Ik heb dit recept ooit van een vriend gekregen, die HEERLIJKE eigengemaakte knoflook saus met een beetje pit maakt, veel lekkerder dan de standaard knoflook saus....! Erg calorierijk, maar ook goddelijk van smaak.
Ingrediënten:
Turkse yoghurt (géén normale, die is niet romig genoeg)
Volle Calvé Mayonaise
Citroensap
Sambal (Koningsvogel Badjak, of een andere)
Melk of water
Suiker
Zout
Knoflook
Je neemt ongeveer 1 op 1 Turkse Yoghurt en Volle Calvé Mayonaise,
met de garde opkloppen, daar voeg je een beetje citroensap bij, beetje
suiker en een beetje zout. Je hebt nu de basis, even proeven en niet teveel
citroensap.
Knoflook persen, ook dit naar smaak toevoegen, vervolgens een beetje sambal,
wederom naar smaak toevoegen. Als de saus te dik is kun je aanlengen met
melk of een beetje water.
De verhouding tussen suiker, zout en citroensap is natuurlijk erg
belangrijk!
Te zoet is niet lekker, te zout ook niet. Vergeet niet dat de sambal ook al
zout is van zichzelf, dus kijk daar een beetje mee uit.
De hoeveelheid knoflook is sterk afhankelijk van het soort knoflook, dus dit
moet je echt proefondervindelijk vaststellen.
De Turkse Yoghurt is als ingrediënt erg belangrijk. Mocht je deze niet
kunnen krijgen, koop dan de dikste romigste Yoghurt die je kunt vinden.
De meeste Yoghurts zijn niet romig genoeg en te zuur, in dat geval dus geen
citroensap toevoegen en meer Calvé Mayo gebruiken.
Succes met het maken van die SAUS.