dat dusquote:
Scheutje peterselie ontbrak nogquote:Op woensdag 1 juni 2011 17:44 schreef peasant het volgende:
[..]
dat dus
mayonaise
yoghurt, griekse/bulgaarse
beetje olie
knoflook
peper
klein chilipepertje
munt
nachtje in de koelkast en smullen maar
Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.
[ afbeelding ]
Niet met kip?quote:Op woensdag 1 juni 2011 18:00 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?
[ afbeelding ]
Die is goddelijk, ook heerlijk met kibbeling.
Zo maak ik hem ook ongeveer, maar dan:quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:44 schreef peasant het volgende:
[..]
dat dus
mayonaise
yoghurt, griekse/bulgaarse
beetje olie
knoflook
peper
klein chilipepertje
munt
nachtje in de koelkast en smullen maar
Nee, die is volgens mij anders, maar ik heb 'm zelf nog nooit gehad. Never change a winning teamquote:Op woensdag 1 juni 2011 18:00 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
Is dat dezelfde als die rechthoekige bakjes die altijd samen met de shoarma in de aanbieding zjin?
[ afbeelding ]
Die is goddelijk, ook heerlijk met kibbeling.
bron: http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-588974.htmlquote:ik maak mijn knoflook saus zo:
- 3 teentjes knoflook (geperst of gepureerd)
mag ook knoflookpoeder zijn
- 1/2 pot mayonaise (geen fritessaus)
- zout
- peper
- peterselie of koriander (heel fijn gehakt)
- 1 pakje room (a 200 gram) van de lidl ofso
Dit allemaal samen mengen en klaar is je knoflooksaus.
ps: de knoflook kun je in principe naar eigen smaak minderen of meer bij gooien.
bron: http://www.veit.nl/76779-turkse-knoflooksausquote:Probeer deze eens.
Groet,
Tonny.
TURKSE KNOFLOOKSAUS
300 gram Griekse of Turkse yoghurt
12 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel citroensap
½ dl. olijfolie
zout en peper
1 volle eetlepel fijngesneden munt
Meng door het citroensap een beetje peper en zout (de saus kan later verder
op smaak gebracht worden)en klop de olijfolie hierdoor.
Meng alle andere ingrediënten uitgezonderd de munt en roer het oliemengsel
erdoor tot een gladde saus. Roer de munt door de saus en breng zonodig
verder op smaak met peper en zout.
Receptuur: Altay.
Niet helemaal maar dicht in de buurt komtquote:Op woensdag 1 juni 2011 19:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hoe de fuck doe je een scheutje peterselie
Zit dat tegenwoordig in een fles? Ik word oud
Bij de Appie heb je kartonnen pakjes met voorgesneden peterselie in de vriezer, dat is makkelijk te doseren. Dus tsjah ik denk dat je het in die zin wel over een scheutje kunt hebbenquote:Op woensdag 1 juni 2011 19:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hoe de fuck doe je een scheutje peterselie
Zit dat tegenwoordig in een fles? Ik word oud
Die is nog wel te doen ook. Nou is vers altijd beter - als is het maar voor mijn gevoel :,)quote:Op woensdag 1 juni 2011 20:29 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Bij de Appie heb je kartonnen pakjes met voorgesneden peterselie in de vriezer, dat is makkelijk te doseren. Dus tsjah ik denk dat je het in die zin wel over een scheutje kunt hebben
Zelf maken hķeft ook niet, het is één van de opties die hier gegeven wordt. Persoonlijk vind ik het zo weinig werk voor iets lekkers dat ik t liever zelf maak, maar dat moet iedereen zelf weten.quote:Op woensdag 1 juni 2011 18:46 schreef algebra010 het volgende:
Dat zelf maken gezeik altijd, alles is lekkerder als je het zelf maakt.
Ik ben het eens met YIL'DRIZ, ontdekte het laatst in de jumbo en het komt heel dichtbij de heerlijke saus die je in de hasret vindt.
Zelf kunnen maken ftw. Leren vissen > vis krijgenquote:Op woensdag 1 juni 2011 21:22 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Zelf maken hķeft ook niet, het is één van de opties die hier gegeven wordt. Persoonlijk vind ik het zo weinig werk voor iets lekkers dat ik t liever zelf maak, maar dat moet iedereen zelf weten.
Overigens verkopen veel Turkse toko's gewoon knoflooksaus in bakjes. Als je knoflooksaus wil die het dichtst in de buurt komt van die van de shoarmaboer, zou ik gewoon die halen. Ik vind het zelf overigens ook de lekkerste kant-en-klare knoflooksaus die ik tot dusver heb geproefd.
Die is echt nice idd.quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.
[ afbeelding ]
Is mij goed genoeg met wat bieslook erbij. Maar is niet hetzelfde als "bij de turk"quote:Op woensdag 1 juni 2011 21:32 schreef Thomas B. het volgende:
Griekse of Turkse yoghurt, Yogonaise en een of twee tenen knoflook.
Die van de Turk is heel anders. Veel te vet imo. Knoflooksaus hoort iets fris te hebben en dat doe je niet met drie kwart majo.quote:Op woensdag 1 juni 2011 21:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Is mij goed genoeg met wat bieslook erbij. Maar is niet hetzelfde als "bij de turk"
Edit: majo ja! Verdikkie
Yogonaise klinkt als majo en yoghurt... Doe dat dan yogonaisequote:Op woensdag 1 juni 2011 21:38 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Die van de Turk is heel anders. Veel te vet imo. Knoflooksaus hoort iets fris te hebben en dat doe je niet met drie kwart majo.
Is het ook volgens mij. Ik geloof dat het Yofresh heet. In ieder geval ik gebruik het altijd en het is erg lekker.quote:Op woensdag 1 juni 2011 21:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Yogonaise klinkt als majo en yoghurt... Doe dat dan yogonaise
Het punt van FkTwetcetera is dat je dan net zo goed gewoon yoghurt en gewone mayo kan gebruiken (maar dan wat meer yoghurt en wat minder mayo). Maargoed, als t lekker smaakt zoquote:Op donderdag 2 juni 2011 00:37 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Is het ook volgens mij. Ik geloof dat het Yofresh heet. In ieder geval ik gebruik het altijd en het is erg lekker.
Gembersiroop deden ze bij mijn laatste horecabaan altijd door de knoflooksaus. En een beetje chilisaus/sambal. Smaakt niet zoals bij de shoarmaboer, maar wel lekkerquote:Op donderdag 2 juni 2011 00:27 schreef RedAlert het volgende:
hallo,
Ik gebruik deze knoflooksaus meestal bij de bbq en gourmetavonden en uiteraard bij shoarmavlees.
Soms pas ik deze knoflooksaus aan....speciaal voor visgerechten (voorbeeld).
Knoflooksaus (op basis van yoghurt)
Ingrediënten :
1dl yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap/limoensap
5 teentjes knoflook
Heel klein beetje gembersiroop
zout
witte peper
gehakte bieslook (of soms afgewisseld met peterselie)
Bereidingswijze :
01) Pel de knoflookteentjes en maak ze fijn in een keukenmachine, ik zelf gebruik een vijzel.
02) Klop in een kom de yoghurt, mayonaise en citroensap/limoensap door elkaar.
03) Voeg het knoflook mengsel bij het yoghurt/mayonaise mengsel.
04) Roer er dan een heel klein beetje gembersiroop door.
05) Voeg de groene kruiden toe (bieslook / peterselie) toe
06) Breng het verder op smaak met witte peper en zout.
07) Schep het in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie en zet het in de koelkast.
Eet smakelijk![]()
De andere combinatie die ik maak is eigenlijk dezelfde als hierboven alleen dan laat ik de witte peper weg en vervang deze door een schepje (theelepel) sambal (meestal die oranje gele roti sambal).
quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:57 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Die van Rimboe Sauzen, 100 keer lekkerder dan die bij de shoarmaboer!
quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:47 schreef pussywillow het volgende:
Ik ben groot fan van de verse knoflooksaus van AH.
[ afbeelding ]
Mja. Majo is vrij plain. Voor die yogonaise zullen ze meer kunstgrepen moeten uithalen om het houdbaar te laten zijn. KISS!quote:Op donderdag 2 juni 2011 01:25 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Het punt van FkTwetcetera is dat je dan net zo goed gewoon yoghurt en gewone mayo kan gebruiken (maar dan wat meer yoghurt en wat minder mayo). Maargoed, als t lekker smaakt zo
Wat doe je, nu heb ik zin in een durum en ik heb nog niet eens ontbetenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |