FOK!forum / Lifestyle / fruitsmoothies + vitamines
Chevalricvrijdag 24 juni 2011 @ 16:22
In het kader van gezonder te gaan leven wil ik bij het ontbijt een vruchtensmoothie (op basis van sinaasappelsap of magere yoghurt) gaan drinken om op die manier aan m'n 2 stuks fruit te komen. Maar om nou elke ochtend fruit te gaan snijden en in de blender te mikken, vind ik wat lastig qua tijdsbesteding.
Nu is mijn vraag, hoe lang kun je zo'n smoothie bewaren voordat het nutteloos wordt? Ik heb altijd begrepen dat de vitamines en andere goede stoffen er na een paar dagen wel uit zijn. En zou je het eventueel kunnen invriezen om het zo langer te bewaren?
OMGWTFBBQSAUCEvrijdag 24 juni 2011 @ 16:27
Eet gewoon die stukken fruit man.
Dauntl3ssvrijdag 24 juni 2011 @ 16:29
Als je nou de avond ervoor het fruit snijdt, het hele boeltje alvast in die blender gooit en dat in de koelkast zet?

Volgende ochtend alleen blenden, en klaar?

Of denk ik nu te simpel?
Chevalricvrijdag 24 juni 2011 @ 16:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 16:29 schreef Dauntl3ss het volgende:
Als je nou de avond ervoor het fruit snijdt, het hele boeltje alvast in die blender gooit en dat in de koelkast zet?

Volgende ochtend alleen blenden, en klaar?

Of denk ik nu te simpel?
Ik hou wel van simpel :D
Ik had dit eigenlijk in 5 minuten bedacht, zonder heel ver na te denken over oplossingen. Ik zat vooral te denken aan eens per week een flinke lading te maken en dat in de koelkast/vriezer te gooien.
Maar goed, dit is dus inderdaad ook een mogelijkheid.
Dauntl3ssvrijdag 24 juni 2011 @ 16:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 16:39 schreef Chevalric het volgende:

[..]

Ik hou wel van simpel :D
Ik had dit eigenlijk in 5 minuten bedacht, zonder heel ver na te denken over oplossingen. Ik zat vooral te denken aan eens per week een flinke lading te maken en dat in de koelkast/vriezer te gooien.
Maar goed, dit is dus inderdaad ook een mogelijkheid.
In de koelkast wordt het er na een week niet lekkerder op (los fruit dan, misschien dat een smoothie het wel overleeft).

Misschien is het fruit invriezen een optie, maar dan kan je net zo goed diepvriesfruit halen, al zal je 't wel moeten laten ontdooien voor het blenden, en ik weet ook niet hoe het zit met de voedingswaarden e.d.
La_Vitavrijdag 24 juni 2011 @ 16:54
Als je geen moeite wil doen, eet dan gewoon een appeltje of banaan :9
Stszaterdag 25 juni 2011 @ 10:31
Zelf mik ik gewoon een hele banaan en wat van dat AH-diepvriesfruit (bevroren!) in de blender. Het kost me ongeveer 5 minuten en ik hoef niets te snijden. Het beperkt de keuze, maar is wel snel en lekker.
ATOMIC_FUUUzaterdag 25 juni 2011 @ 20:05
Dat diepvries fruit is inderdaad ideaal _O_ en ook nog eens lekker.

Verder is er toch genoeg fruit dat je snel schoon hebt gemaakt?
Physicszaterdag 25 juni 2011 @ 22:54
Ik pak meestal een grote hand vol diepvries bosvruchten, een banaan, wat peterselie en dan met water.