abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97663008
Heb makreeltje gekocht. Nu vroeg ik me af of ik hem wel goed schoonmaak en of ik niet teveel bruikbaars weggooi.

Ik snij achter de kieuwvinnen (of hoe dat heet) schuin in aan beide kanten, en trek dan de kop met ingewanden uit de vis. Meestal blijft er nog een stukje darm hangen. Dus ik snij voorzichtig de buik open; punt van het mes in de anus, en snijden tot ie openligt. Dan onder de kraan trek ik de darm eruit en spoel hem uit. Zwartachtige vlies spoel ik zoveel mogelijk weg.

De kop en ingewanden gaan bij het vuil, de rest van de vis gaat in de pan.

Tips graag! :)
pi_97663078
Volgens mij doe je het goed. Maar mijn opa deed altijd gewoon als eerste het mes in de anus en dan in één ruk alles er uit halen. Daarna een paar keer omspoelen en je bent klaar....
pi_97663355
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 17:15 schreef larry_flynt het volgende:
Volgens mij doe je het goed. Maar mijn opa deed altijd gewoon als eerste het mes in de anus en dan in één ruk alles er uit halen. Daarna een paar keer omspoelen en je bent klaar....
Dan de kop er apart afsnijden? En wat doe je dan met de kop? Kan je daar nog wat mee. Eventueel voor de kat. Ik begreep dat kieuwen en ogen bittere smaak geven?
pi_97663448
Kop er aan laten en dan in zijn geheel op de BBQ :)
Of roken. In Duitsland op een groot open vuur met eikenhout aan pennen. "Steckerlfisch"
Je vreet je vingers er bij op :Y)
wie een kuil graaft voor een ander....is nooit werkloos. Inmiddels 69+
  vrijdag 3 juni 2011 @ 17:34:21 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97663547
Ingewanden inderdaad eruit, kop er aan laten en dan http://www.visrecepten.nl(...)ten_pi4[showUid]=183
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 juni 2011 @ 17:46:43 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97663873
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 17:30 schreef Gravedigger het volgende:
Kop er aan laten en dan in zijn geheel op de BBQ :)
Of roken. In Duitsland op een groot open vuur met eikenhout aan pennen. "Steckerlfisch"
Je vreet je vingers er bij op :Y)
Dit dus, heerlijk.
Helaas verdraag ik het slecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 18:24:59 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97665059

(beetje water na de wijn, maar zoooo'n mooi fileerfilmpje.
Zo wil ik het volgende keer doen ;) )
  vrijdag 3 juni 2011 @ 18:30:41 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97665216
Suggestie:



Recept: James Martin, BBC Saterday Kitchen

Spiced mackerel

8 mackerel fillets
85g soft butter
1 tbsp hot smoked paprika
sea salt
2 limes, cut into wedges

1. Cut 3 slashes in each fillet and place in a shallow dish
2. Stir the paprika and salt into the butter and rub well into the fish making sure it gets into the slits. Leave to infuse for 15-20 minutes
3. Place under a hot grill or on the BBQ or grillpan until just cooked.
4. Serve with wedges of lime.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 18:44:29 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97665664
Robin, ik at ooit een keer bij Tempoe Doeloe een hete makreel, in een sambalsaus of zoiets, heb jij daar een lekker recept voor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 18:49:30 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97665832
Nee, geen beproefd recept, dus dan zou ik er eentje moeten gaan googelen.
Kan je zelf ook. Zoek op: pepesan ikan (Kembung)

Maar als ik nog een briljant recept tegen kom zal ik 't melden. :-)
pi_97666356
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 18:49 schreef RobinOok het volgende:
Nee, geen beproefd recept, dus dan zou ik er eentje moeten gaan googelen.
Kan je zelf ook. Zoek op: pepesan ikan (Kembung)

Maar als ik nog een briljant recept tegen kom zal ik 't melden. :-)
Ze liggen in de oven met kruidenprutje vanbinnen. Dat recept van jou klinkt niet slecht. Helaas niet alles in huis. :P
pi_97666429
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Helaas verdraag ik het slecht.
Wat dan? :P
  vrijdag 3 juni 2011 @ 19:43:00 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97667836
quote:
5s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 19:06 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Wat dan? :P
Ik krijg er zure oprispingen van als ik er teveel van eet. Met paprika heb ik dan nog veel erger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97668115
Ik heb eerlijk gezegd nooit iets anders dan haringen schoongemaakt, maar daarbij moest je altijd een beetje oppassen dat je de gal niet raakte want dat bedorf de smaak. Althans, dat was me verteld, ik heb hem kennelijk nooit geraakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')