Meer: hierquote:Per 1 januari 2013: Wet werken naar vermogen
De onlangs door het kabinet voorgestelde Wet werken naar vermogen (Wwnv) voegt meerdere wettelijke regelingen voor arbeidsongeschikten samen. Dit kan gevolgen hebben voor mensen die nu onder de Wajong vallen.
Het UWV gaat kijken welke mensen, die een Wajong-uitkering hebben, kunnen werken. Als u (gedeeltelijk) kunt werken, krijgt u vanaf 1 januari 2014 een lagere uitkering (70% van het wettelijk minimumloon). U bent immers in staat om via werk een aanvullend inkomen te verdienen. Stroomt u na 1 januari 2012 in de Wajong en kunt u werken, dan zal vanaf 2014 de Wwnv voor u gelden.
Kunt u helemaal niet werken, dan verandert er niets. Let op: de Tweede Kamer moet nog stemmen over deze wet.
Nee, een overheid werkt anders, als de overheid eenmaal iets voor zich heeft da gebeurt dat ook zo, het kan jaren duren voordat de overheid zich beraadt en zich eens achter de oren gaat krabben als de uitgaven (noem:re-integratie projecten) wel zinvol zijn en gewoon niet veelte duur.quote:Op woensdag 15 juni 2011 23:20 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Als de markt er teveel voor zou vragen is er ook geen animo meer. Dan is het niet meer rendabel. De markt weet overal wel een oplossing op te vinden
Om de WA-jong langzaam uit te faseren en voor de huidige wa-jongers elders van inkomens te voorzien.,quote:
De oplossing is juist om die onzinsubsidies af te schaffen naar mijn mening. Mensen worden dan beoordeelt op hun kunnen en niet op wat ze niet kunnenquote:Op woensdag 15 juni 2011 23:26 schreef phpmystyle het volgende:
Laatste bijdrage van mijn kant voor vandaag.
[..]
Nee, een overheid werkt anders, als de overheid eenmaal iets voor zich heeft da gebeurt dat ook zo, het kan jaren duren voordat de overheid zich beraadt en zich eens achter de oren gaat krabben als de uitgaven (noem:re-integratie projecten) wel zinvol zijn en gewoon niet veelte duur.
[..]
Om de WA-jong langzaam uit te faseren en voor de huidige wa-jongers elders van inkomens te voorzien.,
Misschien heb je gelijk dat de overheid niet bij iedereen het hand boven het hoofd kan houden, maar toch vind ik wel dat wij als maatschappelijk middenveld moeten kijken naar een redelijk perspectief voor een aantal van de wa-jongers, en inderdaad, dat moet tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten.quote:Op woensdag 15 juni 2011 23:28 schreef robin007bond het volgende:
[..]
De oplossing is juist om die onzinsubsidies af te schaffen naar mijn mening. Mensen worden dan beoordeelt op hun kunnen en niet op wat ze niet kunnenVoor de rest is er geen remedie.
Dat vind ik zonde. Want de overheid strooit met andermans geld, verkregen door diefstal. Ze weten dus mensen niet goed op waarde te schatten en gokken het één en ander er op los. Je vergeet dat er ook veel particuliere liefdadigheidsinstellingen zijn waar men naar toe zou kunnen als het echt niet anders kan.quote:Op woensdag 15 juni 2011 23:29 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Misschien heb je gelijk dat de overheid niet bij iedereen het hand boven het hoofd kan houden, maar toch vind ik wel dat wij als maatschappelijk middenveld moeten kijken naar een redelijk perspectief voor een aantal van de wa-jongers, en inderdaad, dat moet tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten.
Prachtige uitleg...maar er zitten veel haken en ogen aan.quote:Op woensdag 15 juni 2011 23:13 schreef GSbrder het volgende:
Magnetronkoffie, jouw producten zijn voor 40% made in China, voor 20% made in Germany en dan nog voor een flink deel in andere landen zoals Spanje, Frankrijk en Nigeria. Vrijwel al jouw producten zijn basisgoederen, zoals je zelf ook al aangaf, waar lage accijnzen, lage btw-tarieven en lage heffingen voor gehanteerd worden, want - dat geeft de overheid ook toe - het zijn basisbehoeften.
Als jij een week pasta, chinees, pizza, doner en friet eet, draag je nog geen 10% af, terwijl één keer een porsche kopen nagenoeg 50% belasting betekent. Dat is geld dat in de samenleving terecht komt. Jij consumeert veel, dat doe je met een uitkering die al 50% meer kost dan jij te spenderen hebt door inefficiente ombuigingen maar nog denk je dat jij meer bijdraagt aan de Nederlandse economie dan een miljonair die 52% inkomstenbelasting zal betalen, 30% vermogensbelasting over een fictief rendement van 4% en 60-70% belasting per geconsumeerde liter benzine met zijn racemonster, om over de BPM, gecreeerde werkgelegenheid en importheffingen nog maar te zwijgen?
Zie je werkelijk niet in dat jij, puur economisch, minder bijdraagt aan de Nederlandse samenleving dan een miljonair?
Wie is dandyblue??quote:Op donderdag 16 juni 2011 09:47 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Was een kloon van dandyblue volgens mij.
Even voor de duidelijkheid, ik heb nooit beweerd dat een wajonger geen geld kost. Meer dat de wajonger minder geld kost dan op het eerste gezicht zichtbaar is, daar het geld wat een wajonger uitgeeft weer terug naar de Nederlandse economie gaat, voor een groot deel dan. Weet niet meer wanneer ik voor 't laatst komkommer uit China gegeten heb en naar de Chinees gaan doe ik zo goed als nooit, kost iets van ¤8 en een zakje groente met een stukje vlees is veel goedkoperquote:Op woensdag 15 juni 2011 23:19 schreef GSbrder het volgende:
-knip-
Dat is onwaar, ik heb denk ik voldoende aangegeven waarom dit niet zo is en waarom jij de Nederlandse economie geld kost in plaats van oplevert, dat is niet belerend bedoeld, maar je gaat er ook meteen zo agressief op in en loopt zo te happen op mijn opmerkingen terwijl je zelf de wildste indianenverhalen verspreid, dat het moeilijk is, zoals CG ook al zegt, daar doorheen te kijken.
Je gaat er niet teveel op in, maar je ziet wel als je net wakker bent allerlei haken en ogen? gevolgd door een aantal punten waar je ook niet overal een uitleg bij geeft. Jij snapt niet hoe ie bij de 40% komt DUS is het volgens jou overdreven. Hoe kun je dat nou weten als je niet eens weet wat die 40% is.quote:Op donderdag 16 juni 2011 09:44 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]
Prachtige uitleg...maar er zitten veel haken en ogen aan.
-Ten eerste geen je niet aan hoe je aan je percentages van 40% en 20% komt.
Meer dan de helft van de inkomsten waarover ik netto beschik, verdwijnen in de vaste lasten.
Dit zijn voornamelijk huur, gas+water+licht, ziektekosten (dus verzekeing + eventuele andere uitgaven), eten+drinken, kleding en andere noodzakelijke kosten (zoals reparatie wasmachine/fiets e.d.).
Deze "producten" worden zelden bij een importeur betaald en vloeien derhalve nog minstens 1 keer extra door een Nederlandse hand.
Ik ben benieuwd hoe 40% van deze kosten uiteindelijk naar China verdwijnen. Ik denk dat dit niet het geval zal zijn dus ik denk dat die 40% wat overdreven is.
-Ten tweede geef je niet aan wat je bedoelt met "inefficiente ombuiging", ik ben geen econoom en heb om eerlijk te zijn nog nooit van deze term gehoord.
-Ten slotte geef je heel wat percentages die verder niets afdoen aan het feit dat bij het kopen van een porche in 1 keer een enorm bedrag uit de Nederlandse economie verdwijnt. Bij het kopen van een pak melk zal dit niet, of minder het geval zijn.
Ik ga er niet te veel op in, moet eerst nog even wakker worden.
gooi dan gelijk de hele psychiatry overhoop?quote:Op woensdag 15 juni 2011 23:28 schreef robin007bond het volgende:
[..]
De oplossing is juist om die onzinsubsidies af te schaffen naar mijn mening. Mensen worden dan beoordeelt op hun kunnen en niet op wat ze niet kunnenVoor de rest is er geen remedie.
Op het eerste gezicht lijkt het inderdaad alsof deze kosten direct naar Nederlandse fabrikanten afvloeit. Mijn percentages van 40% en 20% zijn gebaseerd op algemene handelsverhoudingen. China is sterk gegroeid, als je daar cijfers van natrekt krijg je uit het CBS invoerwaarden van 7 - 10%, maar aangezien veel halffabrikaten via en de VS alsnog in Nederland terecht moeten komen.quote:Op donderdag 16 juni 2011 09:44 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]
Prachtige uitleg...maar er zitten veel haken en ogen aan.
-Ten eerste geen je niet aan hoe je aan je percentages van 40% en 20% komt.
Meer dan de helft van de inkomsten waarover ik netto beschik, verdwijnen in de vaste lasten.
Dit zijn voornamelijk huur, gas+water+licht, ziektekosten (dus verzekeing + eventuele andere uitgaven), eten+drinken, kleding en andere noodzakelijke kosten (zoals reparatie wasmachine/fiets e.d.). Deze "producten" worden zelden bij een importeur betaald en vloeien derhalve nog minstens 1 keer extra door een Nederlandse hand.
De prijs van gelijkheid: 50-65 eurocent, vrijwel alle herverdeling gaat in beginsel via de inkomstenbelasting op arbeid. Iemand die dus arbeid produceert en daarvan een deel via belastingen moet afstaan, buigt middels de overheid inkomen om naar jou. Als je dit wilt visualiseren moet je het volgende model voor de inkomstenbelasting hanteren:quote:Ten tweede geef je niet aan wat je bedoelt met "inefficiente ombuiging", ik ben geen econoom en heb om eerlijk te zijn nog nooit van deze term gehoord.
Omdat de economie niet kijkt naar hoeveel geld er in eens zou verdwijnen als iemand het uitgeeft aan een porsche, maar als je dit bedrag zou willen herverdelen, dus naar Wajongers zou willen laten stromen om pakken melk mee te laten kopen, het inefficienter zal zijn.quote:Ten slotte geef je heel wat percentages die verder niets afdoen aan het feit dat bij het kopen van een porche in 1 keer een enorm bedrag uit de Nederlandse economie verdwijnt. Bij het kopen van een pak melk zal dit niet, of minder het geval zijn.
Die 40k is geen pure winst, de overige 60k had net zo goed ook in de Nederlandse economie gepompt kunnen worden.quote:Op donderdag 16 juni 2011 11:34 schreef GSbrder het volgende:
Laten we stellen dat er van de ¤ 100.000,- er ongeveer ¤ 60.000,- naar Zuffenhausen gaat, kan je dit als verlies van de Nederlandse economie zien, of als een winst voor de maatschappij van ¤ 40.000,-. Kopen er 100.000 mensen een pak melk van ¤ 1,- zal er misschien ¤ 20.000,- naar de boer gaan, verminderd met eventuele subsidies waar burgers zelf voor betalen en andere verliezen.
Eens denken, wie kan dat nou beter onderbouwd beredeneren. Iemand in de wajong, die een enorm gekleurde mening heeft. Of iemand die economie studeert. Hm..quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:28 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]
Die 40k is geen pure winst, de overige 60k had net zo goed ook in de Nederlandse economie gepompt kunnen worden.
Als een groepje wajongers 100k uitgeeft bij bijvoorbeeld de groenteboer, gaat een groot deel daarvan naar de tuinbouw, die een groot deel weer naar de electriciteitsbedrijven stuurt. En bij elke stap gaat er weer geld naar de overheid.
Ook het geld dat naar de huur gaat, gaat naar de woningbouw die er vervolgens loon mee betaald...aan Nederlanders. Die reparaties betaald die door Nederlanders uitgevoerd worden.
Bekijk het even zo:
Als je voor ¤1000 euro vuurwerk mag kopen, kan dat. Maar als je alles in 1x wilt afsteken, moet je eerst ¤600 naar het buitenland sturen en houdt dus netto ¤400 aan vuurwerk over. KABOEM!!! pure winst jongeh!!!11
Maar als je voor ¤1000 vuurwerk koopt en het in kleine stukjes af steekt, hoef je niks naar het buitenland te sturen en al zijn de knallen kleiner, op het eind van de dag heb je gewoon meer winst....of knallen, wat je wilt
En om het weer on topic te brijen, de wajonger kost de nederlandse economie dus veel minder dan sommigen doen beweren.Je moet niet vergeten dat een groot deel van de wajongers van nu, 10 jaar geleden nog in de bijstand zaten.
De toegenomen kosten van de wajong zijn dan ook LANG niet zo hoog als door sommigen hier, en in Den Haag, aan ons worden voorgespiegeld.
De 2 belangrijkste verschillen tussen toen en nu is dat een wajonger iets meer kost dan een bijstandstrekker, en dat iemand in de wajong meer kansen krijgt om aan jezelf te werken en dus op langere termijn meer zal produceren zonder dat er roofbouw op mensen gepleegd hoeft te worden (door mensen met psychische aandoeningen van burnout naar burnout te laten werken (letterlijk!!)).
Daar ben ik het mee eens. Echte deskundigen weten vaak ook de drijvende krachten achter het proces in kaart te brengen. En zij hebben er jaren voor gestudeerd.quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:34 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Eens denken, wie kan dat nou beter onderbouwd beredeneren. Iemand in de wajong, die een enorm gekleurde mening heeft. Of iemand die economie studeert. Hm..
quote:
Ja uhm, zo kan ik net zo makkelijk beredeneren dat de mening van iemand in de wajong die volledig is afgekeurd meer telt dat de mening van iemand die nooit in de wajong heeft gezeten.quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:48 schreef schaal_9 het volgende:
Naja, kijk, in jouw ogen 'blijkt hij er niks mee te kunnen'. De praktijk is net iets anders dan een of ander figuur op een forum beweert omdat hem dat net even beter uitkomt. Maar jij hebt nu al vaker laten zien dat jij een vraag stelt, en dan krijg je daar een antwoord op, en dan is jouw reactie daarop dat jij denkt dat het anders, en dat vervolgens als waarheid aanneemt.quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:55 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]
[..]
Ja uhm, zo kan ik net zo makkelijk beredeneren dat de mening van iemand in de wajong die volledig is afgekeurd meer telt dat de mening van iemand die nooit in de wajong heeft gezeten.
Jullie hoeven hem niet in bescherming te nemen of zo, tenzij jullie denken dat hij, ondankt dat hij z'n master doet, toch hulp nodig heeft
Voor iemand die een master doet in economie, vind ik dat hij heel slecht zijn bronnen naleest met z'n "169 miljard kosten de uitkeringen" terwijl notabene in de EERSTE zin iets stond wat duidelijk maakte dat dit niet het geval was.
Sorrie hoor, een titel is leuk en aardig, maar ook nutteloos als je er niks mee blijkt te kunnen.
Voor jullie zelf leren denken jonges, diegene met de in theorie beste heeft niet per definitie altijd gelijk
Ten eerste, ik heb niet gezegd dat HIJ er niks mee kan, ik heb alleen gezegd dat kennis nutteloos is ALS je er niks mee kan.quote:Op donderdag 16 juni 2011 15:04 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Naja, kijk, in jouw ogen 'blijkt hij er niks mee te kunnen'. De praktijk is net iets anders dan een of ander figuur op een forum beweert omdat hem dat net even beter uitkomt. Maar jij hebt nu al vaker laten zien dat jij een vraag stelt, en dan krijg je daar een antwoord op, en dan is jouw reactie daarop dat jij denkt dat het anders, en dat vervolgens als waarheid aanneemt.
Als je het toch allemaal beter weet, waarom stel je die vraag dan aan iemand anders? Kijk, of jij nu graag zegt dat hij er 'niks mee kan' of dat niet zegt, feit blijft nog steeds dat je uiteindelijk veel aan een dergelijke opleiding hebt, jouw mening daarover doet daar niets aan af.
Nu heb ik al meerdere keren een vraag gesteld aan je, en ik krijg er geen antwoord op volgens mij.
Ja, en andere mensen die dingen weten hebben dat ook geleerd. Dat jij dat niet snapt als het aan jou wordt uitgelegd betekent dus niet dat degene die de uitleg geeft 'daar niets mee kan'.quote:Op donderdag 16 juni 2011 15:10 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]
Ten eerste, ik heb niet gezegd dat HIJ er niks mee kan, ik heb alleen gezegd dat kennis nutteloos is ALS je er niks mee kan.
Ten tweede, ik klets niet uit m'n nek of zo, dus dingen die ik weet, weet ik omdat ik die geleerd heb. En dingen leren die onzin zijn, doe ik niet an omdat dat gewoonweg achterlijk is.
"Zomaar" een zegje van iemand voor waar aannemen is iets wat bij een megool hoort en niet bij iemand die voor zichzelf kan nadenken.
En als ik een andere mening ben dan een ander, hoef ik tenminste ook niet te gaan schelden oid, ik kan namelijk ook vertellen waarom ik iets vind.
Dat anderen het vervelend vinden dat ik zo veel weet ben ik wel gewend, maar ik zit daar gewoon niet mee. Ik ga mezelf niet dommer maken alleen maar omdat een ander me niet bijhouden kan.
Zo.
Edit:Ik ga even de deur uit want ik heb nog wat te regelen voor 17u
Ik heb nooit gezegd dit:"Het is echt pertinent onwaar om te zeggen dat de uitgaven van uitkeringsgerechtigden meer bijdragen aan de economie dan die van werkenden".quote:Op donderdag 16 juni 2011 16:30 schreef GSbrder het volgende:
MK, ik wil graag met je ingaan op een inhoudelijke economische discussie, maar ik kan toch echt stellen dat mijn bronnen accuraat zijn en mijn stelling (iemand met een wajong uitkering kost geld door herverdelingseffecten en consumptiegedrag) dichter bij de waarheid ligt dan die van jou (vrijwel alle uitgaven van wajongers gaan terug in de economie). Dan weet je niet welke verliezen er zijn en welke kanalen geld doen wegvloeien. Het is echt pertinent onwaar om te zeggen dat de uitgaven van uitkeringsgerechtigden meer bijdragen aan de economie dan die van werkenden, pm maar voor verdere uitleg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |