quote:Op maandag 4 juli 2011 15:54 schreef MissHobje het volgende:
[..]
nou ik kan niet zonder hoor met minder wel, merk dat ik dan na een tijdje echt toe ben aan een lekker prakkie met gekookte aardappel.
je wel he? ik zat er ook ineens aan te denken zonde om het weg te doen, en volgens mij ook prima in te vriezen, ga ik zo nog even regelen.quote:
Zal vast wel weer komen van de winter ofzo met stoofpottijd . De laatste weken totaal geen trek in aardappels.quote:Op maandag 4 juli 2011 15:54 schreef MissHobje het volgende:
[..]
nou ik kan niet zonder hoor met minder wel, merk dat ik dan na een tijdje echt toe ben aan een lekker prakkie met gekookte aardappel.
ja maar het wordt wel gauw dik dus na invriezen denk dat je het nog een beetje moet verdunnen met wat water of bouillon. ik lust zelfs de ragout vanuit een unoxblikjequote:Op maandag 4 juli 2011 15:56 schreef MissHobje het volgende:
[..]
je wel he? ik zat er ook ineens aan te denken zonde om het weg te doen, en volgens mij ook prima in te vriezen, ga ik zo nog even regelen.
(eerst stofzuigen en douchen )
naast jouw biefstuk van laatst lag toch echt een aardappeltjequote:Op maandag 4 juli 2011 15:57 schreef borisz het volgende:
[..]
Zal vast wel weer komen van de winter ofzo met stoofpottijd . De laatste weken totaal geen trek in aardappels.
Juist makkelijk denk ik.... kwestie van wennen en aanlerenquote:Op maandag 4 juli 2011 15:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
of een gebakken aardappeltje
maar ik zit nog niet zonder.. tot nu toe nog min 3x per week krijg ik gekookte aardappels. als ik op mezelf woon zal dat 'moeilijk' worden, voor 1 pers aardappels koken. gaat ws drastisch verminderen
Ohja dat is waar . Maar verder geen aardappel gegeten .quote:Op maandag 4 juli 2011 15:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
naast jouw biefstuk van laatst lag toch echt een aardappeltje
vlees kan ik best invriezen of als het er 2 zijn in de koelkast bewaren en 2 dagen eten. maar aardappels in water in de koelkast heb ik nog niet van gehoord, thanksquote:Op maandag 4 juli 2011 15:58 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Juist makkelijk denk ik.... kwestie van wennen en aanleren
Als je aardappels schilt, meteen voor 3 porties doen... kun je makkelijk een dag of 5 in de koelkast in het water bewaren. Handig, en wat teveel gekookt is, volgende dag gebakken variant van maken
Verder wat verse groentes, evt wat diepvries en wat potjes, zo ook met vlees en vis, en je kunt elke dag met weinig tijd een heerlijke verse hap maken.
ah dus het ligt niet aan mij maar aan mn linkshandigheid? appel gaat nog wel maar bij een peer schillen hou ik de helft over /pipoquote:Op maandag 4 juli 2011 16:08 schreef borisz het volgende:
Ik heb een speciaal linkshandig mesje om aardappelen te schillen . Met een normale aardappelschilmesje blijft er niks over .
Niet zo lang, denk in max. 2 weken en ze lopen uit ondertussen.quote:Op maandag 4 juli 2011 16:13 schreef FutureFairytale het volgende:
hoelang kun je aardappels met schil bewaren? Bij de boer verkopen ze per 10 kg..
Of gewoon van die reeds geschilde krieltjes ik ben lui jaquote:Op maandag 4 juli 2011 16:22 schreef AnneX het volgende:
[..]
Niet zo lang, denk in max. 2 weken en ze lopen uit ondertussen.
In ieder geval bij ah kun je 1 / 1,5 kg zakken kopen.
Nee joh En anders gewoon voor 2x koken. Ene avond gekookt, andere avond beetje opbakken En je hebt bij bijv. AH gewoon nette verpakkingen van voorgeschilde aardappelen.quote:Op maandag 4 juli 2011 15:56 schreef FutureFairytale het volgende:
voor 1 pers aardappels koken. gaat ws drastisch verminderen
Bij mij liggen ze wel eens twee maanden...quote:Op maandag 4 juli 2011 16:22 schreef AnneX het volgende:
[..]
Niet zo lang, denk in max. 2 weken en ze lopen uit ondertussen.
In ieder geval bij ah kun je 1 / 1,5 kg zakken kopen.
wel wat langer...quote:Op maandag 4 juli 2011 16:22 schreef AnneX het volgende:
[..]
Niet zo lang, denk in max. 2 weken en ze lopen uit ondertussen.
In ieder geval bij ah kun je 1 / 1,5 kg zakken kopen.
Tja, eerlijk gezegd. lioggen ze er wél alleen zien ze er niet meer uit.quote:Op maandag 4 juli 2011 16:40 schreef freecell het volgende:
[..]
Bij mij liggen ze wel eens twee maanden...
kun je die weer afgesloten na gebruik nog een paar dagen gebruiken?quote:Op maandag 4 juli 2011 16:36 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Of gewoon van die reeds geschilde krieltjes ik ben lui ja
quote:Op maandag 4 juli 2011 16:49 schreef AnneX het volgende:
[..]
Tja, eerlijk gezegd. lioggen ze er wél alleen zien ze er niet meer uit.
Uitgelopen en verrimpeld en slof. Of geldt dat laatste alleen voor pinda´s.
OK.quote:Op maandag 4 juli 2011 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
2 weken trouwens
rauwe pinda's zijn 6 maanden houdbaar, geroosterde pinda's 4 maanden
Nee. Verpakking zegt max 1 dag. Daarom ook gewoon zo'n heel bakje koken en dan de volgende dag weer ff bakken of zo. Een bakje is 350 gr.quote:Op maandag 4 juli 2011 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
kun je die weer afgesloten na gebruik nog een paar dagen gebruiken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |