abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97490558
Ik heb gisteravond Vlaams stoofvlees gemaakt voor vandaag, echter vind ik hem wat bitter (bierbitter zeg maar)... hoe kan ik dit het beste wat aanpassen? Zelf dacht ik aan suiker of stroop...?

Het recept is:

Riblappen in blokjes bakken (p&z),
Ui en knoflook erbij.
Tijm, rundbouillionblokje, laurier, nootmuskaat, kruidnagel erbij,
Afblussen met een trappist dubbel (ik had westmalle)
2,5 uur pruttelen

Ik heb er zelf al iets suiker en stroop erbij gedaan. volgens mij hielp het wel, maar ben bang als ik er nog meer bij doe ik het misschien verpest. Wellich heeft iemand een andere tip?

Verder is de smaak trouwens erg lekker :P
pi_97490625
Ontbijtkoek een plakje! Of bastognekoek
  maandag 30 mei 2011 @ 11:54:36 #3
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97490666
ik denk dat je er best wat stroop/appelstroop bij kunt doen :Y
is ook wel gewoon hoor, bij zulke recepten.
1 eetlepel ofzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 30 mei 2011 @ 11:55:04 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_97490688
Of bruine basterdsuiker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_97491218
Beetje honing doe ik meestal erbij.
pi_97491236
Oke bedankt, ga ik proberen! Misschien wel ff basterdsuiker of ontbijtkoek halen dan... Vanavond pas hoor, als ik hem weer opwarm, dan breng ik hem verder op smaak...
  maandag 30 mei 2011 @ 12:21:47 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97491405
Als je stooft in Bier er op letten dat je een bier gebruikt met weinig bitterstoffen, voor nu kan je het maskeren met wat zoets als appelstroop, maar bedenk dat Hop (het bittere aan bier) er door wordt gedaan om het zoet van het bier te maskeren. Bitter doet het prima tegen zoet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97491917
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je stooft in Bier er op letten dat je een bier gebruikt met weinig bitterstoffen, voor nu kan je het maskeren met wat zoets als appelstroop, maar bedenk dat Hop (het bittere aan bier) er door wordt gedaan om het zoet van het bier te maskeren. Bitter doet het prima tegen zoet.
Welk bier had ik beter kunnen gebruiken Piet, als ik het minder bitter wil?
  maandag 30 mei 2011 @ 12:40:09 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97491966
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:38 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Welk bier had ik beter kunnen gebruiken Piet, als ik het minder bitter wil?
Denk aan bv een kriekenbier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 mei 2011 @ 12:41:07 #10
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_97491996
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:38 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Welk bier had ik beter kunnen gebruiken Piet, als ik het minder bitter wil?
Die Westmalle is al niet bitter dus die is prima.

Of een Rodenbach Grand Cru ofzo..
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 30 mei 2011 @ 12:42:13 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_97492025
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk aan bv een kriekenbier.
Dat soort dingen doe je dus vanwege de zuren die erin zitten, niet omdat het weinig bitterstoffen bevat :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_97530369
Een beetje suiker en stroop heeft wonderen gedaan, het was heerlijk! :P
  dinsdag 31 mei 2011 @ 15:30:36 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97542417
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:42 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dat soort dingen doe je dus vanwege de zuren die erin zitten, niet omdat het weinig bitterstoffen bevat :)
Kriek bevat weinig bitterstoffen, een vlaamse chef wees me hier expliciet op dat het daarom geschikter is om mee te stoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 15:41:50 #14
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_97542969
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kriek bevat weinig bitterstoffen, een vlaamse chef wees me hier expliciet op dat het daarom geschikter is om mee te stoven
Maar dat is reden/stap 2.

Je gebruikt over het algemeen een zurig bier zodat je vlees sneller afbreekt. En als je dan in die groep zit, ga je kijken naar iets dat het minst bitter is. Niet andersom :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 31 mei 2011 @ 15:56:59 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97543633
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 15:41 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Maar dat is reden/stap 2.

Je gebruikt over het algemeen een zurig bier zodat je vlees sneller afbreekt.
Dat betwijfel ik dat het zoveel uitmaakt, als ik vlees dagen in de azijn marineer is er een effect, maar wat langer stoven doet dit ook
quote:
En als je dan in die groep zit, ga je kijken naar iets dat het minst bitter is. Niet andersom :)
Dat is jouw keuze, niet de wet op de bereiding van de vlaamse karbonade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97565783
Hm, afgezien van het bier (ik heb bijna nooit dat het echt te bitter is voor mijn smaak als ik stoof in bier, ongeacht de soort): zou het kunnen dat je misschien wat scheutig bent geweest met de laurier? Dat kan ook een bittere smaak geven.

Iig mooi dat de suiker en stroop hebben geholpen en dat het lekker was!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 1 juni 2011 @ 02:45:23 #17
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_97570598
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik dat het zoveel uitmaakt, als ik vlees dagen in de azijn marineer is er een effect, maar wat langer stoven doet dit ook

[..]

Dat is jouw keuze, niet de wet op de bereiding van de vlaamse karbonade.
Ja die paar seconde bij het afblussen zal zelf azijn weinig uitwerking hebben op je vlees.

Welk bier je voorderest nodig hebt weet ik niet, maar gewoon naar een zoet bier zoeken lijkt me, eventueel scheutje azijn erbij als het niet zuur genoeg is?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 1 juni 2011 @ 12:41:40 #18
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_97578284
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 02:45 schreef Tanin het volgende:

[..]

Ja die paar seconde bij het afblussen zal zelf azijn weinig uitwerking hebben op je vlees.

Welk bier je voorderest nodig hebt weet ik niet, maar gewoon naar een zoet bier zoeken lijkt me, eventueel scheutje azijn erbij als het niet zuur genoeg is?
Het gaat ook niet om het afblussen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')