RoW_0 | woensdag 29 juni 2011 @ 22:47 |
Ik dus wel hé, Ik geniet er echt van wanneer mijn tong, mijn maag gewoonweg in de fik staan. Als ik me helemaal kapot zweet en in mijn hoofd helemaal lichtjes voel. Ja, ik krijg er echt een kick van. Het is pijnlijk - maar aan de andere kant is het ook wel weer lekker. http://www.break.com/index/ceo-eats-worlds-hottest-pepper-2077195 Deze meneer heeft gewoonweg 15 minuten pijn met de heetste pepper ooit. Alhoewel ik zeker geïnteresseerd ben om 'm keer op te eten ![]() Zijn er meerdere mensen die zijn soep helemaal volstouwen met sambal, de gifgroene pepers afzoekt en die lekker in de nacht kei en kei hard moeten schijten vanwege the spicyness? Meld maar! | |
L-ascorbinezuur | woensdag 29 juni 2011 @ 22:50 |
http://hubpages.com/hub/Capsaicin--Endorphins Ik hou er (soms) ook wel van. ![]() | |
RoW_0 | woensdag 29 juni 2011 @ 22:52 |
En kijk eens wat ik vind! http://www.lifemojo.com/l(...)ttig-eten-9682300/nl We zijn gezonder ook nog. Ik zie een cult opkomen. ![]() | |
loonytik | woensdag 29 juni 2011 @ 22:55 |
![]() Hell yeah! met naga pepers en goed peper extract gemaakt. Het heeft nog smaak in vergeleken met sommige andere extract sauzen... | |
THeeF | woensdag 29 juni 2011 @ 22:57 |
Daar heb ik sinds begin dit jaar ook last van sinds ik gestopt ben met roken. Kan mij niet pittig genoeg, en het is eigenlijk gewoon een verslaving. | |
Id_do_her | woensdag 29 juni 2011 @ 23:00 |
Als het te erg gaat worden is er altijd nog melk. | |
Markster | woensdag 29 juni 2011 @ 23:00 |
Nee, dankje. Ik hou al niet eens van heel pittig eten. | |
TwenteFC | woensdag 29 juni 2011 @ 23:12 |
Wel van pittige vrouwen met een pittig kapsel? ontopic: ![]() | |
BELASTING | woensdag 29 juni 2011 @ 23:21 |
Heerlijk om zo af en toe eens flink pittig te eten. Helaas blijft het bij af en toe, want mijn maag kan er niet echt goed tegen.. ![]() | |
Markster | woensdag 29 juni 2011 @ 23:21 |
Ook dat niet ![]() | |
Spouwerranger | woensdag 29 juni 2011 @ 23:24 |
Dat heb ik ook. ![]() ![]() | |
Erasmo | woensdag 29 juni 2011 @ 23:24 |
Nope ik wil het eten nog kunnen proeven. | |
Resistor | woensdag 29 juni 2011 @ 23:25 |
Ik heb 1x een madame jeanette genomen. Kwartiertje gekke bekken getrokken, en toen nog 1 genomen ![]() Maar inderdaad: het is verslavend. | |
bas-beest | woensdag 29 juni 2011 @ 23:32 |
Dat dus... Ik vind pittig eten wel lekker. Ik gooi ook sambal in de soep e.d., maar er zijn grenzen. Dat filmpje uit de OP is wel geinig trouwens. ![]() | |
Azreal | woensdag 29 juni 2011 @ 23:35 |
Ik heb ooit sambal gemaakt met madame jeanette's erin. Die was helaas een beetje flauw. Ik denk dat het optimum daarvan zo rond de 4 pepers op 100g sambal (gokje, ik weet dat het nog geen half glas vol was, en dat was geen groot glas). De 2 adjuma's in de courgetteschotel daarentegen waren wel overkill. In principe kan ik nog wel heter hebben, maar er zat gewoon geen smaak meer aan... | |
Sam-x | woensdag 29 juni 2011 @ 23:39 |
Ik kan er niet tegen, zelfs de lichtere sambal is al te veel! | |
TwenteFC | woensdag 29 juni 2011 @ 23:44 |
![]() | |
Azreal | woensdag 29 juni 2011 @ 23:45 |
Van zo'n figuur hebben we bij mij thuis dus geleerd sambal te maken ![]() | |
bas-beest | donderdag 30 juni 2011 @ 00:37 |
Wat ik trouwens niet lekker vind, niet vanwege de pittigheid, maar vanwege de smaak is de Harissa die je in de supermarkt kan krijgen (geen idee of daar ook verschillende varianten van zijn). | |
golfer | donderdag 30 juni 2011 @ 01:06 |
Als het je alleen gaat om de kick van pittig eten ben je verkeerd bezig. Smaak en pittigheid in voedsel heeft een functie en voegt iets toe aan een gerecht. Alleen pittig of scherp heeft geen enkele functie in eten. | |
simmu | donderdag 30 juni 2011 @ 13:39 |
ik vind het zoooo lekker ![]() helaas de rest van mijn gezin niet ![]() simmu's kip met pepers: 2 kipfiletjes in blokjes 10 kleine rode pepertjes in stukjes 10 kleine groene pepertjes in stukjes 10 spaanse pepers in stukjes 1 flinke ui in stukjes 2 tenen knoflook in stukjes 1 rode paprika in stukjes 2 eetlepels maizena ketjap naar smaak maizena aanmaken met 2 eetlepels water en de kipblokjes ervoor roeren. de ui en knoflook even wokken. kip erbij, als de kip wit is de groenten erbij. afblussen met kethap naar smaak (ik vind veel lekker). lekker met notenrijst ![]() | |
simmu | donderdag 30 juni 2011 @ 13:40 |
ook lekker trouwens; sambal eerst bakken met een paar lepeltjes stroop ![]() | |
LintuxCx | donderdag 30 juni 2011 @ 13:43 |
![]() ![]() | |
Axia | donderdag 30 juni 2011 @ 13:44 |
![]() Helaas kan mijn man dat niet aan, dus kan ik niet altijd met peper koken. | |
LintuxCx | donderdag 30 juni 2011 @ 13:47 |
Beter lees je trouwens het origineel dan deze slechte computervertaling: http://www.lifemojo.com/l(...)ttig-eten-9682300/en | |
MaximusTG | donderdag 30 juni 2011 @ 14:02 |
Had laatst bij vrienden in de tuin gebbqt, zij hebben wat peperplantjes, beetje gekke pepers wel, maat zoete puntpaprika, maar dat zijn het niet. Ze hadden al gezegd dat zij ze veel te heet vonden, dus ik was wel benieuwd. Eentje eraf gehaald, puntje afgesneden en opgegeten. Ik proef dus totaal geen pittigheid. Nog een stukje vruchtvlees. Weer niks. Dus ik neem vervolgens een grote hap (inclusief zaden en zaadlijsten). Man wat heet ![]() | |
golfer | donderdag 30 juni 2011 @ 14:38 |
Het pikantste deel zijn de zaadlijsten, de witte randen waaraan de zaden vastzitten. | |
MaximusTG | donderdag 30 juni 2011 @ 14:46 |
Ja, duh, dat wist ik wel, maar dat je helemaal niks proeft bij het vruchtvlees? Als ik een stok spaanse peper eet, zonder zaad of zaadlijst is dat ook heet.. | |
RobinOok | donderdag 30 juni 2011 @ 14:55 |
Ik vind zweet-op-je-voorhoofd-pittig best lekker, maar alleen bij gerechten waarbij dat ook de bedoeling is. En dat is voornamelijk Thais. Indisch soms ook wel een beetje, maar dat is toch weer anders heet, warmer heet. Ligt gewoon aan de peper natuurlijk, die rawits zijn gemener scherp dan lomboks. Hoe dan ook, best lekker, maar een kick zoals TS beschrijft krijg ik er niet van. En mensen die overal maar chilisaus op gooien vind ik stom. | |
RobinOok | donderdag 30 juni 2011 @ 14:57 |
Nog nooit van gehoord. Was het niet gewoon een langzame peper? Dat ie pas laat begon te werken? | |
MaximusTG | donderdag 30 juni 2011 @ 14:58 |
Nee, was echt heel gek. Echt ook een best groot stuk vruchtvlees op van de onderkant, goed op gekauwd. Even gewacht, maar helemaal niks. Paprika-achtig. Maar toen die bovenkant.. Poe, ik had pas bij het tweede biertje pas weer gevoel op mn tong. | |
Knoflook | donderdag 30 juni 2011 @ 15:00 |
Ultra Death Sauce. Die gebruiken wij altijd bij de bbq. Is import uit deutschland. 1 klein duppeltje en je bent al de lul. Haha ik zei lul | |
RobinOok | donderdag 30 juni 2011 @ 15:00 |
Ik heb soms recepten waar bijvoorbeeld 10 chilipepers in moeten. Ik proef ook altijd eerst het puntje en bepaal dan hoeveel ik erin doe. Als ik rawits heb doe ik er vaak iets minder in. Zou leuke verrassing worden als ik die pepers van jou zou gebruiken. ![]() | |
MaximusTG | donderdag 30 juni 2011 @ 15:01 |
Haha ![]() ![]() | |
Panda72 | donderdag 30 juni 2011 @ 15:04 |
Dat recept ziet er lekker uit. Ik houd van pittig eten. Het liefst zo pittig mogelijk dat de vlammen eruit slaan heerlijk. Dez heb ik bijvoorbeeld standaard in huis(lekker bij friet en oosterse snacks) Moet niks hebben van zoete chilisaus. ![]() Ook lekker ![]() Of de extra extra pittige sambal van de plaatselijke toko ![]() | |
Panda72 | donderdag 30 juni 2011 @ 15:06 |
Rawits ![]() | |
loonytik | donderdag 30 juni 2011 @ 15:45 |
gedroogde naga pepers in tequila(of andere sterke drank) laten trekken is ook erg leuk ![]() ![]() | |
bas-beest | donderdag 30 juni 2011 @ 18:39 |
