abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97588359
Fokkers!!!...

Zoek en gij zult vinden..of hel mij vinden.

Wat is de knoflookssaus die qua smaak het meest dicht bij komt bij de knoflooksaus die je bij de shoarma boer krijgt..van die walgelijk lekkere!!..Kom niet aanzetten met remia, heinz of andere slappe aftreksels...nee...absolute toppers wil ik hebben..

tot nu toe de beste in mijn optiek..verkrijgbaar bij de Jumbo...YIL'DRIZ...effe zoeken bij de afdeling sausen..maar dan hebt u ook wat!!
Want to take a walk in my life?...step in and get lost in it!!
Best regards and compliments
pi_97588427
zelf maken :D
Come To Daddy
  woensdag 1 juni 2011 @ 17:44:01 #3
26597 peasant
Vanneuh...Oh ja
pi_97588553
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:40 schreef XIIY het volgende:
zelf maken :D
dat dus

mayonaise
yoghurt, griekse/bulgaarse
beetje olie
knoflook
peper
klein chilipepertje
munt

nachtje in de koelkast en smullen maar
Alles is toxisch, het hangt af van de dosis.
pi_97588632
Calve in de glazen fles nomnom
pi_97588676
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.

"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
pi_97588680
nee..calve vind ik hem persoonlijk ook niet zo
Want to take a walk in my life?...step in and get lost in it!!
Best regards and compliments
pi_97588852
Zelfgemaakte inderdaad :Y
pi_97588904
Yildriz idd! is ook bij de plus te koop O+
~ Bonito La Risa ~
  woensdag 1 juni 2011 @ 17:57:09 #9
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_97589016
Die van Rimboe Sauzen, 100 keer lekkerder dan die bij de shoarmaboer!
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
  woensdag 1 juni 2011 @ 17:57:45 #10
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_97589038
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:44 schreef peasant het volgende:

[..]

dat dus

mayonaise
yoghurt, griekse/bulgaarse
beetje olie
knoflook
peper
klein chilipepertje
munt

nachtje in de koelkast en smullen maar
Scheutje peterselie ontbrak nog ;)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_97589122
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.

[ afbeelding ]
Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?



Die is goddelijk, ook heerlijk met kibbeling :9~.
pi_97589177
quote:
14s.gif Op woensdag 1 juni 2011 18:00 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?

[ afbeelding ]

Die is goddelijk, ook heerlijk met kibbeling :9~.
Niet met kip?
pi_97589851
OT:
Zelf maken is idd. het beste. :)

[ Bericht 40% gewijzigd door Mirjam op 02-06-2011 11:12:03 ]
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_97590479
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:44 schreef peasant het volgende:

[..]

dat dus

mayonaise
yoghurt, griekse/bulgaarse
beetje olie
knoflook
peper
klein chilipepertje
munt

nachtje in de koelkast en smullen maar
Zo maak ik hem ook ongeveer, maar dan:
- zonder chilipepertje
- met likje honing en scheut citroensap

En idd, evt ook nog wat peterselie. Mjam!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97590549
Potverdorie, en nu heb ik zin in brood met knoflooksaus bij mijn avondmaal (maar geen zin om yoghurt en brood te halen)!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97590734
Dat zelf maken gezeik altijd, alles is lekkerder als je het zelf maakt.

Ik ben het eens met YIL'DRIZ, ontdekte het laatst in de jumbo en het komt heel dichtbij de heerlijke saus die je in de hasret vindt.
  woensdag 1 juni 2011 @ 18:48:00 #17
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_97590817
Dat komt door het geheime ingrediënt wat ook wit is.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_97590848
Het is overigens deze:
http://www.yildriz.nl/turkse_knoflooksaus.html

Hoe werkt die dop? :{
pi_97590883
quote:
14s.gif Op woensdag 1 juni 2011 18:00 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?

[ afbeelding ]

Die is goddelijk, ook heerlijk met kibbeling :9~.
Nee, die is volgens mij anders, maar ik heb 'm zelf nog nooit gehad. Never change a winning team :P

[ Bericht 21% gewijzigd door Mirjam op 02-06-2011 11:12:24 ]
"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
pi_97591177
Die 200x aangelengde van de lokale Turk.
pi_97591184
quote:
ik maak mijn knoflook saus zo:

- 3 teentjes knoflook (geperst of gepureerd)
mag ook knoflookpoeder zijn
- 1/2 pot mayonaise (geen fritessaus)
- zout
- peper
- peterselie of koriander (heel fijn gehakt)
- 1 pakje room (a 200 gram) van de lidl ofso

Dit allemaal samen mengen en klaar is je knoflooksaus.

ps: de knoflook kun je in principe naar eigen smaak minderen of meer bij gooien.
bron: http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-588974.html

quote:
Probeer deze eens.
Groet,
Tonny.
TURKSE KNOFLOOKSAUS

300 gram Griekse of Turkse yoghurt
12 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel citroensap

½ dl. olijfolie
zout en peper
1 volle eetlepel fijngesneden munt

Meng door het citroensap een beetje peper en zout (de saus kan later verder
op smaak gebracht worden)en klop de olijfolie hierdoor.
Meng alle andere ingrediënten uitgezonderd de munt en roer het oliemengsel
erdoor tot een gladde saus. Roer de munt door de saus en breng zonodig
verder op smaak met peper en zout.

Receptuur: Altay.
bron: http://www.veit.nl/76779-turkse-knoflooksaus

ow ja:

Knoflooksaus
pi_97592403
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:57 schreef BYM het volgende:

[..]

Scheutje peterselie ontbrak nog ;)
Hoe de fuck doe je een scheutje peterselie :?
Zit dat tegenwoordig in een fles? Ik word oud :'(
pi_97594091
quote:
3s.gif Op woensdag 1 juni 2011 19:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hoe de fuck doe je een scheutje peterselie :?
Zit dat tegenwoordig in een fles? Ik word oud :'(
Niet helemaal maar dicht in de buurt komt
http://www.honeycombs.com/liquid-alcohol-free-parsley-herb.htm
pi_97594477
Ik heb dit recept ooit van een vriend gekregen, die HEERLIJKE eigengemaakte knoflook saus met een beetje pit maakt, veel lekkerder dan de standaard knoflook saus....! Erg calorierijk, maar ook goddelijk van smaak.

Ingrediënten:

Turkse yoghurt (géén normale, die is niet romig genoeg)
Volle Calvé Mayonaise
Citroensap
Sambal (Koningsvogel Badjak, of een andere)
Melk of water
Suiker
Zout
Knoflook

Je neemt ongeveer 1 op 1 Turkse Yoghurt en Volle Calvé Mayonaise,
met de garde opkloppen, daar voeg je een beetje citroensap bij, beetje
suiker en een beetje zout. Je hebt nu de basis, even proeven en niet teveel
citroensap.
Knoflook persen, ook dit naar smaak toevoegen, vervolgens een beetje sambal,
wederom naar smaak toevoegen. Als de saus te dik is kun je aanlengen met
melk of een beetje water.

De verhouding tussen suiker, zout en citroensap is natuurlijk erg
belangrijk!

Te zoet is niet lekker, te zout ook niet. Vergeet niet dat de sambal ook al
zout is van zichzelf, dus kijk daar een beetje mee uit.

De hoeveelheid knoflook is sterk afhankelijk van het soort knoflook, dus dit
moet je echt proefondervindelijk vaststellen.

De Turkse Yoghurt is als ingrediënt erg belangrijk. Mocht je deze niet
kunnen krijgen, koop dan de dikste romigste Yoghurt die je kunt vinden.
De meeste Yoghurts zijn niet romig genoeg en te zuur, in dat geval dus geen
citroensap toevoegen en meer Calvé Mayo gebruiken.

Succes met het maken van die SAUS.
  woensdag 1 juni 2011 @ 20:24:58 #25
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_97594516
Die van de Oliehoorn schijnt ook erg lekker te zijn.
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_97594730
quote:
3s.gif Op woensdag 1 juni 2011 19:28 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hoe de fuck doe je een scheutje peterselie :?
Zit dat tegenwoordig in een fles? Ik word oud :'(
Bij de Appie heb je kartonnen pakjes met voorgesneden peterselie in de vriezer, dat is makkelijk te doseren. Dus tsjah ik denk dat je het in die zin wel over een scheutje kunt hebben ;)
pi_97594774
quote:
6s.gif Op woensdag 1 juni 2011 20:29 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Bij de Appie heb je kartonnen pakjes met voorgesneden peterselie in de vriezer, dat is makkelijk te doseren. Dus tsjah ik denk dat je het in die zin wel over een scheutje kunt hebben ;)
Die is nog wel te doen ook. Nou is vers altijd beter - als is het maar voor mijn gevoel :,)
pi_97597126
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 18:46 schreef algebra010 het volgende:
Dat zelf maken gezeik altijd, alles is lekkerder als je het zelf maakt.

Ik ben het eens met YIL'DRIZ, ontdekte het laatst in de jumbo en het komt heel dichtbij de heerlijke saus die je in de hasret vindt.
Zelf maken hķeft ook niet, het is één van de opties die hier gegeven wordt. Persoonlijk vind ik het zo weinig werk voor iets lekkers dat ik t liever zelf maak, maar dat moet iedereen zelf weten.

Overigens verkopen veel Turkse toko's gewoon knoflooksaus in bakjes. Als je knoflooksaus wil die het dichtst in de buurt komt van die van de shoarmaboer, zou ik gewoon die halen. Ik vind het zelf overigens ook de lekkerste kant-en-klare knoflooksaus die ik tot dusver heb geproefd.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97597479
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:22 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Zelf maken hķeft ook niet, het is één van de opties die hier gegeven wordt. Persoonlijk vind ik het zo weinig werk voor iets lekkers dat ik t liever zelf maak, maar dat moet iedereen zelf weten.

Overigens verkopen veel Turkse toko's gewoon knoflooksaus in bakjes. Als je knoflooksaus wil die het dichtst in de buurt komt van die van de shoarmaboer, zou ik gewoon die halen. Ik vind het zelf overigens ook de lekkerste kant-en-klare knoflooksaus die ik tot dusver heb geproefd.
Zelf kunnen maken ftw. Leren vissen > vis krijgen
  woensdag 1 juni 2011 @ 21:30:57 #30
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_97597524
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.

[ afbeelding ]
Die is echt nice idd.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_97597614
Griekse of Turkse yoghurt, Yogonaise en een of twee tenen knoflook.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2011 21:33:18 ]
pi_97597745
quote:
14s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:32 schreef Thomas B. het volgende:
Griekse of Turkse yoghurt, Yogonaise en een of twee tenen knoflook.
Is mij goed genoeg met wat bieslook erbij. Maar is niet hetzelfde als "bij de turk"

Edit: majo ja! Verdikkie
pi_97597925
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Is mij goed genoeg met wat bieslook erbij. Maar is niet hetzelfde als "bij de turk"

Edit: majo ja! Verdikkie
Die van de Turk is heel anders. Veel te vet imo. Knoflooksaus hoort iets fris te hebben en dat doe je niet met drie kwart majo.
  woensdag 1 juni 2011 @ 21:39:16 #34
97745 Thorical
finding a way
pi_97597988
Knoflook saus maak je zelf.
1 op 1 mayonaise en boerenland yoghurt
Knoflook altijd plus 1
Bieslook , peterselie, zout, rodepeper, citroensap en voor de liefhebbers wat suiker.
Bijna sneller in elkaar gezet dan het zoeken in de koelkast naaar dat flesje van vorige week.
Wat inmiddels al door iemand anders is gebruikt. .
pi_97598222
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:38 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

Die van de Turk is heel anders. Veel te vet imo. Knoflooksaus hoort iets fris te hebben en dat doe je niet met drie kwart majo.
Yogonaise klinkt als majo en yoghurt... Doe dat dan yogonaise :')
pi_97606996
hallo,

Ik gebruik deze knoflooksaus meestal bij de bbq en gourmetavonden en uiteraard bij shoarmavlees.

Soms pas ik deze knoflooksaus aan....speciaal voor visgerechten (voorbeeld).


Knoflooksaus (op basis van yoghurt)

Ingrediënten :

1dl yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap/limoensap
5 teentjes knoflook
Heel klein beetje gembersiroop
zout
witte peper
gehakte bieslook (of soms afgewisseld met peterselie)

Bereidingswijze :

01) Pel de knoflookteentjes en maak ze fijn in een keukenmachine, ik zelf gebruik een vijzel.
02) Klop in een kom de yoghurt, mayonaise en citroensap/limoensap door elkaar.
03) Voeg het knoflook mengsel bij het yoghurt/mayonaise mengsel.
04) Roer er dan een heel klein beetje gembersiroop door.
05) Voeg de groene kruiden toe (bieslook / peterselie) toe
06) Breng het verder op smaak met witte peper en zout.
07) Schep het in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie en zet het in de koelkast.

Eet smakelijk :Y)

De andere combinatie die ik maak is eigenlijk dezelfde als hierboven alleen dan laat ik de witte peper weg en vervang deze door een schepje (theelepel) sambal (meestal die oranje gele roti sambal).
pi_97607452
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Yogonaise klinkt als majo en yoghurt... Doe dat dan yogonaise :')
Is het ook volgens mij. Ik geloof dat het Yofresh heet. In ieder geval ik gebruik het altijd en het is erg lekker.
pi_97609420
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 00:37 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

Is het ook volgens mij. Ik geloof dat het Yofresh heet. In ieder geval ik gebruik het altijd en het is erg lekker.
Het punt van FkTwetcetera is dat je dan net zo goed gewoon yoghurt en gewone mayo kan gebruiken (maar dan wat meer yoghurt en wat minder mayo). Maargoed, als t lekker smaakt zo :Y)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97609443
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juni 2011 00:27 schreef RedAlert het volgende:
hallo,

Ik gebruik deze knoflooksaus meestal bij de bbq en gourmetavonden en uiteraard bij shoarmavlees.

Soms pas ik deze knoflooksaus aan....speciaal voor visgerechten (voorbeeld).


Knoflooksaus (op basis van yoghurt)

Ingrediënten :

1dl yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap/limoensap
5 teentjes knoflook
Heel klein beetje gembersiroop
zout
witte peper
gehakte bieslook (of soms afgewisseld met peterselie)

Bereidingswijze :

01) Pel de knoflookteentjes en maak ze fijn in een keukenmachine, ik zelf gebruik een vijzel.
02) Klop in een kom de yoghurt, mayonaise en citroensap/limoensap door elkaar.
03) Voeg het knoflook mengsel bij het yoghurt/mayonaise mengsel.
04) Roer er dan een heel klein beetje gembersiroop door.
05) Voeg de groene kruiden toe (bieslook / peterselie) toe
06) Breng het verder op smaak met witte peper en zout.
07) Schep het in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie en zet het in de koelkast.

Eet smakelijk :Y)

De andere combinatie die ik maak is eigenlijk dezelfde als hierboven alleen dan laat ik de witte peper weg en vervang deze door een schepje (theelepel) sambal (meestal die oranje gele roti sambal).
Gembersiroop deden ze bij mijn laatste horecabaan altijd door de knoflooksaus. En een beetje chilisaus/sambal. Smaakt niet zoals bij de shoarmaboer, maar wel lekker :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 2 juni 2011 @ 02:57:30 #40
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_97611336
Zelf maken of wanneer kopen:

quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:57 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Die van Rimboe Sauzen, 100 keer lekkerder dan die bij de shoarmaboer!


of als die niet verkrijgbaar is:

quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.

[ afbeelding ]
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_97612797
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 01:25 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Het punt van FkTwetcetera is dat je dan net zo goed gewoon yoghurt en gewone mayo kan gebruiken (maar dan wat meer yoghurt en wat minder mayo). Maargoed, als t lekker smaakt zo :Y)
Mja. Majo is vrij plain. Voor die yogonaise zullen ze meer kunstgrepen moeten uithalen om het houdbaar te laten zijn. KISS!
pi_97612938
Men neme het volgende:

-mayo
-yoghurt/kwark
-knoflook
-suiker
-scheutje slagroom
  donderdag 2 juni 2011 @ 09:42:29 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97613024
Neem turkse joghurt, van die dikke, doe een flinke kwak in een bak. Sla een paar tenen knoflook plat met de platte kant van een mes, strooi er zout op en hak ze fijn, wrijf ze verder fijn met de platte kant van het mes en meng de knoflook met de joghurt.
Optioneel, wat olijfolie er door mengen
Klaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97614718
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 10:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[ afbeelding ]
Wat doe je, nu heb ik zin in een durum en ik heb nog niet eens ontbeten :')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97614775
opgeschoond
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_97614937
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juni 2011 11:12 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond
Ik vond die babe wel wat toevoegen. Jammer!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')