FOK!forum / Culinesse à gogo / Mensen die een kick krijgen van INTENS pittig voedsel?
RoW_0woensdag 29 juni 2011 @ 22:47
Ik dus wel hé,

Ik geniet er echt van wanneer mijn tong, mijn maag gewoonweg in de fik staan. Als ik me helemaal kapot zweet en in mijn hoofd helemaal lichtjes voel. Ja, ik krijg er echt een kick van. Het is pijnlijk - maar aan de andere kant is het ook wel weer lekker.

http://www.break.com/index/ceo-eats-worlds-hottest-pepper-2077195
Deze meneer heeft gewoonweg 15 minuten pijn met de heetste pepper ooit. Alhoewel ik zeker geïnteresseerd ben om 'm keer op te eten :D

Zijn er meerdere mensen die zijn soep helemaal volstouwen met sambal, de gifgroene pepers afzoekt en die lekker in de nacht kei en kei hard moeten schijten vanwege the spicyness?

Meld maar!
L-ascorbinezuurwoensdag 29 juni 2011 @ 22:50
http://hubpages.com/hub/Capsaicin--Endorphins

Ik hou er (soms) ook wel van. :D
RoW_0woensdag 29 juni 2011 @ 22:52
En kijk eens wat ik vind!

http://www.lifemojo.com/l(...)ttig-eten-9682300/nl

We zijn gezonder ook nog. Ik zie een cult opkomen. :D
loonytikwoensdag 29 juni 2011 @ 22:55
dragonsblood-2011.jpg
Hell yeah! met naga pepers en goed peper extract gemaakt. Het heeft nog smaak in vergeleken met sommige andere extract sauzen...
THeeFwoensdag 29 juni 2011 @ 22:57
Daar heb ik sinds begin dit jaar ook last van sinds ik gestopt ben met roken.
Kan mij niet pittig genoeg, en het is eigenlijk gewoon een verslaving.
Id_do_herwoensdag 29 juni 2011 @ 23:00
Als het te erg gaat worden is er altijd nog melk.
Marksterwoensdag 29 juni 2011 @ 23:00
Nee, dankje. Ik hou al niet eens van heel pittig eten.
TwenteFCwoensdag 29 juni 2011 @ 23:12
quote:
4s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:00 schreef Markster het volgende:
Nee, dankje. Ik hou al niet eens van heel pittig eten.
Wel van pittige vrouwen met een pittig kapsel?

ontopic:

:D Ik vind het af en toe ook wel relaxed om iets te eten waarbij je van te voren weet dat je over 10 minuten onder de kraan hangt. Hoeft van mij alleen niet elke dag.
BELASTINGwoensdag 29 juni 2011 @ 23:21
Heerlijk om zo af en toe eens flink pittig te eten. Helaas blijft het bij af en toe, want mijn maag kan er niet echt goed tegen.. ;(
Marksterwoensdag 29 juni 2011 @ 23:21
quote:
19s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:12 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Wel van pittige vrouwen met een pittig kapsel?

Ook dat niet :N
Spouwerrangerwoensdag 29 juni 2011 @ 23:24
Dat heb ik ook. :D Afgelopen zomer in Azie een koude noedelsalade gegeten die zo ontzettend heet was. 3 happen kunnen nemen, het zweet liep al over m'n voorhoofd en m'n tong was 2 dagen erna nog fucked up. Ik heb de rest maar laten staan :')
Erasmowoensdag 29 juni 2011 @ 23:24
Nope ik wil het eten nog kunnen proeven.
Resistorwoensdag 29 juni 2011 @ 23:25
Ik heb 1x een madame jeanette genomen. Kwartiertje gekke bekken getrokken, en toen nog 1 genomen :X

Maar inderdaad: het is verslavend.
bas-beestwoensdag 29 juni 2011 @ 23:32
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:24 schreef Erasmo het volgende:
Nope ik wil het eten nog kunnen proeven.
Dat dus...

Ik vind pittig eten wel lekker. Ik gooi ook sambal in de soep e.d., maar er zijn grenzen.

Dat filmpje uit de OP is wel geinig trouwens. :)
Azrealwoensdag 29 juni 2011 @ 23:35
Ik heb ooit sambal gemaakt met madame jeanette's erin. Die was helaas een beetje flauw. Ik denk dat het optimum daarvan zo rond de 4 pepers op 100g sambal (gokje, ik weet dat het nog geen half glas vol was, en dat was geen groot glas).

De 2 adjuma's in de courgetteschotel daarentegen waren wel overkill. In principe kan ik nog wel heter hebben, maar er zat gewoon geen smaak meer aan...
Sam-xwoensdag 29 juni 2011 @ 23:39
Ik kan er niet tegen, zelfs de lichtere sambal is al te veel!
TwenteFCwoensdag 29 juni 2011 @ 23:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:39 schreef Sam-x het volgende:
Ik kan er niet tegen, zelfs de lichtere sambal is al te veel!
:9 Ik ken ze die gewoon een potje sambal pakken en voor de tv zo'n hele pot leeg lepelen.. is voor iedereen verschillend maar je kan het ook aanleren.
Azrealwoensdag 29 juni 2011 @ 23:45
quote:
19s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:44 schreef TwenteFC het volgende:
:9 Ik ken ze die gewoon een potje sambal pakken en voor de tv zo'n hele pot leeg lepelen.. is voor iedereen verschillend maar je kan het ook aanleren.
Van zo'n figuur hebben we bij mij thuis dus geleerd sambal te maken :D.
bas-beestdonderdag 30 juni 2011 @ 00:37
Wat ik trouwens niet lekker vind, niet vanwege de pittigheid, maar vanwege de smaak is de Harissa die je in de supermarkt kan krijgen (geen idee of daar ook verschillende varianten van zijn).
golferdonderdag 30 juni 2011 @ 01:06
Als het je alleen gaat om de kick van pittig eten ben je verkeerd bezig.
Smaak en pittigheid in voedsel heeft een functie en voegt iets toe aan een gerecht.
Alleen pittig of scherp heeft geen enkele functie in eten.
simmudonderdag 30 juni 2011 @ 13:39
ik vind het zoooo lekker :9
helaas de rest van mijn gezin niet ;(

simmu's kip met pepers:

2 kipfiletjes in blokjes
10 kleine rode pepertjes in stukjes
10 kleine groene pepertjes in stukjes
10 spaanse pepers in stukjes
1 flinke ui in stukjes
2 tenen knoflook in stukjes
1 rode paprika in stukjes
2 eetlepels maizena
ketjap naar smaak

maizena aanmaken met 2 eetlepels water en de kipblokjes ervoor roeren. de ui en knoflook even wokken. kip erbij, als de kip wit is de groenten erbij. afblussen met kethap naar smaak (ik vind veel lekker). lekker met notenrijst

:Y)
simmudonderdag 30 juni 2011 @ 13:40
ook lekker trouwens; sambal eerst bakken met een paar lepeltjes stroop :)
LintuxCxdonderdag 30 juni 2011 @ 13:43
*O* Jalapenos *O*
Axiadonderdag 30 juni 2011 @ 13:44
:@ ik pleur overal peper op/in/erbij/ernaast/eromheen
Helaas kan mijn man dat niet aan, dus kan ik niet altijd met peper koken.
LintuxCxdonderdag 30 juni 2011 @ 13:47
quote:
Beter lees je trouwens het origineel dan deze slechte computervertaling: http://www.lifemojo.com/l(...)ttig-eten-9682300/en
MaximusTGdonderdag 30 juni 2011 @ 14:02
Had laatst bij vrienden in de tuin gebbqt, zij hebben wat peperplantjes, beetje gekke pepers wel, maat zoete puntpaprika, maar dat zijn het niet. Ze hadden al gezegd dat zij ze veel te heet vonden, dus ik was wel benieuwd. Eentje eraf gehaald, puntje afgesneden en opgegeten. Ik proef dus totaal geen pittigheid. Nog een stukje vruchtvlees. Weer niks. Dus ik neem vervolgens een grote hap (inclusief zaden en zaadlijsten). Man wat heet :+. Echt erg. Maar dus totaal niks in het vruchtvlees. Komt dat vaak voor? Want bij andere pepers is het vruchtvlees toch ook vaak pittig..
golferdonderdag 30 juni 2011 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 14:02 schreef MaximusTG het volgende:
Dus ik neem vervolgens een grote hap (inclusief zaden en zaadlijsten). Man wat heet :+. Echt erg. Maar dus totaal niks in het vruchtvlees. Komt dat vaak voor? Want bij andere pepers is het vruchtvlees toch ook vaak pittig..
Het pikantste deel zijn de zaadlijsten, de witte randen waaraan de zaden vastzitten.
MaximusTGdonderdag 30 juni 2011 @ 14:46
Ja, duh, dat wist ik wel, maar dat je helemaal niks proeft bij het vruchtvlees? Als ik een stok spaanse peper eet, zonder zaad of zaadlijst is dat ook heet..
RobinOokdonderdag 30 juni 2011 @ 14:55
Ik vind zweet-op-je-voorhoofd-pittig best lekker, maar alleen bij gerechten waarbij dat ook de bedoeling is. En dat is voornamelijk Thais. Indisch soms ook wel een beetje, maar dat is toch weer anders heet, warmer heet. Ligt gewoon aan de peper natuurlijk, die rawits zijn gemener scherp dan lomboks. Hoe dan ook, best lekker, maar een kick zoals TS beschrijft krijg ik er niet van.

En mensen die overal maar chilisaus op gooien vind ik stom.
RobinOokdonderdag 30 juni 2011 @ 14:57
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 14:02 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dus totaal niks in het vruchtvlees. Komt dat vaak voor? Want bij andere pepers is het vruchtvlees toch ook vaak pittig..
Nog nooit van gehoord. Was het niet gewoon een langzame peper? Dat ie pas laat begon te werken?
MaximusTGdonderdag 30 juni 2011 @ 14:58
Nee, was echt heel gek. Echt ook een best groot stuk vruchtvlees op van de onderkant, goed op gekauwd. Even gewacht, maar helemaal niks. Paprika-achtig. Maar toen die bovenkant.. Poe, ik had pas bij het tweede biertje pas weer gevoel op mn tong.
Knoflookdonderdag 30 juni 2011 @ 15:00
Ultra Death Sauce. Die gebruiken wij altijd bij de bbq. Is import uit deutschland.
1 klein duppeltje en je bent al de lul.

Haha ik zei lul
RobinOokdonderdag 30 juni 2011 @ 15:00
Ik heb soms recepten waar bijvoorbeeld 10 chilipepers in moeten.
Ik proef ook altijd eerst het puntje en bepaal dan hoeveel ik erin doe.
Als ik rawits heb doe ik er vaak iets minder in.
Zou leuke verrassing worden als ik die pepers van jou zou gebruiken. :+
MaximusTGdonderdag 30 juni 2011 @ 15:01
Haha _O- , ja , een dodelijke verrassing, als je vrolijk je eerste flinke hap neemt ;).
Panda72donderdag 30 juni 2011 @ 15:04
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 13:39 schreef simmu het volgende:
ik vind het zoooo lekker :9
helaas de rest van mijn gezin niet ;(

simmu's kip met pepers:

2 kipfiletjes in blokjes
10 kleine rode pepertjes in stukjes
10 kleine groene pepertjes in stukjes
10 spaanse pepers in stukjes
1 flinke ui in stukjes
2 tenen knoflook in stukjes
1 rode paprika in stukjes
2 eetlepels maizena
ketjap naar smaak

maizena aanmaken met 2 eetlepels water en de kipblokjes ervoor roeren. de ui en knoflook even wokken. kip erbij, als de kip wit is de groenten erbij. afblussen met kethap naar smaak (ik vind veel lekker). lekker met notenrijst

:Y)
Dat recept ziet er lekker uit.

Ik houd van pittig eten. Het liefst zo pittig mogelijk dat de vlammen eruit slaan heerlijk. Dez heb ik bijvoorbeeld standaard in huis(lekker bij friet en oosterse snacks) Moet niks hebben van zoete chilisaus.

3ec193676300c32f_SAUCE.jpg

Ook lekker
848.gif

Of de extra extra pittige sambal van de plaatselijke toko :9~
Panda72donderdag 30 juni 2011 @ 15:06
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 15:00 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb soms recepten waar bijvoorbeeld 10 chilipepers in moeten.
Ik proef ook altijd eerst het puntje en bepaal dan hoeveel ik erin doe.
Als ik rawits heb doe ik er vaak iets minder in.
Zou leuke verrassing worden als ik die pepers van jou zou gebruiken. :+
Rawits :9~
loonytikdonderdag 30 juni 2011 @ 15:45
gedroogde naga pepers in tequila(of andere sterke drank) laten trekken is ook erg leuk :o vooral leuk aan mensen te geven die denken ertegen te kunnen en dan later een paar minuten onder de kraan hangt :D
bas-beestdonderdag 30 juni 2011 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 01:06 schreef golfer het volgende:
Alleen pittig of scherp heeft geen enkele functie in eten.
Dat is van vroeger, om te verdoezelen dat het vlees soms van niet al te beste kwaliteit was. En om eetlust op te wekken.
RobinOokdonderdag 30 juni 2011 @ 19:12
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 18:39 schreef bas-beest het volgende:

[..]

Dat is van vroeger, om te verdoezelen dat het vlees soms van niet al te beste kwaliteit was.
Sjesus, is dat xenofobe broodje aap nou nog de wereld niet uit? :')
bas-beestdonderdag 30 juni 2011 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 19:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sjesus, is dat xenofobe broodje aap nou nog de wereld niet uit? :')
Dat het een broodje aap is, ontken ik niet, maar wat is daar xenofoob aan?
Karinadonderdag 30 juni 2011 @ 19:47
Ik houd wel van pittig eten, maar je moet nog wel het eten proeven en niet alleen nog maar die hete zooi die je hele mond verlamt.
RobinOokdonderdag 30 juni 2011 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 19:45 schreef bas-beest het volgende:

[..]

Dat het een broodje aap is, ontken ik niet, maar wat is daar xenofoob aan?
Niet echt Hollands he, chilipeper door je eten.
Thoricaldonderdag 30 juni 2011 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 23:24 schreef Erasmo het volgende:
Nope ik wil het eten nog kunnen proeven.
Ik hou best wel van pittig maar er zijn grenzen.
stavromulabetadonderdag 30 juni 2011 @ 23:12
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 22:47 schreef RoW_0 het volgende:
Ik dus wel hé,

Ik geniet er echt van wanneer mijn tong, mijn maag gewoonweg in de fik staan. Als ik me helemaal kapot zweet en in mijn hoofd helemaal lichtjes voel. Ja, ik krijg er echt een kick van. Het is pijnlijk - maar aan de andere kant is het ook wel weer lekker.

http://www.break.com/index/ceo-eats-worlds-hottest-pepper-2077195
Deze meneer heeft gewoonweg 15 minuten pijn met de heetste pepper ooit. Alhoewel ik zeker geïnteresseerd ben om 'm keer op te eten :D

Zijn er meerdere mensen die zijn soep helemaal volstouwen met sambal, de gifgroene pepers afzoekt en die lekker in de nacht kei en kei hard moeten schijten vanwege the spicyness?

Meld maar!
Mwah, ik hou er niet zo van als ik de hele nacht klaarwakker lig omdat ik te pittig gegeten heb... Maar door de capsaïcine in de peper komt er endorfine in het lichaam vrij, wat een euforisch gevoel veroorzaakt, misschien ben je daaraan verslaafd. Pepers zijn trouwens wel stukken goedkoper dan cocaïne en ook nog eens legaal. Dat scheelt dus weer.
stefanhaanzondag 3 juli 2011 @ 21:25
Fuck yeah jack daniels + Sambal + Worcester saus + gehakt = win
MixedEmotionszondag 3 juli 2011 @ 21:26
Mijn favoriet:

423737e.jpg
stefanhaanzondag 3 juli 2011 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:26 schreef MixedEmotions het volgende:
Mijn favoriet:

[ afbeelding ]
^O^
RoW_0zondag 3 juli 2011 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:26 schreef MixedEmotions het volgende:
Mijn favoriet:

[ afbeelding ]
Is dat echt spicy?

Wat is trouwens the hottest shit wat je kunt krijgen hier in nederland?
simmuzondag 3 juli 2011 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:41 schreef RoW_0 het volgende:

[..]

Is dat echt spicy?

Wat is trouwens the hottest shit wat je kunt krijgen hier in nederland?
ligt eraaan waar je woont. ik hier ben allang blij spaanse pepers te kunnen krijgen :P
als ik een madamme jeanette wil, moet ik daar vrij moeilijk voor doen.
MixedEmotionszondag 3 juli 2011 @ 22:49
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:41 schreef RoW_0 het volgende:

[..]

Is dat echt spicy?

Piri-piri kan behoorlijk spicy zijn hoor :)
Trashcanmanzondag 10 juli 2011 @ 21:11
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 13:43 schreef LintuxCx het volgende:
*O* Jalapenos *O*
Jalapenos zijn fucking koning.

Ik heb ooit eens een salade met madame jeanettes er in gemaakt. Dat is voor mij denk ik wel de bovengrens qua pittig.
loonytikzondag 10 juli 2011 @ 21:21
Jalapenos is gewoon paprika! :{

piri-piri kan van 50.000-125.000 scoville gaan dus kan wel redelijk pittig zijn.
Habanero peper kan zon 100.000-350.000 scoville zijn ter vergelijking,...
Trashcanmanzondag 10 juli 2011 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 21:21 schreef loonytik het volgende:
Jalapenos is gewoon paprika! :{

piri-piri kan van 50.000-125.000 scoville gaan dus kan wel redelijk pittig zijn.
Habanero peper kan zon 100.000-350.000 scoville zijn ter vergelijking,...
Jalapenos zijn idd wel mild maar wel fucking lekker, sorry dat ik niet 100% ontopic was
ddxzondag 10 juli 2011 @ 23:20
Dit zijn ook lekkere (hete) sauzen :

http://www.mamaafricas.com/products.html
Resistorzondag 10 juli 2011 @ 23:38
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 22:03 schreef simmu het volgende:

[..]

ligt eraaan waar je woont. ik hier ben allang blij spaanse pepers te kunnen krijgen :P
als ik een madamme jeanette wil, moet ik daar vrij moeilijk voor doen.
Ik heb 1x boodschappen bij de Jumbo in Kortenhoef gedaan, die hadden toen madame jeanettes, hier in Spakenburg bij de Jumbo heb ik ze alleen bij de opening gezien, samen met nog een heel assortiment exotische dingen, maar helaas is dat er niet meer.
DeltaCepheimaandag 11 juli 2011 @ 14:44
Ik vind het wel lekker, maar krijg er snel maag en buikpijn van. Ik heb eens een paar gedroogde rawits gekookt en op mijn pizza gedaan OMGFIRE.
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 13:39 schreef simmu het volgende:
ik vind het zoooo lekker :9
helaas de rest van mijn gezin niet ;(

simmu's kip met pepers:

2 kipfiletjes in blokjes
10 kleine rode pepertjes in stukjes
10 kleine groene pepertjes in stukjes
10 spaanse pepers in stukjes
1 flinke ui in stukjes
2 tenen knoflook in stukjes
1 rode paprika in stukjes
2 eetlepels maizena
ketjap naar smaak

maizena aanmaken met 2 eetlepels water en de kipblokjes ervoor roeren. de ui en knoflook even wokken. kip erbij, als de kip wit is de groenten erbij. afblussen met kethap naar smaak (ik vind veel lekker). lekker met notenrijst

:Y)
holy maagpijn!
Daywalk3rmaandag 11 juli 2011 @ 14:50
Ik heb nu sambal van de Supercoop met madamme jeanette peper. Qua smaak is hij niet zo lekker als sambal oelek maar hij is wel lekker pittig. Vandaag had ik iets teveel op mijn broodje pindakaas waardoor ik tranen in de ogen kreeg tijdens het eten. Toch ook wel weer lekker dan *;

Ik zoek nog wat scherpers maar woon in een dorp in het oosten dus echt iets buitenlands zit hier niet.
Qweadinsdag 12 juli 2011 @ 15:24
Ergens is het best lekker... maar aangezien mijn darmen ivm crohn het niet tof vinden (ik ging verdomme van de thai al aan de race) eet ik het nooit :')
PeterPastoorzondag 24 juli 2011 @ 11:57
Ik en mijn vriendin houden ook wel van pittig eten. We hebben sinds kort Aruba Heat in huis. De pittigste is echt lekker. Mijn neus ging lopen en begon ook te zweten. Heerlijk :D