Dat is van vroeger, om te verdoezelen dat het vlees soms van niet al te beste kwaliteit was. En om eetlust op te wekken. | |
RobinOok | donderdag 30 juni 2011 @ 19:12 |
Sjesus, is dat xenofobe broodje aap nou nog de wereld niet uit? ![]() | |
bas-beest | donderdag 30 juni 2011 @ 19:45 |
Dat het een broodje aap is, ontken ik niet, maar wat is daar xenofoob aan? | |
Karina | donderdag 30 juni 2011 @ 19:47 |
Ik houd wel van pittig eten, maar je moet nog wel het eten proeven en niet alleen nog maar die hete zooi die je hele mond verlamt. | |
RobinOok | donderdag 30 juni 2011 @ 21:02 |
Niet echt Hollands he, chilipeper door je eten. | |
Thorical | donderdag 30 juni 2011 @ 21:46 |
Ik hou best wel van pittig maar er zijn grenzen. | |
stavromulabeta | donderdag 30 juni 2011 @ 23:12 |
Mwah, ik hou er niet zo van als ik de hele nacht klaarwakker lig omdat ik te pittig gegeten heb... Maar door de capsaïcine in de peper komt er endorfine in het lichaam vrij, wat een euforisch gevoel veroorzaakt, misschien ben je daaraan verslaafd. Pepers zijn trouwens wel stukken goedkoper dan cocaïne en ook nog eens legaal. Dat scheelt dus weer. | |
stefanhaan | zondag 3 juli 2011 @ 21:25 |
Fuck yeah jack daniels + Sambal + Worcester saus + gehakt = win | |
MixedEmotions | zondag 3 juli 2011 @ 21:26 |
Mijn favoriet:![]() | |
stefanhaan | zondag 3 juli 2011 @ 21:30 |
![]() | |
RoW_0 | zondag 3 juli 2011 @ 21:41 |
Is dat echt spicy? Wat is trouwens the hottest shit wat je kunt krijgen hier in nederland? | |
simmu | zondag 3 juli 2011 @ 22:03 |
ligt eraaan waar je woont. ik hier ben allang blij spaanse pepers te kunnen krijgen ![]() als ik een madamme jeanette wil, moet ik daar vrij moeilijk voor doen. | |
MixedEmotions | zondag 3 juli 2011 @ 22:49 |
Piri-piri kan behoorlijk spicy zijn hoor ![]() | |
Trashcanman | zondag 10 juli 2011 @ 21:11 |
Jalapenos zijn fucking koning. Ik heb ooit eens een salade met madame jeanettes er in gemaakt. Dat is voor mij denk ik wel de bovengrens qua pittig. | |
loonytik | zondag 10 juli 2011 @ 21:21 |
Jalapenos is gewoon paprika! ![]() piri-piri kan van 50.000-125.000 scoville gaan dus kan wel redelijk pittig zijn. Habanero peper kan zon 100.000-350.000 scoville zijn ter vergelijking,... | |
Trashcanman | zondag 10 juli 2011 @ 21:27 |
Jalapenos zijn idd wel mild maar wel fucking lekker, sorry dat ik niet 100% ontopic was | |
ddx | zondag 10 juli 2011 @ 23:20 |
Dit zijn ook lekkere (hete) sauzen : http://www.mamaafricas.com/products.html | |
Resistor | zondag 10 juli 2011 @ 23:38 |
Ik heb 1x boodschappen bij de Jumbo in Kortenhoef gedaan, die hadden toen madame jeanettes, hier in Spakenburg bij de Jumbo heb ik ze alleen bij de opening gezien, samen met nog een heel assortiment exotische dingen, maar helaas is dat er niet meer. | |
DeltaCephei | maandag 11 juli 2011 @ 14:44 |
Ik vind het wel lekker, maar krijg er snel maag en buikpijn van. Ik heb eens een paar gedroogde rawits gekookt en op mijn pizza gedaan OMGFIRE.holy maagpijn! | |
Daywalk3r | maandag 11 juli 2011 @ 14:50 |
Ik heb nu sambal van de Supercoop met madamme jeanette peper. Qua smaak is hij niet zo lekker als sambal oelek maar hij is wel lekker pittig. Vandaag had ik iets teveel op mijn broodje pindakaas waardoor ik tranen in de ogen kreeg tijdens het eten. Toch ook wel weer lekker dan ![]() Ik zoek nog wat scherpers maar woon in een dorp in het oosten dus echt iets buitenlands zit hier niet. | |
Qwea | dinsdag 12 juli 2011 @ 15:24 |
Ergens is het best lekker... maar aangezien mijn darmen ivm crohn het niet tof vinden (ik ging verdomme van de thai al aan de race) eet ik het nooit ![]() | |
PeterPastoor | zondag 24 juli 2011 @ 11:57 |
Ik en mijn vriendin houden ook wel van pittig eten. We hebben sinds kort Aruba Heat in huis. De pittigste is echt lekker. Mijn neus ging lopen en begon ook te zweten. Heerlijk ![]() |