De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:32 schreef 7754 het volgende:
Waarom zijn die dingen zo duur dan? In Duitsland worden ze ook gevangen en kosten ze een fractie van wat ze hier kosten.
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:11 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
Omdat Nederlanders zo idioot zijn om gewoon alles te betalen wat men ervoor vraagt. 6 euro per uur om te parkeren? Mjah, vervelend maar het moet maar...(!)
7 euro voor een Mac-menu!? Tja, het is wel een grote beker met water-siroop, aardig wat gefrituurde frietjes, en een lauwe hamburger, dus dat is een mooie prijs...(!),
2 euro voor een rauw visje en wat uitjes? Ach, is lekker toch!? (!)
Je betaalt hier zelfs 50ct om even ergens naar de WC te mogen, of om een mini-bakje saus bij je menu te krijgen...(!)![]()
![]()
Yeah, I know....quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nederlanders klagen daar wel over, maar snappen het idee van stemmen met je Euro/voeten niet. Ze klagen over de prijzen in de horeca, maar gaan er wel heen.
En kijk of de visboer met latex-handschoenen aan werkt.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn vuistregel voor het eten van haring:
1. Koop de haring waar de haring voor je neus wordt schoongemaakt. Als de haring schoongemaakt klaar ligt in grote RVS schalen, loop dan door.
2. Staan er mensen in de rij te wachten op hun haring, is dat positief
3. Proef kritisch, zonder uitjes, nieuwe haring hoort zacht te zijn, vet, van binnen licht roze, niet oud roze.
En dat vermoeden heb ik ook al een tijdjequote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:
De haring die wij eten wordt allemaal in scandinavie gevangen, noorse kust, kattegat.
Heb zwaar het vermoeden dat het allemaal gelul is om de prijs op te drijven.
Liever dat dan ditquote:Op zaterdag 4 juni 2011 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Ja, bah, daar hou ik ook niet van. Eten aanraken met latex handschoenen, brrrr.
Ik gruwel al als ik eraan denk.
quote:Op zaterdag 27 januari 2007 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Helemaal mee eens is!
Ik kwam jaren geleden eens savonds bij AH en wilde een stuk marsepein varken, maar er was niemand achter de brood afdeling. Er kwam een gozer van de slagerij afdeling aangelopen, aan zijn puistenkop krabbend, is er iets? Ik zei, ik wilde marsepein, maar er is niemand. Hij loopt op de balie af, pakt met zijn ongewassen handen het beest (zijn kleding onder vlees en bloedresten van de slagerij) en snijd een stuk af en pleurt het op de weegschaal. Is verbaasd, pak de handleiding en het stuk marsepein van de weegschaal (met diezelfde handen waar hij mee krabte en achter het vlees vandaan kwam) en legt het er weer op, zegt iets van het is 230 gram, anders nog iets?
Ik zette mijn mandje met inkopen voor hem op de balie en verzoek hem deze één voor één in zijn ongewassen reet te steken, en liep weg, om nooit meer deze vestiging van ahold te betreden.
*huiver*
Ugh, ik heb dat met slagroomtruffels gehad bij de plaatselijke bakker. Toen ik haar erop aansprak, was ze nog beledigd ook, want 'zo deed ze het altijd'.quote:
Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt?quote:
Nee, ik heb het gewoon over hygienequote:Op zaterdag 4 juni 2011 21:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je had die marsepein wel aangepakt als ie handschoentjes had aangehad en met handschoenen aan zijn puistenkop had gekrabt?
Dan doet mijn schaafijssurinamer hier op de hoek van de markt het beter. Komt een jochie aanlopen, die zn hand op het blok ijs neerlegt. Met mooi surinaams accent zegt hij "Jongen doe dat nooit meer, dat is etenswaar, mensen moeten dat nog eten en ik weet niet waar jij met je handen allemaal geweest bent!".quote:
quote:Nieuwe haring niet 'supervet'
»
In Scheveningen heeft het eerste vaatje nieuwe haring 58.000 euro opgeleverd. Het vaatje met ongeveer 45 visjes is op de visafslag gekocht door de groothandel Makro.
De opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar de Stichting Kinderpostzegels. De Makro schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat gespecialiseerd is in duurzame vis.
Groter
Op de veiling werd de nieuwe haring ook getest. Volgens de haringdeskundigen is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar, maar is het "een prima vis".
Biologen zeggen dat de vissen dit jaar opvallend groter zijn dan voorgaande jaren. "De haring is twee keer zo groot dan eerder gedacht", laat het visbureau weten.
Noren
De Hollandse nieuwe kwam afgelopen zondag aan in de haven van Scheveningen, aan boord van de twee haringschepen die Nederland nog kent. De laatste jaren wordt de haringvangst vooral bedreven door Noren.
Er mag dit jaar 161 miljoen kilo worden gevangen, waarvan 15 procent wordt gebruikt voor nieuwe haring. De rest wordt ingeblikt of wordt geëxporteerd.
Van 200 miljoen maatjesharingen gaat de helft naar Duitsland, 85 miljoen blijven in Nederland en de rest gaat naar België.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |