dat nooit zo goed.Ik leg de camera al op het aanrecht, vul de bento, KLIK en ik ga verder met mijn ochtendroutine. Plaatsen komt dan later wel.
Camera+ batterijen apart klaarleggen dus.quote:Op maandag 25 juli 2011 20:35 schreef quickstepster het volgende:
[..]
ik heb vorige week een camera van mn ma gekregen, alleen het ding zuipt batterijen, kwam ik toen dus achterals ik ze 4 dagen in t toestel laat zitten, issie leeg. dat was dus gisterochtend. en hij moet minimaal een half uur laden voor hij dan weer aan gaat :S
ik wasd laatst bij de ikea, en daar zag ik van die siliconen ijsblokvormen, in visjesvormquote:Op maandag 25 juli 2011 19:15 schreef Cat22 het volgende:
[..]
![]()
Was een testje (maar met 1 zo'n pakje maak ik 8 bakjes dus dat is teveel). Hij is minder helder en iets minder vast van samenstelling maar verder gaat dat eigenlijk prima. Ik heb er nu ook onigiri in liggen, ik had teveel rijst gekookt. Ben benieuwd hoe dat eruit komt.
Die sushi azijn maakt trouwens zo'n verschil zeg!
Zoiets is ook heel leuk ja.quote:Op maandag 25 juli 2011 22:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik wasd laatst bij de ikea, en daar zag ik van die siliconen ijsblokvormen, in visjesvorm
is dat niet perfect voor jou om jellytjes te maken?
Leuk!quote:Op zaterdag 30 juli 2011 16:49 schreef zaailand het volgende:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80133039
Was net bij Ikea (leuk op zaterdag) en heb de blauwe DRÖMMAR uitsteekvormpjes gekochtde kleinste zijn ook erg geschikt voor de bento!
5,95 voor 13 stuks in ronde trommel
Die heb ik ook.quote:Op zondag 31 juli 2011 11:45 schreef Inu het volgende:
Mijn spulletjes zijn binnenDe elastiek past perfect en de kleine past weer perfect om dat onigiri-bakje heen (wat natuurlijk ook niet normaal sluit
).
Ik heb bij de Action ook nog even een klein vergietje (15 cm) gekocht om de rijst makkelijker mee te wassen
[ afbeelding ]
98 cent!
Die van jou is ook leuk. Met allerlei handige flesjes en zo erbij. Maar een flesjesdoosje heb ik al en zo'n saladedoosje is heel fijn zo in de zomer (als het ooit warm wordtquote:Op zaterdag 30 juli 2011 19:20 schreef zaailand het volgende:
Dat is echt een leuk doosje Cat!!
Een echte BagelBentoBox
Ik heb deze (jouwe is leuker) en die is idd ook echt handig voor salade en nog iets!
http://www.jbox.com/product/BENTO244
Ik had het nog niet uitgeprobeerdquote:Op zondag 31 juli 2011 12:09 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Die heb ik ook.Maar zijn de gaatjes niet te groot voor de rijst?
Voor volgende week is er mooi weer voorspeldquote:Maar een flesjesdoosje heb ik al en zo'n saladedoosje is heel fijn zo in de zomer (als het ooit warm wordt)
Ziet er lekker uitquote:Op maandag 1 augustus 2011 21:00 schreef Cat22 het volgende:
Ik blijf mijn bento's gewoon posten![]()
[ afbeelding ]
Ik hoop het wel, want vorige week gekocht.quote:Op maandag 1 augustus 2011 21:22 schreef soapie het volgende:
Handig????
[ afbeelding ]
¤1,69 bij action.....
bij de wibra voor 69 cent 4 van die dingen, 2 ronde en 2 vierkante... Slasaus- en brintaproof, maar ik doe ervoor de zekerheid wel een zakje omheen....quote:Op maandag 1 augustus 2011 21:22 schreef soapie het volgende:
Handig????
[ afbeelding ]
¤1,69 bij action.....
Beetje late reactie, maar de toko in mijn woonplaats heeft bijna geen Japanse spulletjes (de laatste keer dat ik er was in ieder geval niet), dus ik vond het wel handig. Maar ik zal het onthouden, want de smaak is natuurlijk ook erg belangrijk!quote:Op vrijdag 15 juli 2011 15:15 schreef Kreupel het volgende:
Bedoel het niet vervelend, maar ik kocht het voorheen ook weleens bij de supermarkt (AH vooral), maar nu ik de prijzen van sushirijst bij de toko heb gezien, en de nori-vellen van de toko heb geproefd, doe ik dat echt niet meer!
Lokale toko's hebben vaak nauwelijks japanse spullen, die zijn echt indisch georiënteerd. Ik ga één keer in de zoveel tijd naar de grote stad, naar een échte toko.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:49 schreef Yachiru het volgende:
Ooh, maar als het Japans is denk ik niet dat de toko hier het heeft, die is meer Indisch. Maar ik ga er binnenkort toch even kijken, wie weet hebben ze het assortiment uitgebreid
Ik vind jelly trouwens op zich wel lekker genoeg om het toch te eten hoorDat deed ik in Engeland ook. En in veel snoepjes zit ook gelatine, die eet ik ook gewoon (ja, ik ben een beetje raar
het is meer het idee en ik kan het dan maar niet van me afzetten..)
Maar toen ik dus las dat je het bij de toko haalde, dacht ik ineens aan agar. Daar had ik weleens over gehoord maar ook ooit eens ergens gelezen dat je van agar niet echt heel goede jelly kunt maken, dus toen dacht ik, als jij het er wel voor gebruikt dan heb ik een goed alternatief!
Maar goed, ik ga gewoon eens kijken bij de toko, en anders misschien eens rondkijken op internet of ik die merken die jij noemt kan vinden!
Thanks voor alle info!Jelly!
Dat is de jelly die nu in mijn bento's zit. Lekkah! Nog 2 cupjes en dan mag ik weer nieuwe maken.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 23:01 schreef tombolafan het volgende:
Ik heb ananasjelly van Robertson, maar nog niet gemaakt
Ik heb nu een paar bento boekjes gekocht... en blijft toch mijn eigen receptjes in elkaar flatsen.quote:In dat action-lunchboekje staat trouwens een recept voor compoterondjes met agar
Dat heb ik ook hoorquote:Op donderdag 4 augustus 2011 11:06 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb nu een paar bento boekjes gekocht... en blijft toch mijn eigen receptjes in elkaar flatsen.Kookboeken zijn niet echt mijn ding blijkbaar. Maar ik denk dat ik zondag wel dat omeletje in een rolletje ga maken, en weer dubbelgedopte sojaboontjes.
Die sesamzaadjes zijn ook super lekker, ze hebben een kerriesmaakjequote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:27 schreef Yachiru het volgende:
Oeh, ik hoop dat ze zulk poeder bij 'mijn' toko ook hebben! Thanks!Hoe heet het? Is het toevallig agar ofzo? Want dat ken ik wel! Ik hoop dat het agar is, want ik wil eigenlijk liever iets plantaardigs
Ik vind waar gelatine van gemaakt is toch een beetje een vies idee. In Engeland verkopen ze allerlei smaken jelly in kleine potjes bij de supermarkt, toen ik daar was, was ik er echt aan verslaafd, ondanks ingrediënt iehl
Ow en euhm, doe je er zelf een kleurtje bij, of is het poeder al gekleurd?
Marijke, je bento ziet er heel leuk uit, zowel de buitenkant als de vulling! Ik vind sesamzaadjes er altijd zo gezellig uitzien!
Zaterdag weer eens naar de toko, eens kijken of ik dat ook kan vindenquote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:33 schreef Cat22 het volgende:
Het zijn kant en klare pakjes. Kleurtje en smaak zit er al in. Helaas (voor jou) wel gelatine, agar based heb ik er niet gezien. Je kunt er ook kant en klare potjes jelly kopen.
De merken poeder die ik nu heb: Parade en Robertsons (met een hoop japanse tekst erbij). Er zijn diverse smaakjes: aardbei, citroen, ananas, kers etc.
Hoe heet dat boekje ook alweer? Vanmiddag eens speuren bij de Actionquote:Op woensdag 3 augustus 2011 23:01 schreef tombolafan het volgende:
Ik heb ananasjelly van Robertson, maar nog niet gemaakt
In dat action-lunchboekje staat trouwens een recept voor compoterondjes met agar
Bij de amazing oriantel hebben ze ook zakjes agar agar in kleurtjes!quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:27 schreef Yachiru het volgende:
Oeh, ik hoop dat ze zulk poeder bij 'mijn' toko ook hebben! Thanks!Hoe heet het? Is het toevallig agar ofzo? Want dat ken ik wel! Ik hoop dat het agar is, want ik wil eigenlijk liever iets plantaardigs
Helemaal vergetenquote:
Dat ziet er vet lekker uitquote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:38 schreef Cat22 het volgende:
[ afbeelding ]
Omdat ik moest overwerken nog een pakje crackertjes erbij, die kleine bakjes kruidenboter zijn briljant.
Geen idee hoe groot hij precies is. Een gemiddelde damesmaat geloof ik. Maar aan de foto's te zien is de jouwe inderdaad kleiner.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:32 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Dat ziet er vet lekker uitJouw bento lijkt trouwens groter dan de mijne, hoeveel inhoud heeft die van jou qua ml? En die komkommer heb je gesneden met zo'n groente vormpje? Dat ziet er namelijk meteen een stuk gezelliger uit
Ja, die van jou ziet er net iets ruimer uitquote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:33 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Geen idee hoe groot hij precies is. Een gemiddelde damesmaat geloof ik. Maar aan de foto's te zien is de jouwe inderdaad kleiner.
De komkommer is met een groentesteker gedaan ja, ik heb vier soorten bloemetjes en het eet een stuk gezelliger.
Ja, met zo'n zakje kan ik 2 keer etenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:41 schreef Cat22 het volgende:
Furikake is ontzettend lekker.Ik ga nog wel zoeken naar kleine bakjes om het in te doen, de potjes die ik nu heb zijn eigenlijk te groot voor gebruik bij één bento. En met zo'n zakje houd ik volgens mij altijd restjes over die ik zonde vind om weg te gooien.
Ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:36 schreef douche-eendje het volgende:
Cat, jouw bento
Morgen zit ik waarschijnlijk alleen te lunchen () dus heb maar even wat fijns in mn bakje gemikt.
[ afbeelding ]
Wraps met eiersalade/sla en kaas/sla, wat groenvoer en fruit. Let niet op de rare formaten, mn komkommer en mandarijn wijken nogal af van het "normale" formaat.
Ik maak meestal dan voor een paar dagen vooruit en bewaar het in de koelkast. Maar ik denk dat ik ga invriezen en dan gewoon bevroren in de bento doe, is het ontdooit als ik ga eten. De ingevroren sushi van de Lidl kon ik ook altijd op die manier eten, dus ik gok het eropquote:Op vrijdag 5 augustus 2011 09:57 schreef Kreupel het volgende:
Ik ben er achter dat ik toch maar een extra bakje mee moet nemen... een bento volgepropt is lang niet genoeg voor de hele dag!
Hoe doen jullie dat met voorgekookte rijst? Heb porties in de vriezer, en die moet ik dan 's morgens opwarmen en weer af laten koelen. (aldus 'just bento')
Meer mensen die dit doen? Ik vraag me echt af hoe je dat red 's morgens, ik heb als ik mazzel heb 3 kwartier tijd en no way dat die rijst dan volledig is afgekoeld...
Ik heb voor het eerst onigiri uit de diepvries meegenomen. Niet vooraf opgewarmd maar laten ontdooien in de bento en het smaakte vrijwel hetzelfde. Het enige was dat hij minder goed plakte, dus als je zo'n ding niet in één hap naar binnen werkt ligt de rijst overal.quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 12:49 schreef Kreupel het volgende:
Ingevroren rijst moet eerst weer opgewarmd worden, anders is het niet te eten (droog en vies)vandaar mijn probleem...
Helaas was het boekje in Groningen al uitverkochtquote:
De meeste mensen hebben ze via ebay gekocht.. Ik had er laatst ook eindelijk 1 in de winkel gevonden maar die was meer dan 40 euro. Allemaal leuk en aardig maar ik raak nog weleens iets kwijt :p dan vind ik het echt zonde van het geld!!quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 13:42 schreef Danaîdes het volgende:
Ben zojuist naar de toko geweest hier en gekeken voor een bentobox... Maar jeetje.. wel duur hoor... Die meneer vroeg 32.50 ervoor..
Mag ik vragen waar jullie ze gekocht hebben?
Mijn vriend draait namelijk 1 week per maand nachtdienst en ik wil hem wat anders meegeven dat alleen saaie bammetjes ;D
Thanks alvast
JBox of deze Duitse site, rekent dacht ik niet zoveel verzendkosten.quote:De meeste mensen hebben ze via ebay gekocht.. Ik had er laatst ook eindelijk 1 in de winkel gevonden maar die was meer dan 40 euro. Allemaal leuk en aardig maar ik raak nog weleens iets kwijt :p dan vind ik het echt zonde van het geld!!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |