Het is alleen die chemische smaak die het toch minder lekker maakt. Daarnaast schijnt het niet gezond te zijn om nepboter te verhitten. Van de damp kunnen je luchtwegen aangetast worden.quote:Op zondag 26 juni 2011 14:04 schreef Anti-vermoeidheid het volgende:
Koop gewoon van die microwave popcorn!
Gaat daar niet veel meer boter op?quote:Op zondag 26 juni 2011 14:09 schreef galtfactory het volgende:
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert.
Die popcorn lijkt beter, maar is het niet.quote:Op zondag 26 juni 2011 14:09 schreef galtfactory het volgende:
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert.
Hmm ik denk dat ik snap wat je bedoelt linkquote:Op zondag 26 juni 2011 14:20 schreef schommelstoel het volgende:
[..]
Die popcorn lijkt beter, maar is het niet.
Puur van alles en nog wat aan toegevoegd zodat het de gewenste smaak krijgt.
quote:Op zondag 26 juni 2011 15:17 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom pak je niet gewoon een pan met deksel?
Heb ik inderdaad nog nooit geprobeerdquote:
In combinatie met popcorn poppen in een pan werkt dit bij mij primaquote:Op zondag 26 juni 2011 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom geen boter smelten en die over je hete popcorn gieten en er door husselen en daar zout over strooien?
Zo doe ik het ook. Is erg lekker.quote:Op maandag 27 juni 2011 10:59 schreef Flippert het volgende:
Nou gisteravond aan de slag geweest met de koekenpan. Het resultaat was alleen niet heel veel beter als de popcorn die ik uit mijn eigen machine haalde.
De pan was echter wel inspirerend. Als ik boter in mijn popcorn machine deed, verbrande de boter enigszins. Ook niet ideaal. Dus uiteindelijk kreeg ik een ingeving, het poffen en op smaak brengen scheiden. Hier het recept:
1. Popcorn maken in de popcorn machine
2. Pan op het fornuis met een flinke klont boter en wat zout. Vuur niet te hoog zetten anders verbrand de boter.
3. Gepofte popcorn erbij gooien en blijven roeren/husselen totdat de popcorn een mooi gouden laagje heeft gekregen.
Echt precies als in de bios!
Kan inderdaad slechte of ongeschikte popcorn zijn en ook als de popcorn erg oud is. Het verschilt trouwens per AH wat voor popcorn ze verkopen. Die van mij heet: "Popcorn mais valle del sol"quote:Op maandag 27 juni 2011 17:47 schreef LoggedIn het volgende:
wat betekent het als de popcorn heel klein blijft? Dat de AH slechte mais heeft, of ligt het aan de pan/ olie?
Hmm.. Dit is een grote zak "Popcorn Mais No 1", uit Hillegom.. Geen merk vermeld oid. Volgens de verpakking expired het maart 2013. Maar de kwaliteitsindruk is ook niet overweldigend, mss morgen bij een andere AH kijken danquote:Op maandag 27 juni 2011 18:15 schreef Flippert het volgende:
[..]
Kan inderdaad slechte of ongeschikte popcorn zijn en ook als de popcorn erg oud is. Het verschilt trouwens per AH wat voor popcorn ze verkopen. Die van mij heet: "Popcorn mais valle del sol"
offtopic: geniale ondertitel (of hoe dat ook maar mag heten) van die 'dear life'quote:Op zondag 26 juni 2011 17:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In combinatie met popcorn poppen in een pan werkt dit bij mij prima
dat is juist lekkerder met boterquote:Op woensdag 6 juli 2011 00:37 schreef cindy11 het volgende:
Wat een gedoe om een klusje van niets!
Men neme een gewone(liefst oude pan,mocht er iets mis gaan,is dat geen ramp!).
Scheutje zonnebloem olie erin,wat pofmais, en wachten tot het knallen begint.
Na verloop van tijd even schudden zodat de boel onderin niet verbrand en de nog dichte mais ook kan knallen.
Eenmaal klaar zout erover en weer schudden.
Maar zout proef je toch wel? Achteraf is zo lastigquote:Op woensdag 6 juli 2011 14:40 schreef n8n het volgende:
en zout achteraf anders droogt het uit in de pan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